Известие

Collapse
No announcement yet.

Времето е чалга и ние сме във времето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Благодаря за комплиментите.
    Никога не съм твърдял, че знам всичко.
    Но ти пък в едни теми, които сам създаваше и после само ти си пишеше в тях, твърдеше, че само ти носиш с гордост националното си самосъзнание, а всички, които не пишеха в твоите национал-патриотарско-бунтовнически теми са нихилисти.
    Добре, че спря да пускаш такива теми.
    Интересно ми е колко ниско можеш да паднеш.
    В тази тема ревеш против "унищожителна и опустишителна глобализация унищожаваща бавно и поетапно всички различни култури и идентичности", наричаш хората интернационализирани и глобализирани индивиди .
    А дали това са твои думи:
    "Скоро ще трябва да се борим за спасяване на идентичната, на класическата кафанска музика.
    Това е въпрос на национална идентичност, не по-малко от ракията, шопската салата и киселото мляко."

И наред с музиката, шопската салата, ракията и киселото мляко няма ли място и за някои люде и събития от историята ни, за които можем да споменем? Имат ли някаква роля за нашата идентичност или нямат?
    Въртиш се в калта и все повече се увърташ, лошото че цапаш и наоколо.
    Имаше едно време едни хора, които не смятаха че е излишно да се пускат и пишат такива теми. Вече не е така, затова и ги няма темите.
    Но те има теб...
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      Интересно ми е колко ниско можеш да паднеш.
      В тази тема ревеш против "унищожителна и опустишителна глобализация унищожаваща бавно и поетапно всички различни култури и идентичности", наричаш хората интернационализирани и глобализирани индивиди .
      А дали това са твои думи:
      "Скоро ще трябва да се борим за спасяване на идентичната, на класическата кафанска музика.
      Това е въпрос на национална идентичност, не по-малко от ракията, шопската салата и киселото мляко."

И наред с музиката, шопската салата, ракията и киселото мляко няма ли място и за някои люде и събития от историята ни, за които можем да споменем? Имат ли някаква роля за нашата идентичност или нямат?
      Въртиш се в калта и все повече се увърташ, лошото че цапаш и наоколо.
      Имаше едно време едни хора, които не смятаха че е излишно да се пускат и пишат такива теми. Вече не е така, затова и ги няма темите.
      Но те има теб...
      Еми аз за разлика от теб ценя в българската история други фигури. Ти се концентрираш върху бунтовническата върхушка от полуинтелигенти, която според теб е изиграла "важна роля" за нашето освобождение.
      Уви доста по ценни фигури остават в сянката на тези бунтовници, но не искам да разисквам тази тема към днешна дата. Твърде незрели сме за тази стъпка.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• http://temadaily.bg/publication/9784...F%D1%82%D0%B0/
        Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
        Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
        Audi A4 1.9 TDI

Comment

Еми аз за разлика от теб ценя в българската история други фигури. Ти се концентрираш върху бунтовническата върхушка от полуинтелигенти, която според теб е изиграла "важна роля" за нашето освобождение.
          Уви доста по ценни фигури остават в сянката на тези бунтовници, но не искам да разисквам тази тема към днешна дата. Твърде незрели сме за тази стъпка.
          Принципно е така.Но и да отбележа, че, прекалено интелигентите почти никъде не вършат нищо, освен да философстват.Та тук например и Ленин е прав, като казва "гнила интелигенция" Та често полуинтелигетните вършат работа, а интелигенцията е за други цели...
          Това ми направи впечатление още като четях Казандзакис за първи път, някъде преди 30 години А "узряване" никъде няма, освен пак при интелигенцията май
          Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
          А това е другата страна-простащината, като "изкуство".
          Last edited by fred; d.m.y г., 19:58.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
            Неее,не са истински ...
            Рядко ми се случва да нямам какво да кажа,но сега оставам безмълвна...
            Сетих се още една подобна щуротия

цъкl

Коментарите към текстовете са покъртителни !
            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
            ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Класическата кафанска музика била въпрос на българската идентичност - това вече е нагло.
              Не знам да се смея ли или да плача, като чета на Суско празноглавията.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

• хора не знам...ама ей тва да го сътвориш къв човек трябва да си?
                http://vbox7.com/play:a9a4c33c66
                http://vbox7.com/play:45c7bbba

има и една-тръгнал Зайко да се жени...

не ги ли е срам?зор да приличаш на дебил и всичко около тебе да е някак си идиотско?мъже на 50 години да пеят за 3 кила банани?

Comment

• Като има кой да ги слуша, ще процъфтяват тези олигофрении - ти остави, но и пари дават за тази идиотщина.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

• По-добре Мустафа,от колко Васко Педераса......
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• не мога да кажа кое е по добре не че имам в предвид че единият е турчин другият циганин,оркестрите и на двамата са им еднакви,едно време на рижавата перука му викаха Демир Чаушев и извиваше неистово -ееееееее сине мои сбъднат сън ееееуууу,не знам какво не е естрада не е естрада не е диско няма рими не е джаз ми то си чиста чалга простолюдието кво му трябва 2 куплета и запомнящо се изречение с припев,като бях малък отивам на гости на братовчед ми по Монтанско,и ми вика Румене ние тука трошиме касетки с хеви метъл некои като има....това като деца преди 89 та...няма да забравя Росица Кирилова и Данко Кузовски- МВР които ми е съсед в квартала писаха статия през 1985 та година против хеви метъла у нас и по света какво вредно влияние имал в младежта,мислил съм си един милиционер и една жена дето пее за кончета и Милион и едно желание какво пък разбират от музика естетите на България???що някой професионален музикант не написа това.

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Класическата кафанска музика била въпрос на българската идентичност - това вече е нагло.
                        Не знам да се смея ли или да плача, като чета на Суско празноглавията.
                        Понеже виждам, че трудно вникваш в понятието културна и национална идентичност, ще ти задам малко краен върпос.

Считаш ли, че канибализмът е част от културна идентичност?

---------- Post added at 13:21 ---------- Previous post was at 13:18 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                        Принципно е така.Но и да отбележа, че, прекалено интелигентите почти никъде не вършат нищо, освен да философстват.Та тук например и Ленин е прав, като казва "гнила интелигенция" Та често полуинтелигетните вършат работа, а интелигенцията е за други цели...
                        Това ми направи впечатление още като четях Казандзакис за първи път, някъде преди 30 години А "узряване" никъде няма, освен пак при интелигенцията май

А това е другата страна-простащината, като "изкуство".
                        Винаги когато интелигентните хора тръгнат да правят промени и да постигат успехи по пътя на духовното съзряване, по пътя на бавните, но устойчиви във времето промени се появяват бунтовно настроени полуинтелигенти, които са жадни за бързи промени поляти с кръв.
                        Примери в историята за това коооолкото искаш
                        К.М.

Comment

• Сложих си го за тапет на декстопа

Click image for larger version

Name:	95527.jpg
Views:	1
Size:	20.0 Килобайта
ID:	2326758
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

П

Винаги когато интелигентните хора тръгнат да правят промени и да постигат успехи по пътя на духовното съзряване, по пътя на бавните, но устойчиви във времето промени се появяват бунтовно настроени полуинтелигенти, които са жадни за бързи промени поляти с кръв.
                            Примери в историята за това коооолкото искаш
                            Няма такива примери.Всички промени са направени от кръвожадни млади полуинтелигентни личности с хъс и стремежи.Интелигетните пишат мемоари и докторантури.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 18:08.
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Няма такива примери.Всички промени са направени от кръвожадни млади полуинтелигентни личности.Интелигетните пишат мемоари и докторантури,
                              О, да.
                              Смешно.
                              Цар Борис -Михаил е един "полуинтелигент" променил България.

Аз ясно ти казах, че когато полуинтелигентите усетят, че нещо се променя по естествен, по нормален път започват да се бунтуват.
                              Всички революции са такива, през Френската до Болшевишката.
                              Полуинтелигентът лесно се манипулира.
                              К.М.

Comment

• Ами не го познавам, но ти явно си беседвал с него , ма ако беше много интелигентен нямаше да е цар, а писар.
                                Сигурно докато е разпореждал да се избият 50 прабългарски рода е чел Евангилието.....Не е бил определено Херодот или Черноризец Храбър примерно, а и нас не ни интересува дали е знаел латински, гръцки и староеврейски, нали?
                                Света се управлява от хора на деъствието, а не на лакардиите, съмнението и учеността.Учените пишат трактати, откриват нещо си и т.н, а хората на действието - просто го правят.Те не са прости, но са и най образованите.
                                Нито Левски е бил най образования, нито Бенковски, Захари Стоянов, Ботев даже, нито Хаджи Димитър, нито Александър Македонски, Хитлер, Сталин, Чърчил, Мусолини, или който и да е.Да, хора някои от тях са учили, ама не са професори, академици и т.н.
                                Да, може да е имало и много образовани реформатори, но те са се прочули с откритията в своята област, а с реалните си действия.
                                Last edited by fred; d.m.y г., 19:37.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X