Известие

Collapse
No announcement yet.

AlfaRomeo на път да стане Audi

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
    Смятайте го както ви е удобно на вас.

Периода 1992 - 1995 се влачат последните бройки на 155 и 164.

1996 се появява 145 146 (което си е една кола) и GTV. (3 модела)

1998 се появява 156 и 166. (2 модела)

2000 се появява 147. Вече не се предлагат 145/6

2004 се появява GT.

2005 159-тката.

2006 Brera

2007 8c (което въобще не му е тук мястото)

2008 MiTo

2010 Giulietta

По обобщено може да се каже, че марката предлага по 3 модела на 5 години. Един с 2 врати купе, един хечбек и една лимузина.

Като след 2004 година е предложила две купета GT и Brera. Един хечбек нисък клас MiTo и една лимузина 159. За осем години няма нова лимузина дори в среден клас. Има една Giulietta, която не изпъква с нищо и е в класа на 1 серия BMW.

Пише се "на базата на...". Не е нужно да слагаш "в на базата..." И вярвай ми има доста ръбати и не-скучни комбита.
    Шокс, през 2004 марката пусна и още един модел - Кросвагон, т.е. имаха си клас Е - 166, клас D - 156, клас С - 147, купе - GT и въпросното 4х4 на базата на модела в D сегмента. С какво се различават като брой от, примерно Шкода, в момента, като изключим баничарките Румстър и Йети (да, Йети за мен е "баничарка")?
    Колко модела биха имали в повече в гамата си, ако Фолксваген ги купят? Кросоувър? Баничарка?
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
      Шокс, през 2004 марката пусна и още един модел - Кросвагон, т.е. имаха си клас Е - 166, клас D - 156, клас С - 147, купе - GT и въпросното 4х4 на базата на модела в D сегмента. С какво се различават като брой от, примерно Шкода, в момента, като изключим баничарките Румстър и Йети (да, Йети за мен е "баничарка")?
      Колко модела биха имали в повече в гамата си, ако Фолксваген ги купят? Кросоувър? Баничарка?
      Що, какво лошо има и баничарки да произвеждат , те камиони са правели, че една баничка няма да сгънат http://www.google.bg/search?q=%D0%B0...ml%3B608%3B336
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

А поне не сравнявайте Шкода с АР. В крайна сметка VAG изкара Шкода от кофата с боклук. Те бяха на дъното.

VAG идеално си знаят какво правят. В момента имат всичко на пазара.

Най-бързата кола в света - Bugatti
        Суперспортна кола - Lamborghini
        Спортна и луксозна марка - Bentley
        Луксозна марка - Audi
        Марка за народа + бусове и баничарки - VW
        Марка за по-бедното население - Skoda
        И марка, която предлага коли тип миниван - Seat.

Мотоциклети - Ducati

Дет' се вика така като гледам нищо не им липсва, освен ако те самите не са решили да имат по-масова марка с отличителен дизайн като Alfa Romeo. Толкоз.
        www.facebook.com/workshox

Comment

Шокс,

Най-бързата кола в света отдавна е Бугатито. Бентли е свръхлуксозна марка, но е доста далече от спорта в чистия му вид.
          няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Още утре си поръчвам едно Bugatti Veyron Super Sport, к'во му плащаш на базова цена от $2 400 000. Гледам, че вече са ги пуснали и в новия МОЛ до нас...

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
              Още утре си поръчвам едно Bugatti Veyron Super Sport, к'во му плащаш на базова цена от $2 400 000. Гледам, че вече са ги пуснали и в новия МОЛ до нас...
              Аз пък търся Golf twin spark
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

А поне не сравнявайте Шкода с АР. В крайна сметка VAG изкара Шкода от кофата с боклук. Те бяха на дъното.

VAG идеално си знаят какво правят. В момента имат всичко на пазара.

Най-бързата кола в света - Bugatti
                Суперспортна кола - Lamborghini
                Спортна и луксозна марка - Bentley
                Луксозна марка - Audi
                Марка за народа + бусове и баничарки - VW
                Марка за по-бедното население - Skoda
                И марка, която предлага коли тип миниван - Seat.

Мотоциклети - Ducati

Дет' се вика така като гледам нищо не им липсва, освен ако те самите не са решили да имат по-масова марка с отличителен дизайн като Alfa Romeo. Толкоз.
                Хубаво де, не те разбирам, купил си си Ауди, но защо искаш да имаш такова, но с емблема на Алфа Ромео? Надали ти е проблем да си купиш една емблема с змия и да махнеш 4-те кръга?

п.п. Най-бързата кола наистина не е големия голф
                Last edited by rossenvn; d.m.y г., 10:59.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Смятайте го както ви е удобно на вас.

Периода 1992 - 1995 се влачат последните бройки на 155 и 164.

1996 се появява 145 146 (което си е една кола) и GTV. (3 модела)

1998 се появява 156 и 166. (2 модела)

2000 се появява 147. Вече не се предлагат 145/6

2004 се появява GT.

2005 159-тката.

2006 Brera

2007 8c (което въобще не му е тук мястото)

2008 MiTo

2010 Giulietta

По обобщено може да се каже, че марката предлага по 3 модела на 5 години. Един с 2 врати купе, един хечбек и една лимузина.

Като след 2004 година е предложила две купета GT и Brera. Един хечбек нисък клас MiTo и една лимузина 159. За осем години няма нова лимузина дори в среден клас. Има една Giulietta, която не изпъква с нищо и е в класа на 1 серия BMW.

Пише се "на базата на...". Не е нужно да слагаш "в на базата..." И вярвай ми има доста ръбати и не-скучни комбита.
                  Бая си поубъркал годините маме

1.155 излиза 92 и се произвежда до 98
                  2.164 се произвежда до 97
                  3.145 излиза 94
                  4.2000 г. все още се произвежда 145/6

Демек кво стана от 92 до 2000 г. Алфа са произвеждали 7 модела,това в интерес на истината е периода в който Алфа са произвели и продали най много коли.
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

За това какво съм си купил - мой проблем. Аз Алфи съм имал достатъчно. Когато исках да си купувам 159 SW и й видях багажника се изсмях и се отказах. Мен не ме мисли. Истината е там, че не съм фанатично настроен към нито една марка. Харесвам точно определени неща от точно определени марки. Харесвам и Ford, когато е ST. Харесвам и Renault, когато е RS, харесвам и Opel, когато е OPC. Не съм от хората, които фанатично идеализират една марка и то модели, които са съвсем обикновени и без особени инженерни постижения.

Плюенето ви по Голфове, БМВ-та или Аудита не ви прави чест в никакъв случай. Особено грозни бяха и изказванията ви в темата, в която ви поканиха на един фест на VW в ИЕЦ. Една от масовите коли днес е 156 и то на цена, на която можеш да си купиш хубав велосипед. Съвсем нормално е да има дооооста селски и грозни изпълнения точно със 156, обаче това се оказват бивши Голфаджии! Вие сериозно ли?

Разберете, че не карате най-уникалните коли на света и се осъзнайте малко, че скоро може и като Saab или MG да стане ситуацията. И тогава ще драпате не VAG, ами ще сте готови и PSA да купят марката, само и само да има некой нов модел!
                    Last edited by ShoxXx; d.m.y г., 11:26.
                    www.facebook.com/workshox

Comment

За това какво съм си купил - мой проблем. Аз Алфи съм имал достатъчно. Когато исках да си купувам 159 SW и й видях багажника се изсмях и се отказах. Мен не ме мисли. Истината е там, че не съм фанатично настроен към нито една марка. Харесвам точно определени неща от точно определени марки. Харесвам и Ford, когато е ST. Харесвам и Renault, когато е RS, харесвам и Opel, когато е OPC. Не съм от хората, които фанатично идеализират една марка и то модели, които са съвсем обикновени и без особени инженерни постижения.

Плюенето ви по Голфове, БМВ-та или Аудита не ви прави чест в никакъв случай. Особено грозни бяха и изказванията ви в темата, в която ви поканиха на един фест на VW в ИЕЦ. Една от масовите коли днес е 156 и то на цена, на която можеш да си купиш хубав велосипед. Съвсем нормално е да има дооооста селски и грозни изпълнения точно със 156, обаче това се оказват бивши Голфаджии! Вие сериозно ли?

Разберете, че не карате най-уникалните коли на света и се осъзнайте малко, че скоро може и като Saab или MG да стане ситуацията. И тогава ще драпате не VAG, ами ще сте готови и PSA да купят марката, само и само да има некой нов модел!
                      Разбирам какво казваш, просто харесваш умно направени автомобили. Проблемът е, че това е форум на определена марка и колкото и да е странно - има доста фанатизирани фенове - предпочитам да мисля, че повечето са в добрия смисъл на това определение . В темата за феста на ФВ аз лично не съм плюл, дори им се възхищавам и поздравявам за направеното - определено са с класи над нас. Разбира се, не мисля, че карам уникален автомобил, особено като знам, че струва 2000 лв в мобилето, но може би е по-добре да стане като СААБ, мое лично мнение, отколкото да е поредния голф. Нямам нищо против голфовете и ауди, не ми харесва просто всичко да е едно и също. Пух го написа в другата тема и няма нужда да го повтарям. Лично моята надежда е, че Алфа Ромео, в комбинация с Мазерати и американците, ще успее да се възроди, поне в някаква степен. Това би допинесло да има нещо повече от тди с червени буквички и ди ес джи.

Comment

Доста скъпи велосипеди караш!
                        Просто 156 е кола с 4-ри врати...климатик...добра визия...около 00' год....за средно-статистическия българин е перфектният избор и с цените на пазара в момента. Срамота да сравняваш модели на VW с АР. Ауди имат няколко хубави модела...а5 е хубав автомобил...но повечето са с мн скучен дизайн...сходен между повечето си модели...и интериорно са кофти. Вече и поддръжката им не е евтина...нито мита за издръжливостта им. Имам близки приятели с немски машини...не смеят да си кажат чак цените на частите
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Рус, АлфаРомео е всичко друго, но не и евтина за поддръжка!
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                            Рус, АлфаРомео е всичко друго, но не и евтина за поддръжка!
                            Да, но от Ауди и подобните на тях като технически решения Пасат (от 4-ката насам) и Шкода Суперб със сигурност е по-евтина.
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Не съм сигурен, сравнени със 159....
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                                Не съм сигурен, сравнени със 159....
                                Тук се заговори за 156 Кире на за 159,Пасат 4-ка е от годините на 156

Плюс това 159 вече не е чак толкова скъпа за поддръжка,вече има доста фирми които правят афтърмаркет носачи на добри цени,да не говорим че рециклажа е доста добра алтернатива,все пак 80% от собствениците на ФВ/Ауди си рециклират носачите,защото и те не смогват да ги сменят всяка година,а на 159 носачите не се разбиват така лесно.
                                Last edited by Mury; d.m.y г., 15:28.
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X