Известие

Collapse
No announcement yet.

Последствия при неспиране на катаджия?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Със стоп палка. Имат си униформи, отличителни знаци и пр. Неспирането на такъв горски стражар се води като осуетяване на проверка за бракониерство. Глобите за такова нещо са сериозни.
    То така и трябва, но тук трябва да се отбележи, че те контролират за бракониерство и незаконна сеч.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Не са ме спирали такива, сигурно нямам вид на дървосекач
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Няколко пъти ми се е случвало да не спра - по различни причини. Или късно ги виждам, или блея нанякъде или е толкова сложно за спиране, че им тегля една и не спирам. В двата от случаите ме гониха и ми написаха акт. Единия - заради превишение от 20 км./час в извън населено място, а втория - заради управление без колан. Наказанието е - глоба някаква и лишаване до 3 месеца за първи път и до 6 месеца за втори. Естествено обжалвах и спечелих, защото едното място беше изключително рисковано за внезапно спиране, махаха ми през три ленти, докато излизам от път без предимство и се включвам в натоварен път и ги видях късно. А другия падна заради калпаво написан акт. Тогава не спрях, защото возех две големшки деца отзад и през 2 минути се обръщах да видя каква бела правят. Карах си 90 спокойно, не съм видял че насред полето са сложили 70, видях патрулката, погледнах към децата и с периферията видях че махат, а ма реших да не спирам, защото беше на средата на пътя вече. Децата много се накефиха на бурканите.....
        Нощно време не спирам, да си махат - я са пътна полиция, я разбойници...
        AR 166 2,4 jtdm
        NT II 2,7 tdi
        Peugeot 206 1,1
        AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Със стоп палка. Имат си униформи, отличителни знаци и пр. Неспирането на такъв горски стражар се води като осуетяване на проверка за бракониерство. Глобите за такова нещо са сериозни.
          Би ли дал линк към нормативният документ които дава такива права на горските!? Това което си написал е абсолютно невярно!!!
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Както и да е,ако някой направи същата мизерия ето как се процедира:
            Звъннах на 112 и казах,че поради еди каква си причина не съм спрял на знак на пътен полицай.Една лелка ми записа номера и каза,че няма как да получа акт щом съм съобщил там в някакъв си срок.Това,което може да стане да ме привикат,а катаджиите да трябва да пишат обяснение(т.е. посмъртно няма да им се занимава)...

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
              Би ли дал линк към нормативният документ които дава такива права на горските!? Това което си написал е абсолютно невярно!!!
              Мисли си ти, че е невярно. Всеки, който е изкарал някога ловен билет го знае. Няма да си губя времето да ти търся документи.
              Просто казвам, какво е. Който иска, ще го има впредвид.
              Който не иска - жив и здрав да е!

PS:

Ще ти кажа още нещо, което ще ти се стори смешно.........
              Ако си вървиш в гората и намериш еленови рога, нямаш право да ги прибереш. Глобата за такова нещо може да те изненада неприятно.
              А както всички знаем, непознаването на закона не е оправдание.
              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:20.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Мисли си ти, че е невярно. Всеки, който е изкарал някога ловен билет го знае. Няма да си губя времето да ти търся документи.
                Просто казвам, какво е. Който иска, ще го има впредвид.
                Който не иска - жив и здрав да е!

PS:

Ще ти кажа още нещо, което ще ти се стори смешно.........
                Ако си вървиш в гората и намериш еленови рога, нямаш право да ги прибереш. Глобата за такова нещо може да те изненада неприятно.
                А както всички знаем, непознаването на закона не е оправдание.
                Аз не си мисля, аз знам, че това което твърдиш не е вярно! Горските по никои закон нямат право да спират ЛМПС по републиканската и общинската пътни системи. Когато се извършват проверки по пътища в горски райони и проверките са от компетентността на горските то те задължително са със съдействието на МВР в частност на жандармерията.
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                  Аз не си мисля, аз знам, че това което твърдиш не е вярно! Горските по никои закон нямат право да спират ЛМПС по републиканската и общинската пътни системи. Когато се извършват проверки по пътища в горски райони и проверките са от компетентността на горските то те задължително са със съдействието на МВР в частност на жандармерията.
                  ИНСТРУКЦИЯ No 17
                  за контролната служба в горите и горската стража

Чл.47. (1) Горските стражари на контролен горски пункт имат право да:
                  1. спират за проверка превозни средства, превозващи дърва за огрев, дървени строителни материали, дивеч, риба и други горски продукти, включително и преработените такива; когато не са придружени с документи, доказващи законния им произход, или не са маркирани по съответния ред, се задържат, а на лицата, които ги превозват, се съставят актове............

ЛМПС попадат в определението "превозни средства"

Ако не искаш да разискваш това в съда, по-добре е да спреш на подадения сигнал.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

пише на контролен горски пункт, което означава не където си искат, какъв е този пункт.Горски предполага, че е в гора, а не на шосе плюс това мисля, че не може да ти рови всеки в колата
                    Last edited by lordliness; d.m.y г., 18:36.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      пише на контролен горски пункт, което означава не където си искат, какъв е този пункт.Горски предполага, че е в гора, а не на шосе
                      Същото го пише и за правата на горския стражар, без да се конкретизира място:

Чл.44. Горският стражар има право да:
                      1. проверява превозните средства, които превозват дървени материали, дивеч, риба и други горски продукти и документите за тях;

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

и как ще разбере какво имам в багажника?

Comment

Могат да те спрат за проверка на документи, но да ти ровят в колата не могат.Могат само с прокурорско нареждане за обиск.Може да те помолят да отвориш багажника, но само гледат без да ровят.Може да им откажеш, но тогава могат да ти запечатат МПС - то, и да го закарат в районното барабар с шофера за 24 часа.Вечер не си длъжен да спираш особено извън града, в града обаче спираш.Досега не съм се правил на голяма работа, спирам си когато искат, когато съм в нарушение не споря и много пъти съм се отървал с пожелание за приятен път или с минимална глоба.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            и как ще разбере какво имам в багажника?
                            Моят съвет е - освен ако нямаш сериозни съображения за да бягаш от такава проверка, по-добре е да спреш и покажеш багажника. В противен случай неспирането може да се тълкува като неприятно за теб обстоятелство и да ти донесе излишни главоболия.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Моят съвет е - освен ако нямаш сериозни съображения за да бягаш от такава проверка, по-добре е да спреш и покажеш багажника. В противен случай неспирането може да се тълкува като неприятно за теб обстоятелство и да ти донесе излишни главоболия.
                              вероятността да срещна горски клони към нула- не ходим по едни и същи места

Comment

ИНСТРУКЦИЯ No 17
                                за контролната служба в горите и горската стража

Чл.47. (1) Горските стражари на контролен горски пункт имат право да:
                                1. спират за проверка превозни средства, превозващи дърва за огрев, дървени строителни материали, дивеч, риба и други горски продукти, включително и преработените такива; когато не са придружени с документи, доказващи законния им произход, или не са маркирани по съответния ред, се задържат, а на лицата, които ги превозват, се съставят актове............

ЛМПС попадат в определението "превозни средства"

Ако не искаш да разискваш това в съда, по-добре е да спреш на подадения сигнал.
                                Човек, копираш нещо и даже не си го прочел!!! Хубаво си болднал "превозни средства" ама условието що си го пропуснал? Виж сега ти ако искаш може да спираш и на клоун със слънчоглед в ръка, но това не те прави компетентен.
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X