Първоначално публикувано от ecotronic
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Последствия при неспиране на катаджия?
Collapse
X
-
Няколко пъти ми се е случвало да не спра - по различни причини. Или късно ги виждам, или блея нанякъде или е толкова сложно за спиране, че им тегля една и не спирам. В двата от случаите ме гониха и ми написаха акт. Единия - заради превишение от 20 км./час в извън населено място, а втория - заради управление без колан. Наказанието е - глоба някаква и лишаване до 3 месеца за първи път и до 6 месеца за втори. Естествено обжалвах и спечелих, защото едното място беше изключително рисковано за внезапно спиране, махаха ми през три ленти, докато излизам от път без предимство и се включвам в натоварен път и ги видях късно. А другия падна заради калпаво написан акт. Тогава не спрях, защото возех две големшки деца отзад и през 2 минути се обръщах да видя каква бела правят. Карах си 90 спокойно, не съм видял че насред полето са сложили 70, видях патрулката, погледнах към децата и с периферията видях че махат, а ма реших да не спирам, защото беше на средата на пътя вече. Децата много се накефиха на бурканите.....
Нощно време не спирам, да си махат - я са пътна полиция, я разбойници...AR 166 2,4 jtdm
NT II 2,7 tdi
Peugeot 206 1,1
AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеСъс стоп палка. Имат си униформи, отличителни знаци и пр. Неспирането на такъв горски стражар се води като осуетяване на проверка за бракониерство. Глобите за такова нещо са сериозни.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Както и да е,ако някой направи същата мизерия ето как се процедира:
Звъннах на 112 и казах,че поради еди каква си причина не съм спрял на знак на пътен полицай.Една лелка ми записа номера и каза,че няма как да получа акт щом съм съобщил там в някакъв си срок.Това,което може да стане да ме привикат,а катаджиите да трябва да пишат обяснение(т.е. посмъртно няма да им се занимава)...
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеБи ли дал линк към нормативният документ които дава такива права на горските!? Това което си написал е абсолютно невярно!!!
Просто казвам, какво е. Който иска, ще го има впредвид.
Който не иска - жив и здрав да е!
PS:
Ще ти кажа още нещо, което ще ти се стори смешно.........
Ако си вървиш в гората и намериш еленови рога, нямаш право да ги прибереш. Глобата за такова нещо може да те изненада неприятно.
А както всички знаем, непознаването на закона не е оправдание.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:20.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеМисли си ти, че е невярно. Всеки, който е изкарал някога ловен билет го знае. Няма да си губя времето да ти търся документи.
Просто казвам, какво е. Който иска, ще го има впредвид.
Който не иска - жив и здрав да е!
PS:
Ще ти кажа още нещо, което ще ти се стори смешно.........
Ако си вървиш в гората и намериш еленови рога, нямаш право да ги прибереш. Глобата за такова нещо може да те изненада неприятно.
А както всички знаем, непознаването на закона не е оправдание.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеАз не си мисля, аз знам, че това което твърдиш не е вярно! Горските по никои закон нямат право да спират ЛМПС по републиканската и общинската пътни системи. Когато се извършват проверки по пътища в горски райони и проверките са от компетентността на горските то те задължително са със съдействието на МВР в частност на жандармерията.
за контролната служба в горите и горската стража
Чл.47. (1) Горските стражари на контролен горски пункт имат право да:
1. спират за проверка превозни средства, превозващи дърва за огрев, дървени строителни материали, дивеч, риба и други горски продукти, включително и преработените такива; когато не са придружени с документи, доказващи законния им произход, или не са маркирани по съответния ред, се задържат, а на лицата, които ги превозват, се съставят актове............
ЛМПС попадат в определението "превозни средства"
Ако не искаш да разискваш това в съда, по-добре е да спреш на подадения сигнал.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
пише на контролен горски пункт, което означава не където си искат, какъв е този пункт.Горски предполага, че е в гора, а не на шосеплюс това мисля, че не може да ти рови всеки в колата
Last edited by lordliness; d.m.y г., 18:36.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениепише на контролен горски пункт, което означава не където си искат, какъв е този пункт.Горски предполага, че е в гора, а не на шосе
Чл.44. Горският стражар има право да:
1. проверява превозните средства, които превозват дървени материали, дивеч, риба и други горски продукти и документите за тях;
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Могат да те спрат за проверка на документи, но да ти ровят в колата не могат.Могат само с прокурорско нареждане за обиск.Може да те помолят да отвориш багажника, но само гледат без да ровят.Може да им откажеш, но тогава могат да ти запечатат МПС - то, и да го закарат в районното барабар с шофера за 24 часа.Вечер не си длъжен да спираш особено извън града, в града обаче спираш.Досега не съм се правил на голяма работа, спирам си когато искат, когато съм в нарушение не споря и много пъти съм се отървал с пожелание за приятен път или с минимална глоба.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеи как ще разбере какво имам в багажника?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеМоят съвет е - освен ако нямаш сериозни съображения за да бягаш от такава проверка, по-добре е да спреш и покажеш багажника. В противен случай неспирането може да се тълкува като неприятно за теб обстоятелство и да ти донесе излишни главоболия.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИНСТРУКЦИЯ No 17
за контролната служба в горите и горската стража
Чл.47. (1) Горските стражари на контролен горски пункт имат право да:
1. спират за проверка превозни средства, превозващи дърва за огрев, дървени строителни материали, дивеч, риба и други горски продукти, включително и преработените такива; когато не са придружени с документи, доказващи законния им произход, или не са маркирани по съответния ред, се задържат, а на лицата, които ги превозват, се съставят актове............
ЛМПС попадат в определението "превозни средства"
Ако не искаш да разискваш това в съда, по-добре е да спреш на подадения сигнал.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
Comment