Известие

Collapse
No announcement yet.

Митът "2.0 туин спарк"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    Спарка спича във високите в повечето случай щото дебитомера му е заминал, и отчита по малко вятър, екуто съответно пуска и по малко бенз и нещата не се получават......а има и още доста фактори който могат да объркат смесообразуването и от там - щети......отделен е факта че тоя двг за кубиците си вади добри коне, ако беше малко дефорсиран сигурно щеше да трае повече....
    Като цяло мисля че добре подържана двойка или ТС изобщо си е нормален двигател.......друг е въпроса че масло в огъня се налива и от хайвани дето са свикнали да правят само немско, а ТС-а си иска тесен "специалист"......
    Тва обяснява това,че повечето родилки са евро 2/3 а евро 1 е по здрав,там дебитомера е по здрав и сегментите са като на истинските коли Аз лично съм имал само един спарк,с вече направен основен ремонт,но бях доволен от колата,е и аз смених доста неща по нея,но сегашните собственици вече почти 4 г. си я карат без никакви ядове/освен картера/

---------- Post added at 07:23 ---------- Previous post was at 07:17 ----------

Първоначално публикувано от mik mik Покажи съобщение
    Те тва са си консумативи за тоя двигател, като маслото
    пп Май и аз ще я дам на майка ми да се оправи малко
    Тва мисля че е рекордьора в този форум,по счупени спаркове,но не се отказва-на това се казва болен мозък

---------- Post added at 07:26 ---------- Previous post was at 07:23 ----------

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    Моторът слаган в Ланчиа Делта Интеграле и в няколко други италиянски бангии от 90-те (2.0 16в турбо) е дело също на ФИАТ. Интересно ми е какво ви е мнението за него? Разлики/прилики с 16в туин спарк (който също е ФИАТ-ска рожба). От това, което съм чел, единия е смятан за доста корав мотор от "старата школа", издържащ на много "бой" (Лампредито), а другия за капризен и "родилка" (ТС)?

п.с.Аз ги имам и двата, но за сега главно впечатления имам от Туин Спарка. Единственото, което мога да кажа на този етап е, че 2.0 16в турбото е адски евтин за обслужване и поддръжка спрямо ТС. Няма дебитомер, има МАП сензор (70лв), свещите са му 4 бр (40лв всичките НЖК), кабелите и бобините са на дооста сносни цени , 1 ламбда сонда, ангренажния ремък и ролката мисля, че ми се връзаха около 100лв!!
    Абе и Лмапредито не е от най издръжливите мотори,ако му сменяш често маслото ще е ок,но и за него се носят легенди че е бедна сместа на високите и няма хубаво мазане в главата,затова си и отиват валовете/хората слагат валове от Типо Седичи,ма те са още по голяма рядкост/
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мда ...
      без да се *се*е тема в "Общи приказки" , няма как да да дишате спокойно ...

ае със здраве!
      ЕДИТ: Този пост беше за "бадмадафака", но някой му делна поста ...
      Last edited by Tonimir; d.m.y г., 16:03.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
      AR 155 2.0 16v SUPER
      Toyota Corolla 2014 S Premium
      Moskvich 2140

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        е бедна сместа на високите и няма хубаво мазане в главата
        Еми ще е бедна, ако ти е сдухала маслената помпа, ама то затова си има уред на таблото ... само дето редко работят

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        1 ламбда сонда, ангренажния ремък и ролката мисля, че ми се връзаха около 100лв!!
        Дано си се объркал като си го писал, защото ангренажния комплект SKF ми беше към 100лв. на доставна цена - като имаш предвит, че бащата е вносител на FAG и SKF! Само обтяжната ролка INA струваше към 40-50лв.
        ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

За двойната искра...само ризница, и ако я подържате като 16- винтилова е вечна
          п.с. за 21 години....само една гарнитура смених...аере с здраве..
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Тук има доста "състезатели" - каквато и кола да им попадне ще я бастардисат и после ще реват, че двигателя е виновен.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              И какво стана сега - поредното оплюване на най-масовия двигател.
              Всеки си хвали неговия - да се похваля пък и аз с моя.
              Никакви проблеми с двигателя 2.0 TS Евро 3 със шестстепенна скоростна кутия - по нашите магистрали няма възможност да се задържат продължително време такива обороти с този двигател.
              Каране с хубави масла и бензин и никакви проблеми.
              Естествено, че всеки си хвали неговото, както и ти сега своето. Но пак повтарям, аз изводите не съм си ги извадил от една или 2 коли. А дори не е най-масовият мотор на марката точно този мотор. Можеш да кажеш, че най-масовият мотор на марката е НОРД мотора (ако въобще знаеш за какво говоря), най-малкото защото започва производството му през 50-те и свършва през 90-те. Тази тема не е за оплюване, а за реални отзиви.
              Ако познаваш 100 коли с мотор от заглавието и си направил основен ремонт на 30 или 40 коли, то не го наричай здрав мотор и не е оплюване, а просто такава е реалността.

---------- Post added at 20:32 ---------- Previous post was at 20:28 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Тук има доста "състезатели" - каквато и кола да им попадне ще я бастардисат и после ще реват, че двигателя е виновен.
              Да ама има и много от тия "състезатели" които от 5-6 години дават газ на старият 8 клапанов мотор и не могат да го счупят. дори и да успеят, то те са му много по-евтини, както и цял мотгор, просто защото никой не ги търси да ги купува.

Пък ако не ми вярваш, просто звънни на някой от колегите с автоморги, питай кой мотор за колко се продава и каво търсене има за мотори. Оттам би могло да си извадиш изводи.

Иначе на автора на темата бих му дал този съвет, ако искаш 156-ца, то не си я взимай с 4 цилиндров бензинов мотор, а избери или шестак или дизел.
              Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 23:48.
              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Убеждавам се за сетен път, че тук цари едно мнение, срещу което не ми се иска да се изправям, защото е безмисленно.
                И двете коли от подписа ми са в движение и пълните им възможностите се ползват само в екстремни ситуации, но някои хора постоянно са в такива ситуации, като в същото време искат да им е евтиннко, някак си. Отделен въпрос е, че майстори които разбират са кът.
                sigpic

Comment

Туинспарк е пийс оф шит! Петака на фиат например е доста по-добър според мен. Дърпа от ниски обороти, работи по-равномерно, има по една свещ на цилиндър и не е толкова капризен към масло. А, и може да се сложи обикновена газова. В мареята дърпа не по-лошо от скрапа в 156.

Comment

Другото което ми прави впечетление е, че много хора си мислят, че като колата им много бръмчи и тръска е голяма работа.
                    sigpic

Comment

........свинския парк си е супер.
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Fiat rulz!!!

Comment

16v TS е супер!!!!
                          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                            Фиатския атмосферен петак е може би единствения мотор на италианска кола, по-оплюван от недоразумението ТS 16V...
                            Ндаам .. освен това е и най-бавния в класа си. Всеки свин спарк го издухва, да не говорим за ония C20XE.
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                              Туинспарк е пийс оф шит! Петака на фиат например е доста по-добър според мен. Дърпа от ниски обороти, работи по-равномерно, има по една свещ на цилиндър и не е толкова капризен към масло. А, и може да се сложи обикновена газова. В мареята дърпа не по-лошо от скрапа в 156.
                              Ххахахахахахаха ще ме спукаш от смях
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

В защита на Fiat-ския 20V искам да кажа, че звукът му е далеч по-готин от този на моя двигател.
                                За вървеж не знам, понеже въпосният петак, който карам понякога е монтиран на Lancia Kappa и при теглото на автомобила няма как да върви колкото върви GTV-то.
                                Но според мен си е адекватен и си върви задоволително, като за 155к.с.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
                                X