Известие

Collapse
No announcement yet.

Митът "2.0 туин спарк"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2.0 TS не е никакъв мит, а една прекрасна реалност.
    Онзи ден се наложи да се изпреваря екстремно една кола и си перна 5500об. на 2-ра, без изобщо да се затрудни, като имаше възможност за още, но нямаше нужда - даже имам 3 свидетели от форума.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
      ...чупят съединители....ама ментос съединители.....
      Найстина глупост.....
      На старата баба 155...смяна съединител на близо 300....хил. км....и то лагера изви, а съединителя имаше живот още....156-та е на 240.....и още държи....макар, че е пътмник...а бе какво ми говорите.....
      ....няма здрава кола, ако не се подържа...
      А Живко е превъзбуден....какви са тия нощтни клипове.....да не ме занимава с глупости
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        2.0 TS не е никакъв мит, а една прекрасна реалност.
        Онзи ден се наложи да се изпреваря екстремно една кола и си перна 5500об. на 2-ра, без изобщо да се затрудни, като имаше възможност за още, но нямаше нужда - даже имам 3 свидетели от форума.
        Това е и моето мнение. Когато човек се отнася с грижа и внимание към този двигател, дълго ще му се радва.

Тъй че като гледам какво гласят много от мненията по темата, мисля, че е редно заглавието и да бъде променено на:

"Дуракоустойчив двигател ли е 2.0 TS ?"

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Това е и моето мнение. Когато човек се отнася с грижа и внимание към този двигател, дълго ще му се радва.

Тъй че като гледам какво гласят много от мненията по темата, мисля, че е редно заглавието и да бъде променено на:

"Дуракоустойчив двигател ли е 2.0 TS ?"
          Аз бих ти отговорил, че не е дуракоустойчив, а е двигател за устойчиви хора с нормално мислене, стъпили здраво на земята и нехвърчащи в небесата.
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            ... мурбо бензини италиянски загиват и не само

http://www.youtube.com/watch?v=xc5Su-ADhqM

къде сте бензините

ПП: Билибой кви чипове бе аз имам ремапче и той е последната дупка от кавала чак
            Ххехехех Живко ще имаш ли път към София скоро? Тука даже отговарям със същата кола от клипса

А и защо мерите със сток купе турбо Все едно 145-цата на Даги да се премери със сток 2.4 жтд
            Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 17:54.
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аз бих ти отговорил, че не е дуракоустойчив, а е двигател за устойчиви хора с нормално мислене, стъпили здраво на земята и нехвърчащи в небесата.
              Не само за устойчиви хора с нормално мислене а за хора, които са свикнали да изпитват удоволствието от динамиката и еластичността на мотора.

На дизел-рацерите ще задам няколко прости въпроса:

Знае ли някой за някое върхово постижение в историята на автомобилостроенето, примерно формула 1 или някой от топ 10 световно признати расови автомобила да са базиранни на дизелов двигател?

Знае ли някой защо една марка като BMW например, която традиционно се славеше с производството на динамични автомобили от среден клас, до средата на 80-те години на миналия век не си позволяваше да се покаже на пазара с дизелов двигател?

Знае ли някой защо в тежката транспортна техника (влакове, кораби, камиони, танкове, строителни машини.........) се разчита единствено на дизелови двигатели?

Знае ли някой защо в последнно време дизеловият двигател навлиза все повече при леките автомобили?

Не се хабете да мислите!

Eто ви отговора:

Защото дизеловият двигател е единствено по-икономимен и до известна степен по издържлив от бензиновия.

Накратко - дизеловият двигател се появява единствено заради икономически съображения.

На тези, които твърдят, че който не е опитвал дизелов автомобил не знае за какво иде реч и ако опита, щял да се влюби необратимо, ще кажа:

Няма човек усетил духа на мощния бензинов двигател, и който да не се интересува от икономическата страна на шофирането, който да смени бензина с дизел.

Това е простата истина, уважаеми колеги

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Не знам, но с този двигател, с възможност за 6 предавки може да си правиш каквото искаш, ако си е подържан според стандартните изисквания.
                При мен е навременна смяна с хубаво масло, за по-добро дишане - перящ въздушен филтър реплейсмънт и съответно пръскан с маслото му и зареждане с хубав и пресен бензин.
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Не само за устойчиви хора с нормално мислене а за хора, които са свикнали да изпитват удоволствието от динамиката и еластичността на мотора.

...

Това е простата истина, уважаеми колеги
                  Колега, простата истина са 10% по висока индикаторна ефективност (КПД) на дизеловият двигател!
                  От доста време дизелите пердашат сериозно бензиновите автомобили на LeMans 24, а също така и на някой WTСC сериите. Тяхно е бъдещето и в съвременните, хибридни автомобили и прочие. С напредването на технологиите, и новите материали, вече дизеловият двигател не е много по тежък от бензиновият, също така и не е много по комплициран (както беше преди), и това компенсира до огромна степен преимуществото на бензиновият двигател. Дизеловият двигател има по-голям ресурс защото прави по-малък брой цикли за един и същи маршрут с една и съща скорост и пак причината са ония 10% дето споменах по-горе.
                  Мога да утре да ти изброявам предимства, но ... ако ти си фен на бензина, или просто искаш да си чешеш пръстите, няма как да те убедя в противното.
                  Have A Nice Day
                  o/_______\o
                  (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                  []=о===о=[]

Comment

• Не знам, но във F1, работят с атмосферни бензинови двигатели, което съвпада със спорния дух на Алфа Ромео.
                    sigpic

Comment

• От до година минават на малолитражки с турбо. Което е и бъдещето на съвременния бензинов двигател.

Comment

Не знам, но във F1, работят с атмосферни бензинови двигатели, което съвпада със спорния дух на Алфа Ромео.
                        И какво общо има мотор от F1 с този във сериен автомобил? При условие, че всяка една съмременна марка има по-близък до F1 мотор, отколкото Алфа Ромео. А въпросният обсъждам ТС е със 75-77 коня от литър мощност. Рено (смятана за долнопробна марка) в момента има по-силни мотори (имат сериен атмосферен мотор с близо 100 коня от литър обем) и доставя мотори във F1 за разлика от Алфа Ромео, които откакто са собственост на Фиат, не произвеждат и разработват мотори за F1 .

Още не мога да си обясня, какво спортно има в един 16V TS, при условеи, че с него марката бележи регрес откъм здравина спрямо предшественика си - 8V TS и има слабо повишение в мощността спрямо предшественика си.
                        Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 18:57.
                        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• На мен ми харесва, че има много фенове на дизела, защото така бензина е по-евтин - просто технологията на производство от суровия петрол е такава, че трябва да излезе и бензин, а когато неговото търсене е по-малко, за нас е добре.
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                            От до година минават на малолитражки с турбо. Което е и бъдещето на съвременния бензинов двигател.
                            Всъщност идеята за тези нови турбо мотори е да се разработят нови технологии, които да дават мощност, но с по-нисък разход и по-малко вредни емисии, които ще се пренесат по-късно в серийните коли. Но основната идея е да се постигне нисък разход. Още сега е ясно условието, бъдещите мотори да харчат 30-40% по-малко гориво от сегашните атмосферки, при очаквана сходна мощност. Нова ще бъде и технологията ТЕРС - за усвояването по правилен начин на отделената топлина, която ще бъде преобразувана в енергия и мощност.
                            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Бобчо, много добре си подкован технически, но тук става въпрос за демо версията на спорт, а дизела изобщо не се включва в тази схема.
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                                От доста време дизелите пердашат сериозно бензиновите автомобили на LeMans 24, а също така и на някой WTСC сериите.
                                На Льо Ман бият, защото са икономични и спират по малко за зареждания, за WTCC няма да говорим. В момента, в който разрешиха турбо бензина "печките" приключиха участие. Даже тази година няма дизелови мотори.

П.С. Защо всички "печки" искат летящ старт, а не старт от място?
                                Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Working...
                                X