Известие

Collapse
No announcement yet.

Митът "2.0 туин спарк"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Накратко:

Отказът от това да се кара на газ го отдавам на следните причини:

1 - Човек не разполага с обективна информация по въпроса.
    2 - Човек страда от познатата инерция на мисленето и консерватизъм.
    3 - Човек робува на комплексите си.
    4 - Човек разполага с голям финансов ресурс и не се интересува от това как ще го изразходва.
    5 - Човек се страхува от непознатото
    6 - Жена ти не ти дава да возиш "бомбата" в багажника.
    Или на някой му е през к*ра какво си мисли друг на какво кара и защо .
    Last edited by bager; d.m.y г., 09:50.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Газовата ми уредба е кадърно монтирана и настроена.
      Не съм махал откачал дебитомер и пин 15.
      Нямам проблеми със сондата и на диагностика няма никакви грешки.
      И по-важното - двигателят работи перфектно и по нищо не можеш да усетиш, че тази кола се движи на газ, освен по разхода на пари.
      Има хора в този форум, които са ми карали колата на газ и знаят за какво иде реч.
      Както каза Code, ако карам кола за 100 К лева, сигурно ще ми е все тая с какво гориво я карам.
      Но при положение, че за едни 100 К пробег разликата между разхода на гориво бензин - газ е равностойна на близо 2 пъти стойността на колата............

Накратко:

Карането на газ не влиза в конфликт с заводско-заложените параметри на колата, резултатът от това има смислен финансов израз, в значително по-малка степен замърсявам околната среда (не разбирам защо трябва да се срамувам да изтъкам това последното).

Отказът от това да се кара на газ го отдавам на следните причини:

1 - Човек не разполага с обективна информация по въпроса.
      2 - Човек страда от познатата инерция на мисленето и консерватизъм.
      3 - Човек робува на комплексите си.
      4 - Човек разполага с голям финансов ресурс и не се интересува от това как ще го изразходва.
      5 - Човек се страхува от непознатото
      6 - Жена ти не ти дава да возиш "бомбата" в багажника.
      Има и още една точка:

7. Човек запознат с малко известните и умело премълчавани негативни моменти на газовата уредба.

Comment

• ГАЗТА е за готвене, НАФТАТА за отопление, а БЕНЗИНА е за каране !!
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

• Обяснете ми смислено тогава защо плюете по дизеловите машини с марка Алфа Ромео.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Има и още една точка:

7. Човек запознат с малко известните и умело премълчавани негативни моменти на газовата уредба.
            Ще ми бъде интересно, ако споделиш за тях.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              Обяснете ми смислено тогава защо плюете по дизеловите машини с марка Алфа Ромео.
              Аз не плюя по никого - всеки да си кара с каквото си прецени, но да не натрапва своето мнение на другите, защото всяко едно от видовете горива си имат своите предимства и недостатъци.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Обяснете ми смислено тогава защо плюете по дизеловите машини с марка Алфа Ромео.
                Който е плюл, да обяснява. Аз не отричам достойнствата на дизеловите модификации.
                Те са просто добрата алтернатива на бензиновия двигател, която всеки пазарно ориентиран производител е длъжен да предложи за да оцелее като такъв.
                Производителите, които НЕ правят компромиси с динамиката на своите продукти НЕ предлагат дизелови модификации!

Да давам ли примери за такива?

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Приятелката ти да не би да не си е обръснала мустака тази сутрен бе?
                  Аз не виждам някой да плюе по дизела, дори споменах, че ползвам такава, просто, никой не обича да му дават наклон на куRа.
                  Last edited by Доко; d.m.y г., 10:56.

Comment

Ще ми бъде интересно, ако споделиш за тях.
                    С удоволствие, но ако ми позволиш - на малко по-късен етап, щото в момента пътувам за концерт на JOVI и малко тегаво се пише от телефона ...

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                      Приятелката ти да не би да не си е обръснала мустака тази сутрен бе?
                      Аз не виждам някой да плюе по дизела, дори споменах, че ползвам такава, просто никой не обича да му дават наклон на куRа.
                      много къса памет имаш, приятелката ми е добре, скоро ще се женим, нямам опит с мустакати жени за разлика от теб изглежда.

Comment

С удоволствие, но ако ми позволиш - на малко по-късен етап, щото в момента пътувам за концерт на JOVI и малко тегаво се пише от телефона ...
                        Само не забравяй да уточниш с дебели букви, че става въпрос за хора които "прекарват" целия си живот с един автомобил.

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                        много къса памет имаш, приятелката ми е добре, скоро ще се женим, нямам опит с мустакати жени за разлика от теб изглежда.
                        Хаха, ти да не си помисли, че си някЪв муви стар млади ми момко, съжалявам, не ти следа биографията, но приеми един съвет, не си бърши гъза с нея, размирисваш я.
                        Last edited by Доко; d.m.y г., 11:02.

Comment

Значи ти предстои доста по-интересно занимание от скучната стара бензино-дизел-газова дискусия тук

Приятни емоции на концерта!

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                            Само не забравяй да уточниш с дебели букви, че става въпрос за хора които "прекарват" целия си живот с един автомобил.

Хаха, ти да не си помисли, че си някЪв муви стар млади ми момко, съжалявам, не ти следа биографията, но приеми един съвет, не си бърши гъза с нея, размирисваш я.
                            Нещо се комплексираш, а, взе да пишеш глупости

Comment

• Пичове стига вече с глупостите...този форум взема да заприличва вече на бг дама!
                              Не мога да разбера за какво се карата...няма една нормална тема вече...всеки приказва на другия кое е по-добре.
                              Има негативи и позитиви от всяко нещо в този прекрасен живот.
                              Няма ли по стойностни теми за обсъждане.
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• A la guerre comme a la guerre - на български си губи очарованието
                                Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:25.

Comment

Working...
                                X