Известие

Collapse
No announcement yet.

Внимание ! ! !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Имаш пазар, имаш търговец, който определя правилата в тази им част. Ти отиваш при него и започвате да се догваряте, ако на някой от двамата не му изнасят условията на другия, то всеки си хваща шапката и си заминава.
    Еми утре някой ще започне да плюе джамбазите по форумите, че не дават едногодишна гаранция за колата.
    Това си е негово право и не приемам да се прави изводът, че колата е повредена.
    Ако искаш бре, никой не те кара насила.
    Има хора, които си поемат риска да я купят и без проверка.
    Въпросът ми беше лично към теб- ще си купиш ли колата при така стеклите се обстоятелства или ще си биеш камшика?
    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      Въпросът ми беше лично към теб- ще си купиш ли колата при така стеклите се обстоятелства или ще си биеш камшика?
      Чакай сега.
      Какво значение има как ще постъпя аз?
      Просто така плесната тази тема с линк към конкретна обява е некоректна.
      На тази кола може нищо да и няма, просто на търговеца да му е писнало от лаптопи и разкарване по сервизи.
      Сложил е цена има си условия и си продава колата.
      Това, че на някой не му изнасят тези условия не прави строшена колата.
      Скоро тук един се оплакваше, че му отказали тест автомобил за 24 часа.
      Утре ще искат на море да ходят с тест автомобили.
      Такива са условията на търговеца и точка.

п.п. Моята кола я купих без да съм я карал дори.
      Житейската ми максима е, че колкото повече се пазиш и заключваш, толкова повече те прецакват и крадат.
      Важното е ти какво правиш, това ще ти се връща и на теб.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Житейската ми максима е, че колкото повече се пазиш и заключваш, толкова повече те прецакват и крадат.
        Тук съм абсолютно съгласен с теб...

Comment

Чакай сега.
          Какво значение има как ще постъпя аз?
          Просто така плесната тази тема с линк към конкретна обява е некоректна.
          На тази кола може нищо да и няма, просто на търговеца да му е писнало от лаптопи и разкарване по сервизи.
          Сложил е цена има си условия и си продава колата.
          Това, че на някой не му изнасят тези условия не прави строшена колата.
          Скоро тук един се оплакваше, че му отказали тест автомобил за 24 часа.
          Утре ще искат на море да ходят с тест автомобили.
          Такива са условията на търговеца и точка.
          +1

И все пак, Благодарим на колегата пуснал темата. Ако не за друго, то поне ще се знае, че при този търговец/автокъща не се приемат лаптопи и разкарвания насам и натам по сервизи. Другите от форума ще знаят да не ходят.

Моята 155ца я купих гледайки я на снимки! Дет се вика, любов от пръв поглед!

145цата не беше така, ходих и я разгледах на място, покарах я, но не съм нито я карах на сервиз нито съм я закачал на лаптоп , а дадох за нея барабар с музиката в нея 6К.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
          AR 155 2.0 16v SUPER
          Toyota Corolla 2014 S Premium
          Moskvich 2140

Comment

Може да си купиш кола само по снимки и по приказки, без да я пробваш реално. Това си е твой избор.
            Но ако продавачът те принуждава да направиш такъв избор, следва да му платиш колата давайки му един плик с една сума в него и той да няма право да преброи парите.
            Така би било честно.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Не разбрах защо да внимаваме?
              Постът ти не доказва колата да има сериозен проблем.
              Е ти я вземи така.Като купувах моята, такива ги оствирвах просто.Може и да е идеална, ама да си гледа работата! Не става дума за пазарене, не че е лошо, но пък да уйдисвам на такива е пълна глупост

---------- Post added at 20:55 ---------- Previous post was at 20:54 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Може да си купиш кола само по снимки и по приказки, без да я пробваш реално. Това си е твой избор.
              Но ако продавачът те принуждава да направиш такъв избор, следва да му платиш колата давайки му един плик с една сума в него и той да няма право да преброи парите.
              Така би било честно.
              А, определено това е така
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Никога не бих си купил кола, ако продавача не е съгласен на преглед в сервиз.
                Аз съм купувал пет коли досега и нито една не съм диагностицирал в сервиз преди покупката. На нито една обаче, не ми беше отказано да го направя ако искам.
                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Последните коли, които си купих грам не съм ги гледал. Направо ми писна да обикалям по сервизи. Най-много човека, който ще я поддържа да й удари едно око какво горе долу има да се прави.

Последната кола, която гледах, ама гледах, та гледах беше GT-то и там първите 4 месеца бяха все интересни суми по сервизите. Последните 2 коли, които купих дори не ги карах. Само ме возиха хората, които ги продаваха. Това, че някой е темерут обаче не може да ме откаже да си купя нещо, ако то ми харесва. Въпроса е разбира се и той колко иска да си продаде колата.

Напълно нормално е да откажеш сервиз, защото това е загуба на време. Не продаваш кола за 50 000лв, дето да те е яд че не си я закачил, ама за кош 3000лв да си ги правиш тия упражнения е излишно. Преди 4 дни продадоха една Ibiza Cupra за 2 часа. Няма компютри, няма каране, няма нищо такова. Идваш - харесва ти - 3200 и е твоя.

Сега в случая за багажника, че продавача е постъпил тъпо - така е, ама никъде не е казано, че трябва да се съгласява с всички желания на купувача, защото реално купувач е този, който плаща накрая, а тия дето си ходят по сервизи са потенциални евентуални купувачи.

Тва е положението. Много се разглези народа напоследък. Аз купувачите винаги им завъртам главата и те още повече искат да купят нещото, което продавам, ама тва си ми е тръпка да има пазърлък. Не всеки е длъжен да е така.
                  www.facebook.com/workshox

Comment

От моя скромен опит с над 30 автомобила които смених за последните 21 години, потвърждавам мнението на Суско, но ще поправя само това, че никой не ви краде и прецаква, а сами си го причинявате, докато има балъци ще има и тарикати.
                    Last edited by Доко; d.m.y г., 20:36.

Comment

Тъй де, ако няма балъци, няма уиски с фъстъци.
                      Ако някой си купи кола без да я е закачил на компютър и да я е вдигнал на стенд - проблемът си е негов, не на джамбазина.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Хаха, лошото е, че в тази държава останахме само тарикатите, балъците се изнесоха по чужбина...
                        Last edited by Доко; d.m.y г., 23:14.

Comment

Аз пък винаги се пазаря преди да видя колата, ако се спазарим я оглеждам и.никога не ходя в сервизи, досега нямам грешна преценка
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            Аз пък винаги се пазаря преди да видя колата, ако се спазарим я оглеждам и.никога не ходя в сервизи, досега нямам грешна преценка
                            Да се пазариш за кола, която не си виждал "ин-виво" е като да спиш с жена, която не си виждал "ин-виво", но ти явно го владееш това изкуство.

п.п. Искрено се извинявам на всички дами прочели моя пост.
                            Сравнението е отвратително, но нямаше как.
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

В общи линии и си личи, коя кола е читава и коя не. Не съм си карал колите в сервиз преди да ги купя, но съм го правил на въпрос. Ако ми бяха отказали, нямаше да рискувам да си купя точно тези коли..

И сте смешни с тия изказвания, че за 3 бона не си струва да изгубиш половин час.
                              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                                В общи линии и си личи, коя кола е читава и коя не. Не съм си карал колите в сервиз преди да ги купя, но съм го правил на въпрос. Ако ми бяха отказали, нямаше да рискувам да си купя точно тези коли..

И сте смешни с тия изказвания, че за 3 бона не си струва да изгубиш половин час.
                                Ами като изкарват по десет на час, как да загубят половин час?!
                                Аз колкото пъти съм избирал сериозно и съм се пазарил, толкова пъти съм се прецаквал.
                                Все пак, нормално е като купуваш нещо да имаш и съответните изисквания. Какво означава, че не може да я пробваш.
                                Бях свидетел, как при Бобо закачиха едно Стило и се оказа, че километрите по километража, а те бяха около 140-150 000 изобщо не отговарят на действителността и са над 470 000. Остави другото, ама и нещо беше блокирало, та други интервенции не поемаше.
                                С една дума, човека беше глътнал дръвцето.
                                Една кола може да е малко на години, но на огромен пробег и да няма никакъв ресурс.
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X