Известие

Collapse
No announcement yet.

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ: ОСТАВКА на "Кабинета Орешарски" 2 Юни, Неделя, 12,00 часа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Червения лъжец пак пощуря...

БКП/БСП - Луканов = мораториум, криза, празни магазини.
    СДС - Димитров = връщане земята в реални граници преди агента Доган да го качи на пързалката.
    БСП/ДПС - Беров = мутри, обезценяване на лева, обиране на ТКЗС тата, източване на държавата през фирми вход/изход, възход на олигархията, кредитни милионери, пирамиди, фараони и балъци за милиони. Начало на манипулацията колко лошо нещо е демокрацията и прехода.
    БСП - Виденов = ограбване на спестяванията на народа, реабилитиране на кредитните милионери, масова "приватизация" с компенсаторки (едни олигарси прибраха без пари едни активи), изкуствено създадена снабдителна криза от лакомия, тотално нарушаване на всички международни договори с явното позволение на олигарсите да дебелеят в снабдяване с петрол на ембаргова държава. Манипулацията за лошия преход и демократи продължава с пълна сила.
    ОДС - Костов = реформи и резване на кранчето на мутрите и червените олигарси = демонизиран до степен да бъде обвиняван за действия на Луканов, Беров, Виденов и цялото ЦК на БКП на куп. Манипулацията за лошия преход и демократи достига безумни висоти след всяка непопулярна мярка.
    НДСВ (през БСП и ДПС) - Кобурготски = връщане на олигарсите на кранчетата, забатачване на реформите, продължаване на ратифицирането на международни договори започнати по времето на ОДС. Манипулацията за лошия преход и демократи продължава с пълна сила.
    БСП/НДСВ - Станишеф = спиране на реформите, връщане към бюджетно разграбване на здравеопазването, тотално отдаване на ДПС олигарси на земеделието и преработката, спиране на прсъединителни фондове. Манипулацията за лошия преход и демократи продължава с пълна сила.
    ГЕРБ - Борисов = смяната на едни олигарси на кранчетата с други, хаос в разплащанията, лапане на еврофондове с долнокачествени изпълнения, никакви реформи. Манипулацията за лошия преход и демократи продължава с пълна сила.

Стадо което позволява на червени боклуци да го лъжат така си заслужава съдбата!
    Много верни неща....ама нещо ми се струва, че имаш симпатия към Иван Костов........и той е в същите лайна.....даже е лапал повече от Жан Виденов лично.....да не говорим за протежетата Софиянски, Божков и хубавото Наде....
    Какво Ви пречи да говорите без пристрастия в тая тема..?
    п.п....с мен никой не иска да спори....баси....Павлин ме отминава като бърз влак малка гара ....типично за комунистите.....А Костов за мен е толкова червен, че е избил в лилаво))......хайде плямпайте си....за мен ченгетата все още въртят нещата....според изгодата....а Вие, ми говорите за некви политически партий....пълна глупост!
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Причината за кризата през 1997г. беше некадърната приватизация в банковия сектор, множеството финансови и застрахователни измами. Законът за реституцията и свързаните с него манипулации, издаването на ЗУНКове и компесаторни записи и т.н. Както беше казал един политик "по това време банковия сектор беше налазен от калинки".
      Преди 89г. не е имало празни магазини особено за хранителни стоки. Имаше дефицит на някои стоки но хората имаха пари и нивото на бедност беше много по-ниско. Масовото изчезване на стоки от магазините стана през 1990-1991г. след освобождаването на цените. Това се правеше с манипулативна цел за да се спечели от последващо рязко увеличение на цените.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Причината за кризата през 1997г. беше некадърната приватизация в банковия сектор, множеството финансови и застрахователни измами. Законът за реституцията и свързаните с него манипулации, издаването на ЗУНКове и компесаторни записи и т.н. Както беше казал един политик "по това време банковия сектор беше налазен от калинки".
        Преди 89г. не е имало празни магазини особено за хранителни стоки. Имаше дефицит на някои стоки но хората имаха пари и нивото на бедност беше много по-ниско. Масовото изчезване на стоки от магазините стана през 1990-1991г. след освобождаването на цените. Това се правеше с манипулативна цел за да се спечели от последващо рязко увеличение на цените.
        Добре де...защо тогава не го каза това, а сега след 20 -сет и кусур години....и тогава имаше митинги....да беше излезал на площада и да изразиш своето мнение....а не да бягаш в USA?
        Няма ги онез българи от историята ни като Левски, който да устояват свойте идеали.....всички сме мишоци.....появи се буца със сирене....големият плъх дет е на власт я отмъква....а ние мишоците излизаме да вземем по някоя троха....и обратно в дупките.....и на следващите избори гласуваме за големият плъх...за да ни остави пак трохи.....ако не гласуваме...той големият плъх няма проблем....реже съвсем малко от сиренето и го дава на тези, който ще го подкрепят.....осем милиона мишлета...вече сме около шест.....и още два- три милиона циганета,на който им е еня какво става....

Comment

• Излизал съм и съм скачал и съм викал времето е наше и др. подобни глупости но се оказа че тези които тогава говореха за морал или са били некомпетентни или просто са гонели лични интереси.

Comment

Причината за кризата през 1997г. беше некадърната приватизация в банковия сектор, множеството финансови и застрахователни измами. Законът за реституцията и свързаните с него манипулации, издаването на ЗУНКове и компесаторни записи и т.н. Както беше казал един политик "по това време банковия сектор беше налазен от калинки".
            Купончетата и режимите на тока и водата от преди 89 явно удобно ги забравяш. Да почваме ли с шунката, луканката и бананите ... явно си бил от правилните хора за които винаги е имало.
            Боже колко късопаметен народ боже, до сега 90% от присъстващите в тоя форум (висели по едни опашки за млекце и хлебец) трябваше да са те наврели в миша дупка за тия глупости как бързооборотни стоки ги нямало за да се вдигат цени.
            Кризата 97 беше заложена още по времето на Беров и доработена от Виденов - и двамата издигнати от любимата ти партия БСП.
            От какво да бъде налазен като назначени за милионери другари получиха сладки суми да направят банки (каква приватизация, какви 5 лв. като тогава имаше 2 на кръст ДСК и Булбанк), после получиха още по-сладки пари от БНБ да раздат едни кредити на правилни хора, а накрая правилните хора върнаха 1/3000 от тия пари.
            Разликата на гърба на редовия българин, който преди това имаше спестявания... после плач, че хората имали били пари!
            И всичкото това от социалната посткомунистическа партия
            За зърнената при реколта от над 600 тона на декар да говорим ли?

---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:50 ----------

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
            Много верни неща....ама нещо ми се струва, че имаш симпатия към Иван Костов........и той е в същите лайна.....даже е лапал повече от Жан Виденов лично.....да не говорим за протежетата Софиянски, Божков и хубавото Наде....
            п.п....с мен никой не иска да спори....баси....Павлин ме отминава като бърз влак малка гара ....типично за комунистите.....А Костов за мен е толкова червен, че е избил в лилаво))......хайде плямпайте си....за мен ченгетата все още въртят нещата....според изгодата....а Вие, ми говорите за некви политически партий....пълна глупост!
            Да имам, чудя се дали е за 3+ или 4- ... Димитров е за 3= ... останалите 2 или 1 (за преписване от кафяви и червени учебници).

Пак ще напомня, че в Германия си съдят не знам кой по ред политик, явно като седиш на кацата с меда, не може да не докачиш нещо.
            Та в тая насока всичките са един дол дренки, гледаме другото - какво остава и какво се прави.
            (Гепеното е работа на прокуратурата и съда, някой ден когато заработят наистина).
            Та Костов поне за 3+ изкарва със задължителната вече по негово време приватизация, стъпките за премахване на бюджетното здравеопазване, стабилизацията на държавата, недопускането на косовари и началото на присъединителните процеси.
            За повече от 4 обаче не стига... защото много късно се усети какви калинки си има, как го качват на манипулаторската шейна и че подобни реформи се правят наведнъж, защото след такива втори мандат няма.
            Дали и колко е откраднал (чисто и на фона на останалите) няма как да влезе в оценката щото реално знаем само слухове (и манипулации).
            Димитров пък почти връзва тройчето за реалното връщане на земята, че не се подлъга да прави преход с компенсаторки, че сега на село не само пари ами и земя нямаше да имат.
            За повече трябваше моментална лустрация и приватизация, не игрички - целия съм в бяло и искам вот.

А останалите, ако някой смята, че заслужават повече от 2 та, моля факти.
            Last edited by morfius; d.m.y г., 19:01.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
              Костов според мен не е червен по много причини:
              Обърна на 180 градуса политиката на страната. Започна преговори за членство в ЕС и НАТО. БСП беше против.
              Изгони от СДС внедрените червени агенти. Пламен Орешарски, Местан, Сидеров, Бисеров, Данчо ментата, Бакърджиев... много са. Всички тия бяха назначени още от 1989г в бъдещата опозиция, за да я дискредитират. Всеки знае къде ги назначи мафията след приключването на задачата им в СДС.
              Разкара мутрите от улиците, които бяха продукт на правителствата на Беров и Попов, подкрепяни задкулисно от ДПСБСП.
              Спря или по-точно силно ограничи източването на държавните предприятия по формулата фирма на входа-фирма на изхода, а държавата покрива загубите. В момента ВМЗ Сопот е в същото положение, както тогава беше цялата икономика.
              Направи решителна реформа в банковия сектор и минимизира значително риска от умишлен фалит на банки. По тази причина кризата от 2009 фалира огромни американски и швейцарски банки, но нито една българска.

Всичко това няма как да е в интерес на мафията. Тя и затова толкова го мрази и плюе.

---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:14 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
              Кой ще излъжеш с това? Ще ми внушиш, че не съм се редил на опашки за дрехи и обувки. Дядо ми не е ставал в 5,30 да осигури кисело мляко и не са спирали тока по цяла зима. На моменти беше даже 2 часа има, 2 часа няма. Умирахме от студ.
              Всички помним, че за правоимащите имаше Корекоми, приличащи на сегашните магазини, ама там се пазаруваше само с валута. Обикновените левчета не ги приемаха. За народа бяха опашките и мизерията. Търсехме връзки, за да си купим телевизор и пералня. Ако успеехме се радвахме въпреки, че бяха по-често в сервиза отколкото вкъщи.
              По двулентовите пътищата се избивахме в насрещното. Умираха по 1500 човека годишно въпреки, че имаше в пъти по-малко автомобили от днес. Задръстванията тогава бяха нещо непознато. Иначе животът беше спокоен.
              2014: Deutschland über alles

Comment

• Ей тоя Костов е света вода ненапита.......или много добре прекрит от мафиата.и не е изгонил мутрите от улицата, сложи им вратовръзки и станаха добре облечени бизнесмени, но със съшият акъл и обноски...затова е и жив.....хайде да не говорим непроверени неща....като фондациата на жена му....чрез която си изнесе рушвета на вън.....какво стана с авиокомпания "Балкан" по негово време.....и много други фирми.....приватизирани докато беше на власт.....ровете се и вадете факти......защо едно градче в Родопите....Девин се казва не на шега Костовград......мамин сладък....даже и оценка му давате.....+ - 3 или 4....ама милярда от хазната....а не оценка за управлението му....
                Last edited by Бобби; d.m.y г., 20:32.

Comment

• Имаше един режим на тока преди 1989г. Той беше породен от това че ТЕЦовете бяха в профилактика и имахме голям износ за Турция. Индустрията по това време също дърпаше голямо потребление. Купони преди 1989г.не е имало. Хранителни продукти се намираха доволно и качеството им беше по-добро.
                  Между другото режим на тока е имало и в Калифорния по времето когато Енрон контролираше търговията на ел.енергия.
                  Last edited by pavlin; d.m.y г., 20:34.

Comment

Ей тоя Костов е света вода ненапита.......или много добре прекрит от мафиата.и не е изгонил мутрите от улицата, сложи им вратовръзки и станаха добре облечени бизнесмени, но със съшият акъл и обноски...затова е и жив.....хайде да не говорим непроверени неща....като фондациата на жена му....чрез която си изнесе рушвета на вън.....какво стана с авиокомпания "Балкан" по негово време.....и много други фирми.....приватизирани докато беше на власт.....ровете се и вадете факти......защо едно градче в Родопите....Девин се казва не на шега Костовград......мамин сладък....даже и оценка му давате.....+ - 3 или 4....ама милярда от хазната....а не оценка за управлението му....
                    Баси глупостите честно... кой от останалите през тия 24 години направи и половината от това което той направи?
                    Какво стана с ВМЗ Сопот като не го приватизираха... точи бюджет и работи на загуба.
                    Та да чуем оценките на другите, а не слухове кой какво откраднал, щото помним как за министър 10% бяха баси скандалите, от "царско" мизата под 30% не е падала, даже стигна 50% но понеже пеевите медии не ви ги навират ежедневно - Костов обрал държавата.
                    Ми заслужавате си кочината.

---------- Post added at 21:23 ---------- Previous post was at 21:21 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                    Имаше един режим на тока преди 1989г. Той беше породен от това че ТЕЦовете бяха в профилактика и имахме голям износ за Турция. Индустрията по това време също дърпаше голямо потребление. Купони преди 1989г.не е имало. Хранителни продукти се намираха доволно и качеството им беше по-добро.
                    Между другото режим на тока е имало и в Калифорния по времето когато Енрон контролираше търговията на ел.енергия.
                    То от приказките ти беше явно, че си номенклатурно чеденце, ама що се пънеш да го доказваш отново.
                    Нямало режим, после било профилактика (абе кой нормален прави профилактика усред зима), после били извънземните, накрая пак до империализма ще стигнем.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Имаше един режим на тока преди 1989г. Той беше породен от това че ТЕЦовете бяха в профилактика и имахме голям износ за Турция. Индустрията по това време също дърпаше голямо потребление. Купони преди 1989г.не е имало. Хранителни продукти се намираха доволно и качеството им беше по-добро.
                      Ти си абсолютен лъжец!!!
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Пацка, режима на тока в България беше няколко зими подред! По-младите може и да не са свидетели, ама тука има и по-възрастни, като мен, които много добре помнят ситуацията.
                        Стига пропаганда. Нелепо е.

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                          Пацка, режима на тока в България беше няколко зими подред! По-младите може и да не са свидетели, ама тука има и по-възрастни, като мен, които много добре помнят ситуацията.
                          Стига пропаганда. Нелепо е.
                          Режимът на тока беше през зимата на 84-85г.

---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:58 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                          Баси глупостите честно... кой от останалите през тия 24 години направи и половината от това което той направи?
                          Какво стана с ВМЗ Сопот като не го приватизираха... точи бюджет и работи на загуба.
                          Та да чуем оценките на другите, а не слухове кой какво откраднал, щото помним как за министър 10% бяха баси скандалите, от "царско" мизата под 30% не е падала, даже стигна 50% но понеже пеевите медии не ви ги навират ежедневно - Костов обрал държавата.

То от приказките ти беше явно, че си номенклатурно чеденце, ама що се пънеш да го доказваш отново.
                          Нямало режим, после било профилактика (абе кой нормален прави профилактика усред зима), после били извънземните, накрая пак до империализма ще стигнем.
                          ВМЗ се стабилизира в момента за ужас на такива умници като теб.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение

Като изключим Павлин....с който също не съм съгласен...
                            Да попитам теб....ти в коя кочина живееш....или още береш теменужки на твоят идол......българските градинари избягаха в Чехия и Унгария......а по късно и в Портогалия....преди още бай Тошо да сдаде власта.....а ние с теб останахме тук.....но ми се струва, че ти все още искаш да се навеждаш на лехата дето се раждаат само хамелеони като Бисеров,който си го целувал на времето а сега го плюеш обосновано........в истината винаги има глупости.....и то много....като твойте оценки....+, - )).......тя съдебната ни власт с факти не може да работи, камо ли със слухове......
                            Я ми кажи, кой за този преход го осъдиха за злоупотреби от властимащите......?
                            Закоността ни куца яко........и докато аз и ти разпространяваме слухове....нищо няма да стане......това е само интернет.....някй си го мисли за велико, ама е абсолютна боза да се доказваш тук
                            п.п....попитай възрастните, кой им изяде пенсионият фонд.......
                            Имам усещането, че ако поспорим още малко....ще му пишеш (6+)....))))......макар, че електората му драстично намаля....това се видя и на последните избори, ама ти явно си му задължен до гроб.......
                            За нищо не те упреквам........това си е твое виждане.....но моля те не ме први мен кривоглед......като ми натякваш едно и също......
                            Мразя комунстите.....Иван Костов и него го мразя....сега разбра ли ме..?...
                            Всички са от едно котило....в България няма леви... десни....всички са лапачи......е затова може да спориш с мен....като тръгнем от Асен Агов и стигнем до Пеевски.
                            Незабравяй, че твоят любимец беше партия и с Ахмед Доган.....ако искаш да ти посна материали и снимки от зараждането на така наречената демокрация....

Comment

Ей тоя Костов е света вода ненапита.......или много добре прекрит от мафиата.и не е изгонил мутрите от улицата, сложи им вратовръзки и станаха добре облечени бизнесмени, но със съшият акъл и обноски...затова е и жив.....хайде да не говорим непроверени неща....като фондациата на жена му....чрез която си изнесе рушвета на вън.....какво стана с авиокомпания "Балкан" по негово време.....и много други фирми.....приватизирани докато беше на власт.....ровете се и вадете факти......защо едно градче в Родопите....Девин се казва не на шега Костовград......мамин сладък....даже и оценка му давате.....+ - 3 или 4....ама милярда от хазната....а не оценка за управлението му....
                              Мутрите сложиха вратовръзки, тия които не гушнаха букета. Това е вярно, но се махнаха от улиците и хората можеха да развиват малкия си бизнес. Това отприщи икономиката и даде 6,7% средногодишен ръст през следващите години до кризата. Не виждам какво друго можеше да се направи срещу мутрите по онова време.
                              Балкан, Кремиковци, ВМЗ Сопот сега ... случаят е един и същи. Източване чрез неизгодни за държавните фирми сделки, натрупване на дългове и фалит. Балкан има няколко десетки милиона долара дългове преди приватизацията. Вероятно положението е било неспасяемо. Ако искаш ти се пробвай да продадеш все още държавния завод ВМЗ Сопот. Обаче дълговете му са повече от активите. Колко мислиш, че струва този иначе голям завод?!
                              Не казвам, че Костов е безгрешен. Но политиката му беше правилна и даде отлични резултати въпреки, че ДС бяха наблъскали в ОДС маса агенти, които доста късно бяха изгонени. Нали знаеш къде отидоха същите после. Единият сега изпълнява оперативната задача да е премиер.
                              2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
                                Да може би не съм прав с определенията...но честно казано ми писна...и хората които видях след като 2 пъти бях на протестите не ми харесаха....видях много заблудени...и много неадекватни, а това с безредиците, подскачане по коли и обиждане на полицаи (хората все пак са на работа и са хора като нас) е много грозно и опорочаващо и без това достатъчно опорочения протест. Наистина страхотни идеи за промяна, но реално до сега личности които да ги осъществят не съм видял, ако знаете някой кажете, аз не виждам такива...и сега можете да ме нахраните, но не виждам и бъдеще за нашата държава...и смятам, че съм реалист.
                                Аз съм бил повече от 2- пъти и видях както много откачалки (буквално) така и много ама много хора с повод там. Хора които не виждат смисъл в извратената любовта на "тройната коалиция" освен власт на всяка цена .... а властта в България е равна на влияние и ПАРИ! Трите партии изхарчиха милиони за организация на вота/електората (не официално се твърди, че Коалиция за България е надхвърлила 100 000 000 лв. /не съм сгрешил нулите точно толкова са/) и трябва да си ги върнат, трябва да задържат властта поне до достигане на тази сума.
                                Полицаите са хора като нас и са на служба и в това спор няма. Няма да коментирам поведението им през последните дни и в деня на окупация, когато се опитаха да изкарат рейса. Аз лично присъствах вечерта, когато Волен и съмишленици се бяха окупирали пред централата си и мога да кажа, че въпреки провокацията на Волен и хората около него, полицията и протестиращите бяха напълно адекватни, напълно отговорни и сериозни. НО аз имам въпрос ... по спомен на следващият ден Волен излезе с 20 момчета мина през паветата и крещеше къде е момчето което го заплаши чрез медиите и че дава награда за него. Викаше, че ще му откъсне главата, а неговите хора блъскаха случайни минувачи. Отиде на Орлов Мост и с мегафон крещеше задръжте този онзи, дай си личната карта проверете онзи трети и петти ... та кажи ми ТИ къде беше полицията КЪДЕ А? Ако аз спретна 20 човека и направя същото ...? Дали ще ми мина и аз метър ... ЦЪ мисля, от мен не зависи кабинета, аз не съм държанката на Станишев и подлогата на Местан. Този същият депутат Волен в момента е шеф на комисията по ЕТИКА и МОРАЛ в Парламента на Република България. Само леко ще припомня че именно същите тези момчета и водача им преди година и половина се биеха пред една джамия. Колко ли струва сега да ближи ...
                                Пламен Орешарски я да видим как започна неговата политическа кариера .... мммм ааааааа ДА! Министър в кабинета на Костов ... кабинет с ясно изразени Десни убеждения после министър в тройната коалиция "давай да разтурваме седянката" сега министър председател на правителство с твърди Леви убеждения. И той човек с твърди убеждения и висок морал.
                                Г-н Местан и г-н Станишев (леко да намекна, че дори президента Първанов се разграничи от действията му) дори не желая да коментирам. Та ВСИТЕ са високо морални с твърди не поклатили убеждения, идеи и каузи хора които не се продават и трудно се манипулират.
                                За жалост си много прав, че в момента няма хора, които да са достойни и достатъчно мотивирани да направят истинските промени. Но тези (горе изброените) са най недостойните от всички.И какво след като няма достойни и подходящи да стоим и да търпим да склоним глава и да си викаме „ще дойде някой нов и ще доведе по добри времена” и така да проспим следващите 20 години в очакване??? Или да покажем, че обществото е коректив, че е будно и че иска промени, че е способно да защитава интересите си и че всичките 240 депутата работят за Република България и народа й, а не ние за тях. Ако това правителство бъде свалено ще бъде второто в рамките на година и се надявам, че следващото каквото и да е то ще се замисли малко повече за народа си и страната си, ако ли не ще ДОВИЖДАНЕ!
                                Относно кръга около ББ знам точно как се работеше, знам как се извършваше рекета и когато някой вдигне глава как точно се отрязваше. Имам клиенти, които изпатиха и приятел много близък приятел, които едвам се размина с фалита. И няма спор НЕМОРАЛНО, НЕЗАКОННО и каквото се сетиш НЕ! Затова и правителството на ББ си тръгна преждевременно! Също така съм и на ясно с много схеми, които предишната тройна коалиция източваше държавата. За жалост работата ми е свързана тясно ХВП а тази промишленост е апетитна за всяка власт защото човек винаги ще дава пари за Хляба и за Хапчето!
                                А сега аз да ти обясня как в момента стоят нещата по държавните ведомства. Както всички знаем, когато властта се смени се сменя и целият кадрови ресурс и персонал. Обикновено тази смяна става в рамките на една година след изборите поетапно, защото е необходимо технологично време както за набиране на способни партийни кадри (калинки) така и за избора им и подмяната. Това правителство е наясно, че нямат това технологично време и замяната става на килограм буквално. По ведомствата, комисии и др. места има хора, които са напълно и тотално неграмотни (във фонд земеделие има хора трудно говорещи Български), а директорите им са със статут „временно изпълняващ длъжността”. Обяснявам и защо. Шефове и председатели се избират само след провеждане на конкурси. За провеждането им е необходимо технологично време за набиране на кандидатури и провеждане на конкурса. За да не се губи такова време (време нямаше, защото сме в последната година на програмния период и имаше за усвояване) бившите шефове бяха принудени за назначат„временно изпълняващ длъжността” преди да си подадат оставките. Оказа се обаче, че „временно изпълняващ длъжността” не означава заемаш длъжността и че няма същите правомощия особено, когато се отнася до Евро Фондовете и така поради „високата компетентност” на управляващите България загуби няколко милиона и е на път да загуби още. В момента обаче ни убеждават, че за това е виновна предишната власт. Всичко това го казвам от първа ръка а не приятел на мой приятел му казал. Не ми се мисли даже какви кадри в момента подготвят програмата за периода 2013/2020 г. Мога още много да говоря за некадърност и не компетентност, които са породени от алчност, но ще се въздържа, ще цитирам (по памет) Николо Макиавели който е смятан за родоначалник на идеята за модерната държава и модерния владетел „само второкласни управници се обграждат с третокласни съветници” от Владетелят.
                                Поздрави!
                                Избери Твоят ... SOUND
                                https://soundcloud.com/maserati_hq

Comment

Working...
                                X