Първоначално публикувано от Доко
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Eко бензиностация....
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеТака правят в развитите страни.
Вероятно и правиш разлика между пропан-бутан и метан?Last edited by Доко; d.m.y г., 13:21.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениецвета зависи от притока на кислород и респективно от температурата
И как се регулира притокът на кислород при газовия котлон, че нещо не ми е ясно. Като отварям и затварям прозореца на кухнята ли?
Според мен, ако пламъкът не е син просто имаме непълно изгаряне на газта.
---------- Post added at 10:22 ---------- Previous post was at 10:20 ----------
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеА бе и аз съм бил по развитите страни, ама никъде не съм видял да разнасят заредени бутилки като авиационни бомби, които да свързват с напукани маркучи към ръждясали котлони, там газа им тече по тръбЪтъ...
Вероятно и правиш разлика между пропан-бутан и метан?Очаквах този отговор.
Но има инциденти."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Принципно когато всичко отговаря на елементарните изисквания за безопастност, било в къщи или в автомобил, няма нищо странно или срамно човек да ползва ефтина алтернатива на постоянен разход, но в нашата бедна държава всичко е наопъки, дори и разсъжденията...
Comment
-
говориме за конкретна бензиностанция ЕКО не за цялата верига,сутринта сипах газ и бензин на ЕКО то на Дружба след Лидъл от дясно посока борсите,ми екстра си е.
---------- Post added at 10:45 ---------- Previous post was at 10:34 ----------
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение[/COLOR]
за бензин Шел са добри 4 години карах с техен бензин но газ просто забрави страшна мешилка е.[/QUOTE]
не знам какво толкова си виждал ама ако някой те удари и спука бутилката ТИ вече отдавна ще си мъртъв от такъв удар и ще ти е все тая дали ще гръмне ,виж и аз бях предубеден и 4 години и нещо карах на бензин докато не си поговорих един ден с един улегнал мъж доста образован той ми промени мнението,а и като караш много се усеща,аз от кола не слизам това ми е ежадневието,пък и като го сложих ГИ отидох до Лом с 17 кила газ нямаше 20 лева тогава да отидеш на риба до Дунава си е добре,досега за 2 години и колко само едни маркучи ми се скъсаха нищо друго ремонта беше 0 лева и време 20 мин,карал съм всякакви коли и ми все тая с какво гориво са избор има.
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеПринципно когато всичко отговаря на елементарните изисквания за безопастност, било в къщи или в автомобил, няма нищо странно или срамно човек да ползва ефтина алтернатива на постоянен разход, но в нашата бедна държава всичко е наопъки, дори и разсъжденията..."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
газтта на котлона гори с 1000 градуса,достатъчно за готвене са ти 140-160 градуса за какво ще да е само за пица не стават,газов котлон да затоплиш вода в тенекия от сирене и да вариш буркани примерно ако е с голяма пита яка мощтна не може да ти думне повече от 80 грама газ на час,ходя за риба и нося газов котлон с 3 приставки за светлина тип петромакс с чорапче за готвене и пита за отопление си навивам и го вкарвам с палатката,е никакви грижи няма по добро изобретение а съм опитал всичко,просто има жестоко КПД.
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениеговориме за конкретна бензиностанция ЕКО не за цялата верига,сутринта сипах газ и бензин на ЕКО то на Дружба след Лидъл от дясно посока борсите,ми екстра си е.
---------- Post added at 10:45 ---------- Previous post was at 10:34 ----------
Аз газ в коли не слагам. Газта е само за печката в кухнята а като знам там какви неща съм виждал направо се чудя как си я сипвате в колите
Тоест как да ме удари, аз живея на 4 етаж и там коли досега не съм виждал да минават
И говорех не за сигурност а за качествата на българската газ по газостанциите.Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
Тоест как да ме удари, аз живея на 4 етаж и там коли досега не съм виждал да минават
И говорех не за сигурност а за качествата на българската газ по газостанциите.
Освен, че качеството на пропан-бутана, продаван тук и там е всевъзможно, за битовите газови уреди понякога причина за лошо горене е и температурата на бутилката. С бутилка стояла продължително време при минусови температури, горенето дори е невъзможно докато не се постопли.
Отделно, ако уредът не разполага с филтър, разни мръсотии се отлагат по дюзите и това също води до влошаване на горенето.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
И говорех не за сигурност а за качествата на българската газ по газостанциите.
При двойната разлика в цената, компромиса е неизбежен. С икономията която ще направиш за 2 години, можеш да си закупиш една "чисто нова" бензинова 156-ца, дизела не го включвам в сметките, там няма икономии, само заблуди и самозалъгвания.Last edited by Доко; d.m.y г., 16:14.
Comment
-
стига бе хора има хладилници на газ който са безупречни и надеждни и са в пъти по икономични от тези на ток,какво получаваш като караш на бензин?нищо аз съм го видял като караш на газ пак нищо но на края на годината за еднакви километри ти остават пари за гражданска преглед винетка и тн спрямо бензина,а като ти се кара на бензин си превключаш като толкова те влече,а това дали се износва мотора си е негов проблем то ние се износихме за колите ли да ревеме.
---------- Post added at 13:48 ---------- Previous post was at 13:44 ----------
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениене знам какво толкова си виждал ама ако някой те удари и спука бутилката ТИ вече отдавна ще си мъртъв от такъв удар и ще ти е все тая дали ще гръмне а.
И говорех не за сигурност а за качествата на българската газ по газостанциите.[/QUOTE]
абе тя и баба ми докато беше жива не беше виждала МАЗ цистерна с пияно войниче да паркира в селската къща да и бутне леглото докато спи ама ей на...а един познат с Ланчия на некъв селски събор не земе завоя и се лизне по един дуд го наклони като пързалка та прелете оградата та 4и етаж некой с некоя Хонда сивик кво да ти кажа не е недостижимо,ами колкото ни е качествен бензина толкова ни е качествена и газта или ти очакваш изненади нафтата да няма парафин в нея и да не замръзва???
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеРъни иска да ти каже, че при евентуална катастрофа ако удара е толкова силен, че да взриви бутилката, пътниците доста преди това ще са сдали фира, или казано нормално - ще са мъртви, от което трябва да си направиш извод, че в случай на инцидент, добре монтирана газова уредба ще ти е най-малкия проблем.
При двойната разлика в цената, компромиса е неизбежен. С икономията която ще направиш за 2 години, можеш да си закупиш една "чисто нова" бензинова 156-ца, дизела не го включвам в сметките, там няма икономии, само заблуди и самозалъгвания.
Га се заблуждавам, все така да се заблуждавам.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеСтарата ми 155 гореше 12-13 градско, 166-цата - печка - 8-9. Съответно извънградско разликата е 6-7 срещу 8-10. При 5-6000 км градско и 12-15 000 навън годишно - смятай, Елкеееее ...
Га се заблуждавам, все така да се заблуждавам.
При извънградско 6 нафта или 10 газ разликата в пари на 100 км е 4 лв.
За една година при градския пробег - нафта - газ = 385 лв.
За една година при извънградския пробег - 520 лв.
Общо: 900 лв.
Махни едни 200 лв за бензин
Чиста икономия - 700 лв.
В днешно време за много хора това са си пари.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Аз имах предвид разликата с бензина.
Но за газта - първо, за много хора това са цигарите за 3 месеца.
Второ, като сложиш себестойността на газовата, проблемите, които създава, свещите, корозиращите гърнета, това, че тия цифри, дето ги даваш, са бая занижени като разход ...
Няма как да се убедя в противното.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеАуууууу какъв интелект
И как се регулира притокът на кислород при газовия котлон, че нещо не ми е ясно. Като отварям и затварям прозореца на кухнята ли?
Според мен, ако пламъкът не е син просто имаме непълно изгаряне на газта.
.
Като ентелегент пък ти сигурно знаеш , че газо-горивната смес се регулира като чрез количеството въздух така и чрез количеството гориво .Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I)My love
sigpic
Comment
Comment