If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сашко, цената беше стотинка-октан или около 80ст/л, не 40ст/литър. Ако по това време си гледал батковците и татко ти как наливат бензин, питай тях, като не си спомняш. Цена от 40 ст за литър е имало, но е било преди 1980 година.
Фантазьор друг път, ама на някой не му отърва да се помни какво беше. Иначе сутрин като тръгвах за училище и нашите ми даваха 20 ст за да имам за закуска от лавката. А когато дойдеше лятото и баща ми или майка ми взимаше "заем" 500 лева от спомагателната каса в работата и отивахме 5 човека за 2 седмици на море. Няма нужда да казвам че тоя "заем" беше без лихва. Помня и как цената на парното и топлата вода беше 20 лева на месец през зимата а радиаторите винаги бяха на макс
трябва да ти кажа че с 20 ст на лавката си гола вода...сменил съм 3 училища в София че не ми вървеше и това което си спомням,дори най лошият сладолед от компот по улиците беше 0.25 ст
лукче-1 ст
бисквита Нарцис 8 ст
баничка 0.26 ст
баничка с масло 0.140 гр-0.34 ст
шоколад Фин Млечен 0/90 ст
боза 6 ст
вафла обикновенна 6 ст
поничка 0.30 ст
рогче,пирожка 0.20ст
дъвка Идеал-0.10 ст
плодово сокче банан,ананас,ягода- 0.250 мл-7 ст
Сашко, цената беше стотинка-октан или около 80ст/л, не 40ст/литър. Ако по това време си гледал батковците и татко ти как наливат бензин, питай тях, като не си спомняш. Цена от 40 ст за литър е имало, но е било преди 1980 година.
1980 очевидно не съм наливал бензин ама за другите цени много добре ги помня какви бяха. И не ми приказвай че сега сме станали богати и живеем охолно
---------- Post added at 08:27 ---------- Previous post was at 08:25 ----------
трябва да ти кажа че с 20 ст на лавката си гола вода...сменил съм 3 училища в София че не ми вървеше и това което си спомням,дори най лошият сладолед от компот по улиците беше 0.25 ст
лукче-1 ст
бисквита Нарцис 8 ст
баничка 0.26 ст
баничка с масло 0.140 гр-0.34 ст
шоколад Фин Млечен 0/90 ст
боза 6 ст
вафла обикновенна 6 ст
поничка 0.30 ст
рогче,пирожка 0.20ст
дъвка Идеал-0.10 ст
плодово сокче банан,ананас,ягода- 0.250 мл-7 ст
В 22 ро принцесата беше 15 стотинки, а в 118 и 81 големите мекици бяха по 10 стотинки
искам да кажа че с 20 стотинки не се знае какво ще уцелиш за ядене и не бяха пари да разчиташ на закуска освен за дребно лакомство,но аз като дете бях много лаком и все не ми стигаше,имам забележки яде вафла в час яде баница в час и е завил 6 пици в тетрадка по литература,тогава като деца се бяхме отворили на монети на дребни далаврки по магурата имахме батковци познати и им носехме а аз продавах обложки за касетки през 88 ма и 89 та на цена от 2,3 и 5 лева тогаващтни...не можеш да си представиш че 5-6 клас ходех с по 500 лева,правех си пирамиди от нарциси и си поръчвах тава пици в стола по 8 броя бяха в тава по 0.80 ст бяха,учил съм в 39 то от 3ти до 8 ми клас,лавките ми бяха любимо място даже после започнах да ги посещавам в извън работно време но това е минало.
..... И не ми приказвай че сега сме станали богати и живеем охолно[COLOR="Silver"]
Саше, къде го прочете т'ва бе, или ти е тегаво и се чудиш къде да се оплачеш!?
Обсъждаме цената на литър гориво през '80-те, ти къде отиде в "трета глуха".
Между другото, някои са по-богати сега.
Фантазии или реалности...........цената на литър бензин през 1980 - та година беше 80 стотинки по бензиностанциите. 20 литрова туба бензин A86 на черно се търгуваше по 5 лв. но беше индикиран и имаше сериозни санкции за ползване на такова гориво.
Който не е съгласен с горното, означава, че или не е бил на възраст като да придобие ясни спомени по това време, или има проблеми с паметта.
И какъв аджеба е смисълът на цялата дискусия?
Вместо да си говорим за контрол върху обслужването в бензиностанциите и качеството на горивата, разправия колко бил струвал бензинът преди четвърт век ...
Ей затова ще сме винаги прецакани!
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
И какъв аджеба е смисълът на цялата дискусия?
Вместо да си говорим за контрол върху обслужването в бензиностанциите и качеството на горивата, разправия колко бил струвал бензинът преди четвърт век ...
Ей затова ще сме винаги прецакани!
За смисъла не знам, но съм свикнал да боравя с точни понятия и се дразня, когато истината се изопачава по какъвто и да е повод.
80 сета съм бил на 3 г и нямам спомени,помня че като пораснах баща ми купуваше бензин за тракторче да ни копаят лозето и местата с него и даже мисля че тогава вече беше 1 лев това е около 90 та година,горивото не е било евтино спрямо тогаващните заплати как и да го гледаш обаче другото е било достъпно и е имало баланс не им е тежало,пък и е могло да си намериш държавно и да си го оцветиш с яйчен прах примерно.
Много може да се дискутира на тема "цени сега и цени еди кога си"
Цялата дискусия за цените в темата започна от момента в който един колега каза, че бензинът през 80-те е струвал 6 стотинки за литър и респективно попита за хилядите проценти с които се е увеличила цената му до днес.
Той така и не отговори на въпроса "кога бензинът е струвал 6 стотинки? "
Пък според мен, въпреки неколкократното увеличение на цената му, покупвателната способност на средно-статистическия българин по отношение на бензина се е увеличила вместо да намалее.
който тогава е имал кола не му е било лесно защото за да мине 300 км примерно е давал 24 лева за 30 кила бензин с някой Москвич,с тия пари е могло да напълниш хладилника за едно семейство за 5 дена примерно,а и не всички хора са имали коли и не са имали тоя разход,странно е било двустаен апартамент е струвал колкото една Лада?
Аз имам спомени от началото на 90-те. Тогава баща ми сипваше бензин и не му беше никакъв проблем. Незнам, колко е струвал, но си спомням, че не сме се ограничавали. Аз като почнах да карам кола- 2003-та, бензина беше 1.20 литъра (А95). Такситата бяха по 30-35 ст.
Изводът е, че за 10 години бензина е поскъпнал малко повече от 2 пъти, както и всичко останало, щото киселото мляко беше 40-50 стотинки, а сега е левче масово.
Заплатата ми последните 5 години не е мръднала. Спасяват ме страничните доходи, иначе си е е..ло майката. Това е истината.
тегаво е да,цигарите бяха 1.20 сега са 4.40 масовите марки,говоря си с един полицай ми вика от 5 години ако щеш вярвай заплатата ми е същтата,според мен живнахме малко от 2004та до 2010 та година и това беше и сега назад,а който няма странични доходи и е само на заплата какво прави?2 ра година виждам че доста заведения пустеят и хотели,все повече хора си седят пред блока на пейките и това е показателно.
Comment