Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на миниван.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте!
    Не искам да отварям нова тема и затова пиша в тази. Знам че има много други форуми където мога да пусна тема относно минивановете, а тук мисля че ще получа най-добрите препоръки по въпроса ми (тъй като преди време редовно четях почти всяка една тема (любовта към алфата остава за цял живот) и знам че не се пишат щуротии).

Спрял съм се на три марки:
    Ford Galaxy
    VW Sharan
    Seat Alhambra
    Годината мисля да е след 2010, като двигателя да бъде дизел с ръчна трансмисия. Ванчето най-вероятно ще го взимам от официалните представители от върнат лизинг. Гледах и другите марки, но все нещо не ми харесваше. Другото което търся е да бъде достатъчно широк за 7-те човека вътре и с максимален багажник с разгънати задни седалки, да е здрав според изискванията на БГ пътищата, икономичността на гориво на посочените модели не може да се сравнява с другите (единствено Citroen C4 Grand Picaso е може би по икономичен, но е с по малки габарити/размери). Ако имате други предложения - споделете.

P.S. - А ванове с 8 места има ли или вече става твърде голям от рода на Multivan?

Благодаря предварително!!!

Comment

• Първоначално публикувано от Bacho Покажи съобщение
      Здравейте!
      Не искам да отварям нова тема и затова пиша в тази. Знам че има много други форуми където мога да пусна тема относно минивановете, а тук мисля че ще получа най-добрите препоръки по въпроса ми (тъй като преди време редовно четях почти всяка една тема (любовта към алфата остава за цял живот) и знам че не се пишат щуротии).

Спрял съм се на три марки:
      Ford Galaxy
      VW Sharan
      Seat Alhambra
      Годината мисля да е след 2010, като двигателя да бъде дизел с ръчна трансмисия. Ванчето най-вероятно ще го взимам от официалните представители от върнат лизинг. Гледах и другите марки, но все нещо не ми харесваше. Другото което търся е да бъде достатъчно широк за 7-те човека вътре и с максимален багажник с разгънати задни седалки, да е здрав според изискванията на БГ пътищата, икономичността на гориво на посочените модели не може да се сравнява с другите (единствено Citroen C4 Grand Picaso е може би по икономичен, но е с по малки габарити/размери). Ако имате други предложения - споделете.

P.S. - А ванове с 8 места има ли или вече става твърде голям от рода на Multivan?

Благодаря предварително!!!
      Взимай каквото те грабне - всичките са боклуци.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Трите изброени са един и същ автомобил - ФВ Шаран. Който и да вземеш, все тая.
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• В случая емблемата няма никакво значение - колите са еднакви и като двигатели, и като габарити. Каквото намериш по-запазено и по-изгодно, това вземи.
          А ако искаш алтернативни варианти - Ситроен С8, Пежо 807.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Хайде и аз в кюпа!
            Да пиша в темата на Прасето, който се покри логично преди Коледа, ама сега са пости ....
            Дойде и моя ред да се обзаведа с мини ван. Омръзна ми тъщата да кълне и пустосва алфата, защото не можела да влачи буркани, тикви, бостан и грозде.
            Изискванията са да е седем местен, да може да се товари и да е поне малко технологичен.
            Май много искам.
            Мотор около 2.0.
            Климатика е задължителен.
            Бюджет до 5 000 лева.
            Всякакви мнения са ми добре дошли!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Зафира.
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                Хайде и аз в кюпа!
                Да пиша в темата на Прасето, който се покри логично преди Коледа, ама сега са пости ....
                Дойде и моя ред да се обзаведа с мини ван. Омръзна ми тъщата да кълне и пустосва алфата, защото не можела да влачи буркани, тикви, бостан и грозде.
                Изискванията са да е седем местен, да може да се товари и да е поне малко технологичен.
                Май много искам.
                Мотор около 2.0.
                Климатика е задължителен.
                Бюджет до 5 000 лева.
                Всякакви мнения са ми добре дошли!
                На първо четене тоя http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=65l7ao
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                  На първо четене тоя http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=65l7ao

Добра е, но надхвърля бюдежета.
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Добра е, но надхвърля бюдежета.
                    Нали 5к бре Иво, освен това 500лв. мисля, че са задължителни в пазарлъка.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Да, пропуснах условието да е седемместен.
                      Тоя двигател не беше ли калпав?

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                        Да, пропуснах условието да е седемместен.
                        Тоя двигател не беше ли калпав?
                        Не е от най-здравите, ама ако е на малко километри наистина нема да има яд.
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

• http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=65lfnq

Това е по-голямо, а и в случая вноса от Германия е за предпочитане. Разбира се, историята трябва да се провери.

Ето друг интересен вариант - напоследък са доста разпространени, а и са корави добичета. Само не знам дизелът що за стока е.
                          http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=65lgql

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=65lgql

Comment

• Тамън бях захапал едно Митцубиши и се оказа, че колата е много добра и високотехнологична, но .....
                            Трябва да работя само за нея.
                            Като се замисля, тая кола ще се кара по пет-шест пъти в годината. а останалото ще е колкото да не ръждяса.
                            Положението става сложно...

Comment

Тамън бях захапал едно Митцубиши и се оказа, че колата е много добра и високотехнологична, но .....
                              Трябва да работя само за нея.
                              Като се замисля, тая кола ще се кара по пет-шест пъти в годината. а останалото ще е колкото да не ръждяса.
                              Положението става сложно...
                              5-6 пъти в годината ?!? Че то по-добре да наемаш коли тогава.

Comment

• Да споделя малко впечатление и от мен. Тези дни карам Mazda MPV. Големия клас на вановете, такава каквато си търсят всички писали по-горе. Маздата е уникално голям и комфортен автомобил. Навсякъде има дупки и нишички, които наистина са много практично замислени. Ширината в купето е наистина внушителна, и сравнима с 750 Ли, А8 Л, и т.н. Местата 7 и са 7 пълноценни фотьойла. Но недостатъците също присъстват. Масово тези Мазди са с двигателя, който монтират на Мазда 6 и др модели, а именно 2.0 136 к.с., който знам е фордов. Ускорениет на колата е както мето с шосеен велосипед. Изключително тромава. За да ускориш по-бързо трябва да я нариташ почти докрай. В ниските обороти дори при Кик даун, нищо не се случва, докато не дойдат 2500 рпм. Динамиката в завои и планински пътища не е завидна, но за размерите си е прилична( с 16'' 215/60). Двигателя е неприятно шумен, а и вътре не е много тихо, но се преживява. Саунд системата не е цветуща, но тази има СД и джойстик на волана за контрол. Климатичната система доста добре работи, особено зимно време за минутки маршрутката си размразява леда. Има още един блок за управление на задните седалки с реглаж на възд. поток, температура и т.н. Като усещане зад волана..... не е като Алфа, но пак се преживява. Позицията е високо, както всички Ванове и е малко предимство. Маневреноста на МПВ е невероятна. Влизам и излизам от места, които с Алфата бих минал с поне 1-2 маневри. Недостатъкът с габаритите, е че е дългичка и винаги на по-тесни паркинзи стърчи задница и т.н. Но видимоста на всички ъгли е перфектна. Задните врати са плъзгащи се и са доста здрави механизмите, тъй като собственикът ѝ е доста слаб шофьор и има няколко чуквания, а и аз я натиснах веднъж в отворено положение, но нямаше поражения по механизмите. Разхода не е нисък, особено за 136 к.с. дизел 2л. Под 8 в извънградски условия трудно да се постигне. Макар, че цикъла в който съм я карал включва поне 30% градски цикли, баири и задръствания. Градско не съм я засичал изобще. Като крайно мнение бих казал, че колата никак не е лоша.
                                Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Working...
                                X