Известие

Collapse
No announcement yet.

"Западните умиротворители 4"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    А, така Много хубаво си я постнал тази графика. От нея се вижда прекрасно разделението в света на бедни и богати. Ние сме от бедните. Бая си поиграх, но не намерих държава с БВП някъде по средата, между страните в долната част на графиката и страните в горната й част. На мен това ми се струва неестествено или изкуствено създадено с други думи...
    Аз работя в производствена фирма, българска. Пътувам често в Германия и Швейцария, защото всичките ни клиенти са оттам. Бил съм и във всички от останалите български фирми от нашия бранш и мога да ти кажа, че разликата в БВП между нас и тях е естествена и резонна. Тя беше и още по-голяма преди 15 години и пак беше нормално. Просто нашата производителност е ниска и тя зависи от нивото на професионализма, с който се работи. В последните години наваксахме в това отношение, но още сме много назад. Освен това те правят автомобили и самолети и ги продават скъпо, а ние правим болтчета и лагерчета за техните машини и се конкурираме с китайците.

Ето графиката с държави "по средата".
    https://www.google.bg/publicdata

П.С. Австрия, Холандия, Дания, Ирландия или Финландия са доста по-напред с материала от страни с доста по-голямо влияние като Англия, Франция, Германия, Испания или Италия. Аз не вярвам в световната конспирация.
    Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 20:29.
    2014: Deutschland über alles

Comment

• Никалай, по твоята графика Кипър е по-напред от Южна Корея. Хайде сега обясни как Кипър е по-развитата страна. Също така Куба излиза толкова развита колкото и Китай. Тези графики където ги вадиш от Гугъл са много условни.
      Last edited by pavlin; d.m.y г., 21:37.

Comment

• Ами то си пише-брутен продукт на глава от населението, но като гледам Китай е над Куба, защо Кипър да няма БВП над Южна Корея?Кипърците са шепа хора, а какви са данните наистина е относително, но мисля, че като цяло са верни.

Ето тука едни други данни, но там критерият е размерът на БВП.Там в една от таблиците Кипър е след Северна Корея, но пак казваме-тук става дума за номинална стойност, а не за продукт на глава от населението.
        http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...D1%81%D1%82%29
        Last edited by fred; d.m.y г., 23:30.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
          Никалай, по твоята графика Кипър е по-напред от Южна Корея. Хайде сега обясни как Кипър е по-развитата страна. Също така Куба излиза толкова развита колкото и Китай. Тези графики където ги вадиш от Гугъл са много условни.
          Това за пореден път доказва, че тежката индустрия и промишлеността като цяло, нямат решаващо значение за БВП на глава от населението. В много от развитите държави, вкл. "индустриална" Германия, секторът на услугите заема над 50% от БВП. В някои държави услугите дават 80% от общия БВП, т.е. защо Кипър да не е по-богата държава от Корея?! Съвсем сравними са показателите им. Вярно е, че данните са изчислени в долари и моментните курсове изкривяват леко нещата, но данните са си верни и показателни. По тази причина и БВП на Куба излиза по-голям, отколкото е в действителност. Там валутният курс е изкуствено спуснат, а не пазарен.
          2014: Deutschland über alles

Comment

• Ами Кипър съвсем скоро бяха пред фалит заради раздуването на едни балони където допринесоха за големият им БВП. За сектора на услугите там нещата са по-различни и малко виртуални.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
              Аз работя в производствена фирма, българска. Пътувам често в Германия и Швейцария, защото всичките ни клиенти са оттам. Бил съм и във всички от останалите български фирми от нашия бранш и мога да ти кажа, че разликата в БВП между нас и тях е естествена и резонна. Тя беше и още по-голяма преди 15 години и пак беше нормално. Просто нашата производителност е ниска и тя зависи от нивото на професионализма, с който се работи. В последните години наваксахме в това отношение, но още сме много назад. Освен това те правят автомобили и самолети и ги продават скъпо, а ние правим болтчета и лагерчета за техните машини и се конкурираме с китайците.

Ето графиката с държави "по средата".
              https://www.google.bg/publicdata

П.С. Австрия, Холандия, Дания, Ирландия или Финландия са доста по-напред с материала от страни с доста по-голямо влияние като Англия, Франция, Германия, Испания или Италия. Аз не вярвам в световната конспирация.
              След като работиш с тези две държави, би трябвало да ти е ясно, че те не работят 5 пъти по- качествено от теб, но доходите им са 5 пъти по- високи.
              Lexus IS200

Comment

• Вижте кой подкрепят и въоражават западните "умиротворители".
                Last edited by stu; d.m.y г., 21:01.
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                  Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                  След като работиш с тези две държави, би трябвало да ти е ясно, че те не работят 5 пъти по- качествено от теб, но доходите им са 5 пъти по- високи.
                  От последната ми работа имам впечатления от работата на австрийци, французи и турци.Начало на работното време8.00,обедна почивка,край на работното време17.00.
                  Нашият вариант - начало на работното време8.00, до към 10.00чесане по топките и пиене на сутрешната бира за избистряне на сутрешния поглед, обедна почивка според това дали някой не е донесъл домашна ракия,15.30 край на работното време за да има време и за частпрома.Където съм работил от 2000г. насам положението е същото.Наскоро ползвах услугите на три фирми - за блиндирани врати, дограма и щори.Това спазване на уговорения час/поне приблизително/ е химера, нормално е да не ти центрират прозореца в отвора/кат дръпнеш пердето няа са вижда, почерпи по една бира и ша го наместим както искаш/,щорите така и не са монтирани още, упоменатия срок изтече преди 7-8 дена - "ще чакате господине" и ми затвориха телефона.И това са фирми които не са от вчера.Сорри ама такива са ми впечатленията.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    От последната ми работа имам впечатления от работата на австрийци, французи и турци.Начало на работното време8.00,обедна почивка,край на работното време17.00.
                    Нашият вариант - начало на работното време8.00, до към 10.00чесане по топките и пиене на сутрешната бира за избистряне на сутрешния поглед, обедна почивка според това дали някой не е донесъл домашна ракия,15.30 край на работното време за да има време и за частпрома.Където съм работил от 2000г. насам положението е същото.Наскоро ползвах услугите на три фирми - за блиндирани врати, дограма и щори.Това спазване на уговорения час/поне приблизително/ е химера, нормално е да не ти центрират прозореца в отвора/кат дръпнеш пердето няа са вижда, почерпи по една бира и ша го наместим както искаш/,щорите така и не са монтирани още, упоменатия срок изтече преди 7-8 дена - "ще чакате господине" и ми затвориха телефона.И това са фирми които не са от вчера.Сорри ама такива са ми впечатленията.
                    Аз работя в западна фирма от 10.00 до 19.00 в това време влиза и час почивка, имам си таргет (количество работа която трябва да свърша за този ден) който трябва да достигна. Всяко излизане от работното помещение се записва , комфортно , топло, пред компютъра. Майка ми е готвачка в български ресторант и работи от 10.00 до 23.00-24.00 спаред зависи к'во му скимне на шефа...... познай кой взима 600-700лв повече
                    Така че това че на запад работят повече са пълни глупости , я накарай немец да си мръдне пръста допълнително без да му платиш двоен надник да видиш какво ще ти си стовари на главата........
                    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• И така трябва да бъде, всичко допълнително се заплаща.Свиквайте с това.Има си едно нещо наречено трудова характеристика и трябва да се спазва.Фирмата в която работех беше френска, допълнителния труд, работа на официални празници се заплащаше.За последната нова година в която ми се падна дежурство ми платиха допълнително 120 лв.Много са си прави немците.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        И така трябва да бъде, всичко допълнително се заплаща.Свиквайте с това.Има си едно нещо наречено трудова характеристика и трябва да се спазва.Фирмата в която работех беше френска, допълнителния труд, работа на официални празници се заплащаше.За последната нова година в която ми се падна дежурство ми платиха допълнително 120 лв.Много са си прави немците.
                        Точно така е и при нас, празник -двойно , нощен труд - двойно, работиш в почивния си ден - двойно , ама не е така при български работодател, да не говорим за осигуровки и тем подобни . Просто не съм съгласен с теб че ние тука работим по малко от другите. Това че безсмисленото маане залудо е наша черта си е друг въпрос , просто при немците вложените усилия са равни на продуктивноста ....при нас не са. Тава се дължи (поне според мен) както на съвременно оборуване , софт и.т.н, така и на добър квалифициран мениджмънт и распределяне на задължения
                        Last edited by Orm; d.m.y г., 22:50.
                        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                          Точно така е и при нас, праздник -двойно , нощен труд - двойно, работиш в почивния си ден - двойно , ама не е така при български работодател, да не говорим за осигуровки и тем подобни . Просто не съм съгласен с теб че ние тука работим по малко от другите. Това че безсмисленото маане залудо е наша черта си е друг въпрос , просто при немците вложените усилия са равни на продуктивноста ....при нас не са. Тава се дължи (поне според мен) както на съвременно оборуване , софт и.т.н, така и на добър квалифициран мениджмънт и распределяне на задължения
                          Точно, като предадоха управлението на български мениджър/понеже те купуват такива предприятия - топлофикации пооправят ги така да се каже и после отиват в друго такова и само искат да носи печалба/ всичко се прееба.Не ми се обеснява, дълго е, но тези които останаха хич, ама хич не са доволни щото сега "работят" за 550.

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                            Просто не съм съгласен с теб че ние тука работим по малко от другите. Това че безсмисленото маане залудо е наша черта си е друг въпрос , просто при немците вложените усилия са равни на продуктивноста ....при нас не са. Тава се дължи (поне според мен) както на съвременно оборуване , софт и.т.н, така и на добър квалифициран мениджмънт и распределяне на задължения
                            Тука просто печалбата не се разпределя между работниците и собственика, а отива само в собственика и на работниците се дават остатъците. Тука, който се види с 2 лева в джоба скача на С класа, вместо да инвестира в компанията си и в кадърните си работници. Затова квалификацията пада, щото всеки скача от фирма във фирма, не се задържа на едно място и не може да се специализира. Отделно нищо, че си мениджър- не ти пречи да скочиш да смениш гумите на колата, щото шефа ти е използвач.
                            Lexus IS200

Comment

• Имам събрани доста впечатления относно начина по който работят специалисти (примерно немски) в IT сектора:

- Много добри, но много тесни специалисти.
                              - Всеки си знае точно своите задължения и нищо встрани от тях не пипва.
                              - Неспособни са да импровизират и в момента в който се сблъскат с проблем на който не са научили решението - обикновено блокират.
                              - Работят по предварително прецизно утвърден план и за нищо на света не го нарушават.

В резултат на това организацията в която работят функционира като добре смазана машина, макар и на цената на по-високи разходи на средства и труд.

Но явно това е добрият подход.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Имам събрани доста впечатления относно начина по който работят специалисти (примерно немски) в IT сектора:

- Много добри, но много тесни специалисти.
                                - Всеки си знае точно своите задължения и нищо встрани от тях не пипва.
                                - Неспособни са да импровизират и в момента в който се сблъскат с проблем на който не са научили решението - обикновено блокират.
                                - Работят по предварително прецизно утвърден план и за нищо на света не го нарушават.

В резултат на това организацията в която работят функционира като добре смазана машина, макар и на цената на по-високи разходи на средства и труд.

Но явно това е добрият подход.
                                Точно това имах предвид с предишния си пост.. Нашето общество е добре пригодено, но за преди 150-200 години, когато е трябвало сам да си гледаш житото за хляба, след това да си го омесиш и да си направиш сам сиренето. Демек- разбираме от всичко, ама колкото да си свършиме работа. И като опреме до детайлите и удряме на камък. А точно детайлите придават завършен вид и струват безбожно скъпо.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X