Известие

Collapse
No announcement yet.

искам бизнес съвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• искам бизнес съвет

Здравейте,
    Жена ми е много навита да си отвори магазин за саксиини растения и бижута от мъниста. Има и идея в помещението на магазина да има кът за частни уроци по рисуване (ние и двамата това сме завършили). Въпроса ми е запознати ли сте дали от бизнеса с растения се печели добре, да знаем дали да се захващаме изобщо.

Ами виж ся, аз преди години имах такъв магазин обаче се провалих.Първо нямам търговски нюх, аз съм техничар човек, мога ти направя нещо но не и да го продам.Второ ако си търговец трябва добре да подбереш мястото.Като клиент, когато трябва да купувам букет, ходя на пазара на Чаталджа където са съсредоточени цветарски магазини и избора е голям.Ако трябва да купувам саксиино растение ходя в Практикер, Бриколаж или по складовете на едро защото ми излиза по евтино.Например за коледа си купих елха в саксия, по цветарските магазини за саксиини растения се продаваха на цени от 45 до 80 лв за приблизително един и същи размер.От склада го взех за 25 лв.Някои от по утвърдените магазини правят булчински букети, аранжират цветни кьтове подомове и офиси, правят озеленяване на дворове и т.н.Ако съчетаеш тези неща, още повече че сте и художници, ако към мънистата прибавите и полускъпоценни камъни/аметист, оникс и др., жена ми примерно си прави колекция, случайно се запали/,също така и фосили - зъби от акула/аз имам такава огърлица/амонити които са срязани на две и полирани и др такива неща може и да успееш.Тези фосили са внос от Турция доколкото знам, една софийска фирма идва всяко лято на панаира на занаятите въвМорската градина и наред с полускъпоценните камъни и минерали правят добър оборот, винаги има голяма навалица на сергията им.Така че по мое мнение само със саксиини цветя и маниста си е рисковано.Успех в начинанието.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

това което аз знам,избегни наема по възможност да няма,място за спиране защото ги мързи да ходят клиентите,имаш над 20 силни дена в годината именни дни тържества и тн,от там почват задължителните раждания,свадби и погребения,цветята имат трайност повече от зеленчука някой,сам също можеш да си произведеш нещо да го шитнеш,трябва ти климатик лентички и найлони,сам ще си намериш подходящите оранжерии,има артикули като саксиики семена,изкувствени торове и торове,расади и какво ли още не,това си е допълнително перо,по мое мнение Пловдив западна много но къде ли не западна,ако не си алчен и надуваш цените що да не работиш,хубавото е че цветята не се ядат не са дрехи да ги носиш и хората не са капризни към тях,от рисуване нищо не разбирам оставиха ме на поправителен по рисуване през 1991 ва в 8 ми клас и за това повтарях класа.

Comment

Баси човек, ти си образ неповторим.Толкова ли даскалката не можа да те мине в стил Пикасо за една 3-ка, то него едва ли някой го разбира.

Comment

За да почне човек малък или среден бизнес в Бг трябва да му хлопа дъската!
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Псюлютно съм съгласен.От година и половина съм безработен, не сме я закъсали благодарение на половинката ми, обаче и бездействието ми дотегна.Или трябва да работя за 4-500 лв или да мисля за частен бизнес.За бог да прости няма да работя, другото си е живо харакири освен ако не намериш някаква ниша в пазара, ама надали.Сега обмислям да накарам хобито ми да ми носи пари ама не и в Бг,а през интернет в чужбина.Обнадежди ме факта че е имало три запитвания за модела с който участвах на изложба, и то не от българи.

Comment

Аз съм се занимавал с какво ли не, коли, кафе, имах скара, занимавах се със заложни къщи, сега работя във фирма за 700 лева - интернет доставчик ( единствения независим вече май май )
              Както един мой приятел и бивш шеф казваше, стига да имаш връзките, заложна къща ще напарвиш и в асансьор....Според мен в момента единственото печелившо занимание е в храните .
              Направи една бира скара, ориентирай се към място с човекопоток, намери читав доставчик ( мога да те свържа с такъв ) и работете. Минуса е, че първите 5-6-7 месеца сте сами, не можете да си позволите персонал , другия минус е , че миризмата ще се пропие навсякъде във вас ...
              Но инвестицията за една скара на дървени въглища не е повече от 5000 лева.
              За заложна къща ти трябват поне 40 000 , а за интернет около сто . За кафе--- там е много тегаво, минимална инвестиция, но е на късмет.
              Аз скарата, ако Не бяха бутнали павилиона , за да направят паркинг ( Бойково време ) сега щях да съм със заплата от поне 2000 на месец чисто .

sigpic
              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Лиги ми потекоха от тия скари! То хубаво, но тук става въпрос за китки в саксии. Далавера ли е или да пием една студена вода?

Comment

Първоначално публикувано от Triptih Покажи съобщение
                  Лиги ми потекоха от тия скари! То хубаво, но тук става въпрос за китки в саксии. Далавера ли е или да пием една студена вода?
                  До колкото знам, съхранението на цветя е отвратително, включва студени помощения, белина, и други подобни.
                  Има далавера, но трябва да знаеш как се съхраняват цветя. Освен това доставчика ти , задължително трябва да има опция - взима старото, дава ново, например, продал ти е сто Гербера , 40 от които вече не стават за продан. Идва ,взима си ги и на тяхно място ти дава нови 40.
                  Не съм запознат с бизнеса в детаили , но знам от собственик на цветарски магазин, че е трудна работа. За да държат цветята свежи ги пръскат с Белина, слагат им някакви обогатители във водата, замразяват ги.
                  По този начин цветята стоят свежи, защото, нали разбираш, че ако си взел 100 рози днес и ги продадеш до 3 следобяд, останалите клиенти, които дойдат и им кажеш нямам, втори път няма да се върнат.Ако пък си взел 400 рози и продадеш 250 , другите 150 след третиране увехнат, си вътре. Принципно всеки доставчик на цветя я има опцията " старо за ново "
                  ама трябва изрично да се договориш. И с цветар мога да те свържа, той ще ти обясни нагледно бизнеса .
                  Китки в саксии, е бизнес, който е строго профилиран ( като продажбата на снукър маси )
                  Ценителите дават луди пари, стига да ги привлечеш с нещо

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Triptih Покажи съобщение
                    Ще пиете по една студена вода.
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Според мен въпросите, който трябва да решите са , мястото което сте избрали подходящо ли е? Имате ли поток от хора всеки ден? В какъв район се намира помещението?

другото което ти трябва е реклама , промоции и атрактивни цени!
                      155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

98% съм сигурен за студената вода.В една тема бях писал как един до нас направи успешен бизнес със пресни закуски и то при положение че има още две пекарни наоколо.Просто той тръгна по друг път - предлага голямо разнообразие от закуски денонощно като ги пече на порции и затова са винаги пресни, през деня и хляб пече.Заедно с това продава алкохол цигари безалкохолно айрян боза няколко вида кафе, има три кафе машини, сладолед.Вечер прави добър оборот от изгладнелите бакшиши.И аз слизам понякога посред нощ.Сутрин който отева на работа може си вземезакуска, цигари кафе квото иска от едно място а не да се реди на три опашки.Един месец беше зора, с жена си едва ли не спяха там, сега си имат две ситничарки и през деня повече упръжняват контрол и се занимават със зареждане, чат пат сядат на касата.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Баси човек, ти си образ неповторим.Толкова ли даскалката не можа да те мине в стил Пикасо за една 3-ка, то него едва ли някой го разбира.
                          абе много бели правех и много ме мразеха тя беше една дърта и куцаше дъртофелница казваше се Секица Сотирова,праснаха ми 3 поправителни и тоя 4 тия по рисуване да повтарям да се сетя да се махна в друго училище но аз напук останах и си го върнах вервай ми,не можаха да повярват на 3 тия месец съжалиха за тая постъпка целият учителски съвет,абе сами си го избраха завърших 2рия си 8 ми клас с 3.18 успех.

---------- Post added at 18:40 ---------- Previous post was at 18:28 ----------

абе нема така да казвате за студената вода,нека опита момчето 2 месеца пък ще каже не го отчайвайте,виждам че цветарските магазини и аптеките най-трудно затварят след тях нареждам магазинчетата за авточасти и автоаксесоари,аз напуснах преди 4 години работа с 130 лева в джоба и счупена кола,минал съм през какво ли не от машини за фрешове садихме по София-пълно дърво до месо,имам доста артикули но не си сам на пазара да определяш,вносителите печелят пари дават на дистрибуторите а те се бият за пазара и драпат да хванат обект да работят това е,имам страшен спад в млечните изделия кашкавал и сирене,от половин тон кашкавал на месец паднах на 150 кг,спряхме и буса да караме по магазините да зареждаме меса,имам гама от захарни изделия огромна от турски захарни до Милка и шок яйца и и фереро, прахове за пране маслини зеленчуци ако щеш и спагети и макарони и кво ли не и пак е трудно да захапеш пазар постоянен,пиша го щото колегата вика вървят храните от 4 години това въртя,мислехме и ние за скара на Богоров но бяха 13 скари сега са 14 на пазара.

Comment

Първоначално публикувано от reloading Покажи съобщение
                            Според мен въпросите, който трябва да решите са , мястото което сте избрали подходящо ли е? Имате ли поток от хора всеки ден? В какъв район се намира помещението?

другото което ти трябва е реклама , промоции и атрактивни цени!
                            Брейййй, млад ама знае верния отговор.
                            Браво.
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

доста саркастично изказване на олд скул бе Суси,кажи ти как виждаш нещата аз редовно те чета,да строй момчето пред обредни домове пред гробищата къде да застава?какво показва световното проучване в нета?

Comment

Working...
                              X