Венци много си прав бате истина си е,абе има хора търговци седне и за 2 дена иска да напълни голямата кошница с дебелата надценка,алчните отварят първи и затварят първи,много цигани въртят цветя това ме навежда на мислълта че надценките са поне 200 процента като им знам мисленето нема да застане на улицата под тия проценти а и не обичат да инвестират защото не знаят къде ще са утре което ме навежда на още една мисъл че е евтино и лесно начинание.
Известие
Collapse
No announcement yet.
искам бизнес съвет
Collapse
X
-
Венци, регистрирането на фирма (ООД/ЕООД) далеч не стига до 1000лв. - някъде около 400лв. е всичко до финала, АКО говорим за чистата регистрация.
52лв. е запазване на името (пари, които могат да се спестят лесно).
30лв. е откриването на набирателна сметка.
(10лв. такса, 10лв. удостоверение, 10лв. наличност по сметката.)
12лв. е нотариалната заверка на формуляр А1.
9лв. е заверката на спесимен от подписа.
150лв. хонорар на човек, който знае, какво прави, за да не изгорят таксите при евентуален отказ.
162лв. е списването в Агенцията.
9лв. за актуално състояние, след регистрацията.
(при подаване на документите по интернет, някои такси вече са с 50% намаление)
Не съм се интересувал разрешителните за подобен род дейност, каква стойност са, но може да се провери.
Безопасните условия на труд и трудовата медицина са задължителни.
Следва закупуване на касов апарат и подписване на договор за обслужването му - 200-240лв.
Регистриране на търговски обект и обявяване на работно време.
Изготвянето на онлайн магазин със сигурност ще е скъпо/бавно/трудно начинание, от което на първо време няма никаква нужда, но обикновен сайт и поръчки по интернет/телефон вече може да се сътвори за 500-600лв.
Рекламата в Гуугъл със сигурност ще струва поне 200лв. месечно и то за минимум 3 месеца, докато започне да нараства посещаемостта на сайта.
Но пък едни листовки разнесени в района на магазинчето са полезна инвестиция.
При определени условия, за фирма без регистрация по ДДС и без складова програма, но задължително с електронен подпис (60лв. годишно) и интернет банкиране, които спестяват много разкарвания, може да се намери счетоводител и за 100-150лв.
Осигуровките са минимум 130лв. за управителя и от там започват допълнително да нарастват, ако има назначен персонал.
Наем, ток, вода, телефон, транспорт, заплати....
Ако фирмата е ЕТ се заплаща патентен данък - мисля около 20лв. годишно за всеки квадратен метър търговска площ.
Другите юридически форми, които споменах горе, се облагат с корпоративен данък - 10% от печалбата.
Отварям поредната скоба и подчертавам - при регистриране на ООД/ЕООД е препоръчително да обявите възможно най-голвм начален капитал на фирмата, с който реално разполагате, защото никой не ви пита от къде ги имате тези пари, докато обявявайки начален капитал от минимума 2лв., след започване на дейността са нужни средтсва за първоначалните разходи и трябва да се доказва произхода им. Не знам дали става ясно, но с две думи - регистрирайте фирмата с 5000-10000лв. начален капитал.
П.П.
Сега ми хрумна, че за кражок по рисуване може да се рекламирате и в детски градини наоколоsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеА бе аз да попитам...от всички даващи акъл....кой върти самостоятелен бизнес???.....нека посне фирмата си тук.....за да му направя ЕВАЛА, че е успял и го знаят хората....приличате ми на тия дето са седнали на масата, сипали са си по едно, и разтягат локуми....Аз така бих направил, аз в това ще инвестирами т.н......бля, бля.....
Типично българска работа.....защо Бил Гейтс не ми дава акъл....ти да видиш успех...
Когато някой иска становище от МГУ за мина Чукурово, да не мислиш, че миньори го пишат.
Куку направи добра разбивка.
Въпросът е, че колегата сигурно ги знае тези неща, той по-скоро искаше съвет до колко това, което са намисили като идея е рационално и би било печелившо."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Боби я разтълкувай какво значи самостоятелен бизнес?значи да си сам в всяко начинание ли?сам да правиш всичко?да не си зависим от други хора да взимаш решения и да не си теглил кредити да си зависим от банки ли какво?времената на фирмите отминаха отдавна какво общо има фирма с бизнес?ако се регистрираш като земеделски производител си е бизнес може самостоятелен подаваш данъчни декларации но не си фирма и пак те знаят хората,иначе аз въртя самостоятелен бизнес нямам шеф на главата плащам си разходите за телефони горива наем на складове пликове,оферти,стикери и тн,не съм цъфнал и вързал оправям се,има неща който въртя с още някой на партия но това е рядко.
Comment
-
Кики разбивката ти е много точна. Но 1000 ги казвам като цяло за започване на дейност,не самото откриване ето и касовия ти е 300лв....
Абе даване си е и е хубаво човек да знае пресварително с какво се сблъсква.
Иначе доколкото аз разбирам идеята е на колегата приятелката да се "откаже" или поне подробно запознае какво я очаква и че е по-добре да се хване на работа отколкото да рискува.Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщениеКики разбивката ти е много точна. Но 1000 ги казвам като цяло за започване на дейност,не самото откриване ето и касовия ти е 300лв....
Абе даване си е и е хубаво човек да знае пресварително с какво се сблъсква.
Иначе доколкото аз разбирам идеята е на колегата приятелката да се "откаже" или поне подробно запознае какво я очаква и че е по-добре да се хване на работа отколкото да рискува."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Опитайте бе хора...поне ще знаете че сте пробвали...
Щом имаш добра работа...нека първо пробвеа само приятелката ти...ако пожъне успех се включваш и ти.
Дадоха ти много съвети...аз мисля, че предлагането на услуги, като занаят да се научиш да рисуваш е много хубав. Мисля, че с правилната реклама би имал успех. Групи деца във вечерните часове или събота, неделя...за 5лв на час...като се съберат 8-10 деца...няколко пъти седмично...
Трябва ви реклама...визитки, флаери, афиши, рекламни материлаи...не са скъпи...за групите от детски градини може да тръгнеш...лепене по входовете...на детските площадки...
Изрисуване на керамични саксии...
Мисля формулата за успешен бизнес е: високо качествно , добро отношение, нормални цени.
Аз нямаше да се замисля на ваше място...ще имате инвестиция...но в никакъв случай няма да е много голяма...поне ще знаете, че сте опитали...
Цветя се купуват винаги...дори и в криза. Някой ден като имам деца бих ги записал на спорт...плуване...на пиано...да рисуват...изграждат се като хора...това са много хубави неща...Всеки търси красиви обрисувани саксии...в нас само такива има...Last edited by rusiq86; d.m.y г., 12:25.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеАу... забравих, че си един от най добрите в тая област.......и аз те консултирах преди да си вземеш вана, но нямаше кой да слуша........а .след това в няколко поста казваш....Боби беше прав.....така, че тия неща не се слушат много .....да и Аз
много невъзприемам за някой неща, ама най мразя след това някой да ми каже..."Аз те предопредих, че така ще стане"
Много си зле:tooth
Винаги си върша сам работата, Бобка.
И сега пак си я свърших добре."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Искам да ви благодаря за компетентните съвети.
Ще призная, че идеята на тази тема наистина беше да откажа жена си от това начинание, не, по-скоро да я отрезвя. Не съм склонен да я пусна сама да се занимава с нещо такова, защото тя много емоционално харчи. Ако си имаше разумен сътрудник щях да съм по-спокоен, но уви няма. И аз няма как да й помагам защото хич не ми се занимава.
Comment
-
Първоначално публикувано от Triptih Покажи съобщениеИскам да ви благодаря за компетентните съвети.
Ще призная, че идеята на тази тема наистина беше да откажа жена си от това начинание, не, по-скоро да я отрезвя. Не съм склонен да я пусна сама да се занимава с нещо такова, защото тя много емоционално харчи. Ако си имаше разумен сътрудник щях да съм по-спокоен, но уви няма. И аз няма как да й помагам защото хич не ми се занимава.Lexus IS200
Comment
-
да аз съм самостоятелен,оправям се сам с всичко от пътуване и дистрибуция до редене на склада и намиране на обекти и хора и тн,правене на заявки лепене на стикери,мерене на млечни кашкавала и сирена и какво се сетиш не ми се изброява,оправям се дори с градината сам имам 70 дена труд сам,само дупката ми изкопа багера за сондата,за улицата не ми се коментира приливи и отливи е там,аз не искам да съм милионер самостоятелен или какъвто и да е не ламтя за кинти не искам лукс не ме влече,познавах много дето живяха кратко и безсмислено в името на лукса,искам да си плащам сметките и да си ходя за риба да се радвам на природата,не мога да седя в офис с костюм и вратовръзка и да се усмихвам любезно дори да съм милионер,не искам и да съм лакей на някой за това съм си избрал тоя бизнес да имам и свободно време за себе си и околните а не да ставам в 4 сутринта изнервен и мислещ за пари непрекъснато роб на бизнеса си.
Comment
Comment