Известие

Collapse
No announcement yet.

Отопление през зимата :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Ами сипи нафта в един тиган и я запали насред стаята, после въглища или дърва и тогава имаш шанс да разбереш за какво говоря.

Нафтовата печка или пернишката на кюмюр или камината на дърва също имат ниско КПД, защото маса топлина изчезва през комина яко-дим.

Не само, че съм чувал за печки на газ с открит пламък, ма съм и ползвал такива бая години.

Другия път като идеш на палатка и като ти е студено си напали огън от дръвца в палатката или си носи едно котле и едно радиаторче за да се грееш.
    Ние сме на закрито.
    Ти може и с газова гъбка да спиш на открито.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Много обичам такива теми... Алфа ромео стайл...ама аз и за това пускам, защото знам че за нула време ще стане 4-5 страници, тоест не е спамене на форума от моя страна, а тема с реална полза ...хахахаха

Та все пак ще дам отчет.
      - под наем съм...
      -Изолация -след миналата зима и остъкление и на последната тераса - 100% външна с многокамерна дограма топ качество ужжж.
      -Ламинат на всякъде....
      - двойна входна врата
      - радиатора на 5 е направо огън...

- Последен етаж(температурата на площадката пред ап. е все едно съм отвън, дори ако напече и навън стане 20гадуса на площадката си е все още -10градуса)
      - нито една отопляема страна! от съседи
      - под мен не живее никой...

Та и 30см. вътрешна изолация да сложа с тия горните 3 условия незнам дали мога да се справя.

Пак повтарям. Не искам да се отоплявам с тоя уред искам като изляза от банята да е с 5градуса по-висока температурата. Тоя уред трябва да "дозатопля" ,а не да топли панел с темп. - 20градуса....

Духалката за 30лв. ми върши перфектна работа, но ме дразни как дуууууххххха. Искам нещо безшумно и без движение на въздуха
      Има ли нещо такова до 120лв.?
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
      by RUBIG service

Comment

Калявай се.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Въпреки, че не искаш- газова печка, 4200 вата, за три минути е топло и после до следващото къпане има и колелца да си я търкаляш.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Корекция. Стаята е 26кв.м.
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

Чак сега се сещам, че в2ече две години съм точно на твоя хал. При мене проблема не е, че парното е слабо, а че е голям радиатора. Ако го усиля, после цяла нощ ще е като в сауна. За това и използувахме един радиатор Смядово, досущ като тоя от първата страница. Пускаме го и влизаме в банята. Като излезем е приятно затоплено. Като не искаш да ти духа, мен също ме дразни, вземи си радиатора, дето ти го предлагаха. Няма да съжаляваш.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Уредите на ток, които затоплят бързо ДУХАТ.
                Скъпите духалки духат по-тихо.

Говоря за достъпните финансово уреди.

Малсения радиатор върши също добра работа, но не затопля толкова мигновено.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

Без да си правя майтап, преди години имах един прожектор промишлен 2200 вата.На метър от него ти пушат гащите.Стопля стаята за отрицателно време само дето тряат яки слънчеви очила.Не се майтапя за възможностите му да топли, печка елба с два реотана ряпа да яде, обаче поне аз не се сещам как да се използва за отопление.Мислехме да го слагаме на фасадата да огрява паркинга и детската площадка обаче от енергото не кандисаха.Нещо подобно беше ама от соцвремената.
                  Attached Files

Comment

Върни се в началото на темата и виж за конвекторите. Има евтини за по 50-60 лв с вентилатор. Пускаш го на макс - 2000 W, с вентилатор, влизаш в банята и като излезеш вече ще се чувства топлото. Спираш вентилатора и настава тишина. Аз съм с китайски Diplomat в спалнята. Три степени, топли безшумно. Качеството не е кой знае какво, но за тези пари толкова.Тия спамери хич не им обръщай внимание. Както във всяка тема се изсипа цялата научна мисъл на форума, а обикновено истината е на първа, максимум втора страница. Тук има специалисти по кораби, космически ракети, молекулярна биология, психолози, а понякога това е един и същ човек.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Интересно, конвектор TESY MC 2011 в технополис го дават да отоплява от 15до 23 кв.м., а в техно микс от 40 до 60 кв.м площ.

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...r-TESY-MC-2011
                      http://tehnomix.bg/tesy-mc-2011

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                        Интересно, конвектор TESY MC 2011 в технополис го дават да отоплява от 15до 23 кв.м., а в техно микс от 40 до 60 кв.м площ.

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...r-TESY-MC-2011
                        http://tehnomix.bg/tesy-mc-2011
                        хаха, трябва да слагаш очилата май едното е площ, а другото обем и е в кубични метри.

aз говорех за това:
                        http://www.technopolis.bg/b2c/detail...PLOMAT-CH-7009
                        но гледам, че е за 16 квадрата, а в условието на задачата стоят 26, та явно и аз отивам при спамерите...
                        Last edited by rossenvn; d.m.y г., 23:21.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Верно, прав си, ма с очила бях, ама ха де....

Comment

имам един познат миналата година внесе духалки по 15 лева и радиатори по 40 лева,не ги знам какви са не разбирам от техника ама за 120 лева ще вземеш 3 духалки и 2 радиатора примерно ще се оградиш с жежко от секъде.

Comment

Огранизирайте си работата така, че използвайки отпуските си, да се изнсете в студените зимни дни някъде в топлите страни - ще ти излезе по-евтино.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Огранизирайте си работата така, че използвайки отпуските си, да се изнсете в студените зимни дни някъде в топлите страни - ще ти излезе по-евтино.
                                Ебати,,,,тази идея трябва да се изчисли)

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:46 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                                Без да си правя майтап, преди години имах един прожектор промишлен 2200 вата.На метър от него ти пушат гащите.Стопля стаята за отрицателно време само дето тряат яки слънчеви очила.Не се майтапя за възможностите му да топли, печка елба с два реотана ряпа да яде, обаче поне аз не се сещам как да се използва за отопление.Мислехме да го слагаме на фасадата да огрява паркинга и детската площадка обаче от енергото не кандисаха.Нещо подобно беше ама от соцвремената.
                                Връщаш ме 26 години назад....казарма, палатков лагер.....късна есен почти зима....Самоковско...някакво село Злокучане беше...цял ден се мърляме ....и вечерта хигиена.....спретнахме си баня....ама студено.....в една кофа сипахме спирт...запалихме го и за отрицателно време помещението стана баня....а ние едни весели....))
                                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                                X