Известие

Collapse
No announcement yet.

Отопление през зимата :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ето на!
    Тъкмо преди петата страниза и темата се обърна на пукница
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Тествах моя радиатор Смядово
      За 5 минути вече е загрял на максимална мощност, след което го изключих и поизстина в смисъл, че може да се пипа с ръка за около 10 минути.
      ето за това става въпрос
      http://prodavalnik.com/radiator-elek...-2-5-i31368961

п.п. обавата е случайна и нямам връзка с нея - не е реклама
      Last edited by vaklinator; d.m.y г., 08:03.
      Alfa 155 2.0TS 8V '93
      sigpic
      VW LADAVAGEN '81
      CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
        Има и недостатък - требе си к*р
        И другото, след к--а требе и п---ка..р

---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 13:10 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Огранизирайте си работата така, че използвайки отпуските си, да се изнсете в студените зимни дни някъде в топлите страни - ще ти излезе по-евтино.
        Това старуха е особено добра оферта за хора на 55 г, има такива ваканции на добри цениМа аз обичам кисело зеле, сняг, та не бих се отделил за дълго от нашата си кочинка
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
          Върни се в началото на темата и виж за конвекторите. Има евтини за по 50-60 лв с вентилатор. Пускаш го на макс - 2000 W, с вентилатор, влизаш в банята и като излезеш вече ще се чувства топлото. Спираш вентилатора и настава тишина. Аз съм с китайски Diplomat в спалнята. Три степени, топли безшумно. Качеството не е кой знае какво, но за тези пари толкова.Тия спамери хич не им обръщай внимание. Както във всяка тема се изсипа цялата научна мисъл на форума, а обикновено истината е на първа, максимум втора страница. Тук има специалисти по кораби, космически ракети, молекулярна биология, психолози, а понякога това е един и същ човек.
          Изключително опасно е да се отопляваш с "духалка" в спалнята.
          Кофти ситуация е когато китайския ти вентилатор откаже, а реотанчето продължи да бачка.

Аз ползвам италианска духалка делонги с керамичен нагревател, купена за 90 лева.
          Ползвам я за бързо загряване.
          Когато спя и е много студено ползвам маслен радиатор, изключително добър уред. Моят е български.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Кофти ситуация е когато китайския ти вентилатор откаже, а реотанчето продължи да бачка.

Аз ползвам италианска духалка делонги с керамичен нагревател, купена за 90 лева.
            Когато спя и е много студено ползвам маслен радиатор, изключително добър уред. Моят е български.
            И най-евтината китайска духалка си има защита.
            Иначе аз имам духалка Делонги на поне 7-8 години, за бързо загряване става. Ако се отопляваш основно на нея обаче, сметката за тока става сериозна, все пак са по два киловата.

Comment

Нещо не си разбрал, което явно не ти пречи . Това е конвектор, който има и вентилатор. За нормалната му работа вентилаторът е излишен, а и дразнещ - поне за мен. Когато си лягам спирам вентилатора. Иначе и аз не харесвам китайски боклуци, но като го купувах мислех, че е български - някак ги свързвах с бойлерите на Елдом със същото име. Не може да сравняваш духалка и конвектор. Топлото от конвектора е много по комфортно заради ниската скорост на въздуха. Няма шум, не ти духа студено ако не си точно пред отоплителния уред. Иначе имам и някаква немска духалка, която отдавна е пенсионирана - просто не понасям шум докато се опитвам да спя.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Не можах да разбера за къша ли става въпрос или апартамент, въпреки споменаването на Топлофикация в началото на темата.
                Ако си в къща с двор, най-добре за мен е изграждането на геотермална климатизация, използваща целогодишно температурата на Земята и допълнително принудително загряване/охлаждане за достигане на температурния комфорт, което само добавя или отнема градуси във всяко едно от помещенията
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Не можах да разбера за къша ли става въпрос или апартамент, въпреки споменаването на Топлофикация в началото на темата.
                  Ако си в къща с двор, най-добре за мен е изграждането на геотермална климатизация, използваща целогодишно температурата на Земята и допълнително принудително загряване/охлаждане за достигане на температурния комфорт, което само добавя или отнема градуси във всяко едно от помещенията
                  Аз предлагам инфрачервени панели.

---------- Post added at 18:06 ---------- Previous post was at 18:03 ----------

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                  Нещо не си разбрал, което явно не ти пречи . Това е конвектор, който има и вентилатор. За нормалната му работа вентилаторът е излишен, а и дразнещ - поне за мен. Когато си лягам спирам вентилатора. Иначе и аз не харесвам китайски боклуци, но като го купувах мислех, че е български - някак ги свързвах с бойлерите на Елдом със същото име. Не може да сравняваш духалка и конвектор. Топлото от конвектора е много по комфортно заради ниската скорост на въздуха. Няма шум, не ти духа студено ако не си точно пред отоплителния уред. Иначе имам и някаква немска духалка, която отдавна е пенсионирана - просто не понасям шум докато се опитвам да спя.
                  Много добре знам какво е конвектор, а и не всички имат вентилатор.
                  Но за мен по-добрия избор от конвектора е радиатора.
                  Когато е пуснат вентилатора би трябвало реотаните да са по-загряти.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

Аз също съм ЗА конвекторите на ADAX.
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Когато е пуснат вентилатора би трябвало реотаните да са по-загряти.
                      Като ти тръгне вентилатора на радиатора на колата, температурата на антифриза качва ли се?
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

)))...Ти с такава ли си..?
                        Тая зима мисля, да си опъвам палатка на двора и се чудех как да я отоплявам...
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

По добре си направи иглу, ама въпросът е дали няма да разтопи пък
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                            )))...Ти с такава ли си..?
                            Тая зима мисля, да си опъвам палатка на двора и се чудех как да я отоплявам...
                            Все още не съм, но от няколко години се каня и мисля в най-скоро време да осъществя идеята си - ще разкопая съседния двор, който е неизползваем.

http://www.industrial.bg/?gg=10&hh=10&ii=142&ll=42&jj=1

http://www.kib.bg/%D0%95%D0%BD%D0%B5...B5%D0%BC%D0%B8
                            Last edited by old alfist; d.m.y г., 03:32.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Все още не съм, но от няколко години се каня и мисля в най-скоро време да осъществя идеята си - ще разкопая съседния двор, който е неизползваем.

Старуха, това второто си е чист климатик!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Навлизаш в чужда собственост....))....а те смятх за човек с принципи...
                                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                                X