Известие

Collapse
No announcement yet.

За всички професори по книга

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
    И аз така. Последния золум беше - спукан маслен филтър по време на път, след смяна на масло в сервиз и стягане с незнаен за мен инструмент, който е наранил корпуса на филтъра.
    Чак до такива ексцесии не стигнах, но когато отидох до плащам маслото и тръгнаха да ми вземат пари за 6 литра и се хванах за главата, та се наложи да източват, а за гумите усетих, че някак си странно шумят и като се загледах щях да падна.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Вашата работа не е да знаете за посоки на въртене на гуми, количества масло и маслени филтри.
      Вашата работа е да давате пари, както каза един колега по-напред.
      Ако си бяхте гледали вашата работа, нямаше да се тормозите от дреболии а щяхте да имате възможността да дадете още пари.
      Което е добре за нацията.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

И въобще как си позволявате да знаете такива високотехнологични неща, че гумите имат посока на въртене и такава ноу- хау информация, че филтрите се стягат единствено на ръка, без инструменти. Да не говорим за секретна информация колко масло събира картера.
        Гледайте си работата и семействата и не си пъхайте носовете където не ви е работа, забравете всичката излишна информация с която ненужно си натоварвате мозъците - има кой да се погрижи за вас, само извадете пачка.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
          Предлагам темата да се прекръсти на "Какъв голем артист съм, за какво да ходя на кино или театър" или на оня велик филм ,забравих му името с Апостол Карамитев подсетете ме де.
          Специалист по всичко......
          ...култова фраза: "Дупки правим всякакви...
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Не се притеснявайте, просто има по сервизите хора от скоро, в процес на обучение. Някой ми разправяше за "колега", който половин час не можал да отвие масления филтър. Като слязъл баш-майстора се оказало, че нашия напъва стартера.
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Вашата работа не е да знаете за посоки на въртене на гуми, количества масло и маслени филтри.
              Вашата работа е да давате пари, както каза един колега по-напред.
              Ако си бяхте гледали вашата работа, нямаше да се тормозите от дреболии а щяхте да имате възможността да дадете още пари.
              Което е добре за нацията.
              Нашата работа е да знаем точно толкова, колкото да усетим кога има проблем и кога някой се опитва да ни мята на върбата.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Всичко, което човек прави по принуда, а не за удоволствие е губене на време, което би могло да се използва за удоволствия .
                Просто трябва да разбере кое му доставя повече удоволствие, кое по-малко и кое никакво.
                Всичко опира до приоритети.
                Задаваш си въпроса какво бих правил с времето си ако имах парите за това. Естествено нямаш парите и започваш да работиш за да си ги набавиш.
                Но, тук вече не разполагаш с времето си, защото го продаваш за пари, а те както знаем са ни нужни за да си прекараме добре времето .
                Та стигаме до там, че ако парите срещу които съм си продал времето ми стигат за нещата, които аз смятам за удоволствия значи, всичко е наред.
                Ако не ми стигат - има проблем! В тая ситуация живеят повечето хора в тия ширини и затова понякога е просто необходимост да правиш неща, които не ти харесват, но трябва да правиш.
                Включвам в това смяната на гуми, на масла, филтри и т.н. консумативи и дребни ремонти, т.е. все неща, които влизат в определението "обща техническа култура" .
                Друг е въпроса ако ти харесва да правиш това - тогава значи си правиш кефа .
                Та обобщавам моето виждане на нещата: Аз бачкам за пари, които давам на хора да вършат работа, която на мен не ми е кеф да върша. Това е идеалното положение, което няма как да стигна, естествено(все пак няма начин да изкарвам толкова пари), но идеята ми е такава.
                Някои неща по колите и вкъщи съм си сменял и сам, но това е защото ми е било интересно и кеф сам да си ги правя. Та така...
                Last edited by bager; d.m.y г., 10:50.
                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Има и един друг момент - всеки трябва да усеща докъде стигат неговите компетенции, защото често се случва някои хора да нанесат такива вреди на колите си, които после трудно се отстряняват дори и от добрите специалисти.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                    Не се притеснявайте, просто има по сервизите хора от скоро, в процес на обучение. Някой ми разправяше за "колега", който половин час не можал да отвие масления филтър. Като слязъл баш-майстора се оказало, че нашия напъва стартера.
                    И ако беше успял, цена нямаше да има
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      И въобще как си позволявате да знаете такива високотехнологични неща, че гумите имат посока на въртене и такава ноу- хау информация, че филтрите се стягат единствено на ръка, без инструменти.

Да бе, навий си масления филтър на ръка при 2.4 jtd и чакай резултата. Важното е да усетиш само кога се е развил сам, за да не ти изтропа мотора.
                      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

При мен, ако дойде някой и каже, че филтъра се стяга на ръка ще му дам да си го стегне. Поне, ако се сърди на някой да е на себе си. Разбира се, като го навиеш на ръка после да му навъртиш със скобата още 1 оборот и повече също е тъпо..
                        sigpic

Comment

А защо в ръководството пише, че се стяга на ръка?

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

В България над 50% от хората работят нещо по принуда, а не защото са учили за него, отдава им се или нещо друго.

Точно поради тази причина, за мен лично, майстор е дума с отрицателно значение. Много "майстори" са си оставяли ръцете и по колата ми и в къщи. Гледам всичко, което мога да си правя сам, но същото така си ценя времето и ако имам кадърен и точен майстор му плащам, за да мога аз да пия бира или да ходя на работа.

Във всяко нещо трябва да има баланс.
                            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              А защо в ръководството пише, че се стяга на ръка?
                              Има хора завиват гайка 32 на ръка, аз не съм от тях А и тези ръце ще ми трябват още 20-30г.
                              sigpic

Comment

Винаги си сменям сам маслото, на всички коли и винаги стягам филтъра на ръка, никога не се е случвало да капе. Е вярно, че съм като Скалата
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X