Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за ТВ техниците

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за ТВ техниците

Здравейте, имам един телевизор Панасоник 35 инчов , или 34 не знам точно - кинескоп е, не е тънък. Та той близо две години не спря да работи. В даден момент дистанционното му спря да работи въобще. Купих за същия модел от Хаджи Димитър ( специализирания магазин ) едно, което също не работеше. Видимо и двете дистанционни работеха перфектно ( инфрареда, гледайки го през камерата на телефон ) . След време този телевизор го сръчках в един дрешник, щото си купих друг. Не беше работил може би 1 година. Онзи ден го извадих да го сложа в кухнята, щото там ми пасна за момента и, о... чудо - и двете дистанционнни работеха, тоест телевизора приема всички команди. Когато спря да работи, виках майстор, който не успя да го оправи, след това чувах някакви отзиви от сорта ,смени му инфрареда, смени му процесора и т.н.
    Питането ми е , може ли , когато спря да отговаря на дистанционното , да се е бъгнало нещо, а факта, че е стоял без ток година, да е ресетнало "нещото" и затова сега да работи отново?

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Имам почти същия случай у дома. Преди повече от година ми дадоха една плазма, огромна. Работи си без проблем и в един момент започна да не може да се включва. От дистанционното и от копчетата на тв-то не иска да зацепи. Светва диодчето, но не захапва. В началото ставаше след 20-30 натискания на копчето. После повече. Махнах го и сложих стария телевизор. След няколко месеца и той сдаде багажа, явно след токов удар. Слагам плазмата и си тръгва без следа от проблем. Покара още месец-два и отново. Сега чака за ремонт.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Диагнозата е разсъхнати електролитни кондензатори!
      Малко са специалистите, които се оправят с проблема
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Всеки с подходящия поялник и малко ноу хау ще ти свърши работа.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Диагнозата е разсъхнати електролитни кондензатори!
          Малко са специалистите, които се оправят с проблема
          Имаме участник познал верният отговор .
          1-2 лева за части или 25-30 за отваряне в сервиз
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
            Здравейте, имам един телевизор Панасоник 35 инчов , или 34 не знам точно - кинескоп е, не е тънък. Та той близо две години не спря да работи. В даден момент дистанционното му спря да работи въобще. Купих за същия модел от Хаджи Димитър ( специализирания магазин ) едно, което също не работеше. Видимо и двете дистанционни работеха перфектно ( инфрареда, гледайки го през камерата на телефон ) . След време този телевизор го сръчках в един дрешник, щото си купих друг. Не беше работил може би 1 година. Онзи ден го извадих да го сложа в кухнята, щото там ми пасна за момента и, о... чудо - и двете дистанционнни работеха, тоест телевизора приема всички команди. Когато спря да работи, виках майстор, който не успя да го оправи, след това чувах някакви отзиви от сорта ,смени му инфрареда, смени му процесора и т.н.
            Питането ми е , може ли , когато спря да отговаря на дистанционното , да се е бъгнало нещо, а факта, че е стоял без ток година, да е ресетнало "нещото" и затова сега да работи отново?
            може да е проблем в захранването, може да е процесора, може да е ИР приемника, може и студени спойки да са.
            точка

Comment

Веми си сложи едни пресни/скоропроизведени/ батерии на дистанционното, че напоследък продават само престояли боклуци/полуразредени/.
              Не е лошо и да вземеш, да разглобиш дистанционните и да ги почистиш.
              Last edited by old alfist; d.m.y г., 17:41.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                може да е проблем в захранването, може да е процесора, може да е ИР приемника, може и студени спойки да са.
                И на мен това ми каза майсторът преди година, когато идва да го оправя, но не успя да го оправи

---------- Post added at 17:03 ---------- Previous post was at 17:02 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Веми си сложи едни пресни/скоропроизведени/ батерии на дистанционното, че напоследък продават само престояли боклуци/полуразредени/.
                Не е лошо и да вземеш, да разглобиш дистанционните и да ги почистиш.

В момента всичко работи на 6 . Това ми е чудно , как така стоя известно време без ток и сега се оправи.

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

тия проблеми много трудно се хващат. трябва да стои телевизора разпилян на масата и да гледаш какво се случва.
                  по-лесно се ремонтира ако примерно не се включва, няма картина, няма говор и така нататък.
                  точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                    тия проблеми много трудно се хващат. трябва да стои телевизора разпилян на масата и да гледаш какво се случва.
                    по-лесно се ремонтира ако примерно не се включва, няма картина, няма говор и така нататък.
                    И с колите е така
                    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                    sigpic

Comment

---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:04.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Ако дадете модельт на телевизорьт, може и да стане по ясно. В случай че е работил от локалната клавиатура, то кондензаторите отпадат като вариянт.
                        Такьв дефект, у дома - трудна работа. Осцилографьт би обяснил какво се случва.
                        Модела не мога са кажа кой е, защото му няма лепенките. Това от снимката е телевизора. Копчетата на самия телевизор, работят, но трябва да ги натискам силно и понякога натискам копче, то прави друго - например натискам копчето за увеличение, то сменя канал
                        Attached Files

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:04.

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                            За сьжаление по снимката не мога да се ориентирам.
                            Щом локалната клавиатура работи некоректно, има вероятност да е кондензатор все пак. Но е малко вероятно. Много по вероятно е микретите да са "клеясали" и от там грешките. Най вероятно клавиатурата не е матрична а резистивна(вьрзани последователно сьпротивления).
                            В сервизни условия не би трябвало да е проблем да се установи причинителят на дефекта. В домашни - колегата трябва да гадае. Аз пьрво бих набедил инфрачервеният приемник.

Не знам, в момента - от седмица близо, всичко работи перфектно - дистанционното де. Копчетата не смея да ги натискам, за да не прецакат нещо. Жалко, че ми се прееба тънкия телевизор и се наложи да сложа тоя, но май ще излезе по- здрав от повечето тфт-та лед-ове и др. подобни

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:05.

Comment

Working...
                              X