Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем или 2 в 1.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И за кво ми е, като го оставя в другата стая или като го пъхна в джоба до мъдете наш кога ще го чуя.Тя вече ще е разфасована.Единствено за което се замислям е модул да ми вдига джама щото лятото често пренощува със смъкнат шоферски джам особено ако някой комшия или булка най-вече ме заприказва докато се паркирам.То от комший бираджии най съм си патил, веднъж докато им слушам простотиите като си сменях възд. филтър съм хвърлил и стария и новия и след 5-6 месеца се чудих де ми е филтъра, чак мислех да пускам тема възможно ли е да е всмукнат от мотора.От чуждите булки най-много да обеля бронята ама имам спрей в багажника и замазвам положението.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:30.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
        Има да, като бях със сони ериксон имаше някакъв модул/специално за телефони сони/ дето изпраща смс до телефона ако ти барнат колата и можеш да изпратиш до колата смс с който да блокираш двигателя.После загубих интерес.

Ми ти пак можеш да го блокираш - просто му точиш маслото и ако някой я гепи след няколко минути пак ще му блокира двигателя
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Оня ден изкарах всичко от задната част на колата/купето и багажника/.Е няма го тоя модул за централната и тва е.Предния собственик изглежда е бил супер хипер музикален маниак щото извадих невъобразимо количество кабели.Явно е имало ченджъри, усилватели и бог знае какво още.То предимно заради тях беше цялата драма, ма покрай тях реших да потърсия прословутия модул.Освен да му е пречил на музиката и да го е наврял някъде другаде.Обаче под/зад задната седалка го няма, под кората на задното стъкло също, под тапетите в багажника също...зад тапета на задната дясна колонка има една кутийка ама знам че е нещо за радиото, на другата колонка няма нищо.Някой има ли снимка на въпросното устройство че да знам какво да търся из останалата част на колата /освен ако не го е наврял под тапета на тавана или заводски да е монтиран другаде/.

Comment

Митак, понеже вече забравям а не ми се рови в миналото, моля те да припомниш кратко и ясно.

Това твое прословуто дистанционно - оригиналното на колата ли е (това в ключа) или е някакво друго?

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Не е оригиналното, алармата е поставяна допълнително - Сириус не знам какво си.Проблема стана като смених батерийките на дистанционните.По някакъв начин разчете и кода на централното на колата или централното разчете кода на дистанционите, не знам как е.Но сега се управлява и монтираната аларма и централното на колата и се бърка отключване/заключване.Като махна въпросната аларма, с нейните дистанционни командвам централното на колата.Алармата лесно мога да я елиминирам като я махна ,въпроса е как мога да накарам централното на колата да спре да реагира на дистанционните.Ако не бъркам май ми беше казал да махна един предпазител - F10 ако не се лъжа.Като го махна какво ще стане.Централното ще спре да реагира на дистанционните, но алармата ще командва отключване/заключвани или алармата няма да може да отключва/заключва и само ще алармира.
              Е това са дистанционните, алармата е една кутийка с куплунг.Нещо подобно на втората снимка
              Attached Files
              Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:50.

Comment

При това положение съм 99% сигурен в това, че оригиналният приемник е дал фира и е премахнат и заменен с друг. Нещо, което много колеги са правили.
                Поради това най-вероятно няма и да го намериш.

Трябва да намериш добавения приемник. Той най вероятно е монтиран някъде близо до модула за централното за да се направи лесно връзката с него. Т.е - някъде зад жабката. Евентуално антената му е изведена някъде около дясната страна на предното стъкло.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

И там рових като махах музикалните кабели ама не се сетих да огледам за някакъв приемник с антена.Пък и не знаех за такъв вариант.И ако го намеря какво следва - махам го и централното продължава да си работи но вече само с добавената аларма.Отзад не намерих кабели които да са отрязани/разкачени.Останаха само тези дето са банданжирани заводски.Тези които махнах съм внимавал да не са от колата, едно че си личаха и второ си имаха начало/зад мястото на касетофона/ и край отзад.Или е някаква заводска модификация или който го е махнал се е постарал доста.Явно ще ровя около таблото.

Comment

Най-добре намери модула за централното и тръгни от него:

Той се води M40 на схемата и има 3 букси - А, B и C

Оригиналният приемник (М35) е свързан към М40 посредством пинове 6 и 15 от букса "C".

Допускам, че са свързали добавения приемник именно там.

Разбира се може да са го свързали и другаде, примерно направо към контактите към бутоните на някоя от предните врати.....

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

А той къде би трябвало да стои /модула на централното/, явно аз отзад съм търсил приемника.

Comment

Някъде зад или под жабката или зад централната конзола. Там го дават в бумагите:

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Аха.Зад централната конзола го няма.Там няма нищо, защото оня ден я свалях да сменям крушките на уредите със сини светодиоди и си присадих отдясно на бутона за аварийните едно usb захранване за телефони и други работи щото ми е неудобно да го пъхам и вадя в запалката.Явно е около жабката.Мерси, понеделник ще ровя.

Comment

Working...
                          X