Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко често миете автомобилите си зимно време.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

166 има 12 години гаранция против корозия, другите модели не съм гледал.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

---------- Post added at 08:54 ---------- Previous post was at 08:50 ----------

[/COLOR]

Пазят ако им сменят четките редовно. Както се досещаш, те не са много евтини, а българския търговец гони яка печалба.[/QUOTE]

Тестът със сигурност не е правен вБГ
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Както често се случва, нещата се изопачават с комерсиална цел или просто за да се получи нещо сензационно.
        Като например рекламирането на технологията за "миене на сухо" за която се вади вода от 9 кладенеца за да се докаже, колко била добра.

Няма нищо по-добро от това човек сам да си измие колата по традиционните способи и най-вече бавно и внимателно.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Зимно време подкрепям идеята колата да се мие само при положителни температури и поне 3-4часа за да изсъхне. Със стара кола така съм замръзвал след автомивка, че после съжалявах и за миенето и за счупената брава.

Аз лично я мия на две седмици отвън, амо на автомивките на самообслужване и само с вода и гъба, без препарат!

Полиране на боята 2 пъти годишно - в началото на есента и пролетта. Доста трудоемко е, но на по бира с приятел се справяме за 4,5 часа! Вечерта слагаме и мезето
          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
            Доста трудоемко е, но на по бира с приятел се справяме за 4,5 часа! Вечерта слагаме и мезето
            Явно първо сте пили, а после сте полирали.
            Сам човек си я полирам, за не повече от 1ч. с машинка за 35лв.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Явно първо сте пили, а после сте полирали.
              Сам човек си я полирам, за не повече от 1ч. с машинка за 35лв.
              Ами полираме на ръка, с почивките толкова. Ако бирата е студена вярно по-бавно е

Все си мисля да си взема машинка и все когато дойде време за полиране съм с гъбата и парцала!
              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Зимата е добре да се мият по често, особено след като се кара в сол и луга, това са фактите, пишат го у всички авто списания.

---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:42 ----------

Първоначално публикувано от BLUE1
                айде изумруда пак ще изчезне от форума, язък!
                А изумруда е зелен, а тоя е бархетена червена валенка
                Last edited by fred; d.m.y г., 21:04.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

все пак простотиите по нагоре няма ли кой да ги изтрие?

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    Зимата е добре да се мият по често, особено след като се кара в сол и луга, това са фактите, пишат го у всички авто списания.
                    Фреди, не прекалявай с литературата - нито имаме такива автомивки с подсушаване, нито имаме такива хора, които ще платят за такова миене.
                    Представям си сега, както е -10 градуса в Плевен и ще тръгна на автомивка - те самите автомивки са замръзнали и ще има да ги отоплят няколко часа, докато тръгнат.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Да, аз визирам особено когато си карал в луга и киша
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Зимно време отвън почти не я мия трябва да се задържи няколко дена хубаво време поне за да я закарам да я изчистят отвън,иначе отвътре си я почиствам аз със прахосмукачка.Причината да не я мия зимно време е както каза някои колега по горе е влагата и свързаната неизменно със нея корозия.Пример и затова мога да дам.Затова зимно време не я вкарвам и във гаража,там я прибирам само когато се стопли времето.Най-добре е колата зиме лете да се държи под някакъв навес или нещо подобно където да има течение за да не се задържа влагата,това е истината.
                        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Влага в кухините има винаги, дори само от конденз.

Comment

Аз пък я мия за да не се задържа луга по нея и веднъж седмично вкарвам глицерин с една спринцовка.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                              Аз пък я мия за да не се задържа луга по нея и веднъж седмично вкарвам глицерин с една спринцовка.
                              Надявам се не където си мислим всички!

По принцип не си мия колата, защото още от едно време, измия ли си колата или мотора и след малко завалява дъжд.

Като се обледени, взимам една кофа и бегом на някоя от чешмите с минерална вода.
                              Няколко кофи с гореща вода правят чудеса.
                              Изпада всичко, а и после много бързо изсъхва.
                              Вътре в колата е кошмар с малко дете, което постоянно нещо хвърля. Особено екзистенциално става, когато и бабата е от зад и постоянно нещо мели и преживя.
                              Купето заприличва на добре използувана кофа за боклук. После поне един час бръмча с прахосмукачката и търкам с препарати, защото дори и таблото и тапицерията на вратите е
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Помните ли когато сменяха на всички номерата на колите, тогава беше адски студ и колата ми беше ужасно мръсна и чаках на безкрайна опашка и дойде едно ченге взе да се заяжда, че ми е мръсна колата и каза ако не я измиеш няма да влезеш за смяна.
                                Добре, но ако ида да я мия и губя реда си. И какво да правя, имах в колата две шишета с вода, полях колата добре и тя мигновено замръзна. Изглеждаше измита и блестяща, след малко моя човек пак се появи и остана доволен. Обаче като я вкараха вътре почна да се размразява и да си личи колко е мръсна, но минах благополучно

Comment

Working...
                                X