Винаги ми се е искало да си поддържам колата постоянно чиста, но в един момент осъзнах, че тя е направена, за да ми служи, а не аз да й служа. Затова я мия, когато наистина се е изцалапа и има нужда. Няма смисъл да си губя времето всяка седмица, вместо да прекарам този допълнителен 1 час със семейството или приятелите.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колко често миете автомобилите си зимно време.
Collapse
X
-
Външно я мия само, когато стане много мръсна или когато атмосферните условия са такива, че няма след 1 ден да не личи, че съм положил този труд. Стремя се да обръщам по-голямо внимание на това вътре да е винаги чиста.
Задължително я мия и преди среща с колеги алфисти
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Спомням си това лято, през един от дъждовните дни, как излязох след като я беше измил грубо дъжда и я напръсках със шампоан - след това беше перфектно измита безплатно от дъжда.
Даже един старец с каручка се изкефи, докато пръсках с препарата.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Спомням си, че преди 4г. последно ходих на автомивка, защото бях набарал някакъв рояк с насекоми и отпред цялата беше в кръв - тогава чаках доста за да я измият и се зарекох, че на автомивка няма да стъпя повече.
Купил съм си една машинка за полиране, която вече се е изплатила многократно, защото всеки сезон си я полирам с препарат за 10-15лв., който стига за цялата година и разчитам предимно на Природата да мие колата - ако не, си я мия аз някъде 5-6 пъти годишно.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Може да ви се струва “солено”, но ще ви излезе още “по-солено”, когато солта започне да разяжда метала и по колата се появят грозните белези на корозията.
Който кара редовно през зимата, веднъж седмично трябва да посещава момчетата с пароструйките и четките. Те ще свалят от ламаринената кожа на автомобила цялата мръсотия, която се трупа от шофирането по калните пътища. И тъй като България е една от държавите с най-замърсени шосета, съответно е и сред тези с най-много автомивки. В повечето европейски държави ръчното миене си остава лукс, който не всеки може да си позволи, защото струва 30-40 евро и нагоре. Колите там масово се мият на автоматични мивки, но доста по-рядко, защото пътищата са чисти и не се цапат.Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеКато се спомена за автоматични мивки, интересно ми е защо толкова рядко се срещат в България? За мен е достатъчно поне една в града да има, щях редовно да си мия колата там.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТези мивки не са много нежни към боята.
Досега имам счупени 2 огледала от такива мивки.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
През зимата мия колата когато вече стане отвратително мръсна и се цапам, когато отварям вратата или багажника. Според зависи колко карам и дали паркирам откъм улицата или на т.нар. паркинг на блока, това става веднъж на месец и половина - два.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТези мивки не са много нежни към боята.
Не съм пристрастен но и аз си мия колата на валяците,и да огледалата трябва да се прибират.Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от etrovskii Покажи съобщениеМоже да ви се струва “солено”, но ще ви излезе още “по-солено”, когато солта започне да разяжда метала и по колата се появят грозните белези на корозията.
Който кара редовно през зимата, веднъж седмично трябва да посещава момчетата с пароструйките и четките. Те ще свалят от ламаринената кожа на автомобила цялата мръсотия, която се трупа от шофирането по калните пътища. И тъй като България е една от държавите с най-замърсени шосета, съответно е и сред тези с най-много автомивки. В повечето европейски държави ръчното миене си остава лукс, който не всеки може да си позволи, защото струва 30-40 евро и нагоре. Колите там масово се мият на автоматични мивки, но доста по-рядко, защото пътищата са чисти и не се цапат.
---------- Post added at 08:54 ---------- Previous post was at 08:50 ----------
Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщениеПреди време гледах едно предаване по Дискавъри,сравняваха три вида миене-ръчно,с четки и тези с големите валяци.Оказа се че точно последният вид пазят боята най-добре.
Не съм пристрастен но и аз си мия колата на валяците,и да огледалата трябва да се прибират.Lexus IS200
Comment
-
Колата се мие веднъж седмично, независимо от сезона. Вътре се почиства два пъти седмично.
На всеки две седмици подхранвам кожения салон.
Мразя вътре колата да е мръсна.
95% от времето се кара само от мен, и няма други хора вътре.
Много съм педантичен относно чистотата и подредбата на нещата.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Мия я само когато не мога да и позная цвета вече. Убедил съм се че в нашенските софийски условия ще е чиста още най-много половин час. Тъй като я ползвам всекидневно мръсотията се връща със светлинна скоростAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
Comment