Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на лаптоп

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

http://www.laptopexpert.org/2011-03-...category_id=13 Аз съм с такъв и съм много доволен, подкарвам NFS U2 на пълна графика, върви клип на HD 1440p, доколкото знам МСИ е дъщерна макра на ДЕЛЛ. Единствено батерията не мога да ти кажа колко време държи, защото имаше премеждия и не беше при мене 3 години и батерията е заминала. Ако не те кефи МСИ, аз съм фен на Леново и бих взел него, няма конкретни причини или критики към другите марки, просто ми харесва.
    Успех!

Comment

Първоначално публикувано от popaay Покажи съобщение
      От написаното до сега разбирам, да не се хвърлям на скъпо, а да взема нещо например с i3 до 800лв.Защото нямам пари за Сони вайо или ейпъл
      Скъпо за лаптоп е от 2500 лв. нагоре, за това ти показах професионална машина която е Workstation втора злоупотреба с зловещи параметри, матрица, батерия и т.н., с лицензиран Win 7 64 битов, която след 5 години няма да я достигне лаптоп от ценовия диапазон 1000 лв. Не те агитирам да си я купуваш де, избора е изцяло твой, но тука от 10 потребители имаш 18 различни мнения и съвсем ще се объркаш.
      Last edited by thecleaner; d.m.y г., 22:52.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Да попитам как се държат АМД процесорите при лаптопите, някой да има наблюдения над тях?

Comment

Да попитам как се държат АМД процесорите при лаптопите, някой да има наблюдения над тях?
          На чуждите лаптопи се държат прекрасно, на собствения по добре недейййййййййййй, се пееше в една песен
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ей тук си ти : http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire...g_NX_M6AEX_041
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Има хубави лаптопи на по-ниска цена...не е нужно да даваш много пари.
              Аз лятото си взех Dell Xps 15z s i7, алуминиев корпус, ултратънък. В бг обявават цена от 2600лв+ аз си го купих от щатско за 800лв
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

От написаното до сега разбирам, да не се хвърлям на скъпо, а да взема нещо например с i3 до 800лв.Защото нямам пари за Сони вайо или ейпъл
                Не си написал за какво ще го ползваш (освен че ти трябва повече батерия) ,а това е много важно . А и работата на батерия зависи силно от яркост на дисплея , натовареност на процесор и видеокарта.
                Повечето хора правилно са ти отговорили , че за ниския клас е разумно да избереш леново. Когато IBM правеха лаптопи с тяхната си марка , машинките се сглобяваха пак в заводи на леново но това не е много известен факт.
                Dell и Sony в ниския клас са отвратително качество. HP са ми в ignore листата, както и Dell, но това си е лично мнение.

Втора употреба лаптоп съм взимал веднъж и няма да повторя. Проблемни места : лентовия кабел на дисплея се разваля от много отваряния и затваряния; батерията разбира се ще е за нова; хард диска се поврежда от удари при употреба ; вентилаторите са пълни с прах и ако въобще се въртят е по-слабо от нормалното -> прегряване.
                ...

Comment

Проблема е, че както много неща и при лаптопите има качество. Качеството за източна Европа е отвратително. Имам едно делче от далечната 2007 година и още работи безпроблемно, батерията държи само 40 мин...но след 6 години е допустимо. Естествено не е закупено от Европа.
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Пълна скръб по моите наблюдения. Аз лично съм си привърженик на интел за лаптоп особено

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

За такива въпроси най-добре да се консултираш с някой приятел професионалист. Тук като гледам всеки си има някакви възгледи. За лични цели няма смисъл от лаптоп за 2500+ лева Мои приятели работят в две от големите компютърни фирми в града. На ден през тях минават постоянно лаптопи, било само за почивстване или по-сериозни интервенции. Та от тях знам, че новите HP и Тошиби не са това, което са били някога, а също и Nvidia видеокартите често прегрявали. Следиш на другите марки какви конфигурации имат и си избираш най-доброто за парите си. Обикновенно Asus и Acer предлагат добри оферти, а Сони Вайото е доста по-скъпо за същото качество... Аз бих търсил нещо с Intel i5 - i7 и с външна видеокарта. И i3 също става, според целите зависи.
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                      Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                      Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Аз съшо бих искал да се включа с няколко коментара.
                        IBM и Lenovo от 2009 г нямат абсолютно нищо общо,освен това,че Lenovo закупиха от IBM лаптоп дивизията им с включени всякакви екстри-от технологии на производството,до запазени имена и дизайн.
                        Много хора си мислят,че Lenovo е дъщерна фирма на IBM точно поради това,че лаптопите на Lenovo имат същата визия като едновремешните IBM..но както и да е -това са подробности.
                        По отношение на избор на лаптоп.
                        Най-важното при покупка на такова изделие е да се купи модел с възможно най-голяма гаранция или с опция за увеличаване на гаранция срещу допълнителоно заплащане.Такава допълнителна гаранция предлагат марките HP,Toshiba,Lenovo до 5г с цена около 30-60 лв в зависимост от модела.Важно е гаранцията да е производителя,а не от фирмата,от която закупувате,тъй като след 3-4 години дадената фирма може да не съществува и да обслужва гаранцията ви.
                        С плащане на тази сума си гарантирате,че ще имате 0 лв разходи за ремонти,освен профилактиката,която около 20-30лв.Представете си ако се повреди например дънна платка след изтичане на гаранцията колко би ви струвал ремонта-колкото един нов
                        Батериите от край време се приемат за консуматив и всеки производител дава до 1г гаранция на самата батерия-обръщайте внимание,пише го в гаранционните условия.
                        Вече има 4-та генерация процесори на Intel-по възможност търсете модели с такива,поради намалената консумация на енергия,много добра производителност и наличието на Hyper Traiding технологията на някои от моделите.
                        Всичко останало е компромис с бюджета който разполагате.
                        Затова внимателно трябва да помислите за какво точно ще ползвате машината.
                        Last edited by me4o4ko; d.m.y г., 15:11.
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                        Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                        http://www.family-sozopol.com/

Comment

Годините гаранция въобще не трябва да ти е определящо при покупка на лаптоп.
                          Докато е в сервиза лаптопа ти, на какво ще работиш ?
                          Значи купуваме си някакъв лаптоп, за който знаем че ще си имаме проблеми и че ще го ползваме толкова време колкото и ще седи по сервизи ... но пък ремонта ще ни е безплатен.

Гледат се класации за надеждност , а най-добре да имаш познат в голяма фирма и да ти каже кои марки и модели ги връщат най-често за ремонт.
                          На първо писане излезе това :
                          за 2012 година http://www.rescuecom.com/news-press-...t-2012-Q2.aspx
                          за 2013 година http://www.prnewswire.com/news-relea...208465531.html
                          ...

Comment

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
                            Аз съшо бих искал да се включа с няколко коментара.
                            IBM и Lenovo от 2009 г нямат абсолютно нищо общо,освен това,че Lenovo закупиха от IBM лаптоп дивизията им с включени всякакви екстри-от технологии на производството,до запазени имена и дизайн.
                            Много хора си мислят,че Lenovo е дъщерна фирма на IBM точно поради това,че лаптопите на Lenovo имат същата визия като едновремешните IBM..но както и да е -това са подробности.
                            .....
                            Как би обяснил това с одебеления шрифт:

1. Samsung (422)
                            2. Lenovo/IBM (255)
                            3. Asus (159)
                            4. Apple (130)
                            5. Toshiba (117)
                            6. HP/Compaq (109)
                            7. Dell (79)
                            8. Sony (49)
                            9. Acer (2

Линковете са от горния пост - 2012,2013.
                            http://www.rescuecom.com/news-press-...t-2012-Q2.aspx
                            http://www.prnewswire.com/news-relea...208465531.html
                            Last edited by Доко; d.m.y г., 18:23.

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                              Годините гаранция въобще не трябва да ти е определящо при покупка на лаптоп.
                              Докато е в сервиза лаптопа ти, на какво ще работиш ?
                              Значи купуваме си някакъв лаптоп, за който знаем че ще си имаме проблеми и че ще го ползваме толкова време колкото и ще седи по сервизи ... но пък ремонта ще ни е безплатен.

Гледат се класации за надеждност , а най-добре да имаш познат в голяма фирма и да ти каже кои марки и модели ги връщат най-често за ремонт.
                              На първо писане излезе това :
                              за 2012 година http://www.rescuecom.com/news-press-...t-2012-Q2.aspx
                              за 2013 година http://www.prnewswire.com/news-relea...208465531.html
                              Не ми се спори,все пак колегата сам ще си прецени.
                              Аз изразявам своето мнение точно в качеството си на човек,който описваш..но няма да казвам подробности.
                              91% от случаите на повреда са след изтичането на фабричният гаранционен срок на даденото изделие.
                              В останалите случаи ремонтите са дребни и краткотрайни-дефектирал диск(заменя се,не се ремонтира),дефектирала RAM(заменя се,не се ремонтира) и т.н.
                              На практика много малка част от компонентите в един лаптоп подлежат на ремонт.Най-често съответната част се подменя директно.
                              Точно за това гаранционният срок е от изключителна важност при избора на мобилен компютър или таблет.

Доко,прочети ако искаш повече инфо по тази тема.Аз не си го измислям-

http://en.wikipedia.org/wiki/Lenovo
                              Last edited by me4o4ko; d.m.y г., 18:31.
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                              Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                              http://www.family-sozopol.com/

Comment

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
                                Доко,прочети ако искаш повече инфо по тази тема.Аз не си го измислям-
                                http://en.wikipedia.org/wiki/Lenovo
                                Не споря, просто навсякъде, все още ги спрягат заедно, Lenovo/IBM.

п.с. Тъй-като се зачетох в уйкипедия, ми стана ясно, че "бившата" Lenovo е чист IBM, китайците купуват марка и технологии:
                                превод - гугъл

"Сливания и придобивания [ редактиране ]
                                IBM бизнес персонален компютър [ редактиране ]

Lenovo придобити IBM бизнес персонален компютър през 2005 г. [ 8 ] придобиване на персонален компютър делене на IBM Lenovo се ускори достъпа до чужди пазари като същевременно се подобри както своята марка и технология. [ 9 ] Lenovo платена US $ 1.25 милиарда за бизнес компютър IBM и поел допълнителни 500 милиона щатски долара от дълга на IBM. Това придобиване направи Lenovo производител на третата по големина в света по обем на компютъра. [ 10 ]
                                Що се отнася до закупуването на персонален компютър делене на IBM, Liu Chuanzhi каза: "Ние се възползвали по три начина от придобиването на IBM. Имаме марката ThinkPad, по-напреднали технологии за производство PC IBM и международни ресурси на компанията, като глобалните канали за продажба и експлоатационни екипи. Тези три елемента са подпрени до нашата приходи от продажби през последните няколко години. " [ 10 ]
                                IBM придобито дялово участие от 18,9% в Lenovo през 2005 г. като част от покупката на Lenovo на персоналните компютри на IBM разделение. [ 11 ] От тогава, IBM е постоянно намалява своите авоари на склад Lenovo. През юли 2008 г., интересът на IBM в Lenovo падна под прага от 5%, която изисква провеждането на публично оповестяване. [ 12 ]
                                Въпреки, че Lenovo е придобило правото да използва името на IBM марка в продължение на пет години след придобиването на бизнеса персонален компютър на IBM, Lenovo го използва само за три години. На 7 декември 2007 г., събитие, наречено "Lenovo Pride Day" се проведе. След окуражителни думи от ръководството, служителите тържествено белени логото на IBM извън техните ThinkPads и да ги заменят с Lenovo стикери."
                                Last edited by Доко; d.m.y г., 19:07.

Comment

Working...
                                X