Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на лаптоп

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
    Не ми се спори,все пак колегата сам ще си прецени.
    Така е, ние си пишем, който иска чете, проверява информацията и си преценява.
    Щом си в тази област и имаш информация колко процента от дефектите се получават след гаранцията - сигурно можеш да извадиш и статистика за надеждност на отделните марки лаптопи в ниския клас.
    Примерно : "фирмата продава X, Y, Z марки лаптопи от нисък клас , от тях ни връщат за гаранционно обслужване най-много ..."
    Това би било полезно за темата, както и авторът и да напише за какво ще се ползва компютъра.
    Защото например моето Lenovo за 600лв с един SSD за 200лв ми върши повече работа и за моите цели е доста по-бързо от някои доста по-скъпи лаптопи ...
    ...

Comment

Така колеги купих ASUS X550CC-XX127
      http://ardes.bg/laptop/ASUS+X550CC-XX127-51233
      Днес се претрепах от гледане и колкото повече гледах, все повече се двоумях, какво да взема.Накрая взех да гледам и над 2000лв за да сме в крак с времето , но реших, че няма смисъл за лаптоп, който ще го използвам само за филми и браузване в такава инвестиция.

Благодаря на всички отзовали се.

Comment

Първоначално публикувано от popaay Покажи съобщение
        Така колеги купих ASUS X550CC-XX127
        http://ardes.bg/laptop/ASUS+X550CC-XX127-51233
        Днес се претрепах от гледане и колкото повече гледах, все повече се двоумях, какво да взема.Накрая взех да гледам и над 2000лв за да сме в крак с времето , но реших, че няма смисъл за лаптоп, който ще го използвам само за филми и браузване в такава инвестиция.

Благодаря на всички отзовали се.
        Машинката е добра.

Със здраве да си я ползваш!

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Хубаво лаптопче, честито и дано много години да си го позлваш.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Благодаря, поне 3-4 годинки да изкара, за да си избие паричките.От там нататъче е лакомия

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
              Така е, ние си пишем, който иска чете, проверява информацията и си преценява.
              Щом си в тази област и имаш информация колко процента от дефектите се получават след гаранцията - сигурно можеш да извадиш и статистика за надеждност на отделните марки лаптопи в ниския клас.
              Примерно : "фирмата продава X, Y, Z марки лаптопи от нисък клас , от тях ни връщат за гаранционно обслужване най-много ..."
              Това би било полезно за темата, както и авторът и да напише за какво ще се ползва компютъра.
              Защото например моето Lenovo за 600лв с един SSD за 200лв ми върши повече работа и за моите цели е доста по-бързо от някои доста по-скъпи лаптопи ...
              Подобна статистика мога да споделя,но тя е изключително относителна и е пряко свързана с брой продадени лаптопи от определена марка.Ако през годината има продадени 1000лаптопа,от които 700 са с марката x,200 с марката y и 100 с марката z е напълно нормално за някакъв ремонт да пристигнат най-много от марката x,предвид продадените бройки.

Честито на колегата!Добър избор за бюджета.
              Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
              Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
              http://www.family-sozopol.com/

Comment

Първоначално публикувано от popaay Покажи съобщение
                Да попитам как се държат АМД процесорите при лаптопите, някой да има наблюдения над тях?
                Аз съм с Dell Inspiron на 7 години с AMD процесор С игри не го натоварвам, но аутокад 2012 върви без проблеми. Това е което ползвам аз... Единственото ми оплакване е, че харда му ми е малък вече. А, относно батерията- в момента държи 5 мин. Ама според мен още на 3-рата година й умряха 1-2 клетки и оттогава си е все така

Като го взимах беше 1300 лв.

---------- Post added at 10:36 ---------- Previous post was at 10:30 ----------

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                Как би обяснил това с одебеления шрифт:

1. Samsung (422)
                2. Lenovo/IBM (255)
                3. Asus (159)
                4. Apple (130)
                5. Toshiba (117)
                6. HP/Compaq (109)
                7. Dell (79)
                8. Sony (49)
                9. Acer (2

Линковете са от горния пост - 2012,2013.
                http://www.rescuecom.com/news-press-...t-2012-Q2.aspx
                http://www.prnewswire.com/news-relea...208465531.html
                Тия статистики са булшит. Кажете ми, кой доволен клиент ще се занимава да хвали компанията? Никой! За сметка на това недоволните ще оревът света. Ще кажете Самсунг явно имат най- малко недоволни клиенти и ще сте прави, но само защото пазарният дял на самсунг в компютърната индустрия е нищожен спрямо този на Делл или HP.
                Lexus IS200

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:29.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
                    Подобна статистика мога да споделя,но тя е изключително относителна и е пряко свързана с брой продадени лаптопи от определена марка.Ако през годината има продадени 1000лаптопа,от които 700 са с марката x,200 с марката y и 100 с марката z е напълно нормално за някакъв ремонт да пристигнат най-много от марката x,предвид продадените бройки.
                    ОК, мен бройката не ме интересува, а процент.
                    " ?? % от марката X ни ги връщат за ремонт"
                    " ?? % от марката У ...."
                    И ме интересува само за ниския клас лаптопи. За високият е по-различно.
                    ...

Comment

В ниския клас всичките са абсолютно еднакви, като кола от Горубляне - въпрос на късмет.

Моя съвет ако трябва сравнително евтина техника, гледайте промоции за изчистване на миналогодишни модели среден клас - слизат почти до цените на нови от ниския, а са доста по-надеждни.
                      Вече ако основния критерий е да е много евтино отивате на залежали модели нисък клас, кръстите се няколко пъти и купувате най-мощното за парите.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        ...
                        Съвета ти е добър.
                        На базата на какво пишеш , че "В ниския клас всичките са абсолютно еднакви, като кола от Горубляне - въпрос на късмет." ?
                        Много продадени , много купени , друго ?
                        ...

Comment

Acer V3 772G на фул макс и карате самолета.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                            Съвета ти е добър.
                            На базата на какво пишеш , че "В ниския клас всичките са абсолютно еднакви, като кола от Горубляне - въпрос на късмет." ?
                            Много продадени , много купени , друго ?
                            Отзиви от най-различни места, видяно, чуто, прочетено... пък и съм поразглобил няколко (ръка да пипне).
                            Паднеш ли под 800$ (за пресен нов модел) започват компромисите, това цени в Европа не в ЮС.
                            Попадали са ми такива на НР, Acer, Asus, FS, Toshiba и Lenovo - все тая вътре, чарколяка еднакъв (тук таме пипнали малко по-добре дънцето, другаде личи евтинджос) потвърдиха отзивите а един МСИ за 1000$ на времето си (дето всичките го гледаха странно като турбо минавка), ги надживя всичките.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:32.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                И сьм сьгласен, и не сьм.
                                От една страна - няма значение какво пише по етикетите, ако две машини са сьс дьна Compal сьс еднакьв чипсет. Те ще са сьс сходна производителност и надежност.
                                От друга - две машини с дьна Compal но едната с видео Intel а другата с Nvidia ще се различават доста.
                                Аз мисля че трябва да знаем какво и защо купуваме.
                                Както и че - да купиш лаптоп за да играеш игри у дома, си е безумие(без да искам да обидя някого).
                                За целта има настолни машини.
                                Няма как да ядеш в леглото върху него.
                                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                                X