Известие

Collapse
No announcement yet.

Hi-Fi или поне нещо близко...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• така става, но това ти обезсмисля ресивъра. бях ти казал , че ако имаш хубава стерео система, не ти трябва 5.1 за филмите.
    ако питаш мен, разкарвай ресивъра и слагай един външен дак. даже гледам в момента в преебалника има cambridge audio.
    другия вариант е да разделиш 2-те системи, но ако ще слушаш музика от медиа плеъра, пак ти трябва външен дак.
    точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      ...даже гледам в момента в преебалника има cambridge audio...
      Даковете на Cambridge Audio са добър избор.

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      ...Целта ми е да използвам същите колони за киното, ама ако не става ще минавам на разделни системи.
      Това да разделиш напълно двете системи, ако имаш предвид два чифта фронтални колони, честно казано не го разбирам. Хем казваш, че фронталните колони ти харесват като звучене, а за кино ще ползваш друг чифт, вероятно лошо звучащи пищялки ??? Според мен или само стерео система, или направена като хората интеграция между усилвател и рисивър + едни фронтове. Ама това е лично мнение де, не е задължително
      Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

• Първо - (kolev)благодаря ти че намираш време да отговаряш на въпросите ми .
        Ресивъра не е безсмислен според мен, поне за филми(за музика съм съгласен). На него са вързани останалите озвучителни тела и целта беше да не купувам(поне за сега) още две колони.

Намерих такъв RCA превключвател и довечера ще пробвам как работи системата с него.
        Ако тръгне всичко ще остане така за момента.

Без ДАК няма да се размина естествено, като още не ми излиза от главата варианта усилвател с вграден ДАК.
        Гледам че изскачат разни модели от време на време. Примерно този Onkyo Integra A-8690 не изглежда зле, поне на "хартия" .
        При всички случаи трябва да е по-добър от Грундиг-а , който слушам в момента.
        А киното...там също няма да останат така нещата. Но още не съм решил дали да разделям двете системи напълно, т.е. да купувам още колони.
        Благодаря още веднъж за помощта.

Peter_63 :
        Това да разделиш напълно двете системи, ако имаш предвид два чифта фронтални колони, честно казано не го разбирам. Хем казваш, че фронталните колони ти харесват като звучене, а за кино ще ползваш друг чифт, вероятно лошо звучащи пищялки ??? Според мен или само стерео система, или направена като хората интеграция между усилвател и рисивър + едни фронтове. Ама това е лично мнение де, не е задължително
        Оо, и аз искам да направя една интегрирана система, но има някои неизвестни. Едната е тази за която говоря досега - включване на ресивъра към усилвателя, но запазвайки корекциите му т.е. да си използвам и преампа му при слушане на музика. Както казах довечера ще пробвам с превключвател за RCA чинчове два входа към един изход.
        Втория неизвестен момент е с намирането на подходящ център, който да "пасне" на фронталните колони. Доста скъпо излиза метода купувай/пробвай/продавай/купувай и т.н.
        Все пак мисля да пробвам като за начало с център от по-нисък клас като TANNOY MERC.FC и да видя/чуя дали ще стане работата.
        А за "пищялки" не съм си и мислил . По скоро за някакви скромни букшелф колони.
        Знам ли аз...
        п.п. А за стерео системата бих поканил някой с опит да я чуе и да даде мнение, съвет или просто да сподели опит. Бирата е от мен, а и някоя игра на минибилярд може да направим.(стига малкия вкъщи да не реши да се включи в играта , хехе)
        Attached Files
        Last edited by bager; d.m.y г., 17:49.
        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• с отделен дак можеш по-късно да минеш на по-качествен усилвател, а те не са интегрирани. това онкио ако ти омръзне и го махнеш, пак ще останеш без дак.
          точка

Comment

• Снощи пробвах с това превключвателче и ...не става. Т.е. става, ама звука страда. Някак си става по-плоско всичко, най-ниските и най-високите поизчезват и изпъкват средите. Поне десет пъти пробвах с него и без него - не си внушавам, не става- това е.
            И сега идва въпроса как аджеба да вържа ресивъра с усилвателя за да ползвам едни колони за музика и кино?
            Ясно е че от ресивъра излиза звук само през изходите за колоните и Пре аут изходите.
            Има ли някакво "устройство", което може да направи сигната го преаут на ресивъра годен за някой нормален вход на усилвателя(AUX примерно)?
            ДАК-а наистина че ще е отделен, но той решава ли ми въпроса с киното?
            Ще мога ли да ползвам цифровия изход от медия плеъра за да вкарам сигнал в ДАК-а и от там в усилвателя за да ползвам само двата фронтални канала, а останалите да са озвучени от ресивъра, който е свързан с HDMI с медия плеъра? И това май няма как да стане?!?
            Баси ...лошо е като не разбираш нещата...

п.п. Все повече се замислям за отделни системи...
            Last edited by bager; d.m.y г., 16:01.

Comment

• нормално. караш сигнала по коаксиален кабел и по едно време го прекъсваш и го пускаш в тая кутия по разни жички и ключета. но ако функционално ти харесва, може да ползваш 2 качествени релета и някакво захранване и тогава няма да го има тоя ефект.
              според мен, ако искаш да оставиш съраунда, трябва той да си свири с неговите колонки, а стереото да си е само за музика.
              има и друг вариант - пре аут-а от ресивъра го подаваш към някой от лайн входовете на ампа. в този случай обаче сигнала ще минава през всички корекции и през 2-та контрола на звука /внимавай за позицията на врътките/. така може да ти свърши работа.
              точка

Comment

• само да отбележа, че билярдната маса, батко, е просто мега мания хахахаха предполагам, че не става за нищо различно от забава на по 5 бири, но за "Ах!"-ване на хората, няма май по-добър вариант хаха ! мега яко
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

• Преди да отговоря по темата да питам някой знае ли този вход какъв е и може ли да се ползва?
                  Attached Files

Comment

• ---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:07.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Въпросът е дали входът за крайното стъпало може да се използва, за да се свърже с пре-аута на рисивъра?

ПП. Сам си отговарям, че вероятно не може. Ако е така, bager, с този усилвател няма да можеш да интегрираш по читав начин кино и музика в едно. Или ти трябва нов усилвател, който да позволява такова свързване (като този на снимката), или трябва да направиш отделни системи. Ако не те мързи, можеш да прочетеш тази статия: Домашно кино и висококачествено стерео – как да ги съчетаем без компромиси!
                      Attached Files
                      Last edited by Peter_63; d.m.y г., 13:56.

Comment

• ---
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:08.

Comment

• Благодаря ви за включването в дискусията.
                          Проблемът тук е, че този с усилвател няма как да слушам някакъв плеър вързан директно на него, т.е. да му използвам и предусилвателя.Като му изключа мостовете, за да включа кабелите, идващи от Преаут-а на ресивъра и всичко вързано на усилвателя спира да издава звук. Като вържа всички плеъри на ресивъра се получава технически, но не ми харесва звука. Доста по-добре звучат плеърите вързани директно на усилвателя.
                          Явно с наличния усилвател няма да стане. Ще търся такъв, който ще може да вкара сигнал от външен предусилвател, но в същото време да може да ползва и вградения такъв като искам, без да пипам по буксите.

п.п. Тази статия съм я чел, но нямах представа че усилвателя освен мейн и преаут трябва да има още един отделен мейн вход.
                          Ще трябва да внимавам какво купувам...

Comment

• ---
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:10.

Comment

• Когато някой фен си вземе преусилвател и крайно стъпало в отделни самостоятелни тела, избягва всички тези недоразумения.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

• Всеки е намерил своята истина и е голямо изкуство да помогнеш на някого да намери неговата си истина

Comment

Working...
                                X