Известие

Collapse
No announcement yet.

Hi-Fi или поне нещо близко...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ---
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:13.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Да, и аз мисля че това е дилемата, въпреки че това всъщност за мен не е дилема, защото самият аз допреди месец бях с чисто стерео, но сега надградих с кино система като съм ги интегрирал както е описано в статията, използвайки един чифт фронтове. Без компромис на звука, и без допълнителни манипулации и досадни превключвания на допълнитрелни устройства и кабели.

Та ако някой се интересува ето я моята истина
      Когато слушам музика включвам плеър, ДАК и усилвател. Фронтовете са вързани към усилвателя. Рисивърът е изключен. Системата си работи като чисто стерео. Когато гледам кино включвам плеър, рисивър и усилвател (и ТВ-то разбира се). Рисивърът захранва центъра (в бъдеще и съраундите, които още не съм взел ) и пуска сигнал към субуфъра и през пре-аута към усилвателя за фронтовете. Преаутът на рисивъра е вързан директно към крайното стъпало на усилвателя чрез вход на усилвателя наречен AV Direct. (Усилвателят ми е същия като на този от снимката, която бях постнал по-горе).

Това е. Без компромис със звука и без допълнителни манипулации, освен превключване на сорса чрез дистанционното.
      Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

• Първоначално публикувано от Peter_63 Покажи съобщение
        .......
        Та ако някой се интересува ето я моята истина
        Когато слушам музика включвам плеър, ДАК и усилвател. Фронтовете са вързани към усилвателя. Рисивърът е изключен. Системата си работи като чисто стерео. Когато гледам кино включвам плеър, рисивър и усилвател (и ТВ-то разбира се). Рисивърът захранва центъра (в бъдеще и съраундите, които още не съм взел ) и пуска сигнал към субуфъра и през пре-аута към усилвателя за фронтовете. Преаутът на рисивъра е вързан директно към крайното стъпало на усилвателя чрез вход на усилвателя наречен AV Direct. (Усилвателят ми е същия като на този от снимката, която бях постнал по-горе).

Това е. Без компромис със звука и без допълнителни манипулации, освен превключване на сорса чрез дистанционното.
        А не може ли просто да слушаме музика.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Ами аз точно това правя и с подходящо питие разбира се Айде наздраве

Comment

• Първоначално публикувано от Peter_63 Покажи съобщение
            ...
            Преаутът на рисивъра е вързан директно към крайното стъпало на усилвателя чрез вход на усилвателя наречен AV Direct. (Усилвателят ми е същия като на този от снимката, която бях постнал по-горе).

Ех ...всичко е ясно - вече си търся усилвател с AV Direct.
            И естествено за по това време - наздраве!
            С три редакции успях ...

---------- Post added at 03:19 ---------- Previous post was at 03:18 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            А не може ли просто да слушаме музика.
            Ами аз само това искам...
            НИщо повече...
            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
              Ех ...всичко е ясно - вече си търся усилвател с AV Direct.
              И естествено за по това време - наздраве!...
              Успех в търсенето В различните марки тоя вход има различни имена - AV Direct; Power Amp Direct In; AV и пр. И не са чак толкова много усилвателите, които имат тази функция и за съжаление всички са в по-горен клас.

Вече е късно да кажа наздраве , т.е. е твърде рано

ПП. И ако си харесаш нещо, ако е възможно първо го прослушай с твоите колони, дали ще си паснат като звучене. Пък и да си сигурен че свързането с рисивъра работи.
              Last edited by Peter_63; d.m.y г., 11:36.

Comment

• Попаднах на едно устройство, което май ще ми върши работа.
                Има няколко входа за усилватели и само един изход за колони.
                Вкарвам в него кабели от ресивъра и усилвателя и от там излизат за колоните.
                Ще превключвам между входовете според това, кое точно ще ползвам - усилвателя или ресивъра. Така или иначе сигнала ще отива при фронтовете.
                Надявам се само да не страда звука, от цялатя тая работа, но докато не пробвам няма как да знам .
                Някой виждал ли е нещо подобно ?
                Monacor превключвател на колони

Comment

• няма от какво да се притесняваш. тия са име в аудиото, само не те знам такива букси къде ще намериш.
                  точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                    няма от какво да се притесняваш. тия са име в аудиото, само не те знам такива букси къде ще намериш.
                    Тия май са такива:
                    Конектор: за тонколони; 2,5mm2; позлатен; щепсел; мъжки

Май това ще е варианта, за момента.

Comment

• ---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:20.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Пьхнете една нощна лампа в "разклонителя" на усилвателя. Ако както предполагам лампата светва само при включване на усилвателя, то може да се реализира "устройство" което само ще превключва колоните м/у усилвателя и ресивьра.
                        Цената на материалите не би надхвьрлила 20лв. В пьрвият попаднал ви сервиз за битова електроника могат да го "налепят" за да кажем още толкова максимум. Това ако сте скаран с поялника.
                        Няма нужда от опита с лампа - там са включени плеъра и тунера и е така, както казвате.
                        Не бих могъл сам да направя такова устройство и затова търся готов вариант за закупуване.
                        Ако вие можете да го направите и нямате нищо против, бих го закупил веднага от вас. Още днес мога да ви изпратя посочена от вас разумна сума.

Comment

• ---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:21.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                            Гледайки масичката Ви, предположих че няма да е проблем да си сьтворите вьпросната джаджа. Необходимо е само умение за ползване на поялник, подробни инстукции ще Ви дам, а и не само аз мисля. Ако работата с поялник е проблем и не се намери желаещ колега от София, да "натика" 2 релета, един траф и шепа букси в кутийка, то ще го "изфабрикувам". Няма някакьв сьществен проблем. Все пак е за предпочитане прекият контакт според мен.
                            Утре след като посетя Елимекс, мога да дам окончателна цена на материалите, не зная с какви кутии разполагат в момента.
                            Благодаря за отзивчивостта, но ще задържим за малко направата на тази "джаджа" .
                            Имам нещо предвид и ще поизчакам за сега.

Бихте ли ми казали дали това Sony Ta-f 690 Es , което има direct in може да се ползва по начина посочен по-горе? Т.е. това "direct in" на Сони -то, аналогично ли е на AV Direct; Power Amp Direct In; AV и пр.
                            Last edited by bager; d.m.y г., 16:04.

Comment

Благодаря за отзивчивостта, но ще задържим за малко направата на тази "джаджа" .
                              Имам нещо предвид и ще поизчакам за сега.

Бихте ли ми казали дали това Sony Ta-f 690 Es , което има direct in може да се ползва по начина посочен по-горе? Т.е. това "direct in" на Сони -то, аналогично ли е на AV Direct; Power Amp Direct In; AV и пр.
                              Да, това става за съчетаване на ресивър и усилвател по описания начин.
                              Попрочетох темата , аз за 7 години експерименти установих, че е по добре да имам две системи- една за кино и една за музика. В крайна сметка в момента съм с две стерео системи Скоро ще правя в отделна стая екран, с прожектор и ще мина пак към 5.1 . ПО принцип установих , че колкото и скъп ресивър да вземеш няма как да свирне като предусилвател с два моноблока или стъпало. Макар да има ресивъри свирещи доста добре (над 4-5 хил са тези ресивъри) в момента в който включих пред със стъпало клас "А" и ...махнах ресивъра Както и да е сега ако правя киното и искам да е като трябва ще си взема само цифров процесор и стъпала за каналите.

П.П. Гледах , че си отварял колоните - освежете кондензаторите с нови качествени със същите параметри. Аз не съм жичкаджия и само купувам и слушам, но скоро се учудих как свирнаха стари колони на познат само от подмяна на някакви елементчета с нови такива.
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

...Бихте ли ми казали дали това Sony Ta-f 690 Es , което има direct in може да се ползва по начина посочен по-горе?
                                И аз мисля, че ще стане. На предния панел виждам, че има копче за превключване между Direct In и останалите сорсове, които пък се избират с другите бутони по-горе. Все пак, няма ли възможност да се пробва предварително?
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X