Известие

Collapse
No announcement yet.

Hi-Fi или поне нещо близко...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
    Телевизора има ли HDMI ARC? Т.е. един от HDMI входовете става изход и може да изкараш оттам звук за ресивъра.
    Телевизора даже и да има ARC, много се съмнявам ресийвър, който не поддържа ХДМИ 1.4 и 3Д, да поддържа ARC. Да не говорим, че голяма част от телевизорите (без високия клас) имат 'скопен' звук през ARC - примерно само стерео. Лично аз бих си потърсил друг ресийвър, който да отговаря на изискванията.
    Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
    Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
    Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Затова казах на колегата да си види упътването. Защото е възможен вариант.
      А характеристиките на ресивъра не съм ги гледал, честно казано.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
        Затова казах на колегата да си види упътването. Защото е възможен вариант.
        А характеристиките на ресивъра не съм ги гледал, честно казано.
        То и аз не съм ги гледал, просто от неговия пост, останах с впечатлението, че проблема е точно това - ресийвъра не поддържа ХДМИ 1.4 и 3Д и се търси вариант да се прекара само звука през ресийвъра.

bager, защо смяташ, че през оптиката губиш ХД звука? Пише го в документацията на ТВ-то ли?
        Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Не съм го чел в книжката на тв-то. По някакви форуми бях чел, че през оптиката не минавал ХД саунд. Ама може да е било за някаква конкретна техника, а не по принцип. Всъщност току-що поръчах ресивъра и ще видя как/дали ще успея с 3Д и ХД . Ако не стане с Аудио ретърн ХДМИ-то ще купя едно такова сплитерче и ще пробвам с него.

Благодаря за мненията.
          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
            Не съм го чел в книжката на тв-то. По някакви форуми бях чел, че през оптиката не минавал ХД саунд. Ама може да е било за някаква конкретна техника, а не по принцип. Всъщност току-що поръчах ресивъра и ще видя как/дали ще успея с 3Д и ХД . Ако не стане с Аудио ретърн ХДМИ-то ще купя едно такова сплитерче и ще пробвам с него.

Благодаря за мненията.
            Доколкото помня, през оптиката може да мине до 5.1 звук, като това зависи от телевизора, но смятам, че има по-голям шанс да не е орязан там, отколкото на ARC-to. Явно вече си натиснал спусъка, та остава да се надяваме, че ще сработи. Опита ми до сега с тези неща е, че на пазара има всичко, но не и това което ти трябва .
            Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
              Доколкото помня, през оптиката може да мине до 5.1 звук, като това зависи от телевизора, но смятам, че има по-голям шанс да не е орязан там, отколкото на ARC-to. Явно вече си натиснал спусъка, та остава да се надяваме, че ще сработи. Опита ми до сега с тези неща е, че на пазара има всичко, но не и това което ти трябва .
              А, през оптиката минава със сигурност 5.1 звук. Аз досега така си гледах филмите. Тук неизвестния момент е конкретно с HD звука.
              Иначе си много прав с пазара и желанията .
              Утре ще си взема машинката и ще видя/чуя какво може и какво не може .

Comment

• Мисля, че Dolby пуска (може би и DTS), но за по-новите формати като DTS - HD master, Dolby2 и т.н. не знам. Дано да сработи системата с машината, която си избрал.
                Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Добре си се ориентирал към Sony за кинаджийските истории, но Yamaha, в това отношение са пред тях.

Тъй като повдигнахте темата - тези колони ме кефят визуално, но не знам как звучат :

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...85620908_n.jpg
                  Last edited by old alfist; d.m.y г., 21:13.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

• Пак ще търся отговори и помощ от вас, че сам не се справям.

Ресивъра(Sony Str-da2400es), който взех свири добре, но...даже обикновения Грундиг(Grundig FineArts V 3) дето имам свири по-добре от него. И затова ползвам него за слушане на музика.
                    Проблема идва от там, че няма как да вкарам цифровия сигнал от медия плеъра в него, за да слушам музика(имам разни луузлес файлове).
                    Всъщност има как да го вържа и даже съм го направил - с аналоговите изходи от плеъра, но...качеството на звука е доста по-ниско, отколкото от ЦД плеъра. Явно ДАК-а на плеъра наистина не струва.
                    Пробвах да ползвам ресивъра като предусилвател и Грундиг-а като крайно стъпало, но не ми харесва. Предпочитам звука изцяло от усилвателя, като му ползвам корекциите естествено, но аз така или иначе търся най-доброто звучене според мен.
                    И сега идват въпросите.
                    Има ли начин да ползвам само DAC-а в ресивъра и да изкарам сигнала за към усилвателя, но без да прескачам предусилвателната част на стерео усилвателя, за да мога да ползвам корекциите? (с корекциите на ресивъра не се получава това, което искам)
                    Това са задните панели на двете машинки. Има ли варианти с кабели, разклонители или каквото и да е, за да стане възможно това за което питам?

Last edited by bager; d.m.y г., 11:17.

Comment

• има
                      вариант 1 - плеър - дигитален към ресивъра - от него с чинчове от md/tape out или video1 out към усилвателя
                      вариант 2- плеър - външен дак - усилвател

но щом си мислиш, че като връткаш корекциите, свири по-добре, значи усилвателя и/или колоните не струват /стигнал си им лимита/.
                      точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        има
                        вариант 1 - плеър - дигитален към ресивъра - от него с чинчове от md/tape out или video1 out към усилвателя
                        Това го пробвах, но не извадих звук! Ще пробвам пак, може да не съм догледал нещо.(ще пробвам в различни входове на усилвателя)
                        Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        вариант 2- плеър - външен дак - усилвател
                        Натам май отиват нещата, само дето се чудя дали да взимам външен ДАК или усилвател с вграден ДАК, така или иначе моя не е нищо особено. Има едно Sony TA-F 630 ESD, което би ми вършило работа, но няма намиране .
                        Ще поразгледам и за други.

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        но щом си мислиш, че като връткаш корекциите, свири по-добре, значи усилвателя и/или колоните не струват /стигнал си им лимита/.
                        Колоните са добри, мисля за нов усилвател. Лошото е, че няма как да знам кой точно такъв ще свири добре с тия колони...

Comment

• възможно е да не става - тоест да не може да изкара аналогов сигнал за "запис" от дигитален източник.
                          тогава единствения вариант за тоя ресивър наистина остава само през пре аут.

иначе определено си вземи отделен външен дак, а не нещо с вграден такъв.
                          ресивърите всички са такива дървета, за слушане на музика не стават.
                          точка

Comment

• И един доста наивен въпрос - мога ли да сложа такъв разклонител(като на снимката) или подобен на "Mein" входа на усилвателя и да свържа изхода от преампа му, както и кабелите от пре аута на ресивъра? Т.е. да имам възможност да ползвам два предусилвателя, неговия си или на ресивъра!
                            Къде е уловката да не стане така, защото чисто логично би трябвало да стане? Може би ще трябва да внимавам да не пусна нещо друго от входовете в усилвателя, докато съм пуснал ресивъра!? Нищо не разбирам от електроника, затова се надявам на по-простичко обяснение .
                            Благодаря предварително.

Last edited by bager; d.m.y г., 12:28.

Comment

• в никакъв случай. тези могат да се ползват са свързване на 2 входа към един изход. примерно 2 усилвателя към един преамп, не не и обратното. да не говорим че са боклуци.
                              при конструирането на кое да е стъпало, целта е изходния импеданс да е максимално нисък, а входния - максимално висок.
                              точка

Comment

• т.е. трябва нещо да превключва да е свързан или единия, или другия предусилвател, така ли?
                                Дали би вършило работа такова нещо?

Изхода да е в "мейн-а", а на входовете по един преамп и да превключвам, като слушам музика или гледам кино.
                                Целта ми е да използвам същите колони за киното, ама ако не става ще минавам на разделни системи.

Comment

Working...
                                X