Известие

Collapse
No announcement yet.

Авто аларма или втори ключ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Би трябвало да е антенния усилвател за радиото.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:35.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        А не е ли задьлжително да е двуканално? Като гледам схемата на централното, сьщото е като при 146. Гледайки разликата м/у дву и три канално, едноканалното може да се окаже с едно реле.
        Действително едноканалното е с 1 реле, но това не е проблем тъй като логиката според която се задейства релейния изход е програмируема, примерно като NC или NO или кратък импулс.
        Това е напълно достатъчно, защото и централното по отношение на входното си въздействие работи като Т тригер.
        Не знам защо при модула от схемата на 156 има отделен вход за изхода на приемника. При 166 - цата двата изхода на приемника са свързани направо паралелно на девиаторите на вратите (означените пинове 15 и 16 от горната схема) . Така при кратковременно окъсяване на тези 2 пина централното последователно ще заключва и отключва.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:35.

Comment

Разгледах го току що. В режим едно и с едно реле може да се получи, обаче става грозна история.
            Пьрво - няма да може да се използва ключьт
            Второ в едното полужение релето ще консумира посоянно.
            При 146 тригерьт е RS , като гледам и при 156 е така.
            Режим 1 определено не е най-подходящият. Най подходящ е режим 6.

Ако разглеждаме двата входа като R и S, действително логиката е на RS тригер.
            Това обаче не е необходимо поради наличието на нулев потенциал винаги на някой от входовете.
            Заради това, ако окъсяваме импулсно тези 2 входа логиката става тази на Т тригер. Т.e - всеки импулс води до преобръщане на предишното състояние.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:37.

Comment

Не, работи си като RS. Серия нули на R води до еднократно обрьщане на сьстоянието, ако преди това е било в "другото". Сьщото е с S. Поне при 146 гарантирано е така.
                Съгласен съм, но така трябва да се ползват и двата канала на приемника. Единия да замасява R -входа а другия S - входа.
                Това което аз предлагам работи чудесно с единия канал на дистанционното - NO контакт, свързан между R и S и затварящ за 0,5 сек. винаги, когато има подадена команда.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:34.

Comment

Така би станало, стига времето за "задьржане" на релето да е под секунда. Инак рискуваме да се вьрне в обратно полужение механизма. Видях че му дават секунда в описанието. Абе... по добре колегата да си вземе двуканално, да "си вьрже гащите".
                    С продължителност на импулса от 0,5 сек. си работи безпогрешно.

И да не забравяме все пак и, че хората са свикнали да отключват и заключват АР с натискането на един и същи бутон. А вторият канал може да се ползва примерно за отваряне на багажника там, където има електрическо такова. Или за нещо друго.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Днес се разрових,открих модула,открих и управлението.
                      Управлението е закрепено под тапета на горната част на багажника,а модула на централното е зад жабката,за да се достигне до него трябва да се демонтира цялата жабка.
                      Ако правилно разбирам схемата колега,трябва да окъся сивия и черния за да задействам команда отключи/заключи?
                      Не посмях да окъсявам,защото на схемата са 5 извода,а на управлението при мен има 6?
                      Attached Files
                      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от knifemaniac Покажи съобщение
                        Днес се разрових,открих модула,открих и управлението.
                        Управлението е закрепено под тапета на горната част на багажника,а модула на централното е зад жабката,за да се достигне до него трябва да се демонтира цялата жабка.
                        Ако правилно разбирам схемата колега,трябва да окъся сивия и черния за да задействам команда отключи/заключи?
                        Не посмях да окъсявам,защото на схемата са 5 извода,а на управлението при мен има 6?
                        При теб са 6 проводника, защото този от пин 2 го има като окабеляване, но не се ползва (не е ясно, за какво служи).

реално значението на пиновете е следното:

2 - не се ползва
                        3 - +12V - постоянни
                        4 - шаси
                        5 - управление на централното - изход 1
                        6 - управление на централното - изход 2
                        7 - +12V - при контакт.

Би трябвало да са така означени на снимката:

Направи следното:

1 - Изключи буксата от приемника.
                        2 - Провери дали на пин 3 има +12V постоянно и на пин 7 - +12V на контакт.
                        3 - Ако това е вярно, бодни един проводник в пин 4
                        4 - С другия край на проводника допирай последователно пинове 5 и 6 и виж дали централното сработва.
                        5 - Ако дотук всичко е наред, пробвай да окъсиш за кратко пинове 5 и 6 и виж дали централното пак ще сработва. Би трябвало при това окъсяване да редува отключване и заключване при всяко окъсяване.

PS:

Видях за какво служи пин 2 - за връзка към фабрична аларма а така също това е и К - линията за програмиране на приемника.
                        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:29.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря ти колега,довечера ще направя проверката.
                          Last edited by Zlobich; d.m.y г., 15:21.
                          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Всичко е точно както си го написал колега.
                            Остава само да монтирам допълнителен блок за управление на модула на централното,или направо цяла аларма. Благодаря ти.

Comment

Хубаво!

Като решиш, какво ще вземаш, дай конкретна схема и ще помагаме, ако трябва за свързването.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако позволи колегата автор и аз да се включа но с въпрос?

по този описан начин може ли да се свърже аларма към този модул,и да се задейства със централното като се заключи да се активира алармата а като се отключи да се се активира ,става въпрос за проста аларма без имобилайзери и тнт,само за пищенето,целта ми е да нямам второ дистанционно?

ходил съм при доста алармаджии и ми казват че е невъзможно,но тук в провинцията съм сигурен че не са много наясно!
                                Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                                Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Working...
                                X