Би трябвало да е антенния усилвател за радиото.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Авто аларма или втори ключ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеА не е ли задьлжително да е двуканално? Като гледам схемата на централното, сьщото е като при 146. Гледайки разликата м/у дву и три канално, едноканалното може да се окаже с едно реле.
Това е напълно достатъчно, защото и централното по отношение на входното си въздействие работи като Т тригер.
Не знам защо при модула от схемата на 156 има отделен вход за изхода на приемника. При 166 - цата двата изхода на приемника са свързани направо паралелно на девиаторите на вратите (означените пинове 15 и 16 от горната схема) . Така при кратковременно окъсяване на тези 2 пина централното последователно ще заключва и отключва.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеРазгледах го току що. В режим едно и с едно реле може да се получи, обаче става грозна история.
Пьрво - няма да може да се използва ключьт
Второ в едното полужение релето ще консумира посоянно.
При 146 тригерьт е RS , като гледам и при 156 е така.
Ако разглеждаме двата входа като R и S, действително логиката е на RS тригер.
Това обаче не е необходимо поради наличието на нулев потенциал винаги на някой от входовете.
Заради това, ако окъсяваме импулсно тези 2 входа логиката става тази на Т тригер. Т.e - всеки импулс води до преобръщане на предишното състояние.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеНе, работи си като RS. Серия нули на R води до еднократно обрьщане на сьстоянието, ако преди това е било в "другото". Сьщото е с S. Поне при 146 гарантирано е така.
Това което аз предлагам работи чудесно с единия канал на дистанционното - NO контакт, свързан между R и S и затварящ за 0,5 сек. винаги, когато има подадена команда.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеТака би станало, стига времето за "задьржане" на релето да е под секунда. Инак рискуваме да се вьрне в обратно полужение механизма. Видях че му дават секунда в описанието. Абе... по добре колегата да си вземе двуканално, да "си вьрже гащите".
И да не забравяме все пак и, че хората са свикнали да отключват и заключват АР с натискането на един и същи бутон. А вторият канал може да се ползва примерно за отваряне на багажника там, където има електрическо такова. Или за нещо друго.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Днес се разрових,открих модула,открих и управлението.
Управлението е закрепено под тапета на горната част на багажника,а модула на централното е зад жабката,за да се достигне до него трябва да се демонтира цялата жабка.
Ако правилно разбирам схемата колега,трябва да окъся сивия и черния за да задействам команда отключи/заключи?
Не посмях да окъсявам,защото на схемата са 5 извода,а на управлението при мен има 6?Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Първоначално публикувано от knifemaniac Покажи съобщениеДнес се разрових,открих модула,открих и управлението.
Управлението е закрепено под тапета на горната част на багажника,а модула на централното е зад жабката,за да се достигне до него трябва да се демонтира цялата жабка.
Ако правилно разбирам схемата колега,трябва да окъся сивия и черния за да задействам команда отключи/заключи?
Не посмях да окъсявам,защото на схемата са 5 извода,а на управлението при мен има 6?
реално значението на пиновете е следното:
2 - не се ползва
3 - +12V - постоянни
4 - шаси
5 - управление на централното - изход 1
6 - управление на централното - изход 2
7 - +12V - при контакт.
Би трябвало да са така означени на снимката:
Направи следното:
1 - Изключи буксата от приемника.
2 - Провери дали на пин 3 има +12V постоянно и на пин 7 - +12V на контакт.
3 - Ако това е вярно, бодни един проводник в пин 4
4 - С другия край на проводника допирай последователно пинове 5 и 6 и виж дали централното сработва.
5 - Ако дотук всичко е наред, пробвай да окъсиш за кратко пинове 5 и 6 и виж дали централното пак ще сработва. Би трябвало при това окъсяване да редува отключване и заключване при всяко окъсяване.
PS:
Видях за какво служи пин 2 - за връзка към фабрична аларма а така също това е и К - линията за програмиране на приемника.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:29.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Всичко е точно както си го написал колега.
Остава само да монтирам допълнителен блок за управление на модула на централното,или направо цяла аларма. Благодаря ти.Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
Comment
-
Ако позволи колегата автор и аз да се включа но с въпрос?
по този описан начин може ли да се свърже аларма към този модул,и да се задейства със централното като се заключи да се активира алармата а като се отключи да се се активира ,става въпрос за проста аларма без имобилайзери и тнт,само за пищенето,целта ми е да нямам второ дистанционно?
ходил съм при доста алармаджии и ми казват че е невъзможно,но тук в провинцията съм сигурен че не са много наясно!
Comment
Comment