Известие

Collapse
No announcement yet.

Авто аларма или втори ключ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

---
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:41.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

....
      Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 14:43.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        5 и 6 са входовете за отключване и заключване на централата. Нормално ключьт/приемникьт подава 0 на единият или другият проводник. При свьрзването което реализирате с едноканален модул, окьсявайки 5 и 6 трябва да се получи точно това което казвате че се получава. Всяко следващо натискане на бутоньт "обрьща" сьстоянието. Ако искате да използвате различни бутони за откл/закл. то ще трябва да използвате и вторият канал на модульт.
        Това което отчитам като грешка днес е,че когато подавах - на 6 и не сработваше,ако това е кабелът който дава команда за отключване вратите ми бяха отключени,не се уеетих да затворя вратите да заключа и да видя дали ще сработи отключването. Ако правилно разсъждавам по единия кабел подавам - за заключване а по другия подавам - за заключване,минуса ми е общ и за двата канала.
        Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от knifemaniac Покажи съобщение
          И сега работи,въпроса е,че ако натисна два последователни пъти отключване или заключване заключва и отключва. Въпроса е какво окъсявам с тези два кабела 5 и 6?
          Колега кажи, кой точно комплект приемник + дистанционно си монтирал.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:43.

Comment

Модула е "octopus YK67".
              Утре ще пресвържа правилно кабелите и ще използвам бутона за отключване и бутона за заключване.
              Това беше като схема в кутийката на модула
              Не можах да се ориентирам по нито една от картинки,успях да намеря нормално отворен контакт при натискане на бутон заключване и нормално отворен контакт при натискане на бутон отключване.
              Утре ще свържа двата канала към "-" изходите им към 5 и 6,надявам се да се получи.
              Attached Files
              Last edited by Zlobich; d.m.y г., 22:31.
              Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

...
                Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 14:46.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Оправих грешката си,сега ще се опитам и да обясня какво направих.
                  пинове 5и6 - отключване и заключване.
                  За целта намерих Нормално отворените контакти на модула за отключване и заключване.
                  Единия край вързах към "-" а другия на 5,същата процедура и за 6 единия край към "-" другия към 6.
                  Подавайки сигнал с бутона,в модула сработва реле,което променя състоянието на нормално отворения контакт в нормално затворен за кратък интервал от време(импулс необходим да заключи). С командата отключи също сменяме състоянието на нормално отворения контакт за кратък интервал от времена затворен,така получаваме импулс необходим за отключване.
                  Задължително по един диот на връзката към мигачите,ако нямате такава.

Comment

И така става.

Само да поясня, че практически дистанционното ти е 2 - канално. А схемата на централното е пригодна, както за 2 канално, така и за едноканално.

Т.е - ако свържеш нормално отворения контакт на едното реле между 5 и 6, ще можеш да отключваш и заключваш с последователно натискане на един и същ бутон. Вторият бутон с второто реле могат да се ползват за нещо друго.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Модула има още няколко опции,за момента мисля да използвам двата канала. По натам,ако ме удари шапа може да електрифицирам и ключалката на багажника.

Comment

---
                        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:44.

Comment

много китайско ми изглежда на мен.
                          точка

Comment

Кое ти изглежда китайско ?

Comment

за 30лв си взел китайско централно със съмнително качество и дистанционни като от пакет с пуканки. за ~50лв можеше да вземеш българска аларма която е поне 1000 пъти по-добра, а ако сирената толкова те дразни, не я връзвай. но свършило е вече.....
                              точка

Comment

Я отвори българската аларма и виж какво пише на карантията? От къде са внесени частите,че в България не ми е известно да се произвеждат?
                                Да предпочетох да не си правя инсталацияра на шопска салта.

Comment

Working...
                                X