Известие

Collapse
No announcement yet.

Варна - София през Ришки Проход или Бургас

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Аз пък не успях да разбера, какво е причината, автора на темата да пътува по най-логичния и добър път Варна - Шумен - Търговище - Търново - Ябланица - София.
    Вероятно иска да влезе от към Пловдив за да не обикаля по София
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

@Sunny
      Точно защото не го познавам, ми е малко терсене да тръгна по него рано сутрин, както каза.

@old alfist
      Предполагам, че питаш защо да НЕ хвана горния път, нали? Ами защото съм на възраст и аз вече и ми се иска повече да си карам пенсионерската, вместо да изпреварвам в еднолентов път. По принцип се движа с колоната с 90-110 км/ч, но сега ще бързам и ще се налага да изпреварвам по-често.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
        Вероятно иска да влезе от към Пловдив за да не обикаля по София
        С Голямата Алфа, от подписа ми : Варна-София по това трасе е 4,5ч., при нормален трафик и относително спазване на ограниченията, особено около Търново и Севлиево- с малката е почти същото, но се чувства малък дискомфорт при влизане в София.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
          @Sunny
          Точно защото не го познавам, ми е малко терсене да тръгна по него рано сутрин, както каза.

@old alfist
          Предполагам, че питаш защо да НЕ хвана горния път, нали? Ами защото съм на възраст и аз вече и ми се иска повече да си карам пенсионерската, вместо да изпреварвам в еднолентов път. По принцип се движа с колоната с 90-110 км/ч, но сега ще бързам и ще се налага да изпреварвам по-често.
          Както решиш .
          Ришкия е добър избор , но има много камиони от Румъния за Турция и обратно .

Еййй качи се на бърз бензин и започна да изпреварваш а ?
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Аз и с реното изпреварвах бре
            Иначе не е вярно, че се спестяват 60-70 км. Разликата е минимална (10-20 км), но като време бгмапс го дава с половин час повече.
            Иначе за подхода в София си прав - имам три булеварда до посолството и съм там.
            _______
            146 JTD - ex

Comment

И от къде мина в крайна сметка?
              Утре и аз ще пътувам по този маршрут, само че от Пловдив към Варна, и се чудя дали през Бургас или Айтос - Провадия?
              Трябва по възможно най-бързия начин да стигна.
              Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
              ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
              ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Утре го дават да вали сняг така, че може би ще е по-добре да избегнеш прохода Айтос - Провадия и да минеш през Бургас.
                Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
                Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                  Утре и аз ще пътувам по този маршрут, само че от Пловдив към Варна, и се чудя дали през Бургас или Айтос - Провадия?
                  Ришкия.
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Аз минах през Шипченския и се върнах през Бургас, зашото бързахме на връщане.
                    От Пловдив аз не бих го мислил въобще, особено с това време, което го дават за утре: караш си по магистралата и готово Покрай морето дават температурите да са по-високи и проблеми с проходи, сняг/лед няма да имаш.

Магистралата си е най-бързия начин, защото можеш да си караш с 140 средна скорост и въпреки че е по-дълъг с около 40-50 км, пак се пристига по-бързо и лесно. Варна - Бургас е 130 км, не е натоварен по това време на годината и при малко късмет с камионите и автобусите в прохода можеш да го минеш за около час и половина някъде.
                    Все пак карай умната, че си е зима и бързането може да ти изиграе лоша шега
                    Last edited by trustworthy; d.m.y г., 22:26.
                    _______
                    146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                      О, Шипка е твоя проход .
                      sigpic

Comment

До Бургас по магистралата и Бургас-Варна. Карай си царския път.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Момчето иска да стигне максимално бързо. Шипка може да е от най-безболезнените пресичния на Балкана, ама самия маршрут далеч не е от най-бързите
                          _______
                          146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                            Момчето иска да стигне максимално бързо. Шипка може да е от най-безболезнените пресичния на Балкана, ама самия маршрут далеч не е от най-бързите
                            В това време е неразумно да се търси време или скорост, а сигурност - в Плевен снежната покривка, вече е над 30см.
                            sigpic

Comment

Успяхме да свършим работата, взехме колата и се прибрахме.
                              Минах през Ришкия проход(много хубав път и се поддържаше), от там по магистралата за Варна. Единствено Варна – Добрич беше кофти пътя, имаше голяма поледица, но се прибрахме без инциденти.
                              Благодаря за съветите!
                              Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                              ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                              ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Working...
                              X