Аз пък съм ей с тия 4 и 6 вата 6000К/ студено бяла/ и съм предоволен.http://euro-led.net/led-крушка-4w-e2...tar-chip-4500k Купих една за проба и след това смених всички енергоспестяващи.Всъщност 6 -ватовата е топлобялата в детската.Според мене от студено към топло бяла трябва да се увеличава мощността с една идея.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Енергоспестяващи крушки - какви?
Collapse
X
-
Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 22:47.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАз пък съм ей с тия 4 и 6 вата 6000К/ студено бяла/ и съм предоволен.http://euro-led.net/led-крушка-4w-e2...tar-chip-4500k Купих една за проба и след това смених всички енергоспестяващи.Всъщност 6 -ватовата е топлобялата в детската.Според мене от студено към топло бяла трябва да се увеличава мощността с една идея.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Гледам темата се е изродила, ама да дам и аз своя принос!
Единствените крушки, от които съм доволен са PILA, които са май холандски. Бързо светват на 100% и имат мека, почти естествена светлина. Имаше ги в Лидъл. Вчера мярнах в Кауфланд техен стикер, но не видях дали са същите лампи. Отличават се с качество, което им личи. През завода ни минаха какви ли не боклуци. Просто на тия лампи светлината им е като на обикновенната крушка.
Иначе и аз съм за комфорта на очите и хич не ми пука, какво казва Гейропа!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
Абе ако някой търси някакви бюджетни ледове за килера или терасата от моята гледна точка бих му препоръчал от този сайт тази 7ватовата за 6лв. Другото според мен не си заслужава...Все още няма да заменят 23 ватовата енергоспестяваща...
П.С. Мнението ми не е конкретно само към теб, а към всички, които купуват евтиното и правят генерални изводи за всички продукти от тази технология.Lexus IS200
Comment
-
Според мен, външните осветителни тела, особено през зимата, трябва да са с крушки излъчващи топлина, за да може да се затопли осветителното тяло, което води до правилното функциониране на системата, предвидена от проектантите.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеСпоред мен, външните осветителни тела, особено през зимата, трябва да са с крушки излъчващи топлина, за да може да се затопли осветителното тяло, което води до правилното функциониране на системата, предвидена от проектантите.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеСредностатистическият светодиод работи в температурен диапазон от -40 до +80 гр.
Осветителните тела, все още не са съобразени с работата на тези засега авангардни крушки.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Понеже у вкъщи сме само с халогенни лампи със странни размери, вчера намерих лед-ове със г9 цолъл. Купих една за проба и засега съм доволен. Купих я от Баумакс. 3000к, 220l, 3w. Много мека и приятна светлина и сила като на 25w халоген. Ще тествам още една седмица и ще сменям всички крушки.Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеПак си купил най- евтиното и правиш генерални изводи. Не подвеждай хората!!! Абсолютно същите тъпотии се говореха едно време за енергоспестяващите крушки.
П.С. Мнението ми не е конкретно само към теб, а към всички, които купуват евтиното и правят генерални изводи за всички продукти от тази технология.
Абе ако някой търси някакви бюджетни ледове за килера или терасата от моята гледна точка бих му препоръчал от този сайт тази 7ватовата за 6лв. Другото според мен не си заслужава...Все още няма да заменят 23 ватовата енергоспестяваща...Last edited by VFTI; d.m.y г., 20:50.Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщениеАко вашата фирма ми осигури 12-14вата ледче(диря 100вата нажежаема) от хубавите моля веднага да ме уведомиш и изпратиш.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНяма да намериш вече такива, 100вата нажежаема - преди 3 години, едвам намерих 60W.
Относно PILA, това са по-евтиния клас лум тръби, вече има на "General Electric" които отдават 30% повече светлина и са с по-дълъг живот. Последното доколко е така никой не знае, там са много променливи фактори които оказват влияние.
Още малко като поевтинеят ще се пооборудвам с ледове, дори съм намислил един юпс, тъй тъй ми се размотава един читав акумулатор из къщи, що пък не?Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНяма да намериш вече такива, 100вата нажежаема - преди 3 години, едвам намерих 60W.
По-точно ги приравняват на 150 ватови, иначе са 116 http://www.osram.com/osram_com/produ...Id=ZMP_1045361...
Comment
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеНамират се и 150 ватови , няма никакъв проблем ...
По-точно ги приравняват на 150 ватови, иначе са 116 http://www.osram.com/osram_com/produ...Id=ZMP_1045361Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
Comment