Известие

Collapse
No announcement yet.

Енергоспестяващи крушки - какви?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз пък съм ей с тия 4 и 6 вата 6000К/ студено бяла/ и съм предоволен.http://euro-led.net/led-крушка-4w-e2...tar-chip-4500k Купих една за проба и след това смених всички енергоспестяващи.Всъщност 6 -ватовата е топлобялата в детската.Според мене от студено към топло бяла трябва да се увеличава мощността с една идея.
    Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 22:47.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Аз пък съм ей с тия 4 и 6 вата 6000К/ студено бяла/ и съм предоволен.http://euro-led.net/led-крушка-4w-e2...tar-chip-4500k Купих една за проба и след това смених всички енергоспестяващи.Всъщност 6 -ватовата е топлобялата в детската.Според мене от студено към топло бяла трябва да се увеличава мощността с една идея.
      Светлината с темрературен цвят 6000К си е направо равностоен на луминсцентните тръби, които дълбоко уважвам, имайки предвид , като ергономичността им, така и ефективността им - имам такива на различни точки, както в апартамента ми, така и на вилата ми.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Гледам темата се е изродила, ама да дам и аз своя принос!
        Единствените крушки, от които съм доволен са PILA, които са май холандски. Бързо светват на 100% и имат мека, почти естествена светлина. Имаше ги в Лидъл. Вчера мярнах в Кауфланд техен стикер, но не видях дали са същите лампи. Отличават се с качество, което им личи. През завода ни минаха какви ли не боклуци. Просто на тия лампи светлината им е като на обикновенната крушка.
        Иначе и аз съм за комфорта на очите и хич не ми пука, какво казва Гейропа!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение

Абе ако някой търси някакви бюджетни ледове за килера или терасата от моята гледна точка бих му препоръчал от този сайт тази 7ватовата за 6лв. Другото според мен не си заслужава...Все още няма да заменят 23 ватовата енергоспестяваща...
          Пак си купил най- евтиното и правиш генерални изводи. Не подвеждай хората!!! Абсолютно същите тъпотии се говореха едно време за енергоспестяващите крушки.

П.С. Мнението ми не е конкретно само към теб, а към всички, които купуват евтиното и правят генерални изводи за всички продукти от тази технология.
          Lexus IS200

Comment

Според мен, външните осветителни тела, особено през зимата, трябва да са с крушки излъчващи топлина, за да може да се затопли осветителното тяло, което води до правилното функциониране на системата, предвидена от проектантите.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Според мен, външните осветителни тела, особено през зимата, трябва да са с крушки излъчващи топлина, за да може да се затопли осветителното тяло, което води до правилното функциониране на системата, предвидена от проектантите.
              Средностатистическият светодиод работи в температурен диапазон от -40 до +80 гр.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Средностатистическият светодиод работи в температурен диапазон от -40 до +80 гр.
                Друго имах впредвид - не работата на крушката, а работата на цялото осветително тяло и неговата ефективност и цялост във времето.
                Осветителните тела, все още не са съобразени с работата на тези засега авангардни крушки.
                sigpic

Comment

Останалото в едно LED осветително тяло е малко електроника. Всяка електроника, като правило, работи по-добре при ниски температури, отколкото при високи.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Понеже у вкъщи сме само с халогенни лампи със странни размери, вчера намерих лед-ове със г9 цолъл. Купих една за проба и засега съм доволен. Купих я от Баумакс. 3000к, 220l, 3w. Много мека и приятна светлина и сила като на 25w халоген. Ще тествам още една седмица и ще сменям всички крушки.
                    Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      Пак си купил най- евтиното и правиш генерални изводи. Не подвеждай хората!!! Абсолютно същите тъпотии се говореха едно време за енергоспестяващите крушки.

П.С. Мнението ми не е конкретно само към теб, а към всички, които купуват евтиното и правят генерални изводи за всички продукти от тази технология.
                      Генерални изводи не съм правил. Ясно и точно съм посочил, мястото на покупка, цената и качеството.
                      Абе ако някой търси някакви бюджетни ледове за килера или терасата от моята гледна точка бих му препоръчал от този сайт тази 7ватовата за 6лв. Другото според мен не си заслужава...Все още няма да заменят 23 ватовата енергоспестяваща...
                      Ако вашата фирма ми осигури 12-14вата ледче(диря 100вата нажежаема) от хубавите моля веднага да ме уведомиш и изпратиш.
                      Last edited by VFTI; d.m.y г., 20:50.
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                      by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                        Ако вашата фирма ми осигури 12-14вата ледче(диря 100вата нажежаема) от хубавите моля веднага да ме уведомиш и изпратиш.
                        Няма да намериш вече такива, 100вата нажежаема - преди 3 години, едвам намерих 60W.
                        sigpic

Comment

Няма да намериш вече такива, 100вата нажежаема - преди 3 години, едвам намерих 60W.
                          Те вече не са нажежаеми, водят се крушки за светофари или такива със специално предназначение, но не за домашна употреба. Дефакто само опаковките са с други картинки, вътре е същия шит.
                          Относно PILA, това са по-евтиния клас лум тръби, вече има на "General Electric" които отдават 30% повече светлина и са с по-дълъг живот. Последното доколко е така никой не знае, там са много променливи фактори които оказват влияние.

Още малко като поевтинеят ще се пооборудвам с ледове, дори съм намислил един юпс, тъй тъй ми се размотава един читав акумулатор из къщи, що пък не?
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Намират се и 150 ватови , няма никакъв проблем ...
                            По-точно ги приравняват на 150 ватови, иначе са 116 http://www.osram.com/osram_com/produ...Id=ZMP_1045361
                            ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                              Намират се и 150 ватови , няма никакъв проблем ...
                              По-точно ги приравняват на 150 ватови, иначе са 116 http://www.osram.com/osram_com/produ...Id=ZMP_1045361
                              Това всъщност са си халогенни, поставени във вида на стандартните стъклени балони.
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от [B]old alfist[/B]
                                Старуха, да ти пратя едно стекче по куриер - 1лв./бр. са по магазините
                                sigpic

Comment

Working...
                                X