Известие

Collapse
No announcement yet.

Шипченски проход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В интерес на истината ми е малко скучно в този проход, когато няма трафик, а най ми е гот, когато има някой пред или зад мен, който познава трасето - става голямо шоу.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      ... уникалното на този проход е, че се открива видимост в началото на левите завои и изпреварванията стават още в самият им радиус, но за да се случи това, трябва водача и машината да са подготвени преди кривите, като естествено трябва да се прецени разстоянието и скоростта на евентуално насрещно движещите се.
      Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
      ... Единствения начин за поддържане на висока средна скорост (и съответно бързо изминзване на въпросните ок. 35 км) е с бързо ускоряваща кола, достатъчно стабилна в завоите - физиката/центробежните сили не прощават на никого
      Говорите (пишете де) сякаш сте минавали прохода със 155 2.0
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

С различни коли съм го минавал този проход и принципите са еднакви, но за съжаление не всички автомобили издържат, или поне по различен начин реагират на натоварванията - последния път, който цитирах с бившите колеги, беше с едно сравнително ново и подържано дизелово С4 на Ситроен - загря сиромашкото преди върхът.
        sigpic

Comment

С Алфата е по голям кеф по тези завои, но със С5-цата минавам малко по-бързо. Въпреки, че острите завои се минават с еднаква скорост и от двете коли, близо двойно по голямата мощност и доста по-добрите спирачки си казват думата. Минавал съм и с Мазда СХ-7 4х4 Турбо, 260 коня с ръчна кутия и определено бях МНОГО впечатлен от пътното поведение. Не съм засичал време, но 100% средната скорост в завоите беше по-висока от тази на, която и да е кола с предно, с която съм минавал през този проход.
          Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
          Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Имах едно епично изживяване на сумрак, в този проход при изкачване от южната страна.
            Един "бивш роднина", щях да го забравя на чешмата преди тръгване към катеренето, но дълго време, качваха се и слизаха постоянно отзад и в един момент загубих бройките на пътниците, а пък и не ми издържаха нервите да се моткат.
            Напънах на първа с яка газ в момента, в който се качваше, и го влачих няколко метра, хванал се за задна дясна врата.
            sigpic

Comment

какво е състоянието на асфалта в момента?
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Отлично! Преди 2-3 часа минах оттам.
                Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Първоначално публикувано от M.Gruev Покажи съобщение
                  Не съм засичал време, но 100% средната скорост в завоите беше по-висока от тази на, която и да е кола с предно, с която съм минавал през този проход.
                  Щото не си минавал с 159
                  И без това се оспами темата да си кажа, че и на мен ми е любим проход и никога не съм изпитвал трудности с минаването му. От южната страна, пък се откриват невероятни гледки!
                  Типо 1.4i.e. ex, Punto 1,9JTD. ex
                  Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm. ex Lancia Musa 1.4 16v Auto ex
                  JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex; BMW X3 3.0 Auto

Comment

И аз минах около обяд през него без никави драми. Не съм сякал завои и не постигнах впечатляваща средна скорост, защото не съм и гонил такава
                    На връщане се пуснахме по магистралата през Бургас и постигнах впечатляващ среден разход при 140-150 км/ч средна скорост по магистралата
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Прохода е прекрасен, когато работи Хаинбоаз - в противен случай турските и румънски ТИР-ове изобщо не се съобразяват и карат анблок, без да им пука за движението.
                      sigpic

Comment

Oтче, отчее... високата средна скорост не се постига с едно просто сечене на завоите...Пъвото необходимо (но недостатъчно) условие е да си с Алфа, специално за тебе - бензинова
                        А невероятни гледки има и от 'нашата' страна, особено сега когато се е пооголило.
                        Преди около месец имаше мъгли практически в цялата страна: на изкачване от северната страна, точно преди Червения завой всичко 'просветна', мъглата беше точно като в прказката за Тримата глупаци и гледайки в посока Габрово ми се струваше, че съм в нищото, без твърда земя отдолу; вилите на Червена локва изглеждаха като нарисувани в детска книжка - върху облаци... доста интересно беше
                        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                        x145 1.6 boxer

Comment

На този проход ми се е случвало, както си грее слънцето, и на върха да пускам чистачките, защото изведнъж влязох в облак.
                          sigpic

Comment

Working...
                          X