If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Помощ прехвърляне на автомобил без платени данъци ?
И аз да изскоча с един такъв казус - мой роднина почина преди време. Той имаше една Алфа 146, която е купена 2010г. и така и не регистрира в общината. Има 2-ма наследници, но единият е неоткривам и още не е прехвърлена на тях. (Води се на починал).
Сега единият наследник иска да продаде колата, но доколкото разбирам единственият вариант е това да стане без прехвърляне, а това не е много оферта. А предполагам, при всяко друго развитие на нещата - първо трябва да се регистрира и плати данъка и да се появи вторият наследник за подпис?
прехвърлянето се поема от куповача както знаете , а данъка за 18 месеца ми е около 300лв ... защо да не ги спестя ...
Tи ли най-големия тарикат че да не си плащаш.От къде на къде аз баламата ще плащам,за някакъв път, пък било то и с дубки,а ти няма да плащаш и ще караш по същия тоя път.Не мога да разбера колеги с какъв акал му давате на този отворко съвети как неговите неплатени данъци да станат наши задължения.Такъв като тоя пич трябва да яде шамарите за Добро утро,за добър ден и за добър вечер,не да го учите как да ни ограбва.
Не съм агент на Местни данъци и такси към някоя от Общините, но рано или късно ще се появи някоя акция за събиране на невзети приходи и в изневиделица ще се появи на някой задължение с дължимите лихви, което може да му спъне някоя спешна сделка.
Че то това вече става. Нашата община има връзка с кат и чрез тяхната база данни изпраща писма на тези, които не са си регистрирали колите в данъчното. Данъците си се натрупват и после ти ги искат с лихвите. А и ако нямаш платена поне първа вноска на данъка, не можеш да минеш технически преглед.
Да ама тия номера защо не ги праи там в чужбина?Щото знае какво ще му се случи,ако го барнат с неплатени данъци.
Е па за това си требва дупе...))....например Ал Капоне...имал такова дупе и го вкарали в затвора за неплатени данъци...след това му пуснали една заразна курва и той съвсем се затрил....
Е па за това си требва дупе...))....например Ал Капоне...имал такова дупе и го вкарали в затвора за неплатени данъци...след това му пуснали една заразна курва и той съвсем се затрил....
Топките са за дуго нещо.....тук си иде реч за дупе.....то образно народа го е казал....требва си дупе....иначе разсъждаваш като наште футболисти...топка е.....не се знае у коя врата ще улезне))
п.п...виж сега...у нас не плащаме данаци, оти няма зашо и за какво.....да не ти изброявам пътни условия и т.н...в чужбина е друга бира....надявам се, ще се съгласиш с мен....даваш на държавата, но и тя да ти дава....а у нас....тя държавата взима, но не дава....най много малцинството да намаже по някой лев и кебапче от куче по изборите....когато има закон и ред...да ти е кеф да живееш у тая държава....
Топките са за дуго нещо.....тук си иде реч за дупе.....то образно народа го е казал....требва си дупе....иначе разсъждаваш като наште футболисти...топка е.....не се знае у коя врата ще улезне))
п.п...виж сега...у нас не плащаме данаци, оти няма зашо и за какво.....да не ти изброявам пътни условия и т.н...в чужбина е друга бира....надявам се, ще се съгласиш с мен....даваш на държавата, но и тя да ти дава....а у нас....тя държавата взима, но не дава....най много малцинството да намаже по някой лев и кебапче от куче по изборите....когато има закон и ред...да ти е кеф да живееш у тая държава....
Виж сега,не си на прав път.Аз дадох пример и в една друга моя тема,че в кооперацията която живея почти всички работат,ама почти никой няма кола.Знаеш ли защо? Защото и тука държавата повече ти взима,отколкото ти дава.Това е положението!За един джип от първите x5-ци данък и застраховка ти идва на тримесичие окло 650 евро,направи си сметка колко е за година.Вярно е че Холандия има най-добрите пътища в цяла Европа,ама за тия пътища те дои и те стриже като плевенска черноглава.И със средна заплата най-много да можиш да си позволиш да караш някое поло 1.3Който не си плаща го очаква фимл на Тарантино.Ако в България не плащането на данък е форма на протест,то бих казал това е доста удобна форма на протест.
Виж сега,не си на прав път.Аз дадох пример и в една друга моя тема,че в кооперацията която живея почти всички работат,ама почти никой няма кола.Знаеш ли защо? Защото и тука държавата повече ти взима,отколкото ти дава.Това е положението!За един джип от първите x5-ци данък и застраховка ти идва на тримесичие окло 650 евро,направи си сметка колко е за година.Вярно е че Холандия има най-добрите пътища в цяла Европа,ама за тия пътища те дои и те стриже като плевенска черноглава.И със средна заплата най-много да можиш да си позволиш да караш някое поло 1.3Който не си плаща го очаква фимл на Тарантино.Ако в България не плащането на данък е форма на протест,то бих казал това е доста удобна форма на протест.
Виж сега батко....от колко време живеш там...?......бързаш да изравниш стандарта с тези, който са се родили там....Е нема как да стане.....)).....А ти нашият протест....просто го заеби....не случайно сме дърежава на кръстопът....дет древните хора са казали, че се прави само кенеф.....ама някой не е разбрал....и затуй е усрал хубавата ни природа...
Виж сега батко....от колко време живеш там...?......бързаш да изравниш стандарта с тези, който са се родили там....Е нема как да стане.....)).....А ти нашият протест....просто го заеби....не случайно сме дърежава на кръстопът....дет древните хора са казали, че се прави само кенеф.....ама някой не е разбрал....и затуй е усрал хубавата ни природа...
Виж сега бро,на запад съм от много години,в случея няма изравняване на стандарт, има си тарифи,и никой не те пита с колко манги си в джоба.В интерес на истината в Германия и Холандия заедно не можеш да видиш толкова Q7-ци и X5-ци по пътищата колкото в България.И в Нюремберг Германия вътре в града пътищата са като в Плевен,ама немеца ако са опита да се оправдее с това и да не плаща,точно след 6 месеца най-много година,или плаща всичко с лихвите или държавата му конфискува колата.Щото точно тия Ганьовци които не си плащат данъка,те нямат пари и за гуми,и за накладки, и прегледи минават фиктивно и т.н и т.н.
Comment