Известие

Collapse
No announcement yet.

За Виена през Сърбия или Румъния ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

При отправна точка Разград, може би наистина ще е по-добре през Румъния.
    Пътищата не са зле, просто липсва магистрала на много места.
    Иначе разликата през Сърбия ще е около 170км.
    Няма да сбъркате от където и да минете.... а лично аз бих направил кръгче - нагоре от едната страна и надолу от другата страна
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщение
      Ако има запознат колега или скоро е патувал нека сподели по разумния маршрут че митове и легенди доста.

През Румъния да не ти посича акъла.По миналата есен и аз така да слушам тоя и ония,да мина през Румъния.После си посипвах главата с пепел.А1 аутобана Арат-Букурещ са хванали почти целия да го прават и много малка част беше отворен от него.Целия трафик минаваше по второкласни пътища,през кърпатите които са забраени от господа още от времето на Чеушеско.Като прибавим това и че румънците карат с качулата на главата,пътуването ми през Руминия се оказа подобаващ сценарий за филм със заглавие ,,Тръгнах към България,но през 9-тата порта на ада,, От тогава пера само Сърбия.Цяла Сърбия е почти само на аутобани,които са стъкло.Ще ти излезе 10 евро цялото минаване през Сърбия.Спазвай им само ограниченията на аутобаните от 120км/ч и няма да имаш ядове
      Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 22:55.
      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Добре де Веско, минал си преди две години оттам, смяташ ли че мнението ти е меродавно ???
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
          Добре де Веско, минал си преди две години оттам, смяташ ли че мнението ти е меродавно ???

Смятам да,защото и друг път съм бил в Румъния и пътищата са и толкова объркани и зле че България е провинция Бавария в това отношение.На дължина Румъния, Джурджово(от където трябва да влезе колегата)Арат(откъдето трябва да излезе и влезе в Унгария е над 600км и за две години едвали ще са построили тая магистрала А1 Букурещ-Арат.Над 600км по второкласен път през кърпатите с целия румънски трафик,препоръчително е на тръгване първо да минеш през църква и да се помолиш да останеш жив и здрав,да не си с ниска кола,защото можеш да останеш без предня броня,пътя на места е на вълни.Да си вземеш задължително навигация+2 резервни гуми.И въпреки това шанса е голям когато стигнеш във Унгария да си с потрошено окачване.И ще ти се отще и Виена и Париж и т.н.

П.С. Абе ако си търсач на силни усещания,можеш да влезеш във филм на Тарантино ала минут
          Last edited by кученцетоОгиитаткоДоги; d.m.y г., 00:25.

Comment

За мой късмет говорих снощи с тираджия твърдо през Сърбия тва Арад България има случай ако си по късметлия да се минава за 16ч при голям трафик и лош път относно думите на колегата тези румънци са откачени по мой наблюдения от 2 ходения до Букурещ невероятни манвери и изпревярвания...
            Благодаря на всикчи колеги включили се в темата.Админите ако решат могат да я препместят на по правилно място да е полезна достъпна на всики.
            Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
            0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Зимата не е най-удачното време за такива пътешествия по шосе, но щом си решил, най-добре карай през Сърбия - главните пътищата там винаги са били по-добри и подържани, от тези на братския румънски народ, въпреки войната.
              Мамалигарите са си мурдари като нас в това отношение и крадат яко, както парите за пътища, така и пътуващите спрели около пътя.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Твърдо през Сърбия...Но внимавай на Сръбските магистрали всеки път като съм минавал има изхвърчали нотляво или отдясно коли.Успех !
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                sigpic

Comment

В Унгария също внимавай,със ограничеята на пътя,че по голям мръсник от маджара няма!Аз съм брал ядове там.Също внимавай и за крадци в Унгария.Крадат по зле от румънските цигани.В Унгария на паркинг за пръв път видях през живота си табела ,,Внимание крадци! ,,

Comment

Реално, при скорости ДО 20км. над ограничението, никой не те закача за нищо!
                    Дори местните те задминават изненадващо бързо
                    Не оставяйте колата без надзор за повече от 5-10мин. и ВИНАГИ си носете документи/пари във вас, когато всички слизате от колата.
                    Всъшност не мисля, че ще имате някакви проблеми, защото предполагам ще пътувате по светло
                    Успех и снимайте, да има какво да разказвате!

П.П.
                    Аз пък съм давал 50€ рушвет в Хърватска
                    Полицаят ми говореше на някакъв руско-сръбски диалект
                    sigpic

Comment

Батенце човека на хърватски си ти е говорил

PS Нали щеше да минаваш?
                      www.facebook.com/workshox

Comment

Е, да де, майтапим се

Щях, ама, те, на....
                        sigpic

Comment

Този маршрут съм го минавал служебно последно преди 2 месеца...
                          Русе-Букурещ-магистрала за Питещи-Арад-Будапеща-Виена - около 12 часа път....
                          Пътя е супер, няма дупки, има си магистрали, които са страхотни, по американски дизайн , е кара се доста второстепенни пътища, но за мен те приличат на нашите магистрали, но се кара по-бавно.
                          Винетка Румъния мисля 5-6 лв, Унгария е 10 евро.

Аз на твое място бих отишал по единия маршрут, на връщане през другия, заради тръпката и да се разходиш.

Има три варианта.
                          Разград - Видин - Арад и т.н
                          Разград - Румъния .....
                          Разград - Сърбия
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

[QUOTE=rusiq86;1400223]
                            Винетка Румъния мисля 5-6 лв, Унгария е 10 евро.

Винетка за Румъния 5 евро-7 дневна,за Унгария 12 евро-10 дневна,За Австрия 10 евро-10 дневна и задължително светлоотразителна жилетка в багажника за Австрия.Дунав мост Русе вече не си спомням, нещо в порядъка на между 2-3 евро.

Comment

Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщение
                              Ако има запознат колега или скоро е патувал нека сподели по разумния маршрут че митове и легенди доста.
                              Koлега, гледам че си от Разград, карай дунав мост- букурещ- Питещ , Слатина, и после по долния път Крайова, Дробета , Тимишоара, и вече която граница искаш. Кеф ти Арад кеф ти Ченад (Cenad) . Минавал съм през втората, супер е спокойно, щото е малка граница. Докато Арад я карат всички. Винетките вече си ги прочел какви пари са, зареждай на време ако си с АГУ, че не навсякъде има. Ако си дизел или бензин , бензиностанции-бол. Не вярвай много на знаците, понякога са доста далече от реалността. И както по-горе прочетох , пази се от рацери които правят най-ненормалните изпреварвания които съм виждал за толкова години пътуване. Пази се и от циганите по паркинзите, доста са бързи с ръцете. Гледай по бензиностанции, да си плащаш с карта ( дебитна или кредитна ) , щото по трънският курс яко работят, и Румънците, и Унгарците също. И не забравяй да си лепнеш винетката за Австрия на прозореца, щото онея камери засичат и на следващият изход, си вече спрян ( случи ми се вече ) . И си пази и касовата от винетките, като доказателство, понякога се заяждат.
                              Virus Alfa

Comment

Ако колегата не е тръгнал, миналата пролет пътувах до Чехия. Избрах маршрута през Сърбия, Словения, Хърватска, Австрия, Чехия. Като изключим началото на Сърбия, след Ниш навсякъде се кара по магистрали в много добро състояние (пътя до Ниш също е в много добро състояние). В Словения, Хърватска и Австрия има много удобни паркинги за почивка. Ако си на газ в Словения и Австрия на малко места има по бензиностанциите, така че си прави сметка за зареждането. Като изключим Австрия и Чехия винетните такси и тол таксите (в Сърбия "пътерина") плащай с карта, както и горивото, защото навсякъде приемат евро в брой, но връщат в местна валута, която после си биеш в главата, а и те цакат с много дървен курс. В Словения например литър газ ми го хванаха на цена от 2.60лв./л. Никъде не съм имал проблем, освен на едната словенска граница, където просто претърсиха основно багажа и колата за контрабанда (такава ни е славата). Словенската винетка не е за 10 дни, а за 7 и е най-скъпа (по-скъпа и от австрийската - най-малко дни, най-много пари, ако не се лъжа 14 евро). В Австрия и Хърватска - 10 евро. Пътуването и на отиване и на връщане ми отне 14 часа, като и в двете посоки съм правил две почивки за по около полвин час. На отиване навсякъде спазвах ограничнията + максимум 10км./ч. отгоре. На връщане вече бях скапан и цяла Сърбия по магистралите карах 180-200км./ч/ и пак същото време - ти си прави сметката дали си заслужава риска. Глобите са нечовешки и доколкото знам не можеш да напуснеш нито една от страните без да си платиш глобата. Дано съм бил полезен, успех.
                                Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
                                Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
                                Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
                                Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Working...
                                X