Първоначално публикувано от dimitar_vd62
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Каране с акт?
Collapse
X
-
-
Ми кажи да видим, мен ми стана смешно че колкото повече е неизряден човек толкова по леко се отървава, поне така го разбрах.Мислех че са шегувате.Има ли разлика ако си без талон и ако си взел талона на колата на жена си която дори не е алфа.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеИма ли разлика ако си без талон и ако си взел талона на колата на жена си която дори не е алфа.
Чл. 100. (1) Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него
Ако акта е написан за нарушение по този член, то трябва да не носиш и двата документа, а не само единия или другия. Конкретна глоба за това няма, така че следва да се приложи чл. 185- За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
За това също няма конкретно наказание, така че пак глоба до 20 лв.
Но ако си нарушил чл. 100, ал. 1, т.1 и т.2, то тогава правилното наказание трябва да е по Чл. 183. (1) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
1. не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;
Неносенето само на книжката или само на контролния талон не е съставомерно...Last edited by jorko; d.m.y г., 20:19.
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеДобре, съгласен съм, очевидно коментара ми не е бил на място, за което извинявай.
Comment
-
Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщениеСлед като не носиш талона на колата, която управляваш е без значение дали ще представиш друг талон, но по темата-
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него
Ако акта е написан за нарушение по този член, то трябва да не носиш и двата документа, а не само единия или другия. Конкретна глоба за това няма, така че следва да се приложи чл. 185- За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
За това също няма конкретно наказание, така че пак глоба до 20 лв.
Но ако си нарушил чл. 100, ал. 1, т.1 и т.2, то тогава правилното наказание трябва да е по Чл. 183. (1) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
1. не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;
Неносенето само на книжката или само на контролния талон не е съставомерно...
---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:23 ----------
Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщениеАбе аз разбирам от майтап, ама кое е смешното в случая, че ме цитираш преди да споделиш сексуалните си фантазии?
---------- Post added at 17:28 ---------- Previous post was at 17:27 ----------
Не питах теб
С здраве и не се засягай......По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Другари, технологиите вече предлагат на свободния пазар - скенери, цветни принтери и ламинати, които дословно могат да имитират документите и когато някой ви ги поиска, особено полицаи на пътя, спокойно може да ги предложите да ви ги вземат, като оригиналите остават у вас.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДругари, технологиите вече предлагат на свободния пазар - скенери, цветни принтери и ламинати, които дословно могат да имитират документите и когато някой ви ги поиска, особено полицаи на пътя, спокойно може да ги предложите да ви ги вземат, като оригиналите остават у вас....шменди капели...и ако е точно копие...ко прайм....трябва да копираме и компа на КАТ.....ако влезнем там немам грижи...досието ми ще е чисто и неопетнено
))
Стига бе...другарю....разсмиваш ме...)
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение...шменди капели...и ако е точно копие...ко прайм....трябва да копираме и компа на КАТ.....ако влезнем там немам грижи...досието ми ще е чисто и неопетнено
))
Стига бе...другарю....разсмиваш ме...)
При положение, че не признаваш вината си в акта, и оригиналните документи са в теб - Съда ще установи къде е истината.
Това е теоритична постановка, но не е изключена от реалната действителност.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеТака е ако нямаш влязло наказателно постановление за липсата на даденият документ или предстоящо такова....иначе нещата стават сложни.....не, че плашим, но е така както го казвам....
---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:23 ----------
Е ..добре...но да не питаш след време за адвокат....като разсъждаваш така......преди много години имаше една такава твоя тема у форума...ама не ми се рови.....
С здраве и не се засягай......
Темите и мненията се пазят в базата данни на форума и всеки може да ги види и съм готов да обсъдим каквото изровиш...
---------- Post added at 07:51 ---------- Previous post was at 07:49 ----------
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДругари, технологиите вече предлагат на свободния пазар - скенери, цветни принтери и ламинати, които дословно могат да имитират документите и когато някой ви ги поиска, особено полицаи на пътя, спокойно може да ги предложите да ви ги вземат, като оригиналите остават у вас.
Comment
-
Да бе, ще ровим........не е в моя стил, само си спорим
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеДа бе, ще ровим........не е в моя стил, само си спорим
Comment
-
Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщениеТова не е спор, защото не излагаш убедителни доводи......ако имахме нещо общо, да се опитам да се наложа с аргументи....
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеИма ли смисъл да те убеждавам....ти си живееш твоя живот, аз моя.......ако имахме нещо общо, да се опитам да се наложа с аргументи....
Comment
Comment