Известие

Collapse
No announcement yet.

Каране с акт?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    Добре, щом не ти е до смях извинявай. а да прекратим диалога, а?
    Не е до настроението, просто ми кажи какво ти е толкова смешно в поста ми ? Ако го направиш, тогава ще напиша защо глобата за неносене на книжка и талон може да е 20 лв. и защо глобата за неносене на книжка, талон и талона на колата е 10 лв., въпреки че това са неща, които всеки може да намери и сам, но все пак...

Comment

Ми кажи да видим, мен ми стана смешно че колкото повече е неизряден човек толкова по леко се отървава, поне така го разбрах.Мислех че са шегувате.Има ли разлика ако си без талон и ако си взел талона на колата на жена си която дори не е алфа.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Има ли разлика ако си без талон и ако си взел талона на колата на жена си която дори не е алфа.
        След като не носиш талона на колата, която управляваш е без значение дали ще представиш друг талон, но по темата-

Чл. 100. (1) Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи:
        1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него
        Ако акта е написан за нарушение по този член, то трябва да не носиш и двата документа, а не само единия или другия. Конкретна глоба за това няма, така че следва да се приложи чл. 185- За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
        За това също няма конкретно наказание, така че пак глоба до 20 лв.

Но ако си нарушил чл. 100, ал. 1, т.1 и т.2, то тогава правилното наказание трябва да е по Чл. 183. (1) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
        1. не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;

Неносенето само на книжката или само на контролния талон не е съставомерно...
        Last edited by jorko; d.m.y г., 20:19.

Comment

Добре, съгласен съм, очевидно коментара ми не е бил на място, за което извинявай.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Добре, съгласен съм, очевидно коментара ми не е бил на място, за което извинявай.
            Оценявам това !

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
              След като не носиш талона на колата, която управляваш е без значение дали ще представиш друг талон, но по темата-

1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него
              Ако акта е написан за нарушение по този член, то трябва да не носиш и двата документа, а не само единия или другия. Конкретна глоба за това няма, така че следва да се приложи чл. 185- За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
              За това също няма конкретно наказание, така че пак глоба до 20 лв.

Но ако си нарушил чл. 100, ал. 1, т.1 и т.2, то тогава правилното наказание трябва да е по Чл. 183. (1) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
              1. не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;

Неносенето само на книжката или само на контролния талон не е съставомерно...
              Така е ако нямаш влязло наказателно постановление за липсата на даденият документ или предстоящо такова....иначе нещата стават сложни.....не, че плашим, но е така както го казвам....

---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:23 ----------

Абе аз разбирам от майтап, ама кое е смешното в случая, че ме цитираш преди да споделиш сексуалните си фантазии?

---------- Post added at 17:28 ---------- Previous post was at 17:27 ----------

Не питах теб
              Е ..добре...но да не питаш след време за адвокат....като разсъждаваш така......преди много години имаше една такава твоя тема у форума...ама не ми се рови.....
              С здраве и не се засягай......
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Другари, технологиите вече предлагат на свободния пазар - скенери, цветни принтери и ламинати, които дословно могат да имитират документите и когато някой ви ги поиска, особено полицаи на пътя, спокойно може да ги предложите да ви ги вземат, като оригиналите остават у вас.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Другари, технологиите вече предлагат на свободния пазар - скенери, цветни принтери и ламинати, които дословно могат да имитират документите и когато някой ви ги поиска, особено полицаи на пътя, спокойно може да ги предложите да ви ги вземат, като оригиналите остават у вас.
                  ...шменди капели...и ако е точно копие...ко прайм....трябва да копираме и компа на КАТ.....ако влезнем там немам грижи...досието ми ще е чисто и неопетнено))
                  Стига бе...другарю....разсмиваш ме...)

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                    ...шменди капели...и ако е точно копие...ко прайм....трябва да копираме и компа на КАТ.....ако влезнем там немам грижи...досието ми ще е чисто и неопетнено))
                    Стига бе...другарю....разсмиваш ме...)
                    Досието си е досие, но оригиналните документи са си в теб.
                    При положение, че не признаваш вината си в акта, и оригиналните документи са в теб - Съда ще установи къде е истината.
                    Това е теоритична постановка, но не е изключена от реалната действителност.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Така е ако нямаш влязло наказателно постановление за липсата на даденият документ или предстоящо такова....иначе нещата стават сложни.....не, че плашим, но е така както го казвам....

---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:23 ----------

Е ..добре...но да не питаш след време за адвокат....като разсъждаваш така......преди много години имаше една такава твоя тема у форума...ама не ми се рови.....
                      С здраве и не се засягай......
                      За тези нарушения няма значение дали са повторни, а и говоря само за неносене, а не например да са ти взели книжката за нещо и НП е влезнало в сила и си изтърпяваш наказанието и пак караш... тогава не е неносене, има разлика...

Темите и мненията се пазят в базата данни на форума и всеки може да ги види и съм готов да обсъдим каквото изровиш...

---------- Post added at 07:51 ---------- Previous post was at 07:49 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Може да отървеш административното нарушение... но ще има друго производство...

Comment

Да бе, ще ровим........не е в моя стил, само си спорим

Comment

Да бе, ще ровим........не е в моя стил, само си спорим
                          Това не е спор, защото не излагаш убедителни доводи...

Comment

Това не е спор, защото не излагаш убедителни доводи...
                            Има ли смисъл да те убеждавам....ти си живееш твоя живот, аз моя.......ако имахме нещо общо, да се опитам да се наложа с аргументи....

Comment

Има ли смисъл да те убеждавам....ти си живееш твоя живот, аз моя.......ако имахме нещо общо, да се опитам да се наложа с аргументи....
                              Не го прави за мен

Comment

А я кажете, ако съм си изгубил копието от акта, как следва да карам?

Comment

Working...
                                X