If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А я кажете, ако съм си изгубил копието от акта, как следва да карам?
А бе вземи си купи една чантичка с цип и си съхранявай надеждно документите.....))
п.п....докъде я докара с твоя проблем...цяла тема, или само си питаме....
---------- Post added at 09:25 ---------- Previous post was at 09:21 ----------
Щом с изтекъл акт било все едно нямаш книжка, ако загубиш и акта, направо зарязвай колата, че не се знае
Нямате грижи, както казва Жорко....карате си колата.....най много като ви спре КАТ да ви глоби 20лв.....
Въпроса е колко пъти ще ви спрат, докато си оправите документите.....))
А бе вземи си купи една чантичка с цип и си съхранявай надеждно документите.....))
п.п....докъде я докара с твоя проблем...цяла тема, или само си питаме....
---------- Post added at 09:25 ---------- Previous post was at 09:21 ----------
Ами нека колегите да не взимат под внимание моите мнения...
---------- Post added at 09:28 ---------- Previous post was at 09:25 ----------
Нямате грижи, както казва Жорко....карате си колата.....най много като ви спре КАТ да ви глоби 20лв.....
Въпроса е колко пъти ще ви спрат, докато си оправите документите.....))
Ако ще биеш отбой, поне ме цитирай точно... защото не съм казвал, някой си няма грижи, ако е без талон... което обаче е далеч от фантазираните грижи, които ти сподели в темата...
Ако ще биеш отбой, поне ме цитирай точно... защото не съм казвал, някой си няма грижи, ако е без талон... което обаче е далеч от фантазираните грижи, които ти сподели в темата...
Ooo......ама ти на истина ме занимаваш с глупости.....няма как да те цитирам......оправяй се ,как си знаеш....
Аз не могжа да не се включа със закъснение, щото при мен нещата с книжката бяха доста зле...
При каране с акт ( няма проблем, стига акта да е в давност ) ,а ко не е , но няма НП, то акта се удължава от КАТ, след като актодържателя отиде и си го поднови. НЕ е едно и също да караш с изтекъл акт и без книжка. Едното е глоба - 10- 20 лева, второто - дело 343 НК ( ако е в едногодишен срок от последното наказание )
Не съм адвокат, но Жоро е и, знае много добре как стоят нещата.
Аз не могжа да не се включа със закъснение, щото при мен нещата с книжката бяха доста зле...
При каране с акт ( няма проблем, стига акта да е в давност ) ,а ко не е , но няма НП, то акта се удължава от КАТ, след като актодържателя отиде и си го поднови. НЕ е едно и също да караш с изтекъл акт и без книжка. Едното е глоба - 10- 20 лева, второто - дело 343 НК ( ако е в едногодишен срок от последното наказание )
Не съм адвокат, но Жоро е и, знае много добре как стоят нещата.
Казваш Жоро и макар да не е точно ника ми, ще си позволя да се разпозная и да отговоря - не съм адвокат, но това за НК и едногодишния срок важи за случая, когато си наказан за каране без книжка и наказанието е влезнало в сила и пак караш без книжка, а не както го написа просто от последното наказание... иначе първото каране без книжка се наказва само административно с глоба от 100 до 300 лв.
Казваш Жоро и макар да не е точно ника ми, ще си позволя да се разпозная и да отговоря - не съм адвокат, но това за НК и едногодишния срок важи за случая, когато си наказан за каране без книжка и наказанието е влезнало в сила и пак караш без книжка, а не както го написа просто от последното наказание... иначе първото каране без книжка се наказва само административно с глоба от 100 до 300 лв.
Да, не съм се изразил правилно....щото при мен единственото нарушение винаги е било липсата на книжка, когато са ме спирали...затова не съм се доизказал. За щастие вече това е минало
Да, не съм се изразил правилно....щото при мен единственото нарушение винаги е било липсата на книжка, когато са ме спирали...затова не съм се доизказал. За щастие вече това е минало
Между другото с интерес следя и мненията на чинчила-та в другия форум...
Тя Чинчилата пише, само когато е права и е запозната . Или поне, когато си мисли , че е така. А , ако нещо друго те интересува...чеки малко лично
Мисълта ми беше дали ти си чинчилата... много неща са ми интересни, особено ако са от "патило", а не от "старило", което разбира се не значи отричане на обратното... просто още една гледна точка...
Мисълта ми беше дали ти си чинчилата... много неща са ми интересни, особено ако са от "патило", а не от "старило", което разбира се не значи отричане на обратното... просто още една гледна точка...
Чинчилата отговаря от името на патило, не на старило, или учено юристче
Comment