Известие

Collapse
No announcement yet.

Честит празник на труда!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Трудът е нещо много хубаво.
    Имал съм възможност продължително време да няма нужда да се трудя, но не съм се чувствал щастлив и удовлетворен.
    Най-хубавото е хобито на всеки да се превърне в професия, но когато това се осъществи, тогава се намесват разни хора, които правят всичко възможно, умишлено да провалят работата.
    Е той живота е пълен с ядове, а ядовете са от гадове.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Аз пък имам щастието да работя това, което от малък ме влечеше.
      Зарязвал съм много пъти длъжности, които са ме водили нагоре в йерархията и се оказа, че не съм сгрешил.
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

За мен трудът е това, което ни крепи живи.
        Не онзи труд - монотонният и неизискващ особена умствена дейност и самоосъвършенстване.
        Онзи, който е изпълнен с предизвикателства.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Не онзи труд - монотонният и неизискващ особена умствена дейност и самоосъвършенстване.
          https://www.youtube.com/watch?v=BECZpssQw_M
          хм, не знам що го пускам тука ....

Comment

Обикновено през 10-15г. си сменям професията, не защото аз искам, а защото съм принуден от обстоятелствата.
            Обикновено там където работя - работодателя фалира, а аз съм от първите които принудително напускат - впоследствие се оказва, че е било по-добре, отколкото да работя до края.
            Не мога да кажа каква работа или професия ми харесва най-много - работил съм какво ли не, но мога да кажа, че когато колегите са пичове, шефа е разбран човек и работната средата е поносима - мога да си работя неограничено време.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
              Дай Боже всекиму.
              Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
              My Red Love
              AR 145 1.4 TS - ex

Comment

А така,а такаааДа не забравяме комунистическите ни празници
                SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
                  По капитализЪма се бачка повечко, друже.
                  Освен, ако, вместо с честен труд, човек не предпочита да изкарва прехраната си с измама и кражби.
                  Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                  My Red Love
                  AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                    По капитализЪма се бачка повечко, друже.
                    Освен, ако, вместо с честен труд, човек не предпочита да изкарва прехраната си с измама и кражби.

Определено е така
                    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
                      Чшшш, алоу, къв комунизъм, кви пет лева? Га е възникнал празника, комунизъм и имало само на книга.

Comment

Минава време и хората все повече се опростачват и изтъпяват. Движат се по руслото и са податливи на всякакви внушения и не мислят. Оставили са го това занимание на други. Превърнали сме се в роби. Нали това иска робът! Някой друг да мисли, а той само да папка и слушка. Светът беше малко по-добро място за живеене, когато двете системи бяха в борба.
                        Спомням си през 1989-та, като падна Социализмът, как с първата ми жена, бяхме ентусиазирани студенти и си бяхме облепили каските с лъвчето.
                        Бяхме на гости на един мой роднина, който беше трето поколение комунист и в червата. По-просто казано-партиен секретар на рудниците. Чешитът не си седеше на задника, а наистина си заработваше заплатата. Слизаше в рудниците да види как са миньорите, надничаше в съблекалните, тормозеше ТБ-то, навираше се в кухнята, оправяше всички формалности по заеми, сватби и погребения.
                        Беше изключително ерудиран човек. Един от малкото човешки екземпляри, които бяха чели целият "Капиталът", Ленин, Сталин, Василевски, Шапошников, както и останалите според него "Дувари", Жуков, Тухачевски и другите от плеядата на АГИТПУР-а
                        Винаги ми е било интересно, защо защитава тая идеология, след като я познава толкова добре.
                        Отговорът му беше: Защото точно толкова добре познавам историята и капитализма. Я ми отговори на един въпрос!
                        - Сега, като унищожите всичко онова, за което са се били дядовците ви по площадите, кой ще защити работника????!!!!
                        Тогава естествено не го разбрах.

Боя се, че сега повечето също не биха го разбрали.
                        А манифестацията на първи май?!
                        Тя показва, до колко сме организирани и готови да си защитим правата!
                        Ето за това е важен тоя празник!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Минава време и хората все повече се опростачват и изтъпяват. Движат се по руслото и са податливи на всякакви внушения и не мислят. Оставили са го това занимание на други. Превърнали сме се в роби. Нали това иска робът! Някой друг да мисли, а той само да папка и слушка. Светът беше малко по-добро място за живеене, когато двете системи бяха в борба.
                          Спомням си през 1989-та, като падна Социализмът, как с първата ми жена, бяхме ентусиазирани студенти и си бяхме облепили каските с лъвчето.
                          Бяхме на гости на един мой роднина, който беше трето поколение комунист и в червата. По-просто казано-партиен секретар на рудниците. Чешитът не си седеше на задника, а наистина си заработваше заплатата. Слизаше в рудниците да види как са миньорите, надничаше в съблекалните, тормозеше ТБ-то, навираше се в кухнята, оправяше всички формалности по заеми, сватби и погребения.
                          Беше изключително ерудиран човек. Един от малкото човешки екземпляри, които бяха чели целият "Капиталът", Ленин, Сталин, Василевски, Шапошников, както и останалите според него "Дувари", Жуков, Тухачевски и другите от плеядата на АГИТПУР-а
                          Винаги ми е било интересно, защо защитава тая идеология, след като я познава толкова добре.
                          Отговорът му беше: Защото точно толкова добре познавам историята и капитализма. Я ми отговори на един въпрос!
                          - Сега, като унищожите всичко онова, за което са се били дядовците ви по площадите, кой ще защити работника????!!!!
                          Тогава естествено не го разбрах.

Боя се, че сега повечето също не биха го разбрали.
                          А манифестацията на първи май?!
                          Тя показва, до колко сме организирани и готови да си защитим правата!
                          Ето за това е важен тоя празник!
                          Да. И аз имах такива залитания в онзи период, въпреки "уникалния" си колако-комунистически произход. Студенти, идиалисти, тръгнали да изправят кривия.
                          Колкото до историята, който не си я чете на гъсто, повтаря

Comment

Повечето хора смятат, че този ден е международен ден на работницеската солидарност, но нещо го избивате на профсъюзно събрание.
                            По вашата логика собственици и самоосигуряващи не би трябвало да празнуват - те да не би да не се трудят.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Повечето хора смятат, че този ден е международен ден на работницеската солидарност, но нещо го избивате на профсъюзно събрание.
                              По вашата логика собственици и самоосигуряващи не би трябвало да празнуват - те да не би да не се трудят.
                              "История на празника

Историята на празника се свързва с работническото движение през 19 век и работническите протести за зачитане на елементарните социални права.

Началото се поставя на 1 май 1886 година в САЩ, когато профсъюзите провеждат мащабна национална стачка, в която вземат участие над 300 000 работници от цялата страна с искане за въвеждане на официален 8-часов работен ден. След тридневни протести в Чикаго полицията и частните охранители разпръсват протестиращите, раняват около 200 души и убиват поне 4 души[2]. На 4 май по време на последвалия протест срещу полицейското насилие сред полицията е хвърлена бомба, при която загива полицай и 6 други са ранени. Набързо са осъдени и екзекутирани 7 анархисти, впоследствие оправдани като невинни.

През 1889 г. учредителният конгрес на Втория интернационал, проведен в Париж, призовава за международни демонстрации в знак на солидарност към протестите в Чикаго. През 1904 година Международната конференция на социалистите в Амстердам призовава „всички социалдемократически партии и профсъюзи от всички страни да демонстрират енергично на Първи май за официалното признаване на 8-часовия работен ден, за световен мир“. Тъй като най-ефективният начин за демонстрации е стачката, конгресът решава, че е „задължително за всички пролетарски организации от всички страни да спрат да работят на 1 май, навсякъде, където е възможно без негативни последици за работниците“."

Те за това става въпрос на кратко. Другото са вариации на тема.

Comment

Понеже виждам, че въпреки призивите ми да разглеждаме труда просто като труд, все пак се опитвате да го идеологизирате и политизирате, бих искал да припомня факта, че:

Благодарение на дългогодишното отстояване на своите интереси, понастоящем в развитите капиталистически държави, работниците са постигнали доста повече като социална справедливост отколкото у нас, въпреки, че не са се и докосвали до социализъм или комунизъм.

А както стана видно, социализмът донесе повече вреди отколкото ползи.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X