Известие

Collapse
No announcement yet.

Тоя народ тотално е избръмчал.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Пежист

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Марките на превозните ни средства беше еднаква, но тя беше недостъпна.

Е ти пъ ка разбра че е недостъпна Требвало е да и пуснеш оченце,така ляв мигач,десен мигач
      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
        Пежист
        Не ми достигнаха средствата да стана беемвист.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
          Всяко стадо си има мърша.... Конкретно в София колелоездачите много си повярваха и изнагляха заради цялата медийна шумотевица покрай позлването на колело, но няма как....
          Разбирам ви колеги, но пробвайте по едни и същи маршрути и трасета да преминавате като пешеходци, колоездачи, мотористи и водачи на автомобили - ще видите колко е интересно....Когато участниците в движението не са на себе си става страшно.
          Факт че много изнагляха в София. Факт че, че има и нормални колездачи. Те са доста малко, но съм виждал и такива дето дори подават сигнал с ръка на къде ще завиват. Гледам да ги поздравявм, с надеждата да се размножат, ама надали
          Факт е, че и идиоти и нормални има сред всички участници - пешеходци, колоездачи, мотористи, автомобилисти. Идиотите са повече във всички групи, ама то е нормално - се пак заглавието на темата че народа е тотално избърмчал и тва е самата истина И всички идват от общия кюп с избръмчали - и автомобилистите и колоездачите. Няма как едните да са по-добри от другите, щот идват от едно и също място и са едни и същи хора
          Единственото абсурдно е, че всички други групи се оплакват колко са лоши шофьорите, а не осъзнават че отстрани те изглеждат по съшия начин само че не са в кола а на мотор/колело/пеш. Човек винаги вижда треската в чуждото око

...когато видиш нещо движещо се по пешеходна пътека тип зебра, трябва да му осигуриш предимство.
          Абе айде сега... то по тая логика и 1000 кубиков мотор се събира така като габарити върху тротоара и върху пешеходната пътека Мога ли да си бръмча с него по тротоарите между хората, да застана на края на пътеката и да дам цялата газ на 200-те коня и да си пресека с мотора, а водачите да с длъжни да ми дават предимство
          Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
          Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
            Абе айде сега... то по тая логика и 1000 кубиков мотор се събира така като габарити върху тротоара и върху пешеходната пътека Мога ли да си бръмча с него по тротоарите между хората, да застана на края на пътеката и да дам цялата газ на 200-те коня и да си пресека с мотора, а водачите да с длъжни да ми дават предимство
            Една от големите грешки на водачите е да очакват по пешеходните пътеки само пешеходци, но напоследък няма никакво значение какво минава по тях - ако има да става нещо, то се случва, изхвърчащо в пространството или минавайки под бронята.
            sigpic

Comment

В Швейцария ако те видят пиян да караш колело ти се отнема книжката,а ако нямаш Мнооо солена глоба.
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Някакъв със 166 за да ми се покаже колко голям шофьор е и каква бърза алфа има ме изпревари на забранен участък и още 4 коли пред мен в колоната. Много комплексари.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Една от големите грешки на водачите е да очакват по пешеходните пътеки само пешеходци, но напоследък няма никакво значение какво минава по тях - ако има да става нещо, то се случва, изхвърчащо в пространството или минавайки под бронята.
                  Аз съм съгласен, че човек не трябва да разчита на съвестността на останалите и че трябва да очаква всичко навсякъде. Така както може да ти излезе на пешеходната нещо различно от пешеходец, така може и в кръстовище в което ти караш на зелено от другата страна да влезе кола на червено и да те отнесе. Така, че хубаво е да се оглеждаш за всичко от всякъде. Само че ако ти караш по правилника, а другия не, независимо дали е автомобилист, колоездач или пешеходец, като стане нещо вината си е негова.
                  И в края на краищата не съм сигурен, дали точната дума за това да очакваш правилника да НЕ се спазва е "грешка". Все пак правилника е измислен за да знаем всички какво да очакваме - и от позицията на пешеходците да е предвидимо и за колоездачите и за автомобилистите. Съгласен съм че известна предпазливост не е излишна въпреки правилника, ама чак пък да е "грешка" да разчиташ на него... не знам, не мисля че трябва да се оправдават или поощряват нарушенията, независимо за коя група участници в движението говорим

А пешеходните пътеки са за пешеходци, вкл. инвалиди. За тва се наричат пешеходни. Мястото на ППС-та, независимо дали са със автономен двигател, със животинска или с човешка сила, не е върху тях В края на краищата аз не си карам колата по тротоара, редно и останалите ППС-та да не го правят
                  Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                  Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

А мен в неделя ме спряха за това че съм изпреварил отдясно.Щото 4 коли на пътя са трафик и карането в лява лента с ниска скорост не е неспазване на правилника който гласи че движението се извършва в най-дясната свободна лента.Е добре, ама тия в лявата дето се мъкнат с има няма 40 аз какво да правя, да седна да ги чакам ли.Щото видиш ли тоя в ляво можел да реши да завие надясно към летището.Ами има си мигач за тая работа, пък и като ще ходи на летището да вземе да се престрои в дясната лента навреме.Докато се разправям с ченгето поне 10 коли минаха всичките в лявата лента а дясната стои свободна.Днес в града пак - излиза от кръстовище включва се в движението и директно още с правенето на завоя бам в лявата лента на булеварда като така принуждава движещите се в лявата лента да бият кучките или да го заобиколят/изпреварят отдясно а тез дето се движат в дясната лента и те бият кучките ама изненаданите дават рязко в ляво да го избегнат, щото се оказват с отнето предимство.Истана едно дюдюкане, псуване.Аз че съм в нарушение не споря, ама ми писна да се съобразявам с хора които си въобразяват че само те са на пътя, писна ми да се разправям за предимство и правотата си с галоши дето са влезли в еднопосочна улица откъм забраненото щото така им било по-направо, с такива дето шофирането е най-подходящото време за разговори по телефона, за тия дето светофара е светнал червено ама се ръгат до последно сякаш тва кръстовище е женско сърце и има място за всички просто нямам думи - после що имало задръствания.Абе чудя се като идва "високо поставено" лице как на всяко кръстовище има поне по двама полицаи, какво правят в останалото време че не контролират спазването на правилата за движение.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                      ....
                      Кой как ще да кара, просто спазвай, че вчера ме изгърбиха 50 лв за без колан, от камера по Владислав.
                      Ногу якУ стегнаха примката нещо и няма измъкване.
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Действието се развива около 21:00ч. Водача е около 50 годишен мъж. Преценете:

http://vbox7.com/play:db9b5837cc
                        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Моят призив към всички е да си ползват със здраве предимството, но по-здравословно е ползването да е с резерви.

Като пешеходец, когато стъпя на пешеходна пътека не тръгвам като овца да я преминавам, а преминавам когато се уверя, че превозните средства се движат с подходяща скорост за спиране.
                          В повечето случаи водачите движещи се с тази подходяща скорост спират или аз им махвам да преминат, като това е придружено с поздрав към една от двете страни.
                          Когато виждаш, че някой се захвърчал, по-добре да замръзнеш или да бягаш.

Като водач няма да ви обяснявам, защото тук всички много знаят.

Като велосипедист нещата са малко по-различни, но малко хора биха ме разбрали.
                          sigpic

Comment

Предимството си го ползвам ама винаги имам едно наум, понеже не знам кой ще ми го отнеме, луди секакви, ако пък има и жена на кръстовището и погледите ви се срещнат, вече сте без предимство.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Просто хората не мислят и не им е обяснено, когато е трябвало. Млада майка с детенце под ръка изкача между паркиралите коли на пешеходна пътека без да се огледа. Успявам да спра, понеже карам с под 50км/ч. Следва скандал и продължителна тирада от майката какъв съм идиот... Ами мамка ти тъпа патко, поне мисли за детето, когато пресичаш. Следвщият път ще уцелиш бетеновоз и ще те дават по новините, понеже си с предимство на пешеходната пътека.
                              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                              Mazda 6 2.3 2005
                              sigpic

Comment

Виновни са шибаните селяни, които паркират непосредствено преди пешеходна пътека. Това е забранено със закон, но никой не следи за спазването му.
                                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Working...
                                X