Известие

Collapse
No announcement yet.

Тоя народ тотално е избръмчал.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Моля, да не се създава вражда между водачи на автомобили, мотористи, пешеходци и най-вече велосипедисти.
    ...
    не мога да разбера защо завиждат на колоездачите, особено в натоварените кръстовища, вместо да яхнат по едно колело.
    Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
    С мотора съм се нагледал многократно на индивиди, които умират от яд, че някой успява да се придвижва по-бързо от тях...
    Това редовно се случва и с велосипед, но умирам от смях когато на следващият светофар съм пак пред някой такъв изнервен каубой.
    За мен, че шофьорите на автомобили "завиждат" на мотористите и на колоездачите че не чакат не вярно. Поне за себе си мога да кажа, че не ми пречи, да заобиколи и да отиде най-отпред, нито пък някога съм им завиждал.
    Дори когато съм на светофар и видя моторист в огледалото който изпреварва колоната и няма достатъчно място, мърдам настрани и му правя място да мине напред. Щото знам че като иде най-отпред ще спре на светофара и ще си изчака червеното като нормален човек (което колоездачите не правят)

А вражда с колоездачите не се създава, просто 90% от тях карат като пълни идиоти. Няма как да харесвам тия от тях които са като самоубийци, при положение, че ако се натресе в мен после аз трябва да ходя да се обяснявам.
    На седмица виждам поне по двама да влизат в кръстовище на червен светофар - ако е денем обикновено го правят за десен завой (което пак не е безопасно). Ако е нощем и няма трафик дори за направо пак минават на червено. И то на широки булеварди, дето с колелото не можеш да го пресечеш за половин секунда. Оглежда се и влиза. Ако някой друг дебил се е засилил да хване зеленото от другата страна, не знам кво праваим
    Да карат нощем по тъмно без светлини и без жилетки - почти всяка вечер. Че ги виждаш в последния момент и че като няма улично осветление до последно не знаеш че са там, те дори не го осъзнават.
    Да пресичат на пешеходни пътеки карайки колелото - всеки ден. Да карат без каска - всеки ден.
    А кви маневри съм виждал да правят дето не знам кой шофьор би ги очаквал не мога дори да го опиша
    Ся не знам, ама за мене тва не е нормално
    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Един такъв шашав с ку-у-ло, посред бял ден, в час пик - гр. София, без дори да се огледа идваше на целата газ по шипченски проход към ул. цар Иван Асен.

На кръстовището, което е на Pумънското посолство, аз бях в най лява лента (бул. Ситняково) и карах посока нагоре към телевизионната кула. Cветофара ми свети зелено от поне 10 секунди, чист късмет че с периферното зрение видях тоя самоубиец, та успях да намаля, но една девойка с мерцедес А класа, която беше зад мен, в средна лента - не го видя и директно го нацели в средата на кръстовището.

Буквално на 5 метра от мен видях как колелото се пръсна на 1000 части, а тъпака имаше полет поне 10 метра и се строполи до спирката като не мръдна! И сега жената сигурно ще го лежи, защото боклука решил да си играе на руска ролетка - дали ще мине...
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Разбирам ви колеги, но пробвайте по едни и същи маршрути и трасета да преминавате като пешеходци, колоездачи, мотористи и водачи на автомобили - ще видите колко е интересно.
        Имам този шанс да влизам в различните роли и забелязвам, че когато се отнасям внимателно и с уважение към другите участници в движението и те са в кондиция, отговарят по същия начин с уважение и предоставяне на предимство.
        Когато участниците в движението не са на себе си става страшно.
        Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:48.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Всяко стадо си има мърша. Бил съм всякакъв и все някой се е опитвал да ме убие заради тъпотията си. Конкретно в София колелоездачите много си повярваха и изнагляха заради цялата медийна шумотевица покрай позлването на колело, но няма как....
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

Аз пак да си кажа че трябват камери ! И най накрая да се обясни в медиите (поне седмица яко агитация) че ако си в/у велосипеда на пешеходна пътека било на зелен светофар или без СИ ППС !!! И съотвено НЕ си с предимство ! Неприятно е ама трябва да се слиза от коолото ..щото нали на село нема значение ...ама у градо има ! И не вело любителите в Сф не са маниаци на темата... маниаците ходят в паркове, витоша или из уж красивата ни Татковина.... Оти не е еко да инхалираш с пълни дробове целия прах и изгорели газове !
            Просто масово са цървули искащи да са независими обаче с недостатъчен финансов ресурс.
            И съвсем е различно разходка до парка с децата събота и неделя!!!
            Стари ми алфисте не търся хейт или насаждане на вражда! Ама нали всички знаем как се движат вело групата и мото групата в Столицата и не не е една чената овца... а един на 1000 е зрял човек който си цени живота!

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
              Аз пак да си кажа че трябват камери ! И най накрая да се обясни в медиите (поне седмица яко агитация) че ако си в/у велосипеда на пешеходна пътека било на зелен светофар или без СИ ППС !!! И съотвено НЕ си с предимство ! Неприятно е ама трябва да се слиза от коолото ..щото нали на село нема значение ...ама у градо има ! И не вело любителите в Сф не са маниаци на темата... маниаците ходят в паркове, витоша или из уж красивата ни Татковина.... Оти не е еко да инхалираш с пълни дробове целия прах и изгорели газове !
              Просто масово са цървули искащи да са независими обаче с недостатъчен финансов ресурс.
              И съвсем е различно разходка до парка с децата събота и неделя!!!
              Стари ми алфисте не търся хейт или насаждане на вражда! Ама нали всички знаем как се движат вело групата и мото групата в Столицата и не не е една чената овца... а един на 1000 е зрял човек който си цени живота!
              Невръстни ми приятелю, когато видиш нещо движещо се по пешеходна пътека тип зебра, трябва да му осигуриш предимство.
              sigpic

Comment

Невръстни ми приятелю, когато видиш нещо движещо се по пешеходна пътека тип зебра, трябва да му осигуриш предимство.
                Я дай пак
                http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/...ncident_mejdu/
                Last edited by _power_; d.m.y г., 00:26.

Comment

Разбирам ви колеги, но пробвайте по едни и същи маршрути и трасета да преминавате като пешеходци, колоездачи, мотористи и водачи на автомобили - ще видите колко е интересно.
                  Имам този шанс да влизам в различните роли и забелязвам, че когато се отнасям внимателно и с уважение към другите участници в движението и те са в кондиция, отговарят по същия начин с уважение и предоставяне на предимство.
                  Когато участниците в движението не са на себе си става страшно.
                  Олди използван твоето мнение кат цитат нарочно!
                  значи и аз и жена ми бяхме състезатели в уличния смисъл, сега сме просто хора, които с опита си на състезатели умеем да предвиждаме ситуациите и дори да ги манипулираме в добрия аспект ... ей на ние с нея от емоции и адреналин нужда нямаме вече защото го получаваме от друго място и на пътя ако някой ни засече или каквото да направи му се усмихваме то си е негова работа ...

имах преди време един случай велосипедист ме засече на Дойран - човека видимо беше дрогиран (напушен) и аз го изхейтих задето ме засече и тоя човек тръгна да ме заплашва и ме гони поне два километра с колелото ... мен?! да пуснах го няколко пъти да ме догони и т.н. за смях на малкия [COLOR="Silver"]

---------- Post added at 00:27 ---------- Previous post was at 00:26 ----------

Comment

Няма нужда да давам пак, защото за стари възрастни хора, хора с умствени увреждания и малки деца, това е единствената надежда да пресечат на безопастно място, независимо от светлини на светофари и правилници за движение.
                    sigpic

Comment

Начиии ше те въра у времето ''изскачай от найковете'' и тая шапка не е твоя

---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:29 ----------

Няма нужда да давам пак, защото за стари възрастни хора, хора с умствени увреждания и малки деца, това е единствената надежда да пресечат на безопастно място, независимо от светлини на светофари и правилници за движение.
                      Знаеш ли, мисля че те разбрах ...което е станно

Comment

Покарайте малко колелета и ще разберети за какво ви говоря.
                        sigpic

Comment

Покарайте малко колелета и ще разберети за какво ви говоря.
                          Е тука ще чукна ... зад гърба си имам 12 строшени БМХ-а от скокове...т.е. рампи пейки подлези модлези.. и още 5 маунинбайка... (предимно спускане) та покарал съм лично аз .. голям фен бях! Сега ме е страх и в квартала да покарам! С новата ми месторабота обмислям малък мотор или по силен скутер..но не бих ползвал главни булеварди а локални и квартални улици! СТРАХ МЕ Е !

Comment

Има си закачка когато се движиш с колело по натоварени улици и булеварди, стига другите участници в движението да се движили по този начин и да са поне средно интелитентни.
                            Последния път когато се прибирах от Кайлъка, едно маце вниманелно караше зад мен и когато и подадох знак с ръка да ме изпревари, ми подсвирна закачливо с клаксон в момента на изпреварването.
                            sigpic

Comment

Тука ако удариш велосипедист,тежко ти и горко ти.За това всеки се съобразява с тях,и никой не реве като ощипана мома че трябва да е 10 пъти по нащрек,отколкото без тях.Просто българина не е научен да толерира другите учасници в движението,обича да се оплаква,се нещо киселее и т.н.

---------- Post added at 00:05 ---------- Previous post was at 00:02 ----------

Последния път когато се прибирах от Кайлъка, едно маце вниманелно караше зад мен и когато и подадох знак с ръка да ме изпревари, ми подсвирна закачливо с клаксон в момента на изпреварването.

Е тя та е сваляла бе градски Трябвало е да я заиграеш
                              SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
                                Е тя та е сваляла бе градски Трябвало е да я заиграеш
                                Марките на превозните ни средства беше еднаква, но тя беше недостъпна.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X