Известие

Collapse
No announcement yet.

Тоя народ тотално е избръмчал.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

По-голямата част от народа е комплексиран и всички тези прояви са вследствие на тази психична аномалия.
    Най-добре е бързо да се отърваваме от мислите за случилите се събития, но да бъдем внимателни и нащрек, за да може да вървим спокойно всеки по своя път.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Когато съм някъде из белия свят, ми е странно това, че в някое учреждение всеки ми се усмихва и ме поздравява, сякаш сме познати. На моменти имам чувството, че съм пациент в психиатрична болница. А те - хората, просто така са свикнали да живеят.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Лъжата вече е станала нормално явление - някой ти лицемери насреща, гледаш го, слушаш го и си вземаш поуки.
        Все пак човек не трябва да губи надежда в доброто - да го търси, да се бори за него и когато го намери да се наслаждава, но да не забравя, че хората се променят.
        sigpic

Comment

Бе хора, вчера се прижираме с жената и кумовете от южния парк, някви хлапаци летят с колелата, едната малка мърла почти мина през краката на детето, лошото, че ни настига в гръб и завива в последния момент от ляво на дясно през количката. На кума му кипна и викна по мърлата, тя вместо да се извини му вика гледай къде буташ тая количка, баси това го е научила у дома, идва в гръб и си виновен, че правиш забележка, че иска да прегази детето ти...
          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Едно от двете ми падания с колело беше заради разминаване с едно детенце движещо се с колелце, заедно с баща си, въпреки, че виждах опасната ситуация отдалеко и се движех с повишено внимание на малка скорост - в момента на разминаването детето рязко сви и предната му гума се вряза в моята задна.
            Бащата ми се извиняваше дълго като видя охлузванията ми.
            sigpic

Comment

Всеки се прави на по-голям бабаит от колкото е с цел да изпъкне . Имам чувството че нормалните хора в тая държава са на изчезване .
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
              sigpic

Comment

Ами да те повечето нормални се евакуираха ... Тука останахме само ненормалните дето и ние не знаем защо ги търпим още.
                sigpic
                33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Малко повече търпение и толерантност

Няма да давам пример/и/ за простовати шофьорски "изпълнения" или безумни пешеходци, по-скоро ще дам малко положителен полъх на темата. До преди 3-4 години, моето собствено държание на пътя не беше много по-различно от на селска пръчка, като например дори и да видех пешеходци пред/на пешеходна пътека все гледах така да преценя ситуацията, че да се "изсуля" пред/зад тях, така че въобще да не спирам. В един момент след една особено глупава и опасна ситуация на централен булевард в гр.Пловдив, в която един идиот започна да се блъска в мен странично /като в долнопробен американски екшън/, като в крайна сметка успя да ме качи на тротоара, където и спрях, си дадох сметка, че само с нерви и припряност вредя само и единствено на себе си. Затова от онзи момент взех твърдото решение за себе си, че ако искам нещо да се промени, трябва да започна от себе си. Речено-сторено, от онзи момент, колкото и да ми беше трудно в началото, започнах не да дебна пешеходците, за да мина първи, а спирах на момента, в който видех пешеходец, който се подготвя да стъпи на пешеходната пътека, дори и някой да ми изземе предимство по невнимание или някаква друга причина, просто го пропускам да мине без ядосване или псувни. В началото на 2 пъти ме удариха отзад, заради спиране на пешеходна пътека, като и двата пъти шофьорите изядоха актовете от КАТ и т.н. /добре, че тогава не бях с Алфа/. След това като, че ли някак си нещата започнаха да се случват, в смисъл все повече ставах свидетел на толерантни постъпки от други колеги и това започна да ме радва. Мога да дам безброй положителни примери. Ще се спра на последния пример от миналия месец - движа се аз по по централния булевард "6-ти септември" в гр.Пловдив по посока на МОЛ-а в кв. "Малчика", на прелеза един момък с черен джип /не запомних марката/ се изфорсира и се "изсули" пред мен, не беше опасна ситуацията, но ми стана неприятно, какво стана обаче, стигам аз МОЛ-а, слизам с жената и децата на подземния паркинг и докато се суетим, гледам един момък се запътва към нас и ми вика: "Извинете, преди малко на кръстовището Ви отнех предимството, като карах малко припряно и глупаво, много съжалявам!" Останах като гръмнат, само смотолевих: "Ами, няма нищо, нищо не е станало". Пича се усмихна и каза:"Имате страхотна алфа, благодаря за разбирането Ви." После в МОЛ-а се загледах, че и той е с явно жена си и малко дете, абе изобщо ето нагледен пример как може да станат нещата, въпросът е само желание да има.
                  Алфа Ромео 156 SW, 1.8, 16V, TS + ГИ

Comment

Днес станах свидетел на две ситуации на тази тема.
                    Едната, малко дете пресича на пешеходна пътека и някъф с опел намаля за ляв завой (само намаля без да спира) завива минавайки на 7-8см от детето
                    нямам думи.....
                    Втората, пеш пресичам голям,булевард на зелен пешеходен светофар и някъф келеш (на неизвестна въраст но с мозък на 5 годишен) първа кола на светофара си подсвирква настоятелно с клаксона, аз .... поглеждам да не би светофара вече да е червен за мен-не... и си вървя, но една по-възрастна лелка се стресна и пресичайки ме попита "този защо свири" отвърнах и "защото е простак" и така.... но и в двете ситуации си е стрес за пресичащия, а ако детето стряскайки се се беше спряло или направило крачка назад.... щеше да е повалено на земятя.
                    147 1,6 105к.с. 2002г.

Comment

Първоначално публикувано от Sveteza Покажи съобщение
                      Няма да давам пример/и/ за простовати шофьорски "изпълнения" или безумни пешеходци, по-скоро ще дам малко положителен полъх на темата. До преди 3-4 години, моето собствено държание на пътя не беше много по-различно от на селска пръчка, като например дори и да видех пешеходци пред/на пешеходна пътека все гледах така да преценя ситуацията, че да се "изсуля" пред/зад тях, така че въобще да не спирам. В един момент след една особено глупава и опасна ситуация на централен булевард в гр.Пловдив, в която един идиот започна да се блъска в мен странично /като в долнопробен американски екшън/, като в крайна сметка успя да ме качи на тротоара, където и спрях, си дадох сметка, че само с нерви и припряност вредя само и единствено на себе си. Затова от онзи момент взех твърдото решение за себе си, че ако искам нещо да се промени, трябва да започна от себе си. Речено-сторено, от онзи момент, колкото и да ми беше трудно в началото, започнах не да дебна пешеходците, за да мина първи, а спирах на момента, в който видех пешеходец, който се подготвя да стъпи на пешеходната пътека, дори и някой да ми изземе предимство по невнимание или някаква друга причина, просто го пропускам да мине без ядосване или псувни. В началото на 2 пъти ме удариха отзад, заради спиране на пешеходна пътека, като и двата пъти шофьорите изядоха актовете от КАТ и т.н. /добре, че тогава не бях с Алфа/. След това като, че ли някак си нещата започнаха да се случват, в смисъл все повече ставах свидетел на толерантни постъпки от други колеги и това започна да ме радва. Мога да дам безброй положителни примери. Ще се спра на последния пример от миналия месец - движа се аз по по централния булевард "6-ти септември" в гр.Пловдив по посока на МОЛ-а в кв. "Малчика", на прелеза един момък с черен джип /не запомних марката/ се изфорсира и се "изсули" пред мен, не беше опасна ситуацията, но ми стана неприятно, какво стана обаче, стигам аз МОЛ-а, слизам с жената и децата на подземния паркинг и докато се суетим, гледам един момък се запътва към нас и ми вика: "Извинете, преди малко на кръстовището Ви отнех предимството, като карах малко припряно и глупаво, много съжалявам!" Останах като гръмнат, само смотолевих: "Ами, няма нищо, нищо не е станало". Пича се усмихна и каза:"Имате страхотна алфа, благодаря за разбирането Ви." После в МОЛ-а се загледах, че и той е с явно жена си и малко дете, абе изобщо ето нагледен пример как може да станат нещата, въпросът е само желание да има.
                      +1000

Поздравления, колега!

Наистина, ние нямаме основание да не забелязваме и доброто. А когато не го правим, неминуемо се превръщаме в едни негативни хора.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Sveteza Покажи съобщение

Евала , колега . Наистина няма смисъл да се кара като пълен кретен и т.н лично аз когато си взех алфата преди 1 години в началото бях много внимателен но после някак си започнах да изпреварвам от ляво от дясно .. да правя терикатщини все едно добих самочувствие , обаче един пат ме видяха господата униформени и лошо .. едвам се измъкнах в момента си карам нормално и спокойно пазя себе си и другите . Но продължавам да се вбесявам като видя някоя от по горе описаните случки .

а случката ти в мола с онзи човек ме остави без думи ... мн доблест трябва да имаш за да направиш това .
                        Поздрави
                        Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                        Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Наскоро ми се случи следното.
                          Карам с 100 - 110, излизам от завой и стъпвам на дълга права отсечка. На около 800 м. виждам плътна колона коли, които се движат срещу мен и ТИР, който ги изпреварва в моето платно. ТИР - ът започна да ми присветква. Аз имах достатъчно време да намаля и да отбия на банкета. И през ум не ми мина да го псувам. Напротив - въпреки грешката, която беше направил, бях впечатлен от това, че човекът я е осъзнал и търси разумен изход от ситуацията.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Наскоро ми се случи следното.
                            Карам с 100 - 110, излизам от завой и стъпвам на дълга права отсечка. На около 800 м. виждам плътна колона коли, които се движат срещу мен и ТИР, който ги изпреварва в моето платно. ТИР - ът започна да ми присветква. Аз имах достатъчно време да намаля и да отбия на банкета. И през ум не ми мина да го псувам. Напротив - въпреки грешката, която беше направил, бях впечатлен от това, че човекът я е осъзнал и търси разумен изход от ситуацията.
                            Именно за това говоря и имах в напредвид, ако сами не почнем да се пазим и да проявяваме мънииичко толерантност и търпимост едни към други, дори когато другата страна е в нарушение, то кой тогава нас да ни пожали?!? Ами следващия път може аз или някой друг колега от форума да в положението на шофьора на ТИР-а - добре, допуснал е грешка, не е преценил ситуацията, какво да сторим?!? Да гоним до дупка правото си на предимство и да се натикаме под гумите на ТИР-а?!? Да псуваме, да се бием?!? Или, може би, да извадим некоя бухалка или /не дай си Боже/ некое пищофче?!? Браво на колегата Ecotronic, нека сами си даваме такива добри примери и практики
                            Алфа Ромео 156 SW, 1.8, 16V, TS + ГИ

Comment

И аз днес в късния следобяд положих свръхусилия да не тегля една дълга и сочна на една лелка, която пресичаше улицата без дори да си обърне главата встрани, може би защото не чуваше шум от двигател - добре, че бях с колелото, а ми ако бях с хибриден автомобил.
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
                                Всеки се прави на по-голям бабаит от колкото е с цел да изпъкне .
                                Като цяло всеки се прави на луд, докато не го хвърли някой със суплес.
                                Но не толкова голям, а някакъв проблем са и истински лудите, варна кат минеш край Митака, посока центъра, след кръстовището на автогарата някакъв перко постоянно седи на бордюра между двете платна и си е тегаво да минаваш край такива. Естествено, ченгетата са заети да ни дебнат с камери из храстите и няма кой да го подбере и вкара в някоя лудница, макар, че явно част от гражданите съвестно са се постарали да оставят по лицето му следи от всякакви ритници. Ама то кат му идва отвътре... е въпрос на време да го отнесе някой колега и да се гърби после харчове по хиен... адвокати.
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X