Известие

Collapse
No announcement yet.

С Днём Победы!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Честит празник!

На всеки, както го чувства.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Празнуват тези които имат основание да празнуват.От кога Денят на Европа стана и наш празник.Това е като да те поканят комшийте да празнуваш годишнината от сватбата им.Ако изобщо знаете какво празнува Денят на Европа.Денят на победата над фашистка Германия се празнува от Русия, Европа чества 8 май като ден на победата над хитлеризма и фашизма, поради простата причина че края на войната е обявен в късните часове на 8 май, т.е. ранните часове на 9 май по Московско време.Така че ние празнуваме победата над фашизма и хитлиризма и можем да честитим на Русия празника, който за тях е и личен понеже почти няма руско семейството което да не е загубило близки във войната.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
        Празнуват тези които имат основание да празнуват.От кога Денят на Европа стана и наш празник.Това е като да те поканят комшийте да празнуваш годишнината от сватбата им.Ако изобщо знаете какво празнува Денят на Европа.Денят на победата над фашистка Германия се празнува от Русия, Европа чества 8 май като ден на победата над хитлеризма и фашизма, поради простата причина че края на войната е обявен в късните часове на 8 май, т.е. ранните часове на 9 май по Московско време.Така че ние празнуваме победата над фашизма и хитлиризма и можем да честитим на Русия празника, който за тях е и личен понеже почти няма руско семейството което да не е загубило близки във войната.
        Както докторът каза, всеки да си празнува, каквото иска.

Аз празнувам и двете.

А теб никой не те задължава нищо. Тъй че не се напъвай да ми обясняваш, кое и как да бъде.

Цивилизованите хора празнуват идването на мира с мирни изразни средства.

Непонятно ми е, защо в Русия за 71 - ви път на този ден вадят да покажат на света оръжията си.

Вероятно имат необходимост от повод за да го правят.

А го правят, защото това е жизнено важно за тях.

Тъй както зъбенето често пъти спасява кучето от враговете му.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Нямах желание да го правя, но понеже пак не се знае истината, ще кажа, че "денят на Европа" няма абсолютно нищо общо с победата над фашизма.
          Ето истината, във втория абзац https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95...B0%D0%BD%D0%B0

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Нямах желание да го правя, но понеже пак не се знае истината, ще кажа, че "денят на Европа" няма абсолютно нищо общо с победата над фашизма.
            Ето истината, във втория абзац https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95...B0%D0%BD%D0%B0
            А кой е казал, че има? И какво, ако е просто съвпадение на дати? Трябва ли само заради това съвпадение 9 - ти май да не бъде деня на ЕС ?

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Както казах който има повод и право празнува.Така искат така го празнуват.Право на победителя.Както и аз недоумявам защо в деня на благодарноста в Америка ядат пуйки.Може би има друг начин да отдадат уважението си към индианциите с чиято помощ първите заселници са оцелели.Заради което е и празника.Ма това си е тяхна работа.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                А кой е казал, че има? И какво, ако е просто съвпадение на дати? Трябва ли само заради това съвпадение 9 - ти май да не бъде деня на ЕС ?
                Ако не съществуваше подобен спор, нямаше да го напиша.
                За себе си съм на ясно, но ми писна от безсмислици. Има си факти. Другото съм го казал по-горе.

Comment

Както докторът каза, всеки да си празнува, каквото иска.

Аз празнувам и двете.

А теб никой не те задължава нищо. Тъй че не се напъвай да ми обясняваш, кое и как да бъде.

Цивилизованите хора празнуват идването на мира с мирни изразни средства.

Непонятно ми е, защо в Русия за 71 - ви път на този ден вадят да покажат на света оръжията си.

Вероятно имат необходимост от повод за да го правят.

А го правят, защото това е жизнено важно за тях.

Тъй както зъбенето често пъти спасява кучето от враговете му.
                  никога не съм харесвал Русия учих руски от преди първи клас докато не стигнах до 10-ти клас с изучаване на техните класици нищо в Русия не ме кефи освен художниците може би защото учих в художествена гимназия тоя парад с тия парни локомотиви дето ги показват за мен е смешен това е минало за всички ни но... имат право да си правят каквото си искат мое право е да празнувам разгрома на Османската Империя, когато на нас нашата държава България са отнети огромни територии и не, не празнувам тъжно ми е ... защото и досега когато ходя в Тасос а аз ходя там на този остров му казват български ... но и това не е проблем

Comment

• Вероятно на 9 - ти май ЕС празнува денят на ЕС от куртоазия към немците

Истински случай:

Полет 727 на Пан Ам, чака за потвърждение за излитане и дочува следното : Луфтханза (на немски): “Земя, в колко часа можем да потегляме?”
                    Земя (на английски): “Ако искате отговор трябва да говорите на английски.”
                    Луфтханза (на английски): “Аз съм германец, пилотиращ германски самолет, в Германия. Защо трябва да говоря на английски?”
                    Неизвестен глас от друг самолет (с хубав британски акцент): “Защото загубихте войната!”

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Вероятно на 9 - ти май ЕС празнува денят на ЕС от куртоазия към немците

Истински случай:

Полет 727 на Пан Ам, чака за потвърждение за излитане и дочува следното : Луфтханза (на немски): “Земя, в колко часа можем да потегляме?”
                      Земя (на английски): “Ако искате отговор трябва да говорите на английски.”
                      Луфтханза (на английски): “Аз съм германец, пилотиращ германски самолет, в Германия. Защо трябва да говоря на английски?”
                      Неизвестен глас от друг самолет (с хубав британски акцент): “Защото загубихте войната!”
                      ахахахааа а, не, бе
                      и тука много хубаво изпозлвана думата загубили а не изгубили защото загубилия е загубеняк за разлика от изгубилия, който по вина не своя е изгубил нещо ...

Comment

• Какво им стана ?!?!?!

https://www.youtube.com/watch?v=sS3bdNdjh70

https://www.youtube.com/watch?v=AbLYk5ILP6w
                        Last edited by Orm; d.m.y г., 00:33.
                        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                          каквото и на тия само че няколко века по-рано
                          https://www.youtube.com/watch?v=0QdbeM2JWYE

---------- Post added at 01:27 ---------- Previous post was at 01:21 ----------

при нас проблема е тъжната революция - бедняци окупират заможни хора и им налагат бедняшки начин на живот ... на 9-ти сме изгубили територии колкото половината ни държава ... и вие се кефите на това вярвате в русия, която е окупатор но не навлизам по -навътре щото ще ме хейтнете жалко

---------- Post added at 01:34 ---------- Previous post was at 01:27 ----------

въпреки, че претендирам да познавам историята не ви двам наклон поздравявам ви с песен - https://www.youtube.com/watch?v=qMkQ...OQK0MaH8feTUcO
                          Last edited by Bobo Markov; d.m.y г., 01:32.

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение

при нас проблема е тъжната революция - бедняци окупират заможни хора и им налагат бедняшки начин на живот ... на 9-ти сме изгубили територии колкото половината ни държава ... и вие се кефите на това вярвате в русия, която е окупатор но не навлизам по -навътре щото ще ме хейтнете жалко

въпреки, че претендирам да познавам историята не ви двам наклон поздравявам ви с песен - https://www.youtube.com/watch?v=qMkQ...OQK0MaH8feTUcO
                            Революциите винаги са това. Ако нямаше огромно социално разслоение, нямаше да има и революции.
                            Не знам, доколко познаваш историята, но ако не са били "гадните окупатори", сега щеше да сме една плюнка територия, ако въобще съществувахме.

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Революциите винаги са това. Ако нямаше огромно социално разслоение, нямаше да има и революции.
                              Не знам, доколко познаваш историята, но ако не са били "гадните окупатори", сега щеше да сме една плюнка територия, ако въобще съществувахме.
                              много емоции ще са заложени в такъв тип спор, и никой от нас няма интерес да участва в него - какво щяхме да сме, какво сме били и защо е така, а пък ако не бяхме щяхме ли да бъдем историята е сложна материя ... за мен е важно само едно нещо и то е предприемчиевостта, желанието за работа и вярата в себе си на нас българите - това е било така и продължава да бъде! Ние не сме гърци, които познават изобилието и са циници спрямо ресурсите (за пример Кайо, който е погърчен македонец) ние си извоюваме ресурсите с труд и ги изпозлваме рационално въпреки всичко и това ни прави какви??? ами горди ни прави поне така мисля аз ей сега ще се намеси Кайо и ще пише, че съм наивен

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
                                цитат:

разкъсването на българската нация и българските земи,

стартиран още на 8 юли 1876 г. и целящ недопускане на образуването на голяма и сплотена българска държава е в своя апогей. След два дни – на 18 януари Митхат паша заявява, че Османската империя се отказва от договореното на Цариградската конференция.

Едва ли руските дипломати са предполагали, че след години архивът на Османската империя ще бъде предаден от Ататюрк за претопяване в германска фабрика и, че българското военно разузнаване ще откачи целия вагон с архивата на империята, касаещ България, а личната кореспонденция на граф Игнатиев с османските власти ще попадне в ръцете на българското военно разузнаване.

Неслучайно само след 7 години, когато България обявява Съединението на част от разкъсаните ни земи, Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и след неуспешни опити да провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор, Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. След това Русия ще скъса дипломатически отношения с България за 10 години.

Предстои да публикувам и секретните грами на руските дипломатически мисии в София, Пловдив, Букурещ и Цариград, в които ще видите още подлост и коварство – организиране на преврати, метежи, подкупване на български политици, организиране на убийства, въоръжаване на шайки, които да нахлуват в Източна Румелия с цел дестабилизация…

Русия ще получи заслуженото си! Когато през 1916 г. напада България заедно с Румъния през Добруджа и в гръб – през Макдония със специално създадения за целта Руски експедиционен корпус, командван от ген. Дихтерис, руските войски ще бъдат разбити на пух и прах от храбрата българска войска, а на 3 март 1918 г.

Русия ще капитулира пред България

и ще подпише най-унизителния мирен договор в историята си – Брест –Литовския мирен договор. Над 1 милион кв. км. от територията на империята ще бъдат откъснати, а от грозните нокти на руския империализъэм ще се откачат Финландия, Литва, Латвия, Естония , Полша, Украйна, Беларус, Грузия, Армения…

Част от тях ще бъдат анексирани отново, но процесите, започнали с този договор продължават и днес.

На 3 март 1918 г. Датата не е случайна. Избрана е от победителя! България!!!

По ирония на съдбата днес на името на злодея, граф Игнатиев, работил усърдно срещу свободата на България и пратил на бесилото Апостола е кръстена една от най-важните улици в София. А в учебниците по история, които трябва да възпитават бъдещите българчета, руският сътрап е представен като герой. Едва ли има друга държава, която може да си причини сама подобен позор.
                                край на цитата!
                                Този цитат е една елементарна манипулация. И защо трябва да приемаме за истина тези глупости.

---------- Post added at 01:04 ---------- Previous post was at 00:57 ----------

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение

Игубили сме територии по времето на Фердинант. А относно революцията, един от съвремениците го е казал, "Два свята, единият е излишен".

Comment

Working...
                                X