Известие

Collapse
No announcement yet.

Карайте внимателно !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
    .........Апелът ми е да караме разумно, отговорно, осъзнавайки всички рискове на пътя, които могат да доведат до неприятни ситуации...
    +1000

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      ...Съжалявам, но пътя може да предложи достатъчно различни изживявания, и ти все още не можеш да си представиш всичките, и си мислиш че на тебе не могат да ти се случат...... Могат, и тогава други като тебе ще стоят и ще те сочат с пръст и ще викат че си убиец.....
      Съгласен съм - никой не сяда с идеята да убива, може да се случи на всеки и да си виновен, за това избягвам етикети като "убиец" и "джигит". Много хора участвали в такива инциденти живеят с вината до края на живота си, а не са го искали, малко е прекалено в момент на такава трагедия и за двете страни да го обръщаме на словесен линч.
      А медиите дори не ги коментирам. Гледам репортаж по БТВ - КАТ снимали не знам колко хиляди "джигити". Сигурно половината фишове за са превишение с 12 км/ч - може километража да не си погледнал. Квото и да правим, всичко го обръщаме на агресия, обиди, квалифиакации и етикети и нищо конструктивно.
      А до сега проблеми с агресия, макар и словесна не съм видял да се решават в никоя област. Има и по-адекватни начини да се помогне и на обществото и на водачите от словесния линч.
      Сега да блъснеш човек, като си седнал зад волана пиян или по време на гонка, вече е друг случай...

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
      Случаи всякакви, да не си смучем сега от пръстите разни небивалици... Апелът ми е да караме разумно...
      Абе не всичко са небавилици, но със апела ти съм 100% съгласен.

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
      Прав си. Но според мен човек какъвто е в живота такъв е и на пътя...
      И това е така. Мисълта ми е, че автомобилните клубове, може би без да го осъзнават са организации, групи или както го наречем, имащи влияние върху формирането на мнение у водачите, включително по-младите и то не е по-малко от това на медиите и на властите. Може би е време да се замислим дали не трябва този инструмент, който така и така имаме, да започнем да го ползваме конструктивно, щот едни 5-6 точки дето ги има написани в устава на клуба и в правилата на форума, де факто не означават нищо ако действията ни не съответстват на тях.
      Last edited by Sm0k; d.m.y г., 19:40.
      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Ако го говорим това постоянно може и да има ефект, но според мен частичен.И пак държавата трябва да бъде този който с определени механизми да озапти откачалките по пътищата.Защото едно е да направиш неволна грешка примерно са разсееш за момент на пътя и удариш човек без да си пил или превишил скороста, друго е да седнеш пиян и да размажеш някой в центъра на града със 120км/ч и след това да избягаш..........Едното е непредумишлено убийство, другото е умишлено.
        SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Преди малко минах по цариградско. 3 коли се бяха изпраскали яко на моста на 4-ти км. в посока - към центъра. Имаше и линейка. Питам се колко малоумен трябва да си за да предизвикаш това на равно, широко, сухо място посред бял ден. Та такъв ако е при други по-трудни пътни условия, просто не трябва да сяда зад волана.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

На мене ми прави впечатление, че цялата страна е опасана с амери, коего хич не ми харесва. Някой пак ни манипулира, за да ни вкара в поредния кръг на на концлагера ЕС. Жертвите не са се увеличили, но има начини, тия гонки да се канализират. Има достатъчно места, където да се излее адреналина, но живеем в държава на забраните. Не са се сетили за тия, дето обичат да стрелят, но няма къде и естествено се осакатяват редовно, но никой не говори за тях.
            Със закони и камери не се управлява. Трябват си полеви играчи!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Това е целта, да не ти харесва и да караш спазвайки правилата.В Лондон има към 12000камери, имаше нарочен филм, практически е невъзможно да избягаш.Снощи един моторист мина назадна гума по булеварда пред нас и то изпреварвайки.Е, на него няма да му хареса да го причакат чентгетата още преди да е свалил предната гума и да го заведът при дежурния съдия.Ама така се налага ред който ние българите хич не обичаме щото иначе няма с какво да да си избием комплексите.И съм против това да се оповестяват камерите, какъв е смисъла, да минеш пред нея примерно и след това газ.Да не говорим че има хора дето въобще не ги смущават камерите щото имал адвокати.Ие прав бат Съни дето вика в страната на неограничените възможности - 50 кинта за късно даден мигач и 100 кинта за настъпана маркировка, пък кат искаш въри ги съди.Преставям си ако не дадеш мигач какво ще е.Щото като привноснохмве демокрацията забравихме да привнесем и съответните закони и правила с които тя върви и я разбрахме като всеки прави каквото си иска щото имал права.Имаш право да живееш без да пречиш на другите.Щото си ни е вродено какви големи тарикати сме и трябва да покажем на другите че сме по големи тарикати от тях което кара тариката да си мисли че е олбект на възхищение и задист от по-молките тарикати.

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
              хора, дето нищо не щат да вършат.
              Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
              "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
              И не знаем, не можеме, не щеме
              да работим за себе си със време.
              Само знаем и можеме, и щеме
              един други злобно да се ядеме...
              Помежду си лихи, буйни, топорни,
              пред други сме тихи, мирни, покорни...
              Все нас тъпчат кой отдето завърне,
              щот сме туткун, щото не сме кадърни...
              Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
              а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
              пак ще кажа и с това ще да свърша.

1875 Петко Славейков.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

По повод неоповестяването на камерите Митака е прав.Каква е файдата ако те предупредат със знак? И тука е бъкано с камери и то повечето неоповестени.Итересното обаче е че точно пък там където са оповестени всъщност няма камери Тука се прават много по мръсни засади от ченгетата от колкото при нас Крие са под моста на аутобана и със радар който работи с лазер който пък отчита точно до километър и няма никакъв толеранс ти засича скороста, и с 1км/ч само да си превишил 300 метра по надолу те чака полицай на мотор

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                  Това е целта, да не ти харесва и да караш спазвайки правилата.В Лондон има към 12000камери, имаше нарочен филм, практически е невъзможно да избягаш.Снощи един моторист мина назадна гума по булеварда пред нас и то изпреварвайки.Е, на него няма да му хареса да го причакат чентгетата още преди да е свалил предната гума и да го заведът при дежурния съдия.Ама така се налага ред който ние българите хич не обичаме щото иначе няма с какво да да си избием комплексите.И съм против това да се оповестяват камерите, какъв е смисъла, да минеш пред нея примерно и след това газ.Да не говорим че има хора дето въобще не ги смущават камерите щото имал адвокати.Ие прав бат Съни дето вика в страната на неограничените възможности - 50 кинта за късно даден мигач и 100 кинта за настъпана маркировка, пък кат искаш въри ги съди.Преставям си ако не дадеш мигач какво ще е.Щото като привноснохмве демокрацията забравихме да привнесем и съответните закони и правила с които тя върви и я разбрахме като всеки прави каквото си иска щото имал права.Имаш право да живееш без да пречиш на другите.Щото си ни е вродено какви големи тарикати сме и трябва да покажем на другите че сме по големи тарикати от тях което кара тариката да си мисли че е олбект на възхищение и задист от по-молките тарикати.

1875 Петко Славейков.
                  Добре го каза...то не се е променило с годините...
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение

1875 Петко Славейков.
                    Смисъла да се обозначени, е че родната пътна милиция, 99.99% са алчни свине и ще почнат да ни цакат и да ни рекетират, и ако не е обозначена - иди докажи, че нямаш сестра после... Въпреки това съм съгласен, че не трябва да е обозначена, но чак 50-100лв за мигачи и прочие е доста пресилено....

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                      Смисъла да се обозначени, е че родната пътна милиция, 99.99% са алчни свине и ще почнат да ни цакат и да ни рекетират, и ако не е обозначена - иди докажи, че нямаш сестра после... Въпреки това съм съгласен, че не трябва да е обозначена, но чак 50-100лв за мигачи и прочие е доста пресилено....

Пиле а да си чувал че тези камери правят снимки По ясно доказателство от това че имаш сестра едва ли има

Comment

Да чувал съм и какво от това, мога да те снимам с телефона да я направя да изглежда като таква от пътна камера и да ти искам после 200лв..

Comment

Така каза Сънито че е в USA.http://clubalfaromeo.com/forum/showp...ostcount=35722
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Да чувал съм и какво от това, мога да те снимам с телефона да я направя да изглежда като таква от пътна камера и да ти искам после 200лв..
                            Трябва да си голям майстор, ако можеш да го направиш. Не е важно какво ти пращат по пощата, важно е това което се намира в паметта на камерата.

Предлагам ти да спазваш правилникът, и ти обещавам че няма да имаш проблеми с алчните и т.н.т.
                            Фъркайте със 100 из градът, пък ме убеждаваъте после че медиите, гравитацията или който и да е там ви е виновен.
                            На всеки можело да се случи...... може бе, може да се превиши скороста с 5-6, айде да са 10км, верно не може да се гледа километражът постоянно. Обаче....как тъй на някой им се случва постоянно, даже след като са го "отнесли" 2-3 пъти? Как да ги наричаме, ако не джигити?
                            Превишаваш скороста двойно, помиташ някого и после - ама аз не исках...
                            Добре де, а какво искаше!?
                            Опичайте си акъла, ей(както казваше дядо ми).
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Иван Димитров е прав.Много идиоти се нароиха напоследък, суйни буйни по "асфалта", а когато "направят белята" гледат и блеят като агнета в съда...

Аз лично предпочитам и ми харесва в населени места да шофирам бавно.Някак си удоволствието е по-голямо, а пък и по-дълго шофирам алфата.

Не мога да се съглася, че "на всеки може да се случи".Случва се само на недостатъчно умните.

Може да ти се случи да те блъснат ако си умен, но не може да се случи ти да блъснеш.

Някои от вас изписаха и една камара глупости.Случаят описан от Ферариста е действителност, с разликата че съдят този с джипа който е "изтласкал" или блъснал от пътя другият автомобил, който пък се е качил върху тротоара и е "помел" двама пешеходци. Има и други такива случаи и при тях съдят първият автомобил който е "изблъскал" или ударил автомобила блъснал пешеходци/друг автомобил.

Сега може да се случи това което описва Ферариста, само ако никой не е видял и запомнил номера на джипа(изблъскал /изтласкал или блъснал извън пътя) блъснал другият автомобил и на ченгетата не им се работи.Дори и тогава обаче при дори един свидетел или боя от другият автомобил оставена от сблъсъка/изтласкването(избутването) от пътя или следи от няколко различни гуми по асфалта ще търсят другият автомобил.

На мен лично ми се е случвало дали когато ме изпреварват, дали когато някой в насрещното предприема изпреварване и не прецени добре разстоянието и мощността на автомобила си да създава опасност от челен удар с насрещно движещ се автомобил, тъй като не е успал да изпревари.
                              Случвали са ми се и двете.Като го видя че се "пъне" не може да изпревари бързо и да си влезе в лентата и отсреща приближава към мен или при другия случай- той не може да ме изпревари и се пъне, ама нещо не му достига разстояние до насрещно движещият се и в двата случая убивам превантивно скоростта, първо "отнемам газта" още както видя, че някой започва да ме изпреварва или изпреварва в насрещното идвайки срещу мен, ако не помогне това със спирачка веднага му "осигурявам" някакво пространство допълнително преди да се разминем или да дойде отсреща друг автомобил.
                              За последно един от насрещното ми благодари присветвайки, като видя че отдалече убих скоростта, за да може да изпревари.

По-добре при опасност от ПТП да не си ползваш предимството и да не стане ПТП, отколкото да го ползваш и да стане ПТП.

И да знаете че напоследък се случват доста нелепи катастрофи с пешеходци по вина на самите пешеходци.Имам предвид от ромски произход и то деца.Нямат създадена съответната култура на поведение и както си стоят на тротоара изведнъж се "стрелват" буквално пред теб ни в клин, ни в ръкав без да са на пешеходна пътека и без какъвто и да е знак или сигнал или каквато и да е индикация че ще пресичат.Тоест все едно ти се мятат под колата...
                              Има и случаи когато ромски деца гледат скрити в храстите и изведнъж скачат бягайки на пътното платно на път от първокласната пътна мрежа в опит да "изпреварят" приближаващият автомобил опитвайки се да пресекат преди него пътя...
                              Видя ли деца винаги намалявам дори да стоят на тротоара далече от пътното за движение на леки автомобили или пък дори да съм видял, че са там, а след това да не се виждат/ги няма.
                              Някои са доста импулсивни и не знаете какво им е на акъла, като понякога забравят дори да се огледат...
                              Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 23:58.
                              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Това с циганчетата е тренирано и е добра практика за печалба.
                                Аз да се оплача от шофьор на Алфа 147 с ДКН 5790. Колега, ако четеш тук да знаеш, че по магистрала се кара малко по различно и не се светка на хората, защото се панират и ще стане някоя беля и после жална ти майка....

Sent from my XT1032 using Tapatalk
                                Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Working...
                                X