Известие

Collapse
No announcement yet.

Лада 2102 с по-модерен привкус

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Карайки из София, често си мечтая за една Победа кабрио с чугунени брони
    Аз това все си мисля, да си купя една ГАЗ 53, ма доста харчи, динамиката е лоша и е трудна за каране, иначе за в града ще понауча доста хора, кое е лента за движение, как се сменя и т.н.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

http://hicomm.bg/retro/top-13-na-naj...va.html?read=1
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
        Руснаците никога не са имали дизайнери и поради страх от иновативност и поради религията им, че всеки с различно мислене е враг на всички всичките тези прототипи са крадени от Пининфарина, Бертоне, Джуджаро, Сако и ако бях по-млад с 20 години бих ти направил съпоставка с оригиналите но вече не ми се занимава

---------- Post added at 01:38 ---------- Previous post was at 01:35 ----------

опа извинявай - екранолета е върховна измислица много е добър а локомотива на колела просто кърти - но и двете изобретения особено екранолета са страхотни - сами по себе си но са и паметник на дизайна т.е. паметник на самите себе си

най-великото им изобретение е аерошейната ... просто не знам колко трябва си пиян за да управляваш такова нещо между дървета в тайгата то просто не се управлява няма и как да се

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
          Руснаците никога не са имали дизайнери и поради страх от иновативност и поради религията им, че всеки с различно мислене е враг на всички всичките тези прототипи са крадени от Пининфарина, Бертоне, Джуджаро, Сако и ако бях по-млад с 20 години бих ти направил съпоставка с оригиналите но вече не ми се занимава

опа извинявай - екранолета е върховна измислица много е добър а локомотива на колела просто кърти - но и двете изобретения особено екранолета са страхотни - сами по себе си но са и паметник на дизайна т.е. паметник на самите себе си

най-великото им изобретение е аерошейната ... просто не знам колко трябва си пиян за да управляваш такова нещо между дървета в тайгата то просто не се управлява няма и как да се
          Това беше най некомпетентното мнение , което някога съм чел....
          Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
            Това беше най некомпетентното мнение , което някога съм чел....
            ....А ти, както всички знаем, много не си чел. Освен бла-бла.RU.

Ако беше чел, щеше да знаеш и за един човек на име Роберто Бартини, дал немалко на руската техническа мисъл а по-късно, типично в руски стил, обявен за враг на народа.

Накратко - там, където политиката и идеологията се бърка в науката, нещата не винаги се получават.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение

Дизайна на Маруся е изцяло руски, обявен е конкурс за млади руски дизайнери.По същото логика можиш да питаш защо руските и американските самолети ки приличат - ми аеродинамиката те води.Вероятно по тази причина и подводниците на руснаците не са квадратни и незнайно защо приличат на всички други.И незнайно защо след Т-34 се налага неговия дизайн и при немските и при всички други танкове, за Шърман просто нямам думи.Обаче за оня ТИР МАЗ нищо не казваш макар концепцията да е приета от Рено.Не че американците нямат изцепки ....http://automedia.investor.bg/a/0-nac...-v-istoriiata/

http://big5.bg/avtosvyat/top-10-na-r...iyaczeni).html
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Не може в форум за ИТАЛИАНСКИ автомобил да говорим за руски дизайн. Моето уважение към братушките за много неща, но не и за леки коли. Дори като става дума за Лада не знам как може да деградира в много отношения. Това е руски феномен за мен. Говоря като сглобка, стил, използвани материали.

Италианския салон на 1500: различни варианти тапицерий дори винил, добра реплика на махагон по таблото, общо взето красив салон

И 10 години по-късно прогрес (+-) Дори няма да коментирам

Сглобката на новите лади е под всякаква критика, то се видя по такситата, които ги имаше. В моя град останаха 1-2 само. Добре, че вече са част от Рено-Нисан, че братушките да получават малко повече за парите си.

А пък Маруся аз обичам сутринта да ям с айрян, поне в Русе като кажеш маруся в някоя закусвалня получаваш кренвиршка. Дизайна на мене не ми харесва, не изглежда като нещо скъпо, особено SUV-то Marussia F2 за 98 000 лв ще си взема Мерцедес GL

Comment

Първоначално публикувано от Mario_95 Покажи съобщение
                  Дизайна на мене не ми харесва, не изглежда като нещо скъпо, особено SUV-то Marussia F2 за 98 000 лв ще си взема Мерцедес GL
                  Като гледам дизайна е руска колкото и суперджета.

Comment

Къде отидохте вие бе Какви дизайнери ви гонят?!? Това са соц коли , които думата дизайн ги е подминала. Аз ви дадох интересен линк да разгледате интересни проекти , на вас не ви хареса дизайна на локомотива на колела.... Само че подобни "безумни" проекти тласкат света напред. Няма да обяснявам защо, нямам вфеме , чака ме едно прасенце на масата....

Comment

• Пак казрам, че новата приора и новата веста, личпо на мен много ми харесват. Махна ли алфата, ще е , щото съл си купил едно от двете . 13500 лв ,чисто нова кола....

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Някъде четох че ВАЗ след разпада на съюза до средата на 2000-ите и била в ръцете на някви групировки (резултат на великото разграбване на бившия соц блок). И естествено никой не е вкарвал пари, само са цоцкали.

Comment

• Жалкото е, че дизайнерът на Lada Raven, определено има талант и като не му потръгнат нещата в Русия, ще отиде да работи за някой, който може и знае, как да се възползва от потенциала му, но вече на супер возилото няма да пише Lada а приходите от бизнеса няма да въздигат руската икономика.

Т.е - ще стане това, което се е случило и с много други руски мозъци.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Жалкото е, че дизайнерът на Lada Raven, определено има талант и като не му потръгнат нещата в Русия, ще отиде да работи за някой, който може и знае, как да се възползва от потенциала му, но вече на супер возилото няма да пише Lada а приходите от бизнеса няма да въздигат руската икономика.

Т.е - ще стане това, което се е случило и с много други руски мозъци.
                            Да, ама тука има друго нещо, имиджа на Лада. Първо той трябва да се оправи преди да започнат да правят спортни коли. Имам предвид , за да направиш кола с такъв дизайн тя трябва да е бърза, за да е достатъчно бърза да не отстъпва на конкурентите си трябва да е бъкана с компютри , разни електроники хитри окачвания и тем подобни. От цялата тази работа цената на тази кола ще доближи тази на конкуренцията. А примерно ти ако имаш 200 хилки за лада ще извадиш и 250 за ламбо или ферари.
                            демек колата с подобен дизай няма да бъде достъпна за средната класа а следващата "класа" едва ли ще предппочете лада пред останалите...

Comment

• Е па голяма работа! Майната им на руските мозъци.Да живеят безмозъчните руснаци!

Както бе казано "Те движат света напред!!!"

Само където нямат нищо "на постата" изобретено за граждански цели...

Всичко им е за войната.Повечето продукт на шпионаж.като се започне от "Калашников", та се стигне до ТУ -160 все "в гъз" ...

Между другото и на мен новата лада-джип/сюв ми харесва и то благодарение на "Рено-Нисан". Аз бих карал, но пари за "Лада" не бих похарчил.

Най-вероятно съдбата на Джойт венчъра "ВАЗ" в Русия няма да е по различен от тази на всички западни заводи при идването на комунистите на власт през 1917 година ...

Ще е жалко, ама вече над 97 години в СССР-то е все едно и също...

Аха някой да ги "отлепи" от тинята и се намира веднага някой от КГБ-то да замъкне целия Руски народ отново на дъното ...
                              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                                Е па голяма работа! Майната им на руските мозъци.Да живеят безмозъчните руснаци!

Както бе казано "Те движат света напред!!!"

Само където нямат нищо "на постата" изобретено за граждански цели...

Всичко им е за войната.Повечето продукт на шпионаж.като се започне от "Калашников", та се стигне до ТУ -160 все "в гъз" ...

Между другото и на мен новата лада-джип/сюв ми харесва и то благодарение на "Рено-Нисан". Аз бих карал, но пари за "Лада" не бих похарчил.

Най-вероятно съдбата на Джойт венчъра "ВАЗ" в Русия няма да е по различен от тази на всички западни заводи при идването на комунистите на власт през 1917 година ...

Ще е жалко, ама вече над 97 години в СССР-то е все едно и също...

Аха някой да ги "отлепи" от тинята и се намира веднага някой от КГБ-то да замъкне целия Руски народ отново на дъното ...
                                Още един разбирач

Comment

Working...
                                X