Известие

Collapse
No announcement yet.

Годишна такса за паркиране пред блока

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ако се разкарат барутарниците, които са пуснали корени, до известна степен ще се реши проблема с паркирането. По мои наблюдения около 25% от колите в квартала никога не се карат.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Ако се разкарат барутарниците, които са пуснали корени, до известна степен ще се реши проблема с паркирането. По мои наблюдения около 25% от колите в квартала никога не се карат.
      Пред моя блок в момента има само едно Пежо106 на което собственикът му почина преди 3-4 месеца. другите коли се карат, затова казах по-нагоре че се скапва реда, сутрин всички коли от 3 входа изчезват на работа и паркинга се оголва, след това всеки идва и спира като му дойде. Най-често колите спрели пред блока са с Пернишки, Кюстендилски и София окръг регистрации. Иначе паркоместата са достатъчни за живущите, въпроса е, че аз когато се прибера, няма къде да паркирам, а не се прибирам рано, след 19.00 часа се прибирам.
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
        Това, което се замисля си е чист държавен рекет, репресия. Обаче аз отчасти съм съгласен на такова нещо. Защото живея до метростанция. Това означава, че знайни и незнайни автомобили със всевъзможни регистрации (което означава, че си плащат данъците в други градове и се предполага, че тези пари не греят общината, в която желая да паркирам) всеки ден паркират пред блока ми, удряли са ми вече колата на паркинага 2 пъти. Та прибирайки се от работа вечер, аз няма къде да паркирам. Въпреки, че плащам данъци за 2 коли, а ползвам едно паркомясто, защото другана ми кола седи в един двор в друг квартал. Ако това някакси спомогне аз да имам място за паркиране, когато се прибера от работа съм съгласен. Или поне да измислят начин, да няма толкова чужди коли, които да седят пред блока ми. Още павече, че често дошлите коли за през деня не познават реда за паркиране и често са паркирани лошо, заемайки 2 места.

Аз също с мойта Скания заемам две места и понякога паркирвам кофти..................просто в тесни пространства с голяма кола нямаш много мегдан за маневри Проблема е че на времето по големите ни градове не са проектирани за толкова много коли,и сега се налага разширение.Както казах по на горе зоните стават платени,и ако ти пред вас ще си плащаш на година,аз ако реша да паркирам ще си плащам на час,и няма да съм аз виновен че ти не можеш да паркираш пред вас,а кака ти Данче Фандъкова.Но можеш да паркираш и през две улици,ще походиш пет минути пеш,тамън ще се разтъпчеш от седенето на седалката в колата
        SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Аз живея срещу Пирогов, на границата между зелената зона и нищото. Първо немалко живущи в зелената зона предпочитат да икономисат едни 150 лв. годишно и да паркират малко по-встрани. Второ в часовете, когато в болницата има свиждане, настава вавилонското стълпотворение и посмъртно не можеш да се паркираш. И това е, защото паркингът на болницата поема 50 коли а на свиждане идват 300.
          Накратко - инфраструктурата не се развива в тон с промяната в начина на живот и от това иде проблемът. Не смея да си помисля, какво ще е след 10 г.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
            Работя "накрая на света". Там има място за паркиране, а и сервиза в който работя има голям двор с много паркоместа.

Въпроса е в това, аз когато се прибера вкъщи, къде да си паркирам колата, или е редно да си седя в нея и да чакам примерно до 9 вечеррта да се освободи място? Според мен е нормално да искам, след като си плащам данъщите на 2 МПС-та, пона на едно паркомясто да имам право. Не знам дали ме разбираш правилно, но пред блока ми има през деня поне 30-40 коли, които не са от блока. кажи ми, заради това, че някой тарикатее да не плаща паркинг, където работи, аз ли да плащам паркинг и да си карам колата на платен паркинг, въпреки, че както споменах по-нагоре данъците си ги плащам.
            Много добре те разбирам, щото и аз съм на същия хал, но аз има опция "на улицата".Когато тази улица стане булевард както е замислено, не знам къде ще си дяваме колите.И без приходящите пак няма място.Не мисля че това е начина, защото ако ми дойдеш на гости лятото за една седмица примерно, кажи ми къде ще паркираш.Със сигурност няма да затътриш багаж със влака или рейса и няма да си хванеш такси до Ботаническата градина в Балчик, Делфинариума или където и да е.Какво ще стане ако всички си платят и закопчеят местата.Начи отиваш на платен паркинг, който пък е на километър от мястото дето искаш да идеш.Значи тези дето имат гаражи да си извадят боклуците от тях и да ги ползват като гаражи, щото от 16 гаража във блока само три се ползват като такива, другото е склад за стари печки перални, заложни къщи, сервиз за аларми и подобни.Между блоковете има зелени площи които са си буренясали и кучетата даже не ходят там, между кестените може да се обособят зелени паркоместа, едни такива бетонни бликчета на дупки през които расте райграс, вместо да се строят молове през две преки общината да построи подземни и надземни паркинзи на няколко нива, като покрива примерно може да е зелен/даже и в северна корея строят такива сгради/ като компенсация за отнети зелени площи между блоковете сигурно и други възможности има.То хубаво звучи да си има човек гарантирано местенце ама когато този човек реши да отиде някъде и няма къде да паркира кво праим.Начи казвам ви батки най-добрия вариант за мене къща на село и ибем ви градските неволи.

И в крайна сметка пак ще трябва да бутнеш некой лев или да имаш познати и пак ще процъфти корупцията.
            Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 00:03.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

В края на града със сигурност ще остане безплатно.Аз за това съм предпочел да живея малко извън града.В града много по често се случва паркинг щета,в смисъл някой до като паркирва или излиза от паркинг да ти удари колата.Плащаш си да си паркирваш колата пред в къщи а всъщност я паркирваш през две улици.Сутрин трафик,вечер трафик,еле пък ако ми дойде някой на гости трее си паркира колата през пет улици където ще трябва да си плаща на час

Comment

В края на краищата държавата пак търси начин да събере допълнителни приходи а ние се хващаме щото виждаме вече как си имаме собствено паркомясто.Плащаш заключваш и си ти.Добре другите да се спасяват кой къде свари.Да но общината щяла да премахва незаконните гаражи да обнови съществуващия паркинг с повече паркоместа, демек ще вложи пари които трябва да избие и ако искаш да си паркираш пред блока щеш не щеш трябва да си платиш т.е безплатно саниране 2 серия.Ама отиваш на гости на свои познати в друг квартал или на гости на свои роднини в друг град и кво прайм тогава.Кел файда че ти гори 4 на сто нафта като за паркинг трябва да платиш колкото и за гориво.Ще настанат междусъсеседски войни, надупчени гуми, счупени огледала и т.н.Аз като бях в София, колата на паркинга на хотела и 20 дена там,срещу 8 лв на данонощие, щот дето и да отида се въртят едни с касови апарати и паяци и а си закъснял 2 минути а си търсиш колата не знам си къде.Нещо не ма кефи идеята.И понеже сега е модерно да си търсим правата, в такъв случай не ни ли се нарушават правата на свободно придвижване.Пак мислим за едноличната си полза, а това какви негативи ще ни донесе не е важно.То по принцип и сега можеш да си платиш паркомясто ма като гледам не се срещат много често.И след 10 години кво, с калашници ли ще се стреляме.Другото което е, тези дето жинеят в новите кооперации не им се полагат паркоместа на улицата понеже имат подземни паркинги, доколкото си спомням такива са новите разпоредби.Да ама не, една позната си купи жилище в такава кооперация с 12 паркоместа,само че там под земята можеш да складираш 12 коли ма не и да ги паркираш.Поради което не го ползват.Ма иначе си влиза в цената и за да не са капо го ползват като изба за зеле щото пък нямат мази.И аз съм потърпевш и се чудя къде да паркирам ма не мисля че това е рационална идея.Някой ако знае из Европата как нека каже.Макар че ако има работещ механизъм из европата едва ли ще се приложи в България щото ако беше така сега отдавна да имахме здравиопазване, работеща съдебна система, полиция и т.н.Заради това си имаме 240 депутати с 240 коли и кметове с джипове за под над сто бона.

Comment

Масово в Европа, където съм бил, има сгради-паркинг, които ползваш. Ама няма не искам. Там и това е.
                  И тези сгради не са на 5 метра от жилището ти. Ако не си късметлия, може и на 1 километър да е най-близката.
                  И се плаща добре. Да кажем нещо от рода на 3-4лв на ден в тукашни пари. Демек минимум по 100лв/мес. Тук ако стане това и съответно със забрана да паркираш масово около блоковете, демек да си принуден да ползваш сградите, ще стане война.
                  Хем искаме да ни е хубаво и уредено навсякъде, ама не сме готови да се жертваме за това.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Паркирането в мегаполисите отдавна е проблем - племеникът ми живеещ и работещ в Манхатън всеки четвъртък в определен час започва да върти из улиците с колата си за да могат да изчистят улицата, като не знае дали ще си намери място като се върне.
                    В нашия провинциален Плевен пред нашето блокче спират коли на хора живеещи на няколко преки от нас.
                    Истината е в алтернативни средства за придвижване, но в някои държави вече имат проблеми и с движението и паркирането на велосипедите.
                    На който не му харесва да ходи на село - там има много място.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Нямам нищо против да си плащам за нещо, но имам много против това да си плащам за нищо.

У нас точно това се получава. Живущите в зелена и най-вече в синя зона, хем си плащат, хем нямат паркоместа. За какво тогава, по дяволите, плащат?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Защо въобще трябва да се събират пари за това? Живееш там- имаш право да влизаш и паркираш безплатно, идваш от майната си- тогава плащаш, нали целта на тези зони е да спрат достъпа на външни коли.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Аз викам си оградим селото със стена с бойници и да пуцаме по всеки с чужда регистрация.

Comment

Като изтрепем софийските коли в страната, започваме с крилати ракети в центъра на София.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Паркирането в мегаполисите отдавна е проблем - племеникът ми живеещ и работещ в Манхатън всеки четвъртък в определен час започва да върти из улиците с колата си за да могат да изчистят улицата, като не знае дали ще си намери място като се върне.
                              В нашия провинциален Плевен пред нашето блокче спират коли на хора живеещи на няколко преки от нас.
                              Истината е в алтернативни средства за придвижване, но в някои държави вече имат проблеми и с движението и паркирането на велосипедите.
                              На който не му харесва да ходи на село - там има много място.
                              Плевен отдавна е бетер Манхатън То в София по-лесно успявам да се прохлузя, отколкото тук, до кажем около 17 часа
                              Иначе, какво не ви харесва. Като е казал Бащицата, че ще се плаща, ще се плаща
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                                Плевен отдавна е бетер Манхатън То в София по-лесно успявам да се прохлузя, отколкото тук, до кажем около 17 часа
                                Иначе, какво не ви харесва. Като е казал Бащицата, че ще се плаща, ще се плаща

То едно тото там не мога да пусна като хората Последния път исках да паркирам в началото на старата главна там ония тото пункт печелившия от ляво,ама нямаше шанс за паркиране там,трябваше чак пред билата да си остава колата

Comment

Working...
                                X