Известие

Collapse
No announcement yet.

Каква да е следващата ми кола ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Все повече си мисля как италианските коли са като селско момиче... Може би някои няма да ме разберат, но тия неща от типа на "Алфа се купува със сърце" съм съгласен ако някой се изхвърли и си купи 156 GTA - кола с дизайн и концепция от преди близо 20 години, ама на няква безумна цена, харчеща, вървяща прилично, ама не и нещо невероятно. Или да си купи Спайдър или път 4C стига да има възможностите на фона на Лотуси и какви ли не други трак дей коли. Ама да си купиш 156 1,8 за 2600лв, щото имаш сърце е смех. Купуваш я щото нямаш пари, а не щото си много сърцат.

Ама да се обяснява, че 147, 159 или GT се купува със сърце е некво безумие? Кое ви дърпа сърцето? Не лош 1,9 JTD, който го има във Фиат, Опел, Сааб или трошливото окачване, постния интериор? Проблемни електроники? Ами другите мотори еле па бензиновите??? Коментара ви???

Алфа 159 е като селското момиче както казах в началото. Убава на външен вид и до там. 1 дума не можеш да си кажеш с нея, на екскурзия не можеш да отидеш, защото не знаеш как ще й се отрази, пред приятели добре да я покажеш, ама отдалече, да не вземат да си поговорят случайно. Какво има 159-тката, което нямат другите коли от тоя сегмент? Душа ли има, дух ли има?

Некой да ми обяснява как Аудито е тунингован Голф или БМВ-то е за джигити, а па Мерцедеса за селяци с ланец. Я пак?

На всеки пожелавам един тунингован голф или баварец за джигити или меро за селяци да го покара месец как си иска и после да ми обясни кое се купува с душа и кое е КОЛАТА? Разберете, че тия 3 марки неслучайно са топ. Нема смисъл от някакво промиване на мозъците...
    Last edited by ShoxXx; d.m.y г., 00:49.
    www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
      Все повече си мисля как италианските коли са като селско момиче... Може би някои няма да ме разберат, но тия неща от типа на "Алфа се купува със сърце" съм съгласен ако някой се изхвърли и си купи 156 GTA - кола с дизайн и концепция от преди близо 20 години, ама на няква безумна цена, харчеща, вървяща прилично, ама не и нещо невероятно. Или да си купи Спайдър или път 4C стига да има възможностите на фона на Лотуси и какви ли не други трак дей коли. Ама да си купиш 156 1,8 за 2600лв, щото имаш сърце е смех. Купуваш я щото нямаш пари, а не щото си много сърцат.

Ама да се обяснява, че 147, 159 или GT се купува със сърце е некво безумие? Кое ви дърпа сърцето? Не лош 1,9 JTD, който го има във Фиат, Опел, Сааб или трошливото окачване, постния интериор? Проблемни електроники? Ами другите мотори еле па бензиновите??? Коментара ви???

Алфа 159 е като селското момиче както казах в началото. Убава на външен вид и до там. 1 дума не можеш да си кажеш с нея, на екскурзия не можеш да отидеш, защото не знаеш как ще й се отрази, пред приятели добре да я покажеш, ама отдалече, да не вземат да си поговорят случайно. Какво има 159-тката, което нямат другите коли от тоя сегмент? Душа ли има, дух ли има?

Некой да ми обяснява как Аудито е тунингован Голф или БМВ-то е за джигити, а па Мерцедеса за селяци с ланец. Я пак?

На всеки пожелавам един тунингован голф или баварец за джигити или меро за селяци да го покара месец как си иска и после да ми обясни кое се купува с душа и кое е КОЛАТА? Разберете, че тия 3 марки неслучайно са топ. Нема смисъл от някакво промиване на мозъците...
      Ама много си прав....не може всички да имаме влажни Вагини и да им се наслаждаваме блажено в топ 3.......бягай си лягай, че си се превъзбудил и няма кой да те задоволи.....само Радко с пунтото може да те оправи...той е от село, а ти не знам от къде си...?......и няма се обясняваш, че е семейна кола след това.....защото не всичко е пари....нужни са топки по някой път....
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
        .....защото не всичко е пари....нужни са топки по някой път....

Бобка адски си прав приятелю................ама като отидеш в сервиза са нужни и пари само с голи топки не става

---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:11 ----------

Аз съм за да се пробват различни марки и модификации......................тогава човек сам разбира кое най-много му допада.Аз за това почнах от бмв,минах през тунингован голф,през алфи,сега на сааб,и форд фокус не е лош
        SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
          Бобка адски си прав приятелю................ама като отидеш в сервиза са нужни и пари само с голи топки не става
          Не иде реч за сервиз....тук иде реч може би некви комплекси.....
          Аз харесвам Алфа, той Ауди....обаче попада в неква селска кръчма и го шибат, оти не знае как да се държи...интернета е едно, реалността е друго....дори и в центъра на София....

---------- Post added at 22:22 ---------- Previous post was at 22:19 ----------

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение

---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:11 ----------

Аз съм за да се пробват различни марки и модификации......................тогава човек сам разбира кое най-много му допада.Аз за това почнах от бмв,минах през тунингован голф,през алфи,сега на сааб,и форд фокус не е лош
          Аз па шибам предимно русо...))

Comment

Крайно врече е да си купя някакъв хибрид, но за съжаление няма такива в лотариите.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

бягай си лягай, че си се превъзбудил и няма кой да те задоволи.....само Радко с пунтото може да те оправи...той е от село, а ти не знам от къде си...?......и няма се обясняваш, че е семейна кола след това.....защото не всичко е пари....нужни са топки по някой път....
              +1

Ама да си купиш 156 1,8 за 2600лв, щото имаш сърце е смех. Купуваш я щото нямаш пари, а не щото си много сърцат.
              И накрая пак стигаме до този клип и до много подобни на него:https://www.youtube.com/watch?v=D_kIlvwKeOA

Купуваш ауди, щот нямаш пари за акура NSX, Lexus LFA, ферари F430...

Изсипваш един чувал пари и накрая някой ти "разказва играта"...

Ама всеки си живее с "мокрите" сънища ...
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Хахаха, не случайно шофьорите на Ауди се считат за най-големите задници в щатите

Абе като цяло аз като си дадох сметката, карал съм и по-хубави немски коли, возил съм се и в още по-хубави, но в крайна сметка не ми дават много повече от 156-цата ми за 2500 лв, а те струват двойно, тройно. Някои хора ще ме разберат, други не. И в случая пак парите намесих, но въпроса за мен не е до толкова за киселото грозде. Преди 156-цата си карах пассат, бях не само недоволен, защото ми се разпадна в ръцете, ами и беше скучен и грозен, откровенно. А след Алфата, ами не мога да спра да се обръщам и я паркирам под терасата си и я гледам и гледам... Само от към динамика аз сбърках мотора до някъде, трябваше направо V6 или 2.4 jtd да гледам, но нищо.

1.8 twin spark с добра генерация, да гърми Eros Ramazzotti, безценно като цяло Филмар трябва да си пада малко човек, ама то живота трябва да е цветен, в моя случай "Rosso Proteo"

Comment

При мен основната дилема е дали да си оставя ръмжащия звяр 2.4/20v който си понавървява прилично или да взема нещо по-красиво но "невървящо" (дори и с 2.4/210кс мотор 159 пак ще е назад, доказано неведнъж).
                  Бахму и таралясниците, хем душата в рая и хем уя докрая явно не става...
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Явно става въпрос за някаква гонка преди 2-3 години, която цел живот ще помните. Ужас! Паднала S4-ка от Пунто 1.4 Т. Аууу! Още не мога да го преживея. Разбира се че 1 не ми пука, и 2 още тогава казах, няма как да се трогна, че подготвена за стартове кола, която е 800 кила бие 350 коня комби, с което съм пътувал до Виена и обратно, до Гърция и Румъния неколкократно при това и за 2 години и половина имам един ремонт, който сам си направих. Явно за вас обаче тва е било некво мега събитие. И само да вметна, че тогава старта беше 3 пъти повторен, докато Радко не тръгне правилно с Пунтото. Имам го на видео, той да си каже дали беше така. Колата ми е вършила идеална работа и до ся не знам човек, който да ме е бил с някоя тунингована кола да не е налял пари в нея за ремонти за последните 2-3 години. Извода - купил съм си сравнително бърз автомобил, който ми е служил безпроблемни. Вече е продадена, така че може съвсем да го преживеете.

Относно марките и робуването - всеки може да е карал всичко, но определено колкото повече карам различни марки, толкова повече разбирам колко съм прав като казвам кои Алфи се купуват със сърце - рядките Алфи, специалните Алфи: 155 Q4, 156 GTA, 4C, 33-ка Q4 ако искате...

Отделно може да харесвам Ауди, но знам колко калпави изпълнения имат, както Алфа, както БМВ, както Мерцедес...мога и да започна да ги изреждам и на VAG и на другите марки и определено не са малко. Аз харесвам конкретни модели с конкретни модификации и конкретни двигатели от всяка марка. И ако една марка, на която аз съм фен няма какво да ми предложи за парите, с които разполагам - насочвам се към друг избор. Същото беше и с Алфа. Последната, която имах беше GT, защото тогава за тези пари, с които разполагах друго купе не ми харесваше, ама това беше преди 6 години. От тогава определено марката няма с какво да ме спечели и не ходя сляпо да купувам някоя Алфа просто щото е Алфа.

А тия трите марки, че са топ...е па щом вие тука казвате, че не са, начи е така!
                    Last edited by ShoxXx; d.m.y г., 10:55.

Comment

Убу де пич.
                      Не ни пука.Нито за хавтомобила който имаш/шофираш, нито за мнението ти/теб.
                      Нито от кой си паднал/станал...
                      Нито колко ти е голям/малък...

================================================== =================

Не знам.На времето исках 166-ца със 175 коня двигател.Това може би е оптималното за 2.4 двигателя.

На старт може и да "биеш", по-леката кола е твоята, оттам нататък не се знае...

Ама и пари за Джулия да имаш дилемата ти ще е същата- дизелите отново са 150, 180 и 210 коня...

Нещо за 3.0 битурбо дизел 340 коня спря да се говори след дизелгейт скандала с вагените...

От 3.0 литра остана само бензиногорелката...

То на джулията и 2.0 турбо 280 коня бензина ще си струва: https://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_Giulia_(952))
                      Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 10:57.
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Тфа е форум пич и всеки може да си пише каквото си иска нали така

Аз по принцип дори не съм намесвал 3.0 дизели от нито една марка. И дизелгейт не съм споменавал. Всички мнения са ми провокирани от това, че колите между които се колебае човека, който е пуснал темата си имат и плюсове и предимства и не е казано, че 159-тката е най-добрата. Няма как да стане.

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                          При мен основната дилема е дали да си оставя ръмжащия звяр 2.4/20v който си понавървява прилично или да взема нещо по-красиво но "невървящо" (дори и с 2.4/210кс мотор 159 пак ще е назад, доказано неведнъж).
                          Аз имах до миналата година такова волво в50 2.0д 136 коня.

Като впечатления добити за около 50 000км мога да ти кажа следното:

- гори наистина малко и върви прилично за 136 коня!
                          - добри фабрични спирачки
                          - има парно дори и в най-големите студове, почти веднага, а не като жтд
                          - доста здраво и евтино окачване! (важно за нашите пътни условия)
                          - много удобни предни седалки. Който се е качил, винаги ми е казвал, че са супер удобни!
                          - пътува се добре с него, не изморява. Чувства се като по-тежка кола, возия сравнима с тази на 159.
                          - много по-просторна отзад от 159. Отпред да кажем 1:1. Багажника е средна работа за комби, но е значително по-голям от на 156
                          - дразнещи дребни електрически проблеми
                          - държи цена! Моето го продадох почти на цената, за която го купих, а имаше следи от градушка
                          - 2.0D почти ВИНАГИ има проблем с маховика(лопа) + лагер помпа(тече) = 2000лв клиентска цена.
                          - 1.6д е слаб за това купе! 2.0д е минимума, за да се местиш Д5 върви и гори повече За мен златната среда е 2.0д 136 коня.
                          - по възможност търси фейслифт - изглежда по-съвременно
                          - като цяло скучна кола
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
                            Явно става въпрос за някаква гонка преди 2-3 години, която цел живот ще помните. Ужас! Паднала S4-ка от Пунто 1.4 Т. Аууу! Още не мога да го преживея. Разбира се че 1 не ми пука, и 2 още тогава казах, няма как да се трогна, че подготвена за стартове кола, която е 800 кила бие 350 коня комби, с което съм пътувал до Виена и обратно, до Гърция и Румъния неколкократно при това и за 2 години и половина имам един ремонт, който сам си направих. Явно за вас обаче тва е било некво мега събитие. И само да вметна, че тогава старта беше 3 пъти повторен, докато Радко не тръгне правилно с Пунтото. Имам го на видео, той да си каже дали беше така. Колата ми е вършила идеална работа и до ся не знам човек, който да ме е бил с някоя тунингована кола да не е налял пари в нея за ремонти за последните 2-3 години. Извода - купил съм си сравнително бърз автомобил, който ми е служил безпроблемни. Вече е продадена, така че може съвсем да го преживеете.

Относно марките и робуването - всеки може да е карал всичко, но определено колкото повече карам различни марки, толкова повече разбирам колко съм прав като казвам кои Алфи се купуват със сърце - рядките Алфи, специалните Алфи: 155 Q4, 156 GTA, 4C, 33-ка Q4 ако искате...

Отделно може да харесвам Ауди, но знам колко калпави изпълнения имат, както Алфа, както БМВ, както Мерцедес...мога и да започна да ги изреждам и на VAG и на другите марки и определено не са малко. Аз харесвам конкретни модели с конкретни модификации и конкретни двигатели от всяка марка. И ако една марка, на която аз съм фен няма какво да ми предложи за парите, с които разполагам - насочвам се към друг избор. Същото беше и с Алфа. Последната, която имах беше GT, защото тогава за тези пари, с които разполагах друго купе не ми харесваше, ама това беше преди 6 години. От тогава определено марката няма с какво да ме спечели и не ходя сляпо да купувам някоя Алфа просто щото е Алфа.

А тия трите марки, че са топ...е па щом вие тука казвате, че не са, начи е така!
                            ))...Не, не става реч за това!...не ме разбра!!!
                            Става въпрос за така наречените селски момичета, който не пътуват до Виена и обратно...)...Гърция и Румъния, цяла година събират пари за да отидат на един италфест и ти, да ги ебаваш по микрофона.....имай отношение към тях .....а сравнението с Радко го казах, за да те приземя малко, защото първоначално се изстреля много на високо в темата....извинявай, че те върнах в спомените...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                              Щом се чудиш,не предприемай никакви действия....то кагато си му дойде момента ще прецениш точно за 5 мин....поне при мене е така....мисля,мисля докато ми се запали тиквеника...спирам да разсъждавам......и хоп влизам да се къпя и взимам окончателно решение....ненам що,но винаги в банята решавам сложните въпроси,идват ми идеи и преценявам ситуации........преди да предложа на жената киснах в банята 3 часа...хаахаха...ебаам се
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Само не мога да разбера защо кюмюра го барате за спортен автомобил......................те са намислени за икономичност и хората да въртят много километри с тях и аз карам на газ точно по същите причини.Дизела си върви заради турбината,ама една турбина ,,пролет на прави,, тоест спортен автомобил Ако цените ни на горивата бяха като в Техеран,гаранция всички щяхме да караме само на бензин,кой с турбо кой без турбо Относно дилемата на колега мирхозо,колата ти изглежда добре,ако си си я подържал добре от ,,до,, аз лично не бих я заменил за друга каквато и да е,че колкото и да е лъскава ,,новата,, всичко е лотария при покупка на кола,ако не изтеглиш печелившия билет....................
                                SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Working...
                                X