Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на баня.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ще ви дам една задача зададена от Съда, която приключих току що.
    Една от трите сестри съдещи другите две, дала 34 597лв. за ремонт на бащиния имот преди 4 г. - материали, труд и консумативи и Съда пита с колко се е увеличила пазарната стойност на имота вследствие на вложените средства.
    Аз вече съм дал заключението си, но ми е интересно какво мислите вие по въпроса.
    Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:54.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Една от трите сестри съдещи другите две, дала 34 597лв. за ремонт на бащиния имот преди 4 г. - материали, труд и консумативи и Съда пита с колко се е увеличила пазарната стойност на имота вследствие на вложените средства.
      Аз вече съм дал заключението си, но ми е интересно какво мислите вие по въпроса.
      около 60%, зависи от качеството на ремонта, вложените материали и дизайна, възможно е за тези 4 години да има амортизация
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 09:05.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Не е важно дали се е увеличила или не. Пазарната стойност се определя от търсенето и предлагането към момента и дали има някой, който да ти даде тези пари. Това е в случай на продажба. Иначе за съда трябва да е важна оценката на общината и дали те са декларирали подобренията, естествено дали са започнали да плащат и по-висок данък Мое мнение

П.П. МайсторЪТ не ми е роднина на мен, а на жената (мъж на братовчедка на жената) Работи много добре, пие много бира.
        Започва от къртенето та до предаването
        Last edited by Alex_26; d.m.y г., 12:02.

Comment

Първоначално публикувано от Verm1n Покажи съобщение
          Колеги, изкарахте ремонта на банята ядрена наука. Да, голяма хамалогия е за това е и скъпо, но преспокойно има майстори които могат да се справят с всичко.Водопровода с полипропилен не е нищо сложно, но се иска практика за да стане перфектно, както и с фаянса.

П.П. В нас банята е правих аз, с помощ от баща ми, друга правя сам, а трета никога не бих захванал. От тази гледна точка оправдавам нелицеприятните цени казани от майсторите, защото знам каква галимация е.

П.П. Имаше фирми, където се занимават само с къртенето и извозването на отпадъците, за 1 ден са свалили стените до каквото трябва. От към време ще е най-добре след нея да идва майстора и да почва, оскъпява се ремонта,но ако времето е важно е напълно оправдано.
          Хамалогия е да мъкнеш торби с цимент нЕкъде.
          Това си е занаят с доста тънкости.
          В БГ всички разбираме от ВиК и за тва във всеки блок гърмят бойлери и се наводняваме редовно.
          А и дали една баня е изпипана перфектно като фаянс е въпрос на възприятие и е доста субективно. Има си претенциозни хора, аз например и сега виждам фугите с различни размери до 1 мм и ме дразнят адски, или надраскана и неравна фуга, мразя и назъбената плочка в ъгъла над вратата. Има много детайли, които са важни и не всеки ги владее.
          Аз не попаднах на добри фаянсаджии.
          Имам приятел, на който скоро се обадих и каза да му звънна по-късно, защото лепи декоративни плочки в една баня всяка от които струва 300 евро. Та кое колко е скъпо и добре направено е адски субективно.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
            Не е важно дали се е увеличила или не. Пазарната стойност се определя от търсенето и предлагането към момента и дали има някой, който да ти даде тези пари. Това е в случай на продажба. Иначе за съда трябва да е важна оценката на общината и дали те са декларирали подобренията, естествено дали са започнали да плащат и по-висок данък Мое мнение

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            около 60%, зависи от качеството на ремонта, вложените материали и дизайна, възможно е за тези 4 години да има амортизация
            Има нещо топло в мислите ви, но стойността на СМР-тата отнесено към стойността на имота придобива друг смисъл изразен в парична стойност.
            sigpic

Comment

Има нещо топло в мислите ви, но стойността на СМР-тата отнесено към стойността на имота придобива друг смисъл изразен в парична стойност.
              Обясни за да го дискутираме

Comment

Имотът се е обезценил напълно от ремонта. Ремонта е включвал премахване на 4 носещи колони, без никакво допълнително укрепване и изливане на 30кбм бетонов фундамент, вследствие на което, имотът е в морето. Щото е бил(подчертавам бил) в свлачищна зона.
                Баси задачата!
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                  Имотът се е обезценил напълно от ремонта. Ремонта е включвал премахване на 4 носещи колони, без никакво допълнително укрепване и изливане на 30кбм бетонов фундамент, вследствие на което, имотът е в морето. Щото е бил(подчертавам бил) в свлачищна зона.
                  Баси задачата!
                  Тия подробности ти ги казваш. Имот в свлачишна зона ... няма цена

Comment

Тия подробности ти ги казваш. Имот в свлачишна зона ... няма цена
                    Винаги има цена......особено край морето...

---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 20:59 ----------

Задачата е с много условности...ако след ремонта е дала имота под наем на тумба цигани или емигранти...ебем ти ремонта...

---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 21:02 ----------

Имам чувството, че банята започна да се свлича в тая тема...)
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

В Съда има шоу.
                      Съдиите са сладури - те милите се шашкат от изявленията на двете страни.
                      Обикновено решението на трудните задачи става лесно.
                      Според мен една задача е решена когато и двете страни са недоволни, или когато и двете страни са доволни.
                      sigpic

Comment

В Съда има шоу.
                        Съдиите са сладури - те милите се шашкат от изявленията на двете страни.
                        Обикновено решението на трудните задачи става лесно.
                        Според мен една задача е решена когато и двете страни са недоволни, или когато и двете страни са доволни.
                        напиши какво становище си дал де

Comment

напиши какво становище си дал де
                          Увеличението на пазарната стойност, вследствие извършените СМР представлява разликата между пазарната стойност след и преди подобренията.
                          Подходите са разходен, приходен и пазарен.
                          Методиката за оценяване е такава, че допълнително извършените СМР, като се вкарат в метода от разходния подход, там те се дисконтират и придобиват пазарна стойност, защото се дава различна тежест на трите подхода, като общата тежест трябва да е 100%.

Делото днес мина и никоя от двете страни нямаше претенции или забележки.
                          sigpic

Comment

Увеличението на пазарната стойност, вследствие извършените СМР представлява разликата между пазарната стойност след и преди подобренията.
                            Подходите са разходен, приходен и пазарен.
                            Методиката за оценяване е такава, че допълнително извършените СМР, като се вкарат в метода от разходния подход, там те се дисконтират и придобиват пазарна стойност, защото се дава различна тежест на трите подхода, като общата тежест трябва да е 100%.

Делото днес мина и никоя от двете страни нямаше претенции или забележки.
                            А как определяте пазарната стойност. Тя е много относителна. И то много зависи точно какви ремонти са правени

Comment

[QUOTE=Alex_26;1500048 И то много зависи точно какви ремонти са правени[/QUOTE]

А може и въобще да не зависи.
                              Идва момата при мене и ми вика - напиши ми фактура за 40000. Те ти стотинките за данъците.
                              Тая ситуация е съвсем имагинерна естествено. Всички знаят че за смяна на крушка в банята взимам 50000, няма как да пиша фактура за 40. Ами по горноят пример, ами ако да кажем е извършен много добър ремонт, но в съседство са отворили лагер за бежанци. Ааааами ако имотът е извън регулация?
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                А може и въобще да не зависи.
                                Идва момата при мене и ми вика - напиши ми фактура за 40000. Те ти стотинките за данъците.
                                Тая ситуация е съвсем имагинерна естествено. Всички знаят че за смяна на крушка в банята взимам 50000, няма как да пиша фактура за 40. Ами по горноят пример, ами ако да кажем е извършен много добър ремонт, но в съседство са отворили лагер за бежанци. Ааааами ако имотът е извън регулация?
                                Брадчет има норми в строителството - разходни норми за материали и норма-време за извършеният труд в даденият вид СМР изразени в дименсии познати на специалистите.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X