Известие

Collapse
No announcement yet.

РЕФЕРЕНДУМ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от aav Покажи съобщение
    Защото част от "важните" ги познавам от първо лице единствено число, включително Б.Б. Радев е от БСП, колкото Плевнелиев от ГЕРБ. Странно е че питаш

Утре ще ви покажа баланса на банката за развитие, да видите как ГЕРБ правят помен с чужда пита. За санирането говоря, ако някой не е разбрал
    И пак не разбрах. Познаваш лично Радев ли, или той не е в частта от "важните" които познаваш лично?
    Радев е непартиен кандидат подкрепен от БСП, а Йотова е партиен кандидат без подкрепа, това ли е ситуацията?
    Попитах понеже ми стана интересно, след като сам заяви за кого ще гласуваш.
    А балансът на банката за развитие какво общо има..... съвсем не вдянах.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Излишно е да спорите.

Радев вече е Президент!

За протокола - никога досега не съм гласувал за БСП.

Просто нито реформаторите стават, нито Боко.

Лукарски за да угоди на Борисов каза "СДС" няма да издига свой кандидат.Е как ще издига, нали това е сделката - СДС няма да издига кандидат, а ти ще продължиш да крадеш от министерство на икономиката...

В същото време Лукарски и & (РБ) направиха всичко възможно да не издигнат собствен кандидат, а след това да го провалят ...

БОКО беше спокоен, че от РБ няма сериозен кандидат, а и че ги държи "възразани" на синджира на собствените им икономически интереси и най-вече да продължат да са министри и да крадат ...

И си вика "Победата на ГЕРБ е осигурена".

НЯМА НИЩО СИГУРНО, но за умните и интелигентни хора.

За простите хора, всичко е прекалено просто.

Сега дойде време да се плати сметката ...направена от Боко.Ще плаща ГЕРБ ...

И това е напълно логично и правилно.

Просто ГЕРБ тръват надолу.Това е . Ще има малко повече хаос, отколкото трябва, но нищо повече, нищо трагично .

"Трагедията" ще е за сърдиткото Супер Бойко.

Виновни му били избирателите на реформаторите, защото "като видели в деня на първия тур че "Трайчо няма спечели и в късния след обяд гласували за Радев".

Сега ми е интересно и аз като гласувах за Трайчо, а сега като гласувам за Радев какво ще измисли Борисов.

Щял да подава оставка- ох, ОЧАКВАМ я с НЕТЪРПЕНИЕ ...

"Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме" -е Аз не съм прост.

Освен това реформаторите трябва да се изкарат от министерските кресла -особено Лукарски, Кунева и военния министър.Трябва наказание за тях, защото станаха подлоги на Борисов, защото техните партии не предложиха алтернативна дясна политика, защото единственото за което се интересуват е топли министерски местенца за гъзовете си ...

Освен това ми омръзна от "трикаджийски" номерца преди и по време на избори...
      Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 05:20.
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от aav Покажи съобщение
        Йотова е в лебедовата си песен. Вицето беше запазено за АБВ, но не се разбраха. Корнелия елегантно праща Йотова далече от БСП. Стане ли вице, връщане към БСП няма. Аз ще гласувам за Радев без да притеснения за Йотова.
        Я тука става интересно,кой е развалил евентуалната коалиция и какви са били пазарлъците?

Comment

• Лукарски - потърсете инфо за фирмите на баща му. Аз съм работил там. Мусат и Мусат 2000

Реформаторите са селски хитреци и подлоги, но се нагушиха.

СДС - няма такава партия. Костов съсипа пенсионерите, окраде с Божков какво може и сега си живее живота
          Трайчо Трайков за мен е тъпо парче - падна ми в очите, особено след господари на ефира. Па вземи скункса, усмихни се, бъди мъж, а не мухльо. Като Каракачанов, поне достойнство запази.

ВМРО - само приказки. Но националното съзнание е в блатото. А осъзнаване с псевдо войводи в Сидерова комбинация - е, НЕ става

Йотова си е комунистка. Тя ще е там под прикритие. Да снася своевременно информация и да се лензи на чуждоземните дъртаци, да отвлича внимание

Нинова - не е казала нещо съществено досега

Първанов - и така си му е добре. Него отдавна не му пука за нищо и никого

Боко - тоя не мога вече и да го гледам. Па и Москов .... И Лукарси - добре, че майка му ги взе в Германия и баща му действаше със столична община, та успя да го пробута. Иначе гайките ги завиваше с отверка и се чудеше що не става

Търси се КРУМ II като начало
          Last edited by Alex_26; d.m.y г., 08:06.

Comment

• Жабокът е много прав. Само не знам, защо си махна аватара.
            С Цецо не се заяждайте, защото само един дувар го дели от много сериозно учреждение. Може да има връзки там. Така, че пазете го!
            Очаквам Йотова да развали любовната идилия на Радев, защото тя ги умее тия работи, а и друго не и остава.
            Ще гласувам против Цачева.
            Предпочитам президента да не е педераст.
            Не заради друго, ами Тръмп не е.
            Ако беше Килъри президент, щях да гласувам за Цецка.
            В.В Жириновси един път каза, че с педал трябва да разговаря педал.
            Жириновси е шутът, който може да каже това, което Лавров не може.
            Самият аз съм рабфаговец, вярно на ВМЕИ, но знам за какви лайна става въпрос.
            Пилотите са особена порода.
            За тях няма ограничения.
            Роб не може да бъде пилот.
            Това ми дава някакво извинение!
            Да си сипя още една мастика, че нощта беше "Изпълнена със съдържание"
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Не ми се ще да го правя, но ще ви помоля да си изплакнете очите от "предизборните" пушилки и да провидите втория план.
              Така и така, темата е за "референдума", та да си дойдем на приказката.
              Неслучайно, "референдумът" се проведе сега и неслучайно, с тези "въпроси". Както казах напред в темата, а и както вече го провидяха някои "патриоти", кучето е заровено другаде и се нарича "МАЖОритарни" избори. Б.Х. може да е наглец, но не е глупак. Той отлично знаеше, какво го очаква. Президентството не е необходимо на Б.Х. към момента. Там ще се оттегли след време, ако му мине номера и ни сапуниса с мажоритарни избори. Постигайки МАЖОритарна избирателна система, Б.Х. ще може да се оттегли спокойно, с мотива, че е "мъж" и си държи на думата. В това време, Чехлю ще назначи "служебен" кабинет, който ще ни такова мамата, щото ножа е на кокал и няма на къде. После - пълна победа на "здравите сили", до живот.
              Тъй че, следете внимателно, какво ще се случва в парламента, веднага след изборите. Момента е ключов. Проспим ли го, после, по-добре да не се събуждаме.

P.S. - Внимавайте, какво си пожелавате. Може и да ви се случи.
              Last edited by myato; d.m.y г., 11:30.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• А бе тука 99% разсъждавате като комунисти, или като бивши такива....плашите се един друг....
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                  А бе тука 99% разсъждавате като комунисти, или като бивши такива....плашите се един друг....
                  Бо, комунизмът е хубаво нещо. Но за съжаление е неприложима идеология поне още няколко епохи. И той е стопер на прогреса сега

Comment

• https://m.vbox7.com/play:1d1554db
                    Last edited by lordliness; d.m.y г., 20:27.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• 1. Ще има ли неподкрепящо квадратче на балотажа?

Да, ще има.
                      Предвидено е по закон и ще бъде разпечатано върху всяка бюлетина наред с имената на кандидатските двойки, участващи на балотажа.

2. Ще се брои ли вотът за НПН и ще влияе ли на резултата?

Да, ще се брои и ще влияе.
                      Съгласно Изборния кодекс гласът, отбелязан в бюлетината с квадратчето „Не подкрепям никого“, е действителен и е част от общият брой действителни гласове (чл. 332, ал. 1, т. 7 и чл. 334, ал. 3 от ИК). Следователно в крайния резултат ще се отразят процентите за НПН също както и за всяка от двойките, съразмерени спрямо общия брой действителни гласове.

3. Ще има ли смисъл НПН, вместо да отида за риба или изобщо да задраскам бюлетината?

Да, ще има смисъл.
                      Ако пуснеш глас за НПН, ти казваш няколко неща едновременно: 1. че си гражданин, който съзнава и желае да реализира правото си да избира; 2. готов си да поемеш отговорност за управлението на държавата; 3. не даваш властта си на никоя от двойките на балотажа.
                      Ако не отидеш да гласуваш или направиш бюлетината си недействителна, просто не си в сметките, които други ще сглобят вместо теб, защото резултатите ще се изчисляват на база постъпили действителни гласове. Така оставяш кандидатите да съберат вот, който ще се съразмери САМО спрямо гласувалите, не и спрямо твоята воля, сиреч отваряш възможността да излязат с по-висок процент спрямо този, който биха имали, ако ти кажеш НПН.
                      Ако искаш да им кажеш, че не им даваш властта си, можеш да го направиш единствено чрез квадратчето „Не подкрепям никого“, защото то ще се брои. Следователно, колкото повече действителни неподкрепящи гласове, толкова по-ниска степен на легитимност ще има победителят.

4. Ще има ли смисъл НПН, при положение че в крайна сметка ще има определен победител?

Да, ще има смисъл, при това какъв!
                      Вярно е, че процедурата по избора ще приключи с решение на ЦИК, с което ще обяви окончателните резултати. Но така също е вярно, че с решението на ЦИК победителят не встъпва в длъжност и не става автоматично президент. За да стори това, той ще трябва да положи клетва в срока по чл. 345 от ИК – три дни преди изтичането на пълномощията на действащия президент, и ще встъпи в длъжност от деня на изтичане на пълномощията на действащия президент.
                      Следователно, в периода от обявяване на резултатите от ЦИК до деня на полагане на клетва ще е оповестена и известна реалната подкрепа, която кандидатът, обявен за победител, е събрал. Така, ако се окаже, че сборът от неподкрепилите гласове заедно с гласовете за другия кандидат са доволно повече от тези за обявения за победител, то ще му е невъзможно да положи клетва като „обединител на нацията“. Дори и да го направи, властта му ще е крехка, защото ще е с ниска представителност.
                      Отделен е въпросът, че при това положение ще има и отворена врата за оспорване на резултата, тъй като съгласно чл. 93, ал. 4, изр. второ от конституцията: „Избран е кандидатът, получил повече гласове“, но липсва уточнение да са „повече от другия кандидат“. При положение че изчисленията се правят на база действителни гласове, то логичното систематично тълкуване на текста ще е избраният да е получил „повече от действителните гласове“. Нали разбираш, че ако гласуваш с НПН, намаляваш шансовете гласовете за избрания да са повече от половината действителни гласове.

Следователно не просто има смисъл от НПН. То е реален способ да влияеш на избора.

http://terminal3.bg/ne-podkrepam-nik...noto-reshenie/
                      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 10:47.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Прасчо и Алекс, не се разсейвайте. Занимавате ме с глупости в събота - бива ли да търкам и в почивен ден? Всеки е свободен да чете, каквото иска.
                        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                        My Red Love
                        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                          Прасчо и Алекс, не се разсейвайте. Занимавате ме с глупости в събота - бива ли да търкам и в почивен ден? Всеки е свободен да чете, каквото иска.
                          Благодаря!
                          Що се отнася за четене, чета всичко, на няколко езика.
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            ...

Следователно не просто има смисъл от НПН. То е реален способ да влияеш на избора.
                            На практика няма никакъв смисъл: Пример: общ брой право на глас: 100ч.

Кандидат А: гласували:1
                            Кандидат Б: гласували:0
                            НПН гласували: можеш да си избереш число м/у 0 и 99
                            Резултат на ЦИК: А печели с 100%

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              1. Ще има ли неподкрепящо квадратче на балотажа?

Да, ще има.
                              Предвидено е по закон и ще бъде разпечатано върху всяка бюлетина наред с имената на кандидатските двойки, участващи на балотажа.

2. Ще се брои ли вотът за НПН и ще влияе ли на резултата?

Да, ще се брои и ще влияе.
                              Съгласно Изборния кодекс гласът, отбелязан в бюлетината с квадратчето „Не подкрепям никого“, е действителен и е част от общият брой действителни гласове (чл. 332, ал. 1, т. 7 и чл. 334, ал. 3 от ИК). Следователно в крайния резултат ще се отразят процентите за НПН също както и за всяка от двойките, съразмерени спрямо общия брой действителни гласове.

3. Ще има ли смисъл НПН, вместо да отида за риба или изобщо да задраскам бюлетината?

Да, ще има смисъл.
                              Ако пуснеш глас за НПН, ти казваш няколко неща едновременно: 1. че си гражданин, който съзнава и желае да реализира правото си да избира; 2. готов си да поемеш отговорност за управлението на държавата; 3. не даваш властта си на никоя от двойките на балотажа.
                              Ако не отидеш да гласуваш или направиш бюлетината си недействителна, просто не си в сметките, които други ще сглобят вместо теб, защото резултатите ще се изчисляват на база постъпили действителни гласове. Така оставяш кандидатите да съберат вот, който ще се съразмери САМО спрямо гласувалите, не и спрямо твоята воля, сиреч отваряш възможността да излязат с по-висок процент спрямо този, който биха имали, ако ти кажеш НПН.
                              Ако искаш да им кажеш, че не им даваш властта си, можеш да го направиш единствено чрез квадратчето „Не подкрепям никого“, защото то ще се брои. Следователно, колкото повече действителни неподкрепящи гласове, толкова по-ниска степен на легитимност ще има победителят.

4. Ще има ли смисъл НПН, при положение че в крайна сметка ще има определен победител?

Да, ще има смисъл, при това какъв!
                              Вярно е, че процедурата по избора ще приключи с решение на ЦИК, с което ще обяви окончателните резултати. Но така също е вярно, че с решението на ЦИК победителят не встъпва в длъжност и не става автоматично президент. За да стори това, той ще трябва да положи клетва в срока по чл. 345 от ИК – три дни преди изтичането на пълномощията на действащия президент, и ще встъпи в длъжност от деня на изтичане на пълномощията на действащия президент.
                              Следователно, в периода от обявяване на резултатите от ЦИК до деня на полагане на клетва ще е оповестена и известна реалната подкрепа, която кандидатът, обявен за победител, е събрал. Така, ако се окаже, че сборът от неподкрепилите гласове заедно с гласовете за другия кандидат са доволно повече от тези за обявения за победител, то ще му е невъзможно да положи клетва като „обединител на нацията“. Дори и да го направи, властта му ще е крехка, защото ще е с ниска представителност.
                              Отделен е въпросът, че при това положение ще има и отворена врата за оспорване на резултата, тъй като съгласно чл. 93, ал. 4, изр. второ от конституцията: „Избран е кандидатът, получил повече гласове“, но липсва уточнение да са „повече от другия кандидат“. При положение че изчисленията се правят на база действителни гласове, то логичното систематично тълкуване на текста ще е избраният да е получил „повече от действителните гласове“. Нали разбираш, че ако гласуваш с НПН, намаляваш шансовете гласовете за избрания да са повече от половината действителни гласове.

http://terminal3.bg/ne-podkrepam-nik...noto-reshenie/
                              Какво се случва, ако резултатът от балотажа бъде приет за недействителен? Нови избори, или нов балотаж?
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Едва ли ще има юридическо основание за касиране на балотажа.

По-скоро е въпрос на морал.

Как би се чувствал "спечелилият", ако събере 25 % подкрепа и има едни 40% "не подкрепям никого".

Аз не бих станал президент при такъв баланс на вота.

Все пак - това, че ще я има тази графа в бюлетината е добре. Можеше и да я няма. И тогава такива, като мен, които не искат да подкрепят нито един от кандидатите, нямаше да могат да изразят желанието си.
                                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 14:13.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X