Известие

Collapse
No announcement yet.

Фланци за джанти...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Лепвай му фолио. Фурнир за да залепиш като хората, ще трябва доста да се измъчиш. Ще трябва да се импрегнира, да се шлайфа и да се лакира. Една операция да не "скопосаш" и всичко отива в канала.
    Това все таки е Сааб, нито можеш да го направиш по красив, нито по грозен, и така да го оставиш - все тая.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Лепвай му фолио. Фурнир за да залепиш като хората, ще трябва доста да се измъчиш. Ще трябва да се импрегнира, да се шлайфа и да се лакира. Една операция да не "скопосаш" и всичко отива в канала.
      Това все таки е Сааб, нито можеш да го направиш по красив, нито по грозен, и така да го оставиш - все тая.
      Не спираш с ценните съвети ей
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
        Не спираш с ценните съвети ей
        Няма спирка!
        Ако искаш ценен съвет - сменяй го това.....нещо с кола, някаква.
        Обикновеният(не ценен) съвет беше да лепнеш мебелно фолио. Има такива които и на грапавина го докарват даже. Фурнирът, ако има дори малка извивка по детаилът и няма как да му направиш калъп, който да го притиска докато залепне/изсъхне, няма да го докараш от първият път вероятно. Верно мина доста време от как фурнировах озвучителни тела, а скоро не съм се занимавал и може да има по удобни материали, но......
        Така или инак - след залепянето трябва да се импрегнира с безир или разреден лак, после да се шлайфа и лакира.
        С мебелното фолио изрязваш и лепиш, после - забравяш.

Comment

Да не отварям нова тема ще използвам тази....
          Някой има ли опит за работа с естествен фурнир? Понеже махагона беше напукан и аз го изчоплих частично, сега мисля какво да го правя . Мога да взема от някой донор, ама до колко ще съвпада цвета, дали няма след месец да се напука пак и.т.н а и цвета го искам по светъл... та си мисля да се пробвам. Въпросите са - естествен или технически фурнир, с какво се лепи и как и с какъв лак се лакира за да стане както трябва?
          в идеалния случай си правиш блинд (много дебел фурнир) от коренова дървесина на орех като го мериш режеш и монтираш, така че да съвпадат шарките излиза зловещо скъпо и го лепиш с каквото ти падне най-вече силикон, след като обаче си оголил таблото ... ето тука сайта на моя приятел Лудичкия Роман той има секви ценни дървесини и можеш да си харесаш шарка - кореновата дървесина е супер корава и не се измята затова можеш да я монтираш навсякъде ако се вманиачиш може да постигнеш много красота но няма да е евтино никак

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
            ако се вманиачиш може да постигнеш много красота но няма да е евтино никак
            Красота в Сааб! Сигурен ли си?!
            Както вече писах на едно кученце - тва е първообразът на горгоната Медуза бре. Който го види се вкаменява, толкова е грозно. Лъжа разбира се, много по грозно е. Е, поне никога не ръждясва.

Comment

Както вече писах на едно кученце - тва е първообразът на горгоната Медуза бре. Който го види се вкаменява, толкова е грозно. Лъжа разбира се, много по грозно е. Е, поне никога не ръждясва.
              ами сега човека си го има и е длъжен да опита да си направи както му харесва СААБ-а не е лоша кола но за мен си е чист американски Опел (както всички Опел-и) но щом му харесва може да направи много ако му се занимава, разбира се

Сааб е прекалено идеалистична кола, някога добре замислена но е много нишов автомобил насочен към вкусовете на дизайнери и архитекти еми супер но аз съм и дизайнер и архитект но СААБ не ме кефи защото всички съвременни модели са с "очила" около фаровете а мен това не ме кефи, не само защото аз самия нося очила а защото точно тоя тип СААБ-ски очила не ми харесват не ми харесва колата ми да има очила е...
              Last edited by Bobo Markov; d.m.y г., 00:29.

Comment

Почвам да си мисля че ми завиждаш
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Почвам да си мисля че ми завиждаш
                  много добра защитна но и доста предвидима реакция ...

Comment

много добра защитна но и доста предвидима реакция ...
                    Ами каква защита ?? От кой и от какво ?? Вие сте гледали саабчето отстрани и сте видяли очилата , аз пък съм виждал как на гъзари с S-ки и 7-ци им се появява отчаяние на лицето кат тръгнат да ме гонят. А алфата нито с вървене нито с комфорт може да се сравни с това. Колкото до външния вид... аз си я харесвам, а другите да карат каквото харесват те , нямам притеснения по този повод

Мощност 230 к.с./5500 об/мин
                    Въртящ момент 350 Нм/1900 об/мин

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=11850
                    Last edited by Orm; d.m.y г., 00:43.

Comment

Ами каква защита ?? От кой и от какво ?? Вие сте гледали саабчето отстрани и сте видяли очилата , аз пък съм виждал как на гъзари с S-ки и 7-ци им се появява отчаяние на лицето кат тръгнат да ме гонят. А алфата нито с вървене нито с комфорт може да се сравни с това. Колкото до външния вид... аз си я харесвам, а другите да карат каквото харесват те , нямам притеснения по този повод
                      съмнявам се относно гъзарите, които ти описваш защото те са си гъзари и въобще не им пука какво ги е задминало, те са достатъчно съвършени в собствените си очи дори и само затова, че карат ес-ки и седмици относно Алфата там комфорт особен няма Алфата е прецизна машина, несъвършена, задоволяваща сетивата на всеки каращ я, сложна материя е Алфа Ромео СААБ не е Алфа и никога няма да бъде (не искам да споменавам това, че фабриката в Тролхетън фалира)

ПС (редакция) но какви сме ние - ние сме хора, които открито казват да, няма да караме Беенве и Мерцелес еле па Холлцваген защото сме уникално неразумни за да бъдем отговорно разумни относно изживяванията си относно автомобилите ... иначе казано най-добре си купи нова шкода и умри емоционално или си купи СААБ, АЛФА, ВАЙСМАН, Ровър или каквото и да е но бъди щастлив
                      Last edited by Bobo Markov; d.m.y г., 00:49.

Comment

съмнявам се относно гъзарите, които ти описваш защото те са си гъзари и въобще не им пука какво ги е задминало, те са достатъчно съвършени в собствените си очи дори и само затова, че карат ес-ки и седмици относно Алфата там комфорт особен няма Алфата е прецизна машина, несъвършена, задоволяваща сетивата на всеки каращ я, сложна материя е Алфа Ромео СААБ не е Алфа и никога няма да бъде (не искам да споменавам това, че фабриката в Тролхетън фалира)
                        Абсолютно си прав че СААБ не е Алфа, но и обратното важи с всеичка сила - Алфата не е СААБ и никога няма да стане. Двете коли нямат абсолютно нищо общо и двете марки ме кефят по свой собствен начин.

Аз за това искам едно спайдърче след като постегна Сааб-а

---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 22:53 ----------

ПС (редакция) но какви сме ние - ние сме хора, които открито казват да, няма да караме Беенве и Мерцелес еле па Холлцваген защото сме уникално неразумни за да бъдем отговорно разумни относно изживяванията си относно автомобилите ... иначе казано най-добре си купи нова шкода и умри емоционално или си купи СААБ, АЛФА, ВАЙСМАН, Ровър или каквото и да е но бъди щастлив
                        Сааба ме кефи с комфорта , чувството за сигурност и спокойствие дори при скорости 200+. Това че една интелигентна и спокойна на вид кола в следващия миг се превръща в някъв звяр дето ще скъса полуоските от натоварване . Алфата пък не знам, сигурно с целият си "madness"..... тъй да се каже на чист български

Comment

Не просто "каквото и да е"!

Очевидно не познаваш колегата.

Той би бил най-щастлив, ако си купеше ГАЗ-69.

Но докато материализира тази си мечта, се налага да се мъчи с разни западни таралясници
                          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 01:08.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Tака сега да се разберем :
                            За фланци ли става дума или за СААБ ?
                            Защото ако е за СААБ мога да метна в отделна тема и да си ланкате колкото искате .
                            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Абсолютно си прав че СААБ не е Алфа, но и обратното важи с всеичка сила - Алфата не е СААБ и никога няма да стане. Двете коли нямат абсолютно нищо общо и двете марки ме кефят по свой собствен начин.

Аз за това искам едно спайдърче след като постегна Сааб-а

---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 22:53 ----------

Сааба ме кефи с комфорта , чувството за сигурност и спокойствие дори при скорости 200+. Това че една интелигентна и спокойна на вид кола в следващия миг се превръща в някъв звяр дето ще скъса полуоските от натоварване . Алфата пък не знам, сигурно с целият си "madness"..... тъй да се каже на чист български
                              утре т.е днес вечерта ще ти пиша колко много общо имат Алфа, Ланча, Фиат и СААБ моята Алфа е със шаси (монокок) на СААБ, Алфа 159 е със шаси проектирано първоначално за СААБ нормално е да харесваш СААБ след като си алфист

---------- Post added at 01:11 ---------- Previous post was at 01:07 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Но докато материализира тази си мечта, се налага да се мъчи с разни западни таралясници
                              ахахахааа ей сега се сетих

Comment

---------- Post added at 23:12 ---------- Previous post was at 23:11 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Е точно от такава ГАЗ-ка и ти нямаше да се откажеш

---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:12 ----------

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
                                Tака сега да се разберем :
                                За фланци ли става дума или за СААБ ?
                                Защото ако е за СААБ мога да метна в отделна тема и да си ланкате колкото искате .
                                Не , малко се отплеснахме с колегите Иначе темата беше за фланци и махагон

Comment

Working...
                                X