Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин срещу дизел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бензин срещу дизел

Споря с баща ми кое е по-добре - бензин или дизел, еднаква кубатура, последно поколение. Според мен дизелите са доста по-бързи и имат много по голямо ускорение и доускорение. Типичен примел е 1.9 JTS (160 Hp) и 1.9 JTDM (150 Hp) или 2.2 JTS (185 Hp) и 2.4 JTD (200 Hp). Кажете вашето мнение
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06

Мое мнение че тия дет си ги посочил нямат нищо общо.....
    всяка комбинация бензин-турбо КЪРТИ

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

кърти , ама в магазините нещо не се намират кой знае колко такива комбинации ...
      147 1.6 TS

Comment

Както казва един много светнат в двигателната област приятел "Сравнявайте еднакви неща". Никак не е коректно да правиш паралел между турбиниран дизел и бензинов без турбина
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Поредната тема предразположена към як флейм

Едно нещо е убягвало винаги в подобни спорове 'атм. бензин vs турбо-дизел' и то е , че до голяма степен определяща е все пак и цената на автомобила
          Дали ще е турбиниран, би-турбиниран или трипъл турбиниран един двигател не е толкова важно за купувача. В крайна сметка той гледа колко пари ще даде за съответните динамични характеристики и не на последно място - какви разходи ще има през периода на експлоатация. Много хора вземат сериозно предвид и разхода на гориво, който знаем какъв е при едните и другите. Затова е нормално съвременните дизели да се радват на интерес. Факт е и че процентът на дизелите се увеличава от година на година. Мисля, че дори и ортодоксални бензинджии като Насо () си дават сметка за това.

Иначе всеки знае какъв е потенциалът за разгъване на мощност и тем подобни при турбо-колите и при атмосферките. Вярно, че е за сметка на по-скъпа поддръжка, но и тук си има кост евалюейшън.
          Ясно също е, че дизелите не са състезателни коли, но не са и вече онези 'бавни, тракащи' машини от началото на 90-те, нека бъдем реалисти!

Аз казах, хау!
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Хм и аз в момента карам дизел и мога да сравня бих казал обективно двата вида гориво, защото съм карал само бензинки преди това.

Една и непроменима засега истина: Бензиновата кола е в пъти по-динамична при еднакви други условия.Тръпката е в бензина

Дизела става да те вози евтино.Което не е малко, но е недостатъчно за мен

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Alexanderbb
              Както казва един много светнат в двигателната област приятел "Сравнявайте еднакви неща". Никак не е коректно да правиш паралел между турбиниран дизел и бензинов без турбина
              е да, но в днешно време не знам да правят дизел без турбо. Няма спор, че бевзин с турбо не може да се сравнява с дизел, но аз искам да направим сравнение на атмосверни бензини с съвремени дизелови двигатели, за които турбото си е част от тях
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06

Comment

баце турбо и на човек да туря пак ще бега повече

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Re: Бензин срещу дизел

Първоначално публикувано от JK
                  ...Според мен дизелите са доста по-бързи и имат много по голямо ускорение и доускорение...
                  Още един заблуден младеж Дизелите имате едно единствено предимство - по-икономични са (ако може да има динамичен и икономичен бензин) Това за динамиката са митове и легенди. Писали са ти по-горе, че е за возене... не са те излъгали. Взимаш и се возиш. Достатъчно мощен е да не ти прави проблеми в някои ситуации на пътя, а това ти стига
                  Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Re: Бензин срещу дизел

Първоначално публикувано от Naso
                    [ Достатъчно мощен е да не ти прави проблеми в някои ситуации на пътя, а това ти стига
                    Антакаааа ! А ако човек просто обича да кара бързо без да е рацер и иска да кара колкото може повече за определена сума пари, кое е подходящо за него?
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Не съм казал, че са бързи А ако човек не иска да му тресе мотора и да издава некви непривични звуци, свързвани по-често с аграрна техника ? Няма нищо по приятно от жуженето на бензинов мотор

Comment

Няма нищо по приятно от жуженето на бензинов мотор
                        Aбе аз викам че едно фелацио е къде къде по приятно, ама всеки си преценява сам за себе си
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Ако си навреш онааа работа при дросела, нищо добро не те чака и с бензин и с дизел

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                            Няма нищо по приятно от жуженето на бензинов мотор
                            Aбе аз викам че едно фелацио е къде къде по приятно, ама всеки си преценява сам за себе си

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
                            Fiat Bravo 1.6 1997
                            Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Alexanderbb
                              Верно не е честно - вие имате свещи, които помагат на горивния процес, някои даже имат и двойно повече

Аз сравнявам моите 105дизелови и 105бензинови кс. Кво ме брига как са ги изкарали - с турбо или не, с по две свещи или не. Ай стига с оправдания

Темата кефи - очаквам древногръцки митове и легенди колко не вървели печките
                              147 1.6 TS

Comment

Working...
                              X