Известие

Collapse
No announcement yet.

ренесанс на форума

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

С нетърпение очаквам още включвания,липсват още хора,но ще се включат.
    Нужрн е един по-активен модератор,без пристрастия и форума ще утихне

---------------------------------------------------
    Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
    Пай сее ...
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

1:1 ...

Основно чета из форума. Понякога ме дразни това, че тъкмо се задълбая в дадена тема и тя заприличва на мерене на пи**и. И това е от преди година, година и малко. Старите теми са много поучителни. Заради това, може би отчасти, все по-рядко влизам тук да чета, а камо ли да пиша, обвзема ме някаква паника да не направя някоя беля с пусната тема....

+1 Все пак е добре, че (още) го има форума и че (все) още някой разсъждава нормално. Аз лично съжалявам, че не съм участвал в ентусиазма на "ранните години"...но надеждата умира последна
      Fun: GTV 3.0 v6 24v
      Ex: GTV 2.0 16v TS

Comment

Според мен без мнения не точно по темата не може (нарочно не използвам думата "спам" ) Много полезни мнения и мисли се пораждат след определено отклонение от първоначалния въпрос. Друг път пък, с един конкретен въпрос дискусията се обобщава и в крайна сметка се стига до полезни изводи, които обаче не са непременно в пряка връзка с първоначалната тема. Дори и малко ,,здравословен спам" понякога помага. Строгото модериране не е решение на проблема, защото пък често се губи смисъла на разделени теми и изтрити мнения.
        В този ред на мисли, една много полезна екстра би била отбелязване на пост/ част от пост като спам и автоматичното му скриване по подразбиране, вместо триенето му. Както например е в Сааб форума. (ето една примерна тема с такава функционалност в действие: http://saab-club.com/forum/viewtopic...=9498&start=15) Така хем можеш бързо да се ориентираш в материята, хем, ако има нужда можеш да проследиш историята на мненията.
        Разбира се, нуждата от качествени модератори си остава.
        '05 166 V6
        '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Тъй като се спомена за модераторите - много ми се иска да ги плюя, но като се замисля, нямам никакви основания, въпреки, че са трили някои гениални мои разсъждения, още повече като знам, че свестни хора в живота.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
            Не съм прав ?
            Някога бил ли си модератор другаде преди да станеш тук такъв ?
            И колко време беше мод ?
            Според твоята логика давай да баннем половината форум .
            Така ли ?

А това ,че си баннал един от най-уважаните членове на този форум не те прави герой Иво . Това показва ,че изтървал нещата от контрол и си допуснал да се разгореши темата . Инструментите които ти дава платформата на форума ти предоставят възможността да поддържаш реда а не са за да манипулираш системата .
            Най-лесното е да наредиш на някого необходимия максимален брой точки за да бъде баннат за няколко дни или повече .
            Но това ли е начина ? Не мисля че е .
            Това е безсилие да се справи модератора със дадена ситуация и озлобява потребителите срещу мод екипа .
            А ако модератора не спазва установения ред за поддържане на реда как да очакваме от редовия потребител да спазва правилата ?
            Хм! Нещо изтрещяваш. Някога точно така модерирахме и за това форумът беше жив и полезен. Дадох най-фрапиращият пример. Всъщност Бонев се беше натряскал, както и половината форум и щедро се носеха всякакви пожелания във всички посоки.
            Ето сега не е изтърван форума, но дори аз не съм влизал в него от няколко дена, да не кажа седмица.
            Прекаленият светец и Богу не е драг.
            От друга страна, когато чуя за "Уважаван човек", все ми замирисва на "свой човек " и Мафия.
            Така бяха разпределени новите глобални модове.
            Сервилно се откриха нови длъжности и модераторският раздел заприлича на бардак, какъвто го желаеха мнозина.
            Абе да ти кажа, заприлича ми на разпадането на СССР. Той се разпадна, не за друго, а защото местните му велможи и на тях им се искаше да станат президенти, със собствена охрана, дворци, конюшни и кучкарници. На всеки му се искаше собствена свита, бардак и двор.
            Близо две години имаше някакъв бъг и въпреки, че не бях модератор вече, все още ми излизаше модераторския раздел. Даже му казах на Григор, но той сметна, че ..... както и да е.
            Това, че сега не си вършите работата е видно от всички.
            Покажи ми поне една техническа тема, която е зачистена от спама и е представена в прегледен вид!
            Посочи ми един неблагодарник, който след като си е решил проблема и не е затворил темата с пост, в който да обяснии решението, който да сте го предупредили или поне посочили неуважението му към останалите.
            Пропускаш нещо важно.
            Ако юзерите са озлобени срещу мода, значи той добре си върши работата.
            Това е основополагащо при всички случаи, когато имаме отношения между контрол и изпълнение.
            Ако го няма, то системата загнива и загива.
            Ако ще обсъждаме проблем, дайте да бъдем честни и откровени и да говорим с факти, а не с общи приказки и лозунги.

Едит: Бях достатъчно мод, за да мога да говоря. Освен това, моя беше идеята модовете да се сменяват всяка година. Сега има модове, които на година я имат по една намеса, я не. Мод съм в два чуждестранни форума от доста години. Там обаче са съвсем други нещата. Освен това модерирам и в наш, много голям сайт, но под друг ник. Там също няма особено натоварване. И запомни! Тоя Форум изначално си има свои особености и за това не прилича на никой друг. Няма нужда да ме подвеждаш на плоскостта абе знаеш ли как аз модерирам в други форуми!? Всяка къща и семейство си има свои правила.
            Last edited by mordohy; d.m.y г., 21:50.
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ех..
              Българинът не обича свободата.
              Той има нужда от господар. Има нужда да е роб. Има нужда от остен. От пръчка. И тегли майната на моркова, дори когато умира от глад.

Съни, позволявам ти да забършеш поста ми, ако прецениш, че е спам.
              Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
              My Red Love
              AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                Ех..
                Той има нужда от господар. Има нужда да е роб. Има нужда от остен. От пръчка. И тегли майната на моркова, дори когато умира от глад.

Свободата, Санчо....
                В главата ми се оформи пространственото измерение в поста ти и отказвайки се от моркова си представих какво прави с остена!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ех..

Изсключително прсва си.

---------------------------------------------------
                  Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
                  Пай сее ...
                  Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    Свободата, Санчо....
                    В главата ми се оформи пространственото измерение в поста ти и отказвайки се от моркова си представих какво прави с остена!
                    Лигльо.
                    Казвам го, само защото знам, че ще го понесеш. Защото знам, че колкото да е голямо егото ти, имаш усет за отсрещната страна и няма да си губиш времето да се засягаш, а си способен да влезеш в тона и да грухтиш свободно в дует.
                    Не така бих откровеничила с преобладаващата част от потребителите тук, обаче. Дори да имам импулс. Човек трябва да знае кога, къде и колко да словоблудства. И това не е въпрос само на първите 7, макар възпитанието да е основополагащо. Когато егото няма мярка, каузата е загубена.
                    Наздраве с водица, Морди.
                    My Red Love
                    AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Ех..
                      Не мога да се съглася.
                      Може да се каже че не я цени, че не я разбира, дори че не я заслужава. Не и че не я обича.
                      Добре де, всичко може да бъде казано, не всичко обаче ще бъде вярно.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Лигльо.
                        Казвам го, само защото знам, че ще го понесеш. Защото знам, че колкото да е голямо егото ти, имаш усет за отсрещната страна и няма да си губиш времето да се засягаш, а си способен да влезеш в тона и да грухтиш свободно в дует.
                        Не така бих откровеничила с преобладаващата част от потребителите тук, обаче. Дори да имам импулс. Човек трябва да знае кога, къде и колко да словоблудства. И това не е въпрос само на първите 7, макар възпитанието да е основополагащо. Когато егото няма мярка, каузата е загубена.
                        Наздраве с водица, Морди.
                        Нямаше нужда от това. Знаеш, че те обичам!
                        И Съни обичам, иначе нямаше да му отговарям.
                        И водата обичам....
                        Айдеееее!

Comment

Има още за триене, но отправям последно предупреждение - темата е сериозна, нека не обръщаме и нея на блато!
                          Тук пишат хора, на които им пука за тоя форум - нека си бъдем полезни!
                          Личните обяснения си ги запазете за друго място, МОЛЯ!
                          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                            Не мога да се съглася.
                            Може да се каже че не я цени, че не я разбира, дори че не я заслужава. Не и че не я обича.
                            Добре де, всичко може да бъде казано, не всичко обаче ще бъде вярно.
                            Напротив. Когато обичаш нещо, го цениш. Цениш съществуването му, браниш го, стараеш се да го съхраниш. Уважаваш го. Както за себе си, така и за другия.
                            Това, което видях през безкрайния преход и това, което виждам тук, толкова си приличат, че страх ме хваща. Сдобихме се със свобода, която не знаем какво да правим. То е като да постигнеш мечта, която (след като стане реалност) спира да те вълнува. И в суматохата се намира по някой хиперактивен самодеец, напъващ се да яхне вълнАта и да бродира реалността според собствените си представи, без оглед на средствата. И така самите ние се превръщаме в средство. Заради нечие его и поради собствената си безидейност как да се справим с придобитото.

---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 23:00 ----------

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                            Има още за триене, но отправям последно предупреждение - темата е сериозна, нека не обръщаме и нея на блато!
                            Тук пишат хора, на които им пука за тоя форум - нека си бъдем полезни!
                            Личните обяснения си ги запазете за друго място, МОЛЯ!
                            По-спокойно, моля.
                            My Red Love
                            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Спокоен съм аз ... но точно тая тема не е нужно да става блатна, моля.
                              155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                              Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Напротив. Когато обичаш нещо, го цениш. Цениш съществуването му, браниш го, стараеш се да го съхраниш. Уважаваш го. Както за себе си, така и за другия.
                                Това, което видях през безкрайния преход и това, което виждам тук, толкова си приличат, че страх ме хваща. Сдобихме се със свобода, която не знаем какво да правим. То е като да постигнеш мечта, която (след като стане реалност) спира да те вълнува. И в суматохата се намира по някой хиперактивен самодеец, напъващ се да яхне вълнАта и да бродира реалността според собствените си представи, без оглед на средствата. И така самите ние се превръщаме в средство. Заради нечие его и поради собствената си безидейност как да се справим с придобитото.[COLOR="Silver"]
                                А центъра на вселената!? Та нали всички сме уникални(което си е факт, по принцип)!? Ценим и обичаме собствента си свобода, околните.... имаше там един велик мислител - Любо Пенев, дето каза какво да правят. Всичко идва от неразбирането че няма абсолютна свобода. Че свободата е отговорност, че без правила няма свобода.
                                Не мога да си представя, да постигна някоя от мечтите си, и тя да престане да ме вълнува. Вероятно мечтая неправилно.
                                Според мен е нормално форума да е проекция на обществото ни. Нали ние си го правим такъв, какъвто е.
                                Преходът не е безкраен Кака. Все някога
                                ще свърши. Това пак от нас си зависи, но не е оправдано да очакваме да се променим с магия. След като 45г са ни учили че друг ще мисли вместо нас, редно е да очакваме да се научим да мислим сами, след поне още толкова. Че и по вече. Хубавите неща бавно стават(народна мъдрост).
                                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                                X